X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAJAOLI to moze te :) bardzo je lubie :)
    d30bc1a971073319med.jpg

ao12., Kasiula09, anka_a, paaolka, Nelly, Kakabaka, madziallena, paradise, ania.g, Kajaoli lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:51

ao12., Aniqa, misiulka2000, anka_a, Anoolka, paaolka, Kajaoli, pestka, lubek lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Paaolka, mam nadzieje ze jutro nas wypisza, ale zauwazylam ze maly.ma lekko zazolkniete bialka w oczkach, a wiadomo z czym to sie wiaze, zoltaczka, ale mam cicha nadzieje ze fizjologiczna i poziom tej bilirubiny bedzie w normie. Maz cieszyl sie jak nie wiem co ze wracamy, ciagle powtarza ze takie mieszkanie w pustym mieszkaniu jest beznadziejne , nic czlowieka nie cieszy, i ze juz by chcial zebysmy byli we trojke w domku ale musialam go uprzedzic ze plany moga sie zmienic troche.
    Ale trzymaj kciuki zeby bylo dobrze :)

A pare minut temu Kajtus usmiechnal sie pierwszy raz, bezzebna buzka byla cala rozesmiana, dla takich widokow warto przezyc porod :-)
    3mam kciuki by bylo ok, ale jakby trzeba bylo zostac to lepiej dla maluszka, bo jak w domu sie rozkreci to gorzej bedzie wrocic, a tak i tak lezycie teraz to ten dzien dwa to juz trudno.. tez musialam zostac i dalismy rade :)

ataga4 lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga super jak jutro będziecie juz w domku :) ale wiadomo że gdyby chcieli Was zatrzymac to lepiej zostać żeby potem nie wracać do szpitala w razie czego... w kazdym razie ja baaaardzo mocno trzymam kciuki,żeby wyniki bilirubiny były w normie! :)

Jakie to musi byc cudowne uczucie taki uśmiech własnego szkraba :) tez czekam juz na to niecierpliwie :)

ataga4 lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczwarkah powodzenia.
    Theagnes ja w swojej przychodni miałam 3 tygodnie temu pierwsze ktg a kolejne 10 dni temu. Jutro na wizycie pewnie będzie następne. Moja siostra po terminie w szpitalu miała co 3 dni ale nie wiem czy się zapisywała czy robili z marszu.

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Ataga super jak jutro będziecie juz w domku :) ale wiadomo że gdyby chcieli Was zatrzymac to lepiej zostać żeby potem nie wracać do szpitala w razie czego... w kazdym razie ja baaaardzo mocno trzymam kciuki,żeby wyniki bilirubiny były w normie! :)

Jakie to musi byc cudowne uczucie taki uśmiech własnego szkraba :) tez czekam juz na to niecierpliwie :)
    ja mialam w normie bo 12,8 a norma do 13 a i tak nas zatrzymano, znaczy... powiedzieli mi ze do mnei nalezy decyzja czy chce wyjsc czy zostac. i wolalam zostac. bo powiedziel ize nie sa w stanie stweirdzic czy zoltaczka wlasnie sie rozkreca i za chwile bedzie ponad 12,8 i ta bilirubina i potrzebne beda lampy czy moze juz opada bilirubina bo zoltaczka sie konczy. no i postanowilam zostac, maly byl wazniejszy niz ja i moja chec wyjscia do domu, 10h pod lampami i po 24h bilirubina byla 11 wiec spadala ;) w domku byl ejszcze zolty przez tdyzien, i bialka zolte mial, ale juz zbielał :)

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny normalnie Was kocham. Dzisiaj już się za płacz brałam że dziecka nakarmić nie mogę a Wy piszecie że to normalne i żeby tylko się nie poddawać bo mleko przyjdzie. Niby to logiczne ale nie dla kogoś kto właśnie przeżywa swój mały dramat. Dziękuje Wam bardzo za te słowa :)
    Poczwarkah trzymaj się dzielnie dziewczyno!!!

Kajaoli, Nelly lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ktg mialam pierwsze tydzien temu. Czyli 2 tyg przedcterminem. Nastepne we wtorek i w niedziele. Jesli nie urodze wczesnoej.
    30 w razie w szpital i chyba indukcja.
    Waga malej dzis ok 3300.

mama86 lubi tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ladna waga jak na 39 tc, taka akurat dziecinka :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lece spac kocane, jakas zmeczona sie czuje, ale szczesliwa :* do jutra :)

Kakabaka lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesci od poczwarkah (na fb): proba oksytocynowa dzis niestety nieudana. Mamy trzymac kciuki za jutro by Witus chcial wyjsc. Ostatnie ktg dobre, bez spadkow :-)

Kajaoli, Kakabaka, ao12., Anoolka lubią tę wiadomość

• Nelly Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah, jutro pewnie się uda przy pełnej dawce oxy.
    A propos, w której sali leżysz? Ja leżałam pierwsze 4 tygodnie w 311 i kiedy pierwsze próby indukcji nie wywołały porodu, jedna z położnych mi powiedziała żartem, że leżę na złej sali; powinnam być w 314, bo tam dziewczyny zaraz rodzą. No i akurat było wielkie sprzątanie i przenieśli moją sąsiadkę (z którą dzieliłam pokój ponad 3 tygodnie) i mnie do 314. Nadtępnego ranka dziewczynę zabrali na cc (pewnie do dziś leży gdzieś na II p. z bliźniaczkami), a ja urodziłam wieczorem sn ;-)

lubek lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooow, ale przybylo nam mamusiek :-) GRATULACJE!

U mnie eksperyment. Mala spi od 12.15 a ja postanowilam odciagnac pokarm laktatorem. Udalo mi sie zebrac nieco ponad 50 ml, wiec szalu nie ma... Orientujecie sie ile powinien zjadac dzidzius? Czy ta ilosc to nie jest dla niego za malo? Pytam, bo po wczorajszym dniu kiedy tak duzo plakal zaczelam miec watpliwosci czy moj pokarm wystarcza...

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 04:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi, moj Charlie przewaznie najada sie z jednej piersi a jak odciagam to z jednej wychodzi mi jakies 50-60ml.

Dlaczego myslisz, ze twoje dziecko sie nie najada? Moze ma kolki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 04:14

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa jakies wiesci od Pauliny? Ataga, cos ostatnio wspomnialas, ze wyslesz sms do niej, udalo ci sie?:)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bylo karmienie o 00 i teraz :-) idziemy dalej spac pewnie do 8 :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 04:54

Kajaoli lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Orientujecie sie ile powinien zjadac dzidzius? Czy ta ilosc to nie jest dla niego za malo? Pytam, bo po wczorajszym dniu kiedy tak duzo plakal zaczelam miec watpliwosci czy moj pokarm wystarcza...
    Tez sie zastanawiam ile zjada moj Kuba bo prosto z cyca to nie wiem a w sobote musi zostac z tata na jakies 4-5h i bedd sciagac :-)

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten piękny dzień dziewuszki. Za oknem pada deszcz a w sercu piękna pogoda bo obok śpi ósmy cud świata

Kajaoli, Nelly, MOI, paaolka, Scęście, agatas, ataga4 lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzuciłam pare stron temu zdjęcie poglądowe ile mieści się mleka w żołądku dziecka. Teraz z kom pisze to nie umie jeszcze raz wrzucic.

Nie takie pare... nA 870

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 10:07

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Sa jakies wiesci od Pauliny? Ataga, cos ostatnio wspomnialas, ze wyslesz sms do niej, udalo ci sie?:)

Wyslalam wczoraj do niej smsa, napisalam ze wszystkie sie martwimy, ale nie odezwala sie :-(

Kajaoli lubi tę wiadomość

‹‹ 885 886 887 888 889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ