X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dziś wróciliśmy do domku :-)

anka_a, paaolka, Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość

• anka_a Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. to się nacierpisz. Oby jutro rozwarcie się zwiększyło i maluszek był po tej drugiej stronie!
    Kolorowych!

• ania.g Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ciężki poród miałaś. Dobrze że wszystko jest ok. Nie sądziłam że ktoś jeszcze stosuje chwyt Kristellera który jest niedozwolony. Mam nadzieję że szybko odzyskasz siły.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Aniqa, Ty chyba pisalas ze mialas hemoroidy po porodzie? Jak dlugo ci sie "goily" i kiedy przestały boleć? Kurcze ja mam takie że boję sie wyproznic, normalnie d... mnie boli jak nie wiem co, aż się dziś rozplakalam przez to :-(
    Tak tak ja miałam to cholerstwo, swędziało i tyłek bolał,juz nie wspomne o podcieraniu . Najbardziej jak bylam w szpitalu, potem mniej ale przeszkadzało, zbierałam sie do kupienia jakiejs masci ale w koncu nic z tym nierobilam, i dobrze bo same sie wróciły na swoje miejsce tak do ok 2 tyg po porodzie.

ataga4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kicia dzis cos zaspala bo karmienie zawsze ok 1 w nocy a teraz bylo po 2, wydoiła dużego cyca i zasypia, Boże jak słodko sie uśmiecha co chwilke jakby jej sie cos bardzo miłego śniło,

Nelly, Kajaoli, ataga4, pestka lubią tę wiadomość

• Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2014, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my sie nadal naszego uparciucha doczekać nie możemy. W czwartek rano byliśmy na teście oksy i nic nie ruszyło. Zostawili nas na noc i monitorowali ktg postępu nie było. Rano nas wypisali i mamy sie stawić dzisiaj wieczorem na ktg a jak nic nie ruszy dalej to w poniedziałek na powtórkę z oksy i juz bedą działam agresywniej i jak dalej nie bedzie postępu to niestety czeka nas cesarka..

Dziewczyny mozna prosić o aktualizacje listy :)

Paju lubi tę wiadomość

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :)
    Oby się rozkręciło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:49

Nelly, paaolka lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka_a może nadeszła Twoja godzina "0" :-)

anka_a lubi tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w ten pochmurny poranek, u mnie nadal cisza nic sie nie dzieje :-(

age.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, że się zaczyna :) powoli zaczynają mnie boleć krzyże i cały czas sączy się ciemnobrązowa krew. Poczekam aż m wróci zjemy obiad i pojedziemy na ip jak dalej sie to utrzyma c

paaolka, Aniqa, ataga4, Nelly lubią tę wiadomość

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy częstsze skurcze przepowiadajace mogą coś oznaczać? Zazwyczaj miałam je w nocy i budziły mnie na siku:-) czasem w dzień w czasie spaceru. A wczoraj cały dzień spokój i dopiero od 18 co ok 25 pojawiały się aż do północy. Potem zasnelam i jak zwykle 3 razy siku w nocy na skurczu. Czop zacza odchodzić 11 dni temu po wiesiolku dopochwowo a przed wczoraj wypadł naprawdę duży kawałek ale bez krwi. Gdzieś czytałam że częste skurcze mogą ustawiać dziecko do kanału. Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo ank_a ewidentnie czas na Ciebie przyszedł :D bedzie kolejny maluszek, super! :D

A ja mam dziś termin i totalnie nic sie nie dzieje...ech...

Ataga super że w domku juz jestescie :)

Ciekawe jak tam u ao12.?

ataga4, anka_a lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana. Od 3 mam skurcze, raczej nieregularne, ale bolesne dość mocno, pomalutku szykuję się do szpitala.

Aniqa, paaolka, ao12., Nelly, anka_a lubią tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka, 3mamy kciuki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale paskudna pogoda, brr i wydaje mi sie że dziś niedziela, moje maleństwo usneło na kanapie.

Dziewczyny od kiedy ssa smoczka,to mamy wiecej spokoju, wiem ze są opinie ze niepowinno sie uczyc dziecka ssania smoczka ale u nas naprawde to jest korzystne. Moze i trudno będzie nam ją oduczyć ale co tam...

ao12., anka_a, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za rodzące mamusie.

• nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;) Ja już rozpakowana :) Franio przyszedł na swiat 13.10:) 10 punktów 3180 kg i 56 cm :P przez CC

Ja już dochodzę do siebie, coraz więcej pokarmu. Ale małego boli brzuszek i nie wiem co robić:(

od 13 nie czytałam Was, jak możecie dajcie listę zobaczę co tam u Was
    pozdrawiam

paaolka, ania.g, Nelly, agatas, anka_a, lubek, Anoolka, ataga4, Kasiula09, pestka, MOI, Kajaoli lubią tę wiadomość

5b092n0a9aspxqzu.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi dziewczyny też dziś odszedł czop, ale bez krwi także czekam, mam bóle jak na okres, czasem dość mocne czasem mniej czasem wcale. no nic będziemy czekać:)

paaolka, anka_a, ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dziewczyny od kiedy ssa smoczka,to mamy wiecej spokoju, wiem ze są opinie ze niepowinno sie uczyc dziecka ssania smoczka ale u nas naprawde to jest korzystne. Moze i trudno będzie nam ją oduczyć ale co tam...

Ja też się jednak poddałam, dałam Margolci smoczek i poczułam ulgę. Skończyły się płacze bez powodu, więc mam trochę więcej czasu na ogarnianie siebie i mieszkania.

Gratuluję wszystkim nowym mamusiom!

A co do baby bluesa, to ja też przez to przechodziłam. Normalnie wyłam w poduchę i wrzeszczałam na męża. Jak tylko zmniejszył się ból krocza, to mi przeszło, więc chyba to normalne.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka, loveyou88 no to widać że Wy kolejnymi mamusiami będziecie :) ale Wam fajnie :) Trzymam kciuki żeby akcja posuwała sie szybko i jak najmniej boleśnie!:*

Buuu...Ja też juz chcę...

Nadzieja gratulacje dla Ciebie :) wstawisz zdjecie naszego juz 3 pażdziernikowego Frania? :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
‹‹ 890 891 892 893 894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ