X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, Bergo gratulacje :)

Strokrotka, Bergo lubią tę wiadomość

• mama86 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Ja miałam balonik. Spowodował bóle miesiączkopodobne oraz skrócenie i rozwarcie szyjki o palec
    Nelly, jak juz miałaś rozwarcie to poród dalej postepowal sam?

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewcznki, zdjecie profile to Moj Kajtus :)

Super Ataga :) A wstawisz jeszcze jakąś większa fotkę na której widać troszkę więcej? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 22:16

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga gratulacje!:)
    Stokrotka, Bergo super, że maluszki sa już po tej stronie brzuszka;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 22:17

Strokrotka, Bergo lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Nelly, jak juz miałaś rozwarcie to poród dalej postepowal sam?
    Nie, do końca II fazy miałam podłączoną oksytocynę, ale to było wiadomo od początku - mój poród był indukowany natychmiast po przekroczeniu granicy wcześniactwa, bez żadnych oznak naturalnego porodu. Tylko łożysko urodziłam samodzielnie, zresztą bez skurczy, bo akurat oxy mi się skończyła.
    Ale wielokrotnie widziałam przeterminowane ciężarówki, które potrzebowały oxy tylko na rozruch, bo zaraz akcja sama postępowała. Więc jest duża szansa, nie będziesz potrzebowała ciągłego wspomagania.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko i Bergo gratulacje!!!
    świetnie się rozkręca akcja poród :D Już ponad połowa dziewczyn tyli swoje maleństwa.

Strokrotka lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga dawaj tutaj duza fotke :)

paaolka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Aniqa Ty pisałas o termoforku z pestek wiśni? Pomaga? Jaki jest Twój sposób na kolkę(o ile to kolka..?)
    Malutka chyba dzisiaj brzuszek boli bo co zaśnie to się budzi i płacze i ma lekko brzuszek napięty..:(
    Hani na szczescie mija okres kolek, ja przetestowalam chyba wszystko co mozliwe, i najlepsze jest zeby dziecku sie odbilo po jedzeniu, ok 15 min po posiłku masaz brzuszka,albo polozenie na brzuchu (duzo placzu,ale szybciej gazy odchodzą) i termoforek, a jak dalej nic to leki. Hani dobrze sie pierdzialo jak lezala na boczku,a nie na plecach.
    Nie podaje tego w kolejnosci, po prostu te sposoby u mnie działały.

Kajaoli, Anoolka lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Hani na szczescie mija okres kolek, ja przetestowalam chyba wszystko co mozliwe, i najlepsze jest zeby dziecku sie odbilo po jedzeniu, ok 15 min po posiłku masaz brzuszka,albo polozenie na brzuchu (duzo placzu,ale szybciej gazy odchodzą) i termoforek, a jak dalej nic to leki. Hani dobrze sie pierdzialo jak lezala na boczku,a nie na plecach.
    Nie podaje tego w kolejnosci, po prostu te sposoby u mnie działały.
    mojego cos chyba pobiera, bo co robi kupke to kwili i poplakuje, i unosi nozki, nie budzi sie , spi sobie dalej ale wlasnie poplakuje z kazdym pierdkiem. wiec podchdoze i mu uciskam nozki do bzuszka i m uszybciej i mocniejsze wychdoza te pierdki, no i jak wstanie to kalde na brzuszek, i na tym brzuskzu jak lezy to mega pierdzi, wiec widocnzie mu to pomaga ;) moze zapobiegne tym sposobem pojawieniem sie typowej rozkreconej na maxa kolki.

ao12. lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz dziś coś niespokojny...od kapieli po 19 spał bardzo krótko..a tak to budzi sie i marudzi..baki idą, suszarka pomaga albo zasypianie na mnie albo M. Jak tylko przeniesiemy do lozeczka to sie budzi...normalnie chce nas wykończyć terrorek maly

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie nr 2, potem już tylko miedzy 4 a 5 godz. Kurcze wyduldała całego mego wypchanego po brzegi mlekiem cyca, teraz cycuś jest miękki więc jest poduszką. Chyba głośne oddychanie męża ją uspokaja, ale jak zaraz przejdzie w chrapanie to będe musiała go pacnąć.

ao12. lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczny karmiace piersia- czy bierzecie potem maluchy do pionu zeby im sie odbilo? A jak zasna podczas ciumkania piersia to tez je pionozujecie?

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:48

paaolka lubi tę wiadomość

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Franek waży już 4700! :O Ubranka też już 62, rośnie jak nie na cycku ;)

anka_a, Kajaoli, Kakabaka, Anoolka, lubek lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam rozwarcie na 7 palców, mąż do mnie już jedzie. Siedzę na piłce, trzymajcie kciuki cioteczki!!!

Aniqa, Nelly, ataga4, Vilenka, ania.g, Kasiula09, poczwarkah, paaolka, anka_a, ao12., agatas, Magdzialenka, sylwia1985, pestka, Kajaoli, Strokrotka, Kakabaka, Anoolka, MOI, lubek lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Dziewczyny, Franek waży już 4700! :O Ubranka też już 62, rośnie jak nie na cycku ;)
    O jak szybko rośnie, super!

Mama86 trzymamy kciuki, powodzenia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczny karmiace piersia- czy bierzecie potem maluchy do pionu zeby im sie odbilo? A jak zasna podczas ciumkania piersia to tez je pionozujecie?
    Ja zawsze biore do odbicia,nawet jak zasnie.

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ale ciężko zajrzeć mi tu na forum jak juz nadrabiam to mała się budzi i tak w kółko ale już lepiej jak gorzej jest :-)

Gratulacje dla rozpakowanych mamus a oczekującym juz niedługo :-) cieszcie się chwilą wyciszenia jeszcze i przespaną nocą :-) pozdrowienia i buziaki

Aaaaaa bym zapomniała widziałam ze wreszcie jeden maluch pobił wagowo moją Polcie :-)

anka_a, Kajaoli, Kakabaka lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja zawsze biore do odbicia,nawet jak zasnie.
    Ja też, choć nie zawsze doczekam się odbicia. Najwyżej potem przystawię jeszcze na chwilę i znów zaśnie, czasami nawet nie muszę, bo i tak zasypia.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama86, myślami jesteśmy z Tobą i dopingujemy :-)

km5svcqg6fuae1xg.png
‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ