Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Scęście wrote:Tez sie zastanawiam ile zjada moj Kuba bo prosto z cyca to nie wiem a w sobote musi zostac z tata na jakies 4-5h i bedd sciagac
Zauwazylam po sobie, ze jesli sciagam rano to idzie latwiej i szybciej niz wieczorem
Acha, i zauwazylam, ze jak oproznie piers laktatorem , wyjdzie mi jakies 50ml to zajmuje mi to jakies 20 minut a Charlie opruzni butelke w dwie minuty. Normalnie, jakby ssal piers to wypilby to samo w 30 minut.
Wiec jak wychodzilam ostatnio i zostawialam Charliego z jego tatusiem to uprzedzilam go, ze maly szybko wszystko wypije i ze moze wolac o wiecej bo nie przyzwyczajony, ze tak szybko je. Poprosilam zeby go chwile potem ponosil to moze informacja dotrze do mozgu, ze juz nie jest glodny - i jak narazie ten patent funkcjonuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 09:08
Kakabaka, MOI lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny bo az/spac dzis nie moglam.
Wstalam o 4 na siku , po ciemku jak zawsze . Podcieram sie a tam cosik za bardzo slisko. . Swiece swiatlo a tam jest tego sluzu ciemnego, podcieram znowu i dalej i nawet ciemna kropka krwi.
Czy to mogl byc moj czop ??? albo chociaz jego czesc
Wczoraj gin mnie badala ale/zaden masaz/czy cos. To sama nie wiem czy to przez/badanie czy co...Kakabaka, MOI, paaolka, anka_a, Kajaoli, pestka lubią tę wiadomość
-
Kajaoli wrote:Moi, moj Charlie przewaznie najada sie z jednej piersi a jak odciagam to z jednej wychodzi mi jakies 50-60ml.
Dlaczego myslisz, ze twoje dziecko sie nie najada? Moze ma kolki?
Ogólnie to Julka jak już zasnie, to śpi jak anioleczek, ale przerwy miedzy snem to dla nas duży problem, bo mała płacze.
Macie jakieś patenty na aktywizację noworodka w ciągu dnia? Czym można zająć dziecko?Kajaoli lubi tę wiadomość
-
U mnie dziś oględna cisza. Po powrocie z przedszkola miałam kilka pasm krwi na wkładce i dużo śluzu (coś a'la płodny) a teraz cisza. Od jakiś 2 tygodni rano miałam takie gluty więc dzisiaj to dla mnie nowość była. Może po sprzątaniu mieszkania coś dodatkowo ruszy...
paaolka, ao12. lubią tę wiadomość
-
Pauletta bardzo możliwe że to ten czop.
ao12 trzymam kciuki powodzenia i informuj nas w miare możliwie
Kakabaka o tez bym sie ostro wkurzyła, jeszcze najgorsze jest jak rodzice wcale nie reagują na zachowania swoich dzieciao12., Kakabaka lubią tę wiadomość
-
anka_a wrote:U mnie dziś oględna cisza. Po powrocie z przedszkola miałam kilka pasm krwi na wkładce i dużo śluzu (coś a'la płodny) a teraz cisza. Od jakiś 2 tygodni rano miałam takie gluty więc dzisiaj to dla mnie nowość była. Może po sprzątaniu mieszkania coś dodatkowo ruszy...
To może i u Ciebie coś ruszaw sumie śluz z krwią sugerowałby na odchodzenie czopa
anka_a lubi tę wiadomość
-
Kakabaka wrote:Do babki leżącej obok przyszedł mąż z córką. Są poza godzinami odwiedzin a ta mała strasznie jest głośna. Skacze, gdacze i wkurza. A na dodatek ma straszny katar. Nosz kurde! Jak ona mi Jędrusia czymś zarazi!?!
Kakabaka, ataga4 lubią tę wiadomość
-
ataga4 wrote:Paaolka, mam nadzieje ze jutro nas wypisza, ale zauwazylam ze maly.ma lekko zazolkniete bialka w oczkach, a wiadomo z czym to sie wiaze, zoltaczka, ale mam cicha nadzieje ze fizjologiczna i poziom tej bilirubiny bedzie w normie. Maz cieszyl sie jak nie wiem co ze wracamy, ciagle powtarza ze takie mieszkanie w pustym mieszkaniu jest beznadziejne , nic czlowieka nie cieszy, i ze juz by chcial zebysmy byli we trojke w domku ale musialam go uprzedzic ze plany moga sie zmienic troche.
Ale trzymaj kciuki zeby bylo dobrze
A pare minut temu Kajtus usmiechnal sie pierwszy raz, bezzebna buzka byla cala rozesmiana, dla takich widokow warto przezyc porod
Ataga uśmieszki, nawet te przypadkowe sa piękne...nie moge sie doczekać aż zaczną maluszki się świadomie uśmiechaćataga4 lubi tę wiadomość
-
Moi, mi sie wydaje, ze jak noworodek placze to albo jest glodny albo pielucha albo cos go boli. Trudno jest odwrocic uwage takiego maluszka i czyms go zajac.
Charlie zaczal reagowac na bodzce chyba w trzecim tygodniu zycia (bodzce wzrokowe i sluchowe). Zainstalowalam obok lozeczka grajaca zabawke, ktora jak wlacze - uwaznie slucha, przywiazalam tez do lozeczka czarno biale rysuneczki wykonane specjalnie z mysla o niemowlakach, ktore pobudzaja wzrok i bylam mile zaskoczona bo to dzialamaly potrafi pol godziny wpatrywac sie w rysunkowego kapitana i machac do niego raczkami
rysunki zamowilam u Michaeli z Belly.
Chcialam juz wczesniej rozpoczac masaz ale Charlie niechetnie daje sie rozebrac wiec musze znalezc jakis sposob na niego.
Maluszki mozna masowac od urodzenia, moze to spodoba sie twojej corci i ja uspokoi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 11:22
MOI, lubek lubią tę wiadomość
-
pauletta i anka_a powodzenia, manm nadzieje ze coś ruszy!
moi na aktywizację...kurcze nasze maluszki są za małe, żeby je czymś zainteresować..możesz próbować nosić, zagadywać ale maluszek jak będzie chciał to i tak zaśnie...przynajmniej tak jest u nas;)Scęście, Kajaoli, anka_a, MOI lubią tę wiadomość