X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj o 7:55 przyszła na świat nasza córka Alicja, waga 3550 g i długa na 49cm, pięknie zassała cyca, miałam znieczulenie, bo o 23 nie wytrzymałam już bólu. Wody odeszły mi o 23:55 i były już zielone. Zostałam nacięta i pękłam (mam aż 5 szwów).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 08:49

Vilenka, ania.g, paaolka, MartaR.., Nelly, agatas, tofirus, paradise, Aniqa, anka_a, lubek, Anoolka, ataga4, pestka, Kasiula09, MOI, sylwia1985, Kajaoli lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka_a wrote:
    Mam nadzieje, że się zaczyna :) powoli zaczynają mnie boleć krzyże i cały czas sączy się ciemnobrązowa krew. Poczekam aż m wróci zjemy obiad i pojedziemy na ip jak dalej sie to utrzyma c
    Jak się sączy krew to do szpitala. Nie ma na co czekać!

Matka fantastycznej 4 :)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! Dzisiaj wychodzimy ze szpitala, poczytuję was trochę ale całkowicie nadrobic nie mogę za jednym razem ;-) ;-)
    Jak sie ogarnę to opiszę maoj poród :-)

paaolka, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Gabrysia jest bardzo grzecznym dzieckiem, prawie caly czas śpi i budzi się tylko na jedzenie. A w nocy budzi się tylko raz i śpi do 7 ;-) Zobaczymy czy po powrocie do domu też tak będzie :-)

Aniqa, Scęście lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Dzisiaj o 7:55 przyszła na świat nasza córka Alicja, waga 3550 g i długa na 49cm, pięknie zassala cyca, miałam znieczulenie, bo o 23 nie wytrzymałam już bólu. Wody odeszły mi o 23:55 i były już zielone. Zostałam delikatnie nacieta.

Gratulacje! :) Super że maleńka już z Tobą :)

ao12. lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka_a wrote:
    Witam sie :)
    Dziś obudziłam się i czułam jakbym się posikała i miałam ciemno brunatne ślady krwi. Poczekam i zobacze co bedzie dalej...M wyprawiłam do pracy i powiedzialam że jak coś to będę dzwonić. Oby się rozkręciło...

Anka_a widzę że idziemy równo, ale u Ciebie wreszcie isę coś dzieje...a u mnie kompletnie nic!!! :(((
    Normalnie jakby nie duży brzuch to zapomniałabym że jestem w ciąży...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12 gratulacje!

ao12. lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12 Gratuluję! Odpoczywajcie z malutką :) Czekamy na zdjęcie!

Trzymam kciuki za kolejne mamusie.

Dziewczyny jeśli smarujecie ciałko maluchów po kąpieli to czego używacie? Zauważyłam, że mała ma trochę suchą skórę.

ao12., anka_a lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Jak się sączy krew to do szpitala. Nie ma na co czekać!

Mały regularnie się rusza więc nie panikuje. Aktualnie mam tylko nieregularne skurcze i zero plamienia.

• anka_a Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ao12. i Nadzieja GRATULACJE!!!!!

ao12. lubi tę wiadomość

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejq ja tez chce by ruszylo. Oszaleje.
    Sprzatam dzis. Zaraz ide okna myc.
    Dzis jeszcze jakis seks bo normalnie pomyslow brak.

Boje sie wywolania wxrazie w.
    U poczwarki nic nie dziala. Dopiero w niedziele 3 proba oxy...

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • lubek Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Dziewczyny z "mojego dnia porodu" czyli Lubek i ataga4 ogromne gratulacje :) Fajna datę urodzenia mają nasze maluszki 14.10.14 :)
    Stokrotka, Bergo, mama86 uściski dla Waszych maluszków od forumowej cioci :) I gratulacje dla Was :)
    A ja z Jędrusiem walczę o laktację. Na razie przegrywam :(
    Muszę go dokarmiać z butli bo za mało mam mleka :(
    Nie wiem co mogę zrobić poza dostawianiem żeby rozhuśtać laktację :(
    Smutno mi przez to :(

Kakabaka, czytam 'na raty' wiec, nie wiem, czy juz sobie poradzilas, ale ze jestesmy dokladnie na tym samym etapie to powiem Ci, jak to u nas bylo.
    W 2 i 3 dobie maly byl niespokojny caly czas - glodny, mimo, ze dostawialam go czesto, irytowal sie, bo ewidentnie nie lecialo. Mimo, ze jestem ogromna zwolenniczka karmienia naturalnego, zdecydowalam wspolnie z poloznymi na niewielkie dokarmienie sonda po piersi, dwa razy w szpitalu. Na wszelki wypadek kupilismy mleko do domu i robilismy tak - dostawialam malego, jak byl glodny, jadl do znudzenia z piersi obydwu, dalej byl niespokojny i ssal rece - dostawal 'reszte' mieszanki sonda po piersi. Pierwsze 4-5 karmien to bylo 10ml, potem 2 karmienia 5ml, teraz juz ostatnie 3 karmienia sa bez sondy, tylko piers :) Ssie jedna ok. 20 min i zasypia, nawet nie musze mu drugiej podawac.
    Co do innych wspomagaczy - dwa razy dziennie pije Femaltiker, czasem tez Bocianka i duuuzo wody.

Kakabaka lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze...ale ze mnie niezdara...właśnie oblałam sobie brzuch wrzątkiem...W prawdzie nie cały brzuch tylko taką wielkosć jak łyżka stołowa...
    Przestraszyłam isę, ale na szczęście zaczerwienienia nie widze...Więc chyba wszystko ok...ale strachu się najadłam

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• mad8 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12 i nadzieja gratuluję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 13:14

ao12. lubi tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    Kurcze...ale ze mnie niezdara...właśnie oblałam sobie brzuch wrzątkiem...W prawdzie nie cały brzuch tylko taką wielkosć jak łyżka stołowa...
    Przestraszyłam isę, ale na szczęście zaczerwienienia nie widze...Więc chyba wszystko ok...ale strachu się najadłam
    Nie martw się, dziecko jest dobrze chronione.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ao12, Nadzieja gratulacje.

ao12. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję maluszków :)

A ja przeszłam wczoraj swój pierwszy kryzys :(
    Filip tak mi dał popalić że aż się poryczałam. Ostatnio nic nie mogę zrobić bo on cały czas domaga się mojej obecności. Jak go usypiam to niby śpi jak zabity a po położeniu do łóżeczka jeden wielki ryk i tak cały dzień...No i wieczorem straciłam cierpliwość i wyżyłam się na mojej psince która też do grzecznych nie należała :( Maluszek chyba wyczuł moje nastroje i wtedy dopiero dał popalić. Dobrze że mama wróciła i mężuś to go na zmianę uspokajaliśmy. Dobrze że chociaż w nocy dobrze śpi ale oczywiście ze mną w łóżku...

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja, ao12 gratulacje :-) super ze juz macie maluszki ze soba :-) zazdroszcze

theagnes u mnie tez nic a nic sie nie dzieje zadne sprzatanie nie dziala na mojego uparciuszka :-(

a liste wrzuce wieczorem bo nie mam obecnie dostepu do kompa

ao12. lubi tę wiadomość

age.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Kakabaka, czytam 'na raty' wiec, nie wiem, czy juz sobie poradzilas, ale ze jestesmy dokladnie na tym samym etapie to powiem Ci, jak to u nas bylo.
    W 2 i 3 dobie maly byl niespokojny caly czas - glodny, mimo, ze dostawialam go czesto, irytowal sie, bo ewidentnie nie lecialo. Mimo, ze jestem ogromna zwolenniczka karmienia naturalnego, zdecydowalam wspolnie z poloznymi na niewielkie dokarmienie sonda po piersi, dwa razy w szpitalu. Na wszelki wypadek kupilismy mleko do domu i robilismy tak - dostawialam malego, jak byl glodny, jadl do znudzenia z piersi obydwu, dalej byl niespokojny i ssal rece - dostawal 'reszte' mieszanki sonda po piersi. Pierwsze 4-5 karmien to bylo 10ml, potem 2 karmienia 5ml, teraz juz ostatnie 3 karmienia sa bez sondy, tylko piers :) Ssie jedna ok. 20 min i zasypia, nawet nie musze mu drugiej podawac.
    Co do innych wspomagaczy - dwa razy dziennie pije Femaltiker, czasem tez Bocianka i duuuzo wody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:53

lubek lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe co tam u Pauliny...juz sie sporo nie odzywa, wiec moze jest w szpitalu ze swoim małym Adasiem..

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ