Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ooo Bergo powodzenia
Paaolka jak ja Cie rozumiem tez bym chciala juz spacery, kupki, karmienie normalnie zazdroszcze dziewczynom ze juz maja swoje malenstwa przy sobie na nas tez przyjdzie czas ale najgorsze to czekanie i wygladanie jakichkolwiek objawow porodupaaolka, poczwarkah, Magdzialenka, ao12., anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Kasiula09 no właśnie najgorsze to czekanie...jakos nie sądziłam że to tyle będzie trwało, obstawiałam że wcześniej urodze, a tu nic się nie zapowiada..
No ale cóż musimy być cierpliwe, doczekamy się swoich maleństw. Przynajmniej trochę już się tu dowiemy od dziewczyn o tych pierwszych karmieniach, kupkach, gazach i będziemy mogły korzystać z rad doświadczonych mamuśKasiula09, poczwarkah, ao12., anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
moni28 wrote:Dziewczynki pytanie z innej beczki czy któraś z Was kupowała na allegro biustonosze do karmienia i jest z nich zadowolona jak tak to będę wdzięczna za link do sprzedawcy.
-
Dziewczyny, założyli mi ten cewnik z balonikiem. Wiem ze któas z was miała założony ale nie pamiętam która... Dało to jakiś efekt? Bo mam skurcze, siedzę na piłce i jest do wytrzymania.
-
Oooo dziewczyny dawać rodzić, nie ma co! szybciochem i z małym bólem;)
My z M własnie ogarnęłiśmy całe mieszkanie, ufff a jak przyjemnie sie zrobiło:) nawet odkurzacz małemu nie przeszkadza, na szczęście;)
ale pogoda do dupy...pada i buro, eh:/
my mamy dzis plan po kapieli się położyć spać, tak na wszelki jakby rozbijnik w nocy świrował..oby nie. Mam nadzieję, że mu się to zmieni, eh byłoby tak pięknie gdyby mu sie odmieniło!
Dziewczyny karmiące, jesteście na jakiejś diecie? Bo mi położna taką narzuciła, że az mi smutno trochę... -
no co ty gadasz pesta? ja nie mam zadnej diety. wlasnie pochlonechalm cale pudlo od chinczyka! jem i czekolade, i orzechy (co niby uczulaja dziecko) i ani mi ani jemu nic nie jest
znaczy mi jest - NIE CHUDNE JUZ
nie mowie ze pojde sie obeżrec fasolki po bretonsku, bo i mnie rozwala po tym to gdzie mowa jego, ale jem normalnie smazone, pizze wlasnej roboty i kebaba, pije gazowane, nie zmienilam diety. no omijam te cytrusowe sprawy i mocno wzdymajace ale nic wiecej sobie nie odmawiam
poczwarkah, MOI, Anoolka, pestka, ao12., Nelly, anka_a lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny
Ale wysyp nowych mamusiek, olala...Gratuluję!
Mam do Was pytanie: czy dajecie swoim brzdącom smoczki dla uspokojenia?
Ja jeszcze nie dałam, choć wczoraj Małgoś miała kiepski dzień i miałam chwile zawahania. Czytam dzisiaj, że smoczek nie jest taki zły, jeśli podaje się go z głową. Jednak boję się, że nie będę umiała potem Małej oduczyć ciumkania smoka. Z drugiej strony, jak karmię ją butlą to muszę przestrzegać planu karmienia, a Młoda nieraz zje i ciumka dalej paluchy, więc ma dużą potrzebę ssania. I w ten sposób młoda matka nie wie co ma zrobić. -
ja bardzo nie chcialam dawac smoka, ale tak jak pisalam kilka stron temu ze moj synek upodobal sobi moje sutki nie tylko by jesc ale by je po prostu ssac i przy nich spac, na co nie moge sobie pozwolic bo jednak nie bede wiecznie z cyckiem przy nim lezala i go nie oducze gdy dluzej to potrwa, dlatego dzis na sile mu smoka wpychalam, najpierw udawal ze ebdzie wymiotowal, co mu wkladalam to odruch wymiotny wykonywal, ale w koncu przy ciaglym mowieniu "ciiii" "ciiichutko" "cii" i bujaniu go wziac smoczka i go ssal i z nim zasnal.. gdy zasnal wyjelam. i narazie jakso sie nei upomina o niego, i spi juz kolejny raz i bez smoka zasnal. po prostu ma z rana i wieczorem takie gorsze godziny gdy chce ciagle ciumkac i wtedy tylko bede dawac mu tego smoczka dopoki nie zechce przestac ssac..
MOI, Anoolka, ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Smutas wrote:Cześć mamuski. U mnie też czasem jest cięzko bo mój mały dzisiaj w nocy dal niexle czadu, ale mi się wydaje że mial problem ze zrobieniem kupki. Szkoda mi go bardzo. Nie wiem co wtedy robic. Masaż mu nie pomaga, kladzenie na brzuszku też nie. W dzień jest ok tylko w nocy. A może to kolki sie zaczynaja?
A jak masujesz brzuszek??? Masz jakiś patent żeby dzidzia zrobiła kupkę?? -
nick nieaktualny
-
Ja po wizycie u położnej, rozwarcie na 1 cm w piątek mam wywołanie, mam się pojawić w szpitalu na 7:45
Jeszcze trochę i zobaczę moją małąWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 18:46
paaolka, Vilenka, agatas, Kasiula09, Nelly, ataga4, anka_a, MOI, Kajaoli, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
ao12. wrote:Ja po wizycie u położnej, rozwarcie na 1 cm w piątek mam wywołanie, mam się pojawić w szpitalu na 7:45
Jeszcze trochę i zobaczę moją małą
Super, czyli za chwile tez będziesz mieć maleńswto przy sobieale Ci fajnie
ao12. lubi tę wiadomość
-
ao12. wrote:Ja po wizycie u położnej, rozwarcie na 1 cm w piątek mam wywołanie, mam się pojawić w szpitalu na 7:45
Jeszcze trochę i zobaczę moją małą
Super. Wiesz już na czym stoisz.ao12. lubi tę wiadomość
-
mama86 wrote:Dziewczyny, założyli mi ten cewnik z balonikiem. Wiem ze któas z was miała założony ale nie pamiętam która... Dało to jakiś efekt? Bo mam skurcze, siedzę na piłce i jest do wytrzymania.
-
nick nieaktualnyDziewczyny leżaczek bujaczek kupilam używany z allegro, z fisher price z wibracjami, nieznam modelu,ale dziewczyna pisała ze kupila go za 230 zl. Jak co to moge zrobic fotke,
Póki co hania byla tak marudna ze polozenie jej na nim rownalo sie z wielkim darciem wiec dzis byl dzien na "nie"ale wymylam sobie go i jutro ja tam usadze.ao12., paradise lubią tę wiadomość