X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj synek rozkochal sie w moich cycuszkach! i jak spi to jest dobrze :) 4h spi i ja mam czas dla siebie. ale kiedy wstanie to juz nie ma jak kiedys ze odlatuje przy karmieniu, tylko zjada i nadal oczy jak 5zl, a lezenie samemu mu sie nei podoba, trzeba przy nim byc, a do tego ciagle ciumka do tego cycka. probowalam smoka ale od razu odruch wymiotny robi gdy mu go daje i sie niemilosiernie drze jakbym mu tym smokiem krzywde chciala zrobic. a jak dam cyca to co? to cisza ;] i po prostu go trzyma i udaje ze to smok! no zesz. i tak 1,5-2h. dzis od 7-8:30 tak walczylam. az w koncu bylam wyrodna matka i po prostu wyrwalam mu mojego cycka i powiedzialam rob co chcesz, placz ile wlezie ale jak glodny nie ejstes to go ssal nie ebdziesz. no i uf polezal 5 min , pomachal rekami, i zasnal. wczoraj w akcie desperacji gdy juz prawei2 h bylo jak wstal zjadl i nie chce zasnac tylko ciagnac cycka to zostawilam go placzacego na lozku w sypialni i poszlam zmywac do kuchni. maz w sekunde byl przy nim i tulil i pierdzieil farmazony. byl spokojny i cierpliwy na jego zale i w 10 min synek spal a ja sie poplakalam do meza ze bym dostala nerwicy gdyby nie on !! no to mnei przytulil, wytarl lezki i juz bylo dobrze :) kocham dzieci, uwielbiam je ale po prostu ich placz gdy nie wiesz o co chdzi, albo wiesz ale ci to nie pasuje (no bo dawac cycka ssac tylko po to bo dziecko tak chce ale nie je? tylko po prostu ciumka i go ssie bez lykania pokarmu) tez doprowadza mnie do placzu :P

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak kolorki wrocily :-)

Slywia dziewczyny dobrze mowia mimo ze jest siara ale jest bardziej pozywniejsza niz mleko bo ma wiecej tych skladnikow odzywczych i na pewno Nikusiowi wystarcza nie potrzeba butli a za kilka dni na pewno pojawi sie duzo mleczka

age.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję wczorajszym dziewczynom :)
    U mnie nadal cisza...kompletnie nic...
    Wczoraj w domu pochodziłam po schodach, ale jakaś masakra...tak się zdyszałam, jakbym jakiś maraton przebiegła...Co z tą kondycją?

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    moj synek rozkochal sie w moich cycuszkach! i jak spi to jest dobrze :) 4h spi i ja mam czas dla siebie. ale kiedy wstanie to juz nie ma jak kiedys ze odlatuje przy karmieniu, tylko zjada i nadal oczy jak 5zl, a lezenie samemu mu sie nei podoba, trzeba przy nim byc, a do tego ciagle ciumka do tego cycka. probowalam smoka ale od razu odruch wymiotny robi gdy mu go daje i sie niemilosiernie drze jakbym mu tym smokiem krzywde chciala zrobic. a jak dam cyca to co? to cisza ;] i po prostu go trzyma i udaje ze to smok! no zesz. i tak 1,5-2h. dzis od 7-8:30 tak walczylam. az w koncu bylam wyrodna matka i po prostu wyrwalam mu mojego cycka i powiedzialam rob co chcesz, placz ile wlezie ale jak glodny nie ejstes to go ssal nie ebdziesz. no i uf polezal 5 min , pomachal rekami, i zasnal. wczoraj w akcie desperacji gdy juz prawei2 h bylo jak wstal zjadl i nie chce zasnac tylko ciagnac cycka to zostawilam go placzacego na lozku w sypialni i poszlam zmywac do kuchni. maz w sekunde byl przy nim i tulil i pierdzieil farmazony. byl spokojny i cierpliwy na jego zale i w 10 min synek spal a ja sie poplakalam do meza ze bym dostala nerwicy gdyby nie on !! no to mnei przytulil, wytarl lezki i juz bylo dobrze :) kocham dzieci, uwielbiam je ale po prostu ich placz gdy nie wiesz o co chdzi, albo wiesz ale ci to nie pasuje (no bo dawac cycka ssac tylko po to bo dziecko tak chce ale nie je? tylko po prostu ciumka i go ssie bez lykania pokarmu) tez doprowadza mnie do placzu :P
    Jakbym siebie widziała, Boże.
    Ja też czasami trace juz nerwy jak niemoge ją uspac albo jest jakas pobudzona i niemoge jej uspokoic. Mam dosc placzu i wtedy mam takie akcje ze najchetniej bym dala jej klapsa ale to i tak nic nieda,albo ja zostawiam i mowie becz sobie itp. Wtedy tez ratuje sytuacje mąz i sie nią zajmuje dopoki nie dojde do siebie.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jakos tak wywolania jeszcze sie nie boje, bardziej obawiam sie ze pojade na oddzial i bede czekac nie wiadomo ile na rozwoj sytuacji a wiadomo w domu jest lepiej niz w szpitalu oczekiwac

age.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    ale co robi w tych h kiedy nie spi? po prostu lezy sam sobie? czy musisz przy nim byc bo inaczej placze? czy coo? :)
    Na poczatlu lezy sobie jakiś czas ale potem niestety zaczyna marudzic i trzeeba sie nim zająć...dajemy my smoka to pociumka parę minut i wypływa i tak w koło...aż wkoncu przy cycu zasnął...umordowac sie idzie przez ten czas

Scęście lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Na poczatlu lezy sobie jakiś czas ale potem niestety zaczyna marudzic i trzeeba sie nim zająć...dajemy my smoka to pociumka parę minut i wypływa i tak w koło...aż wkoncu przy cycu zasnął...umordowac sie idzie przez ten czas
    U mnie identycznie, chyba w koncu usypia ze zmeczenia.

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mnie szlak jasny trafi. Mój znajduje 1000 sposobów abym nie jechała do szpitala a sama nie dam rady z tymi torbami ;( Już nie mam do Niego siły. Wczoraj się upił a dziś stwierdził że na chuchu jechać nie będzie i najlepiej bym mu dobry obiadek zrobiła. A mnie już kurwica bierze. :( Nie dość że się boję że coś jest nie tak z Młodym to on mnie jeszcze dobija :( ;(;(

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRATULACJE dla Was dziewczyny :D wszystkie byłyście bardzo dzielne. Teraz możecie odpoczywać, dochodzić do siebie i przede wszystkim cieszyć się swoimi maleństwami :)

sylwia1985 wrote:
    moj sie uparl i chce wiec bedzie Nikodem Norbert - troche zla jestem no ale coz bo nie mialo byc drugiego imienia

Sylwia, my będziemy dawać dwa - i ja i mąż mamy dwa imiona i nigdy nie mieliśmy z tym najmniejszego problemu. Dla nas jest to zupełnie normalne :)
    U nas będzie Zofia Magdalena. Moja mama ma Magdalena Zofia :P

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak nie wychodzimy dzisiaj bo chca jeszcze obserwowac Nikusia- a tak sie cieszylam ze dzisiaj wyjdziemy do domciu

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina wg mnie powinnaś jechac na ip jesteś juz po terminie wiec lekarz powinien Cie obserwować albo zrobić ktg żeby sprawdzić czy z maleństwem wszystko ok. Ja bym na Twoim miejscu specjalnie obiadku nie zrobiła niech głoduje, troszke Twój mąż jest nie poważny skoro tak podchodzi do sprawy.

Sywlia lepiej zostać ten jeden dzień czy dwa i mieć pewność ze wszystko jest w porządku niż potem wracac do szpitala

age.png

Wysłany: 15 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 - mi to mowisz? Ja juz nerwowo nie wytrzymuje.
    Chyba mi sie brzuszek obnizyl lub zmniejszyl. Hmmm... W dodatku plecy nawalaja tak jakos krzyzowo.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Kasiula09 - mi to mowisz? Ja juz nerwowo nie wytrzymuje.
    Chyba mi sie brzuszek obnizyl lub zmniejszyl. Hmmm... W dodatku plecy nawalaja tak jakos krzyzowo.

musisz jakoś przekonać swojego żeby Cie zawiózł albo po prostu kogoś innego

age.png

Wysłany: 15 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 - powiedzial ze do 15 sie sprobuje ogarnac sie ale tak mi mowi od 2 dni ze sie ogarnie i pojedziemy

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    Oj skąd ja to znam...czuję się jak wyrodna matka w takich momentach :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina jak już się schlał to ma rację że nie chce jechać, przynajmniej do wieczora. A tak naprawdę to lekarz prowadzący powinien Cię wysłać na ktg zwłaszcza że jesteś po terminie.

Wysłany: 15 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma racje że nie chce jechać - ale my będziemy jechać mpk bo autka nie ma.
    A co do lekarki prowadzącej to powiedziała żeby dzien po terminie się zgłosić do szpitala ale żadnego skierowania ani nic w tym stylu.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiom z 14.10. 2014 i ich Dzieciaczkom buziaki i gratulacje :)

Paulinka zrób tak pojedź sama na IP nie sądzę by Cię zostawili w szpitalu oraz żeby były Ci potrzebne rzeczy
    ja jak byłam po terminie to ginek na IP powiedział mi że dopiero po skończonym 41 tygodniu należy być w szpitalu a do tego czasu wystraczy przyjeżdżać na kontrolne ktg.

Jedź bez rzeczy jak się okaże że zostajesz to wtedy Ci chłop dowiezie.

Anoolka, ataga4, Kakabaka lubią tę wiadomość

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina wez go w obroty, bo jest niepowazny!!!

Ataga, Kakabaka, Lubek gratulacje :) fajnie, ze juz macie to za sobą ;)

A ja pozdrawiam Was wszystkie z IP :) Wlasnie czekam na lekarza, na badanie, ale jestem juz przebrana w pizamke i zostaję. Od wczoraj od 21 mam bolesne skurcze, ale nie chcą sie unormowac. Nie przeszły tez po kąpieli takze mam nadzieję, ze przytule dzisiaj moje Malenstwo <3

agatas, ao12., Kasiula09, Anoolka, paaolka, Aniqa, DeLaCruz, anka_a, Nelly, Magdzialenka, ataga4, Kajaoli, Kakabaka, lubek lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka trzymam kciuki oby poszło szybko i bezboleśnie :)

Strokrotka lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ