X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z "mojego dnia porodu" czyli Lubek i ataga4 ogromne gratulacje :) Fajna datę urodzenia mają nasze maluszki 14.10.14 :)
    Stokrotka, Bergo, mama86 uściski dla Waszych maluszków od forumowej cioci :) I gratulacje dla Was :)
    A ja z Jędrusiem walczę o laktację. Na razie przegrywam :(
    Muszę go dokarmiać z butli bo za mało mam mleka :(
    Nie wiem co mogę zrobić poza dostawianiem żeby rozhuśtać laktację :(
    Smutno mi przez to :(

ataga4, lubek lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo również gratuluję!

Kakabaka głowa do góry, u mnie laktacja rozkręciła się dopiero w 4 dobę, przystawiaj cały czas maluszka. Zobaczysz jeszcze będziesz odciągać mleko laktatorem bo będzie go za dużo.

Kajaoli dziękuje za wstawienie zdjęcia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 15:11

Kajaoli, Nelly, Kakabaka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    A ja z Jędrusiem walczę o laktację. Na razie przegrywam :(
    Muszę go dokarmiać z butli bo za mało mam mleka :(
    Nie martw sie, paradise ma racje dopiero to sie rozkreci. ja tez dokarmialam, dopiero w 3 dobie będziesz miec duzo mleczka.

Kakabaka lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:48

Kajaoli, Kakabaka, Strokrotka lubią tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas zastanawiam się co tam u Pauliny, mam nadzieję, że tuli już swojego maluszka :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze masz racje. Postaram się już tego nie robić. Ale czasem tak maly stęka że jest mi go szkoda.
    poczwarkah wrote:
    Smutas, czytałam gdzieś o tym, że "pomaganie" w robieniu kupki w ten sposób może sprawić, że dziecko nie będzie umiało jej już zrobić w inny sposób. Przyzwyczai się do stymulacji. Jeśli Antoś nie robi sam jakoś ekstremalnie rzadko to bym mu nie gmerała w dupce - musi sam dojść jak to robić.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:50

xpatiiix3, ao12., paradise, paaolka, misiulka2000, DeLaCruz, anka_a, Kajaoli, Nelly, Kakabaka, ania.g, agatas, lubek lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Napisze sms do Pauliny co u niej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:50

paaolka, ao12., misiulka2000, Kasiula09, anka_a, Kajaoli, Kakabaka lubią tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga faktycznie Kajtuś ma długie paluszki :) Słodziak z niego :) Kiedy wychodzicie do domku?

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z oddzialu patologii Sw. Zofii;( Miałam kontrolna wizytę z ktg i wyszło źle. Witkowi na skurczu zanikalo tetno i postanowili mnie polozyc i indukować poród. Leże juz 20 minut pod oxytocyna ale nic się nie dzieje. Lepsze skurcze mialam jak mnie przyjmowali - po 60. A teraz marne 15-20. Trzymajcie kciuki. Maz był dziś na delegacji i teraz pędzi do mnie :)

ao12., misiulka2000, paaolka, Kasiula09, anka_a, Kajaoli, Vilenka, ataga4, Anoolka, Nelly, Kakabaka, paradise, ania.g, Strokrotka, lubek lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Witam się z oddzialu patologii Sw. Zofii;( Miałam kontrolna wizytę z ktg i wyszło źle. Witkowi na skurczu zanikalo tetno i postanowili mnie polozyc i indukować poród. Leże juz 20 minut pod oxytocyna ale nic się nie dzieje. Lepsze skurcze mialam jak mnie przyjmowali - po 60. A teraz marne 15-20. Trzymajcie kciuki. Maz był dziś na delegacji i teraz pędzi do mnie :)
    Powodzenia, trzymam kciuki :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczwarkah to mocno trzymamy kciuki! Na pewno wszystko będzie dobrze! :) A mówilas ze nic sie nie dzieje, żadnych oznak porodu, a tu jednak skurcze są ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi, kiedy należy się udać na ktg??
    Po terminie porodu?
    Bo już sama nie wiem...lekarz mój miał mnie zapisać ale jakos się nie oddzywa...i nie wiem kiedy powinno się jechać na ktg...
    I czy w sobotę też można jechać na ktg tak na kontrol?

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah i ty juz a dopiero pisalas ze zadnych oznak porodu ahh zazdroszcze i powodzenia aby szybko i bezbolesnie poszlo :-)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczwarkah powodzenia,i trzymam kciuki.
    Theagnes 87 ja niestety ci nie pomoge bo u mnie szło wszystko z zaskoczenia.

Hania polubiła bujaczek,a najbardziej funkcje wibracji.jest sukces.

anka_a, ao12., Scęście, pestka, ataga4 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak patrze na wasze dzieciaczki to tak jakbym moją hanie widziała, takie maleństwa są tak podobne do siebie ehh.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga, Kajtus jest sliczniutki, jak tak piszesz, ze z mezem sie nim zachwycacie to jakbym czytala o nas :) my tez nie mozemy oderwac oczu od naszego skarbenka :)

Poczwarkah, powodzenia :) oby szybko sie rozkrecilo i trzymam kciuki, zeby wszysko zgrabnie poszlo :)

ataga4, anka_a lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    powiedzcie mi, kiedy należy się udać na ktg??
    Po terminie porodu?
    Bo już sama nie wiem...lekarz mój miał mnie zapisać ale jakos się nie oddzywa...i nie wiem kiedy powinno się jechać na ktg...
    I czy w sobotę też można jechać na ktg tak na kontrol?

U mnie w szpitalu pierwsze ktg robią w dzień terminu porodu i ja mam sie jutro (dzień wcześniej) zapisac jesli nic sie nie wydarzy wcześniej. Wybieram sie własnie w sobote. Potem jesli nic na tym ktg sie nie zapisze to mam chodzic co 2 dni, jesli nadal nic nie bedzie to za tydzien ide do lekarza na wizyte i on bedzie decydował co dalej.

Ale cały czas mam nadzieje ze nie bede jeszcze tyle czekac.. ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania4 wrote:
    hej dziewczyny,pisze dopiero teraz,bo nie mialam dostepu do internetu. 2pazdziernika o 15.50 przyszla na swiat moja druga kochana istotka oliwka, porod silami natury w miare szybki,bo zaledwie 5godzin,ale skurcze byly mega. mala wazyla 3340 i mierzyla 59cm siatkarka hihi
    GRATULUJE :)
    Kajaoli wrote:
    Probuje od trzech dni zaaplikowac smoka ale sie nie daje, wypluwa i koniec. A jak mu sie przytrzyma go w buzi to ja otwiera i tak lezy dajac mi do zrozumienia, ze i tak nie bedzie ssal smoka ;)
    mi po 4 dniach walki sie udalo :D gdy je cyca, i juz odlatuje, i widze ze tylko traktuje go jak smoczka to wyjmuje sutka i szybk owkladam monia, no i go sobie ssie, a jak porzadnie zasnie to buzka sie otwiera i smok wypada! juuupi :D nie msuze elzec 12h na dzien z cyckiem na wierzchu :P hi hi hi. i mam tak smao jak ty. najpeirw mowilamz e wsyztsko mgoe zrobic :D niby moge jak zasnie, ale cooooraz krocej spi :P i trzeba ze 2h nianiczyc najpierw, a nei jak keidys odlot po 20 min ssania ;)
    theagnes87 wrote:
    mam pytanie do mam :)
    Czy najpierw przed kąpielą karmicie dzieci, potem po jakimś czasie, przygotowujecie kąpiel, myjecie buźkę dziecka przegotowaną wodą za pomocą płatków i oczka solą fizjologiczną, a potem do wanienki i spać???
    Bo nie wiem w jakiej kolejności to się robi...
    nie powinno sie podobno kapac na pelnym brzuszku, ale i nei na glodnego. wiec jak np moj synek jadl i zasnal o 18, to o 20 go rozbudze na kapanie, a po dam cyca.
    przygotowuje wode i jest to 38-39 st, bo te 37 to zimna jak dla mnie, a on nei narzeka na cieplejsza :) kapie go, daje cyca, ubrudzi sie na brodzie i polikach mlekiem, i wtedy myje buzke i spi czysciutki :) no i rano po nocy tez myje oczka i buzke. tylk oja wszystk orobie woda normalnie z kranu tyle ze z filtra, a nei przegotowana i bez soli fizjologicznej ;)
    mama86 wrote:
    Dziś o 9.55 urodziła się Gabriela Magdalena. Waga 3150, 57 cm i 10 punktów ;-)
    Poród mialam piękny!!!!!!! Jak się ogarne to opiszę mój ekspresowy poród ;-)
    CUDOWNIE!!! wreszcie tulisz dzieciatko! :) czekamy na opis i fotke :)
    Bergo wrote:
    Jestem mamusia cudownego okruszka od wczoraj :-)
    GRATULACJE :)
    Kakabaka wrote:
    bardzo duzo pij, wody, slabej herbaty.. no i moze polec po taka na laktacje co? skoro juz masz pic to moze cos co niby pomaga w tym rozkreceniu... i duzo przystawiaj, nie poddawaj sie :* nawet jakby mial pojesc 3-5min, to jednak sysa i cos tam pobudza... serio. ja dopiero karmilam caly dzien swoim mleczkiem w 3 i 4 dobie, najpierw jadl butle w szpitalu miedzy cyckami ;)
    poczwarkah wrote:
    czekamy a kolejne informacje! dobrze ze bylas na tym ktg! i jestes pod opieka!

Kakabaka, Kajaoli lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak samo jak wy dziewczyny :) patrze na Kube, rejestruje kazda minke, zaluje ze jej nei uwiecznilam :( ale to sie tak szybko wszystk odzieje :) chociaz staram sie go sfotografowa cw kazdym nowym ubranku ktorego jeszcze na sobie niemial ;) hi hi, bo te mink icudne ciezko zlapac, musialabym ciagle siedziec przed nim z aparatem ;) ale lubie gdy spi polozyc sie przy nim i go obserwowac, patrzec jak oddycha, jak zaciska ustka :) uwielbiam go :* :* moj wyczekany synek <3

paaolka, Nelly lubią tę wiadomość

‹‹ 884 885 886 887 888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ