X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    brzuch mnie okreowo boli, coś mogłoby się juz dziać

mnie od kilku dni boli i nic sie nie dzieje :-(

age.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo Bergo powodzenia :-)

Paaolka jak ja Cie rozumiem tez bym chciala juz spacery, kupki, karmienie normalnie zazdroszcze dziewczynom ze juz maja swoje malenstwa przy sobie na nas tez przyjdzie czas ale najgorsze to czekanie i wygladanie jakichkolwiek objawow porodu

paaolka, poczwarkah, Magdzialenka, ao12., anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość

age.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 no właśnie najgorsze to czekanie...jakos nie sądziłam że to tyle będzie trwało, obstawiałam że wcześniej urodze, a tu nic się nie zapowiada..

No ale cóż musimy być cierpliwe, doczekamy się swoich maleństw. Przynajmniej trochę już się tu dowiemy od dziewczyn o tych pierwszych karmieniach, kupkach, gazach i będziemy mogły korzystać z rad doświadczonych mamuś ;)

Kasiula09, poczwarkah, ao12., anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też myślałam że urodze wcześniej a tu niestety dzieci same wiedzą kiedy jest ich czas my na to wpływu nie mamy.
    Dokładnie mamusie już doświadczone będą udzielać nam cennych rad

paaolka lubi tę wiadomość

age.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Dziewczynki pytanie z innej beczki czy któraś z Was kupowała na allegro biustonosze do karmienia i jest z nich zadowolona jak tak to będę wdzięczna za link do sprzedawcy.
    Ja kupiłam 2, jeden jest dziadowski i nie polecam, ale drugi jest super: http://allegro.pl/biustonosz-karmienia-ciaza-mama-ii-alles-70g-bialy-i4640967966.html

km5svcqg6fuae1xg.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, założyli mi ten cewnik z balonikiem. Wiem ze któas z was miała założony ale nie pamiętam która... Dało to jakiś efekt? Bo mam skurcze, siedzę na piłce i jest do wytrzymania.

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • pestka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo dziewczyny dawać rodzić, nie ma co! szybciochem i z małym bólem;)
    My z M własnie ogarnęłiśmy całe mieszkanie, ufff a jak przyjemnie sie zrobiło:) nawet odkurzacz małemu nie przeszkadza, na szczęście;)
    ale pogoda do dupy...pada i buro, eh:/
    my mamy dzis plan po kapieli się położyć spać, tak na wszelki jakby rozbijnik w nocy świrował..oby nie. Mam nadzieję, że mu się to zmieni, eh byłoby tak pięknie gdyby mu sie odmieniło!

Dziewczyny karmiące, jesteście na jakiejś diecie? Bo mi położna taką narzuciła, że az mi smutno trochę...:/

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no co ty gadasz pesta? ja nie mam zadnej diety. wlasnie pochlonechalm cale pudlo od chinczyka! jem i czekolade, i orzechy (co niby uczulaja dziecko) i ani mi ani jemu nic nie jest :D znaczy mi jest - NIE CHUDNE JUZ :P nie mowie ze pojde sie obeżrec fasolki po bretonsku, bo i mnie rozwala po tym to gdzie mowa jego, ale jem normalnie smazone, pizze wlasnej roboty i kebaba, pije gazowane, nie zmienilam diety. no omijam te cytrusowe sprawy i mocno wzdymajace ale nic wiecej sobie nie odmawiam ;)

poczwarkah, MOI, Anoolka, pestka, ao12., Nelly, anka_a lubią tę wiadomość

• tofirus Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Ale wysyp nowych mamusiek, olala... :) Gratuluję!
    Mam do Was pytanie: czy dajecie swoim brzdącom smoczki dla uspokojenia?
    Ja jeszcze nie dałam, choć wczoraj Małgoś miała kiepski dzień i miałam chwile zawahania. Czytam dzisiaj, że smoczek nie jest taki zły, jeśli podaje się go z głową. Jednak boję się, że nie będę umiała potem Małej oduczyć ciumkania smoka. Z drugiej strony, jak karmię ją butlą to muszę przestrzegać planu karmienia, a Młoda nieraz zje i ciumka dalej paluchy, więc ma dużą potrzebę ssania. I w ten sposób młoda matka nie wie co ma zrobić.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bardzo nie chcialam dawac smoka, ale tak jak pisalam kilka stron temu ze moj synek upodobal sobi moje sutki nie tylko by jesc ale by je po prostu ssac i przy nich spac, na co nie moge sobie pozwolic bo jednak nie bede wiecznie z cyckiem przy nim lezala i go nie oducze gdy dluzej to potrwa, dlatego dzis na sile mu smoka wpychalam, najpierw udawal ze ebdzie wymiotowal, co mu wkladalam to odruch wymiotny wykonywal, ale w koncu przy ciaglym mowieniu "ciiii" "ciiichutko" "cii" i bujaniu go wziac smoczka i go ssal i z nim zasnal.. gdy zasnal wyjelam. i narazie jakso sie nei upomina o niego, i spi juz kolejny raz i bez smoka zasnal. po prostu ma z rana i wieczorem takie gorsze godziny gdy chce ciagle ciumkac i wtedy tylko bede dawac mu tego smoczka dopoki nie zechce przestac ssac..

MOI, Anoolka, ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Cześć mamuski. U mnie też czasem jest cięzko bo mój mały dzisiaj w nocy dal niexle czadu, ale mi się wydaje że mial problem ze zrobieniem kupki. Szkoda mi go bardzo. Nie wiem co wtedy robic. Masaż mu nie pomaga, kladzenie na brzuszku też nie. W dzień jest ok tylko w nocy. A może to kolki sie zaczynaja?
    U mnie chyba to samo :/
    A jak masujesz brzuszek??? Masz jakiś patent żeby dzidzia zrobiła kupkę??

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Dziewczyny karmiące, jesteście na jakiejś diecie? Bo mi położna taką narzuciła, że az mi smutno trochę...:/
    W szpitalu mi mówili żeby jeść wszystko tylko trzeba obserwować maluszka.

ao12., Nelly, Kajaoli lubią tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u położnej, rozwarcie na 1 cm w piątek mam wywołanie, mam się pojawić w szpitalu na 7:45
    Jeszcze trochę i zobaczę moją małą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 18:46

paaolka, Vilenka, agatas, Kasiula09, Nelly, ataga4, anka_a, MOI, Kajaoli, Kakabaka lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Ja po wizycie u położnej, rozwarcie na 1 cm w piątek mam wywołanie, mam się pojawić w szpitalu na 7:45

Super, czyli za chwile tez będziesz mieć maleńswto przy sobie :) ale Ci fajnie :)

ao12. lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Super, czyli za chwile tez będziesz mieć maleńswto przy sobie :) ale Ci fajnie :)
    No jeszcze trochę, ale to już coraz bliżej :)

paaolka lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:

Super. Wiesz już na czym stoisz.

ao12. lubi tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • pestka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi położna narzuciła dietę...ale raz faktycznie ogórek i ciemne pieczywa mu zaszkodziło bo prężył sie całą noc.
    No nic, teraz po kolei wprowadzam różne rzeczy, zobaczymy;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ao12 już niedługo :) trzymam kciuki żeby szybciutko poszlo.

Ja specjalnej diety nie stosuje, nie jem tylko tych typowo zakazanych rzeczy.. fasola itd

ao12., Anoolka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Dziewczyny, założyli mi ten cewnik z balonikiem. Wiem ze któas z was miała założony ale nie pamiętam która... Dało to jakiś efekt? Bo mam skurcze, siedzę na piłce i jest do wytrzymania.
    Ja miałam balonik. Spowodował bóle miesiączkopodobne oraz skrócenie i rozwarcie szyjki o palec

km5svcqg6fuae1xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny leżaczek bujaczek kupilam używany z allegro, z fisher price z wibracjami, nieznam modelu,ale dziewczyna pisała ze kupila go za 230 zl. Jak co to moge zrobic fotke,
    Póki co hania byla tak marudna ze polozenie jej na nim rownalo sie z wielkim darciem wiec dzis byl dzien na "nie"ale wymylam sobie go i jutro ja tam usadze.

ao12., paradise lubią tę wiadomość

‹‹ 878 879 880 881 882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ