Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny z "mojego dnia porodu" czyli Lubek i ataga4 ogromne gratulacje
Fajna datę urodzenia mają nasze maluszki 14.10.14
Stokrotka, Bergo, mama86 uściski dla Waszych maluszków od forumowej ciociI gratulacje dla Was
A ja z Jędrusiem walczę o laktację. Na razie przegrywam
Muszę go dokarmiać z butli bo za mało mam mleka
Nie wiem co mogę zrobić poza dostawianiem żeby rozhuśtać laktację
Smutno mi przez toataga4, lubek lubią tę wiadomość
-
Bergo również gratuluję!
Kakabaka głowa do góry, u mnie laktacja rozkręciła się dopiero w 4 dobę, przystawiaj cały czas maluszka. Zobaczysz jeszcze będziesz odciągać mleko laktatorem bo będzie go za dużo.
Kajaoli dziękuje za wstawienie zdjęciaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 15:11
Kajaoli, Nelly, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKakabaka wrote:A ja z Jędrusiem walczę o laktację. Na razie przegrywam
Muszę go dokarmiać z butli bo za mało mam mleka
Nie wiem co mogę zrobić poza dostawianiem żeby rozhuśtać laktację
Smutno mi przez toKakabaka lubi tę wiadomość
-
Moze masz racje. Postaram się już tego nie robić. Ale czasem tak maly stęka że jest mi go szkoda.poczwarkah wrote:Smutas, czytałam gdzieś o tym, że "pomaganie" w robieniu kupki w ten sposób może sprawić, że dziecko nie będzie umiało jej już zrobić w inny sposób. Przyzwyczai się do stymulacji. Jeśli Antoś nie robi sam jakoś ekstremalnie rzadko to bym mu nie gmerała w dupce - musi sam dojść jak to robić.
-
Witam się z oddzialu patologii Sw. Zofii;( Miałam kontrolna wizytę z ktg i wyszło źle. Witkowi na skurczu zanikalo tetno i postanowili mnie polozyc i indukować poród. Leże juz 20 minut pod oxytocyna ale nic się nie dzieje. Lepsze skurcze mialam jak mnie przyjmowali - po 60. A teraz marne 15-20. Trzymajcie kciuki. Maz był dziś na delegacji i teraz pędzi do mnie
ao12., misiulka2000, paaolka, Kasiula09, anka_a, Kajaoli, Vilenka, ataga4, Anoolka, Nelly, Kakabaka, paradise, ania.g, Strokrotka, lubek lubią tę wiadomość
-
poczwarkah wrote:Witam się z oddzialu patologii Sw. Zofii;( Miałam kontrolna wizytę z ktg i wyszło źle. Witkowi na skurczu zanikalo tetno i postanowili mnie polozyc i indukować poród. Leże juz 20 minut pod oxytocyna ale nic się nie dzieje. Lepsze skurcze mialam jak mnie przyjmowali - po 60. A teraz marne 15-20. Trzymajcie kciuki. Maz był dziś na delegacji i teraz pędzi do mnie
-
powiedzcie mi, kiedy należy się udać na ktg??
Po terminie porodu?
Bo już sama nie wiem...lekarz mój miał mnie zapisać ale jakos się nie oddzywa...i nie wiem kiedy powinno się jechać na ktg...
I czy w sobotę też można jechać na ktg tak na kontrol? -
nick nieaktualnyPoczwarkah powodzenia,i trzymam kciuki.
Theagnes 87 ja niestety ci nie pomoge bo u mnie szło wszystko z zaskoczenia.
Hania polubiła bujaczek,a najbardziej funkcje wibracji.jest sukces.anka_a, ao12., Scęście, pestka, ataga4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ataga, Kajtus jest sliczniutki, jak tak piszesz, ze z mezem sie nim zachwycacie to jakbym czytala o nas
my tez nie mozemy oderwac oczu od naszego skarbenka
Poczwarkah, powodzeniaoby szybko sie rozkrecilo i trzymam kciuki, zeby wszysko zgrabnie poszlo
ataga4, anka_a lubią tę wiadomość
-
theagnes87 wrote:powiedzcie mi, kiedy należy się udać na ktg??
Po terminie porodu?
Bo już sama nie wiem...lekarz mój miał mnie zapisać ale jakos się nie oddzywa...i nie wiem kiedy powinno się jechać na ktg...
I czy w sobotę też można jechać na ktg tak na kontrol?
U mnie w szpitalu pierwsze ktg robią w dzień terminu porodu i ja mam sie jutro (dzień wcześniej) zapisac jesli nic sie nie wydarzy wcześniej. Wybieram sie własnie w sobote. Potem jesli nic na tym ktg sie nie zapisze to mam chodzic co 2 dni, jesli nadal nic nie bedzie to za tydzien ide do lekarza na wizyte i on bedzie decydował co dalej.
Ale cały czas mam nadzieje ze nie bede jeszcze tyle czekac.. -
ania4 wrote:hej dziewczyny,pisze dopiero teraz,bo nie mialam dostepu do internetu. 2pazdziernika o 15.50 przyszla na swiat moja druga kochana istotka oliwka, porod silami natury w miare szybki,bo zaledwie 5godzin,ale skurcze byly mega. mala wazyla 3340 i mierzyla 59cm siatkarka hihi
Kajaoli wrote:Probuje od trzech dni zaaplikowac smoka ale sie nie daje, wypluwa i koniec. A jak mu sie przytrzyma go w buzi to ja otwiera i tak lezy dajac mi do zrozumienia, ze i tak nie bedzie ssal smokagdy je cyca, i juz odlatuje, i widze ze tylko traktuje go jak smoczka to wyjmuje sutka i szybk owkladam monia, no i go sobie ssie, a jak porzadnie zasnie to buzka sie otwiera i smok wypada! juuupi
nie msuze elzec 12h na dzien z cyckiem na wierzchu
hi hi hi. i mam tak smao jak ty. najpeirw mowilamz e wsyztsko mgoe zrobic
niby moge jak zasnie, ale cooooraz krocej spi
i trzeba ze 2h nianiczyc najpierw, a nei jak keidys odlot po 20 min ssania
theagnes87 wrote:mam pytanie do mam
Czy najpierw przed kąpielą karmicie dzieci, potem po jakimś czasie, przygotowujecie kąpiel, myjecie buźkę dziecka przegotowaną wodą za pomocą płatków i oczka solą fizjologiczną, a potem do wanienki i spać???
Bo nie wiem w jakiej kolejności to się robi...
przygotowuje wode i jest to 38-39 st, bo te 37 to zimna jak dla mnie, a on nei narzeka na cieplejszakapie go, daje cyca, ubrudzi sie na brodzie i polikach mlekiem, i wtedy myje buzke i spi czysciutki
no i rano po nocy tez myje oczka i buzke. tylk oja wszystk orobie woda normalnie z kranu tyle ze z filtra, a nei przegotowana i bez soli fizjologicznej
mama86 wrote:Dziś o 9.55 urodziła się Gabriela Magdalena. Waga 3150, 57 cm i 10 punktów
Poród mialam piękny!!!!!!! Jak się ogarne to opiszę mój ekspresowy poródczekamy na opis i fotke
Bergo wrote:Jestem mamusia cudownego okruszka od wczoraj
Kakabaka wrote:Nie wiem co mogę zrobić poza dostawianiem żeby rozhuśtać laktację
Smutno mi przez to
poczwarkah wrote:Witam się z oddzialu patologii Sw. Zofii;( Miałam kontrolna wizytę z ktg i wyszło źle. Witkowi na skurczu zanikalo tetno i postanowili mnie polozyc i indukować poród. Leże juz 20 minut pod oxytocyna ale nic się nie dzieje. Lepsze skurcze mialam jak mnie przyjmowali - po 60. A teraz marne 15-20. Trzymajcie kciuki. Maz był dziś na delegacji i teraz pędzi do mnieKakabaka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
ja tak samo jak wy dziewczyny
patrze na Kube, rejestruje kazda minke, zaluje ze jej nei uwiecznilam
ale to sie tak szybko wszystk odzieje
chociaz staram sie go sfotografowa cw kazdym nowym ubranku ktorego jeszcze na sobie niemial
hi hi, bo te mink icudne ciezko zlapac, musialabym ciagle siedziec przed nim z aparatem
ale lubie gdy spi polozyc sie przy nim i go obserwowac, patrzec jak oddycha, jak zaciska ustka
uwielbiam go :* :* moj wyczekany synek
paaolka, Nelly lubią tę wiadomość