X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusiom :)

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:

KAJAOLI dodalabys na poczatku w liscie fotke mojego Kubusia? :)

Pewnie, ze tak!:)
    A ktora bys chciala?
    Moze wklej jeszcze raz tutaj na forum to skopiuje.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze włączam farelke, rozbieram malca i masuje rękami albo według wskazówek zegara, albo w dół brzuszka no i nózki na brzuszek. Ale dzisiaj połozna powiedziała że on ma gazy a nie problem z kupką i podała mi nazwę kropelek na to ale nie pamietam bo mąż właśnie pojechał kupić. Jak wróci to napisze.
    A sposób na kupki to wkładam mu do dupki termometr, końcóweczkę tylko i dupke trzeba najpierw posmarować oliwka. Jak tak mu pokręce to aż strzela.
    MOI wrote:
    U mnie chyba to samo :/
    A jak masujesz brzuszek??? Masz jakiś patent żeby dzidzia zrobiła kupkę??

Kajaoli, MOI lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te kropelki to BioGaia. Zobaczymy czy mu pomogą.

MOI lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewuszki :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas, czytałam gdzieś o tym, że "pomaganie" w robieniu kupki w ten sposób może sprawić, że dziecko nie będzie umiało jej już zrobić w inny sposób. Przyzwyczai się do stymulacji. Jeśli Antoś nie robi sam jakoś ekstremalnie rzadko to bym mu nie gmerała w dupce - musi sam dojść jak to robić.

DeLaCruz, Strokrotka lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • ania4 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,pisze dopiero teraz,bo nie mialam dostepu do internetu. 2pazdziernika o 15.50 przyszla na swiat moja druga kochana istotka oliwka, porod silami natury w miare szybki,bo zaledwie 5godzin,ale skurcze byly mega. mala wazyla 3340 i mierzyla 59cm siatkarka hihi

paaolka, Kajaoli, ao12., Kasiula09, Nelly, anka_a, Kakabaka, Anoolka, MOI, lubek lubią tę wiadomość

km5sdf9hx1nco0em.png
    1usa3e5ewjngzdb6.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje ania4! :) Czyli juz masz dwutygodniowe maleństwo :) Długa dziewczynka :)
    Wstawisz nam zdjęcie? :D

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania4 gratuluję! :)
    mama86 powodzenia!!!:):)

co do odbijania to w ciągu dnia zawsze go nosimy od odbicia, w nocy jak zaśnie przy piersi to boczek ;) w ogóle wczoraj zasnął nam po 2...i pomogła suszarka! jak tylko mąż ją wyłączył to się mały budził..ale jak była włączona to spał. I po 2 ją wyłączyliśmy. Nie mogę z niego :P
    i spał od 2 z hakiem do 7 rano...nakarmiłam go, obudził się, poleżał, pomachał rączkami, ja jeszcze złapałam drzemkę, jak się zaczął nudzić to go wzięłam na raczki(zaczynał popłakiwać) połaziłam z nim i zasnął na mnie po 9...chyba chciał się poprzytulać;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ania4 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie...tylko musze dojsc jak to zrobic hihi

km5sdf9hx1nco0em.png
    1usa3e5ewjngzdb6.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania4 gratuluję. Faktycznie "wysoka" dziewczynka:).

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania4 gratulacje długa dziewczynka :)

age.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja...
    Mama trzymam kciuki, a ania4 GRATULACJE!
    U mnie w nocy lekkie bóle, ale jeszcze nie były to skurcze...
    Dziś zauważyłam znów zwiększoną ilość śluzu i nie iwem czy to znów kawałek czopa? Moze odchodzi sobie partiami?...
    Dzwoniłam też do swojego lekarza i ma mnie zapisać na ktg...(myślałam że na ktg nie ma zapisów tylko czeka się w kolejce), no ale jak ma zapisać to niech zapisze, bo narazie na poród mi się nie zbiera...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim swiezo upieczonym mamusiom :):) i zycze duzo zdrowka wam i waszym dzieciaczkom :)

A ja jeszcze w pizamie bo Charlie dzis jakos nie chce sie ze mna rozstac i protestuje za kazdym razem jak go odkladam do lozeczka. Poza tym udaje, ze chce mu sie jesc i ciumka na niby i potem zasypia.
    Probuje od trzech dni zaaplikowac smoka ale sie nie daje, wypluwa i koniec. A jak mu sie przytrzyma go w buzi to ja otwiera i tak lezy dajac mi do zrozumienia, ze i tak nie bedzie ssal smoka ;)

Ok, ide sprobowac go polozyc jeszcze raz, moze uda mi sie wreszcie wziasc prysznic i ubrac :)
    A tak sie cieszylam na samym poczatku, ze ja to przy moim Charlusiu to nawet paznokcie moge sobie pomalowac bo tak grzecznie spi, eeeeh.. ;)

Anoolka, MOI lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania4 gratulacje :) Może i będzie w przyszłości siatkarką :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie do mam :)
    Czy najpierw przed kąpielą karmicie dzieci, potem po jakimś czasie, przygotowujecie kąpiel, myjecie buźkę dziecka przegotowaną wodą za pomocą płatków i oczka solą fizjologiczną, a potem do wanienki i spać???
    Bo nie wiem w jakiej kolejności to się robi...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• pestka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajaoli Charlie ma już miesiąc! alez ten czas leci!:)

Kajaoli lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kąpię bezpośrednio po karmieniu, a po kąpieli lulu spać. Oczka zwykle przemywam rano, ale jak zaropieją, to wtedy też.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    mam pytanie do mam :)
    Czy najpierw przed kąpielą karmicie dzieci, potem po jakimś czasie, przygotowujecie kąpiel, myjecie buźkę dziecka przegotowaną wodą za pomocą płatków i oczka solą fizjologiczną, a potem do wanienki i spać???
    Bo nie wiem w jakiej kolejności to się robi...
    ja przed kapiela z godz, półtorej karmie małego przeważnie, potem kąpiel, mycie buzi, pepka, chwila zabawy, na brzuszek, dokarmiam pod korek i spanie;)
    ale jeszcze musze masarze dorzucić na brzuszek na wszelki wypadek;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała dopiero pod koniec ciąży zaczęła miewać czkawkę, za to po porodzie miewa kilka razy dziennie. Śmiesznie wtedy wygląda, nie płacze ani się nią nie denerwuje, raczej traktuje jako nowe doświadczenie życiowe i wyraźnie koncentruje się na tym dziwnym uczuciu

km5svcqg6fuae1xg.png
‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ