X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Aniqa a spacer? Franek dzis od 11 nie chciał spać, a ziewał i był zmeczony aż w końcu o 15 wyszłam z nim na spacer na 20 min i śpi do teraz;)
    Paskudna pogoda,dziś odpada. Pada deszcz i zimno. Jeszcze meza niebylo w popoludnie dopiero teraz przyszedł niedawno i ją zabawia bo ja juz mam dosc na dzis, jeszcze kregoslup mnie od paru dni boli, nawet niemam kiedy porobic paru cwiczen co moze by mi ulzylo po nich.

• pestka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Może,
    Mam ochote wrócic do pracy, teraz o tym marze nawet jakbym miala oddawac wiekszosc kasy opiekunce. I chce mi sie beczeć.
    Kochana będzie dobrze! Dziś ma pewnie Hania gorszy dzień, nie martw się:* Idź z nią na spacer, jakaś kąpiel cokolwiek co ją uspokaja. My z M raz Franka kąpalismy o 5 rano bo płakał cała noc, że go brzuszek boli. Nie martw się, to chwilowe;*

Aniqa lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis musialam jechac do warszawy - 60km, odebrac ze szkoly dyplom, zdac legitymacje, mialam zajechac jeszcze do CH na mini zkaupy, doslownie wpasc po kilka bluzek i jakis sweterek na ta pogode.. ale z zakupami nei wyszlo. rano udalo m isie odciagnac 65ml mleczka, nakarmilam malego 10:30 i o 10:50 wyszlam z domu. na 1/3 drogi do wawy maz pisze ze maly zjadl juz 40ml i placze bo chce wiecej a on nie wie co robic bo jak mu da to zostanie ebz mleka a ja dopiero co z domu wyszlam. mm ne mam w domu kupionego dlatego ten strach co bedzie gdy odciagniete sie skonczy. kazalam mu dac pozostale 25ml zeby zasnal. ta tez maz zrobil i maly faktycznie odlecial. jechalam zdenerwowana i sie spieszylam, o zakupach juz nawet nei myslalam, 1h w kolejce do dziekanatu i prawie 1,5h powrotu. ladnie nie bylo mnei w domu 4h. po powrocie do domu po 10 min maly wstal. wiec dobrze ze z zakupow zrezygnowalam. od 15 4 razy go przystawialam, 3 razy do jednego cycka, az dalej jadl raczki wiec dostal tego drugiego plnego na full z ktorego possal doslownie 5 ml okrutnie glosna lykajac to mleko i zasnal o 18 .. uff hihih :) a tatus jest z siebie dumny bo dzis zmienil 3 pampersy! do tej pory mu nei dawalam, wolalam to robic sama, wydawalo m isie ze on moze cos nie dopatrzec i zle podetrzec, zapiac za luzno pampka itd, n ale spisal sie hehe :)

ania.g, Anoolka lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo, bardzo Ci współczuję. Życzę Ci dużo siły i zdrowia dla maluszka.

Matka fantastycznej 4 :)
  • lubek Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:

A czy laktatorem można pobudzić laktacje?

chyba mozna, mi zalecali, ale bardzo mi sie uzywanie laktatora nie podobalo. Raz w szpitalu probowalam, ciezko to szlo, poza tym bolalo, wolalam juz 'spuszczac' recznie do kieliszka, ale tez uzbieralam moze z 1ml, a piersi sobie zmasakrowalam mocno. Wiec generalnie wydaje mi sie, a przynajmniej dla nas bylo optymalniejsze 'uzywanie' Tymka zamiast laktatora :)

Scęście lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo, bardzo wspolczuje. Wszystko na pewno sie ulozy, a najwazniejsze, ze jestescie pod dobra opieka.
    Ze wszystkimi dziewczynami, ktore mialy ciezki porod sie solidaryzuje, ale jestem pewna, ze zadna z Was, tak jak ja, juz nic z tego nie pamieta :))

Ciekawa jestem co u Poczwarkah, tez miala spadki tetna na skurczu, jak ja, trzymam kciuki, zeby wszystko sie dobrze i szybko skonczylo.

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek.. zmien suwaczek hihihi ;)

lubek lubi tę wiadomość

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalam co u Poczwarki. Jutro ma miec 3 podejscie oxy. Wczesniejsze nic nie dawaly.

lubek lubi tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • paradise Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    ja niczym. pediatra mowil ze to normalne i ze samo sie ladnie zluszczy, ze to jeszcze taka skorka ktora ma zejsc gdy dzidzia juz opuscila brzuszek ;) u nas juz zeszlo, a mial suche dlonie, nadgarstki i stopki :)

No to tak samo jak u nas, dzięki za informację Scęście :)

Scęście lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Monica :) z tego co pamiętam miałas termin na dziś tak jak ja.. ;)

Ale u mnie nic sie nie dzieje...byłam dzis na ktg, skurczyki niby jakies maleńkie zapisały sie ze 3 ale nawet ich nie czułam, połozna zbadała mi szyjkę (co mega bolało, i nie wiem jak w takim razie przeżyje ból porodowy skoro tu się juz wykręcałam i zaciskałam zęby..) no i stwierdziła że do porodu daleko... :( w poniedziałek mam isc znowu i tak co dwa dni, a jak nic nadal sie nie wydarzy to w przyszły weekend ide do szpitala na wywołanie..ech.
    No a teraz po tym badaniu miałam trochę świeżej krwi na bieliźnie...musiała mi cos tam naruszyc ta położna..

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 18 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po długiej przerwie :) Z czytaniem jestem na bieżąco, bo nadrabiam podczas nocnych karmień na telefonie, ale na udzielanie się już brakuje czasu...
    Magdalenka jest wielbicielką cyca...łącznie z tym, że najchętniej spałaby przy mnie na poduszce do karmienia, oczywiście nie przepada za odkładaniem do łóżeczka. Poza tym dość często płacze (domaga się cyca ;)), ale jest kochana i najsłodsza na świecie. W okresie aktywności bardzo lubi patrzeć na swojego starszego brata, który dwoi i się troi, żeby nie płakała - łącznie z opowiadaniem co jest w książeczkach, pokazywaniem kolekcji samochodów itp. :) Niestety Piotruś robi się bardzo zazdrosny, wszystko chce robić ze mną, przychodzi o 6 do mnie do łóżka (a ja jestem nieprzytomna po 3 pobudkach nocnych na karmienie i tak bardzo chciałabym chwilę pospać), poza tym często ją budzi swoją głośną zabawą.
    Gratulacje dla wszystkich nowych mamusiek, zdrówka dla maluszków, a tym w dwupaku szybkich i łatwych porodów.

Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczwarkah mam nadzieje, że ta trzecia próba już przyniesie dzieciaczka;)

A nasz bączek pospał 3,5h i teraz znów nie śpi...jakiś niespokojny dziś jest biedaczek :/ pośpi 10 min i się budzi. Brzuszek mięciutki, zawinięty szczelnie w rożek powinien spać, a on biedny coś nie może...no nic, suszarka poszła w ruch;)
    oczywiście podczas karmienia zasnął, ale odłożenie do łóżeczka to zło:P

iabql8x.png
    x8msush.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Ale u mnie nic sie nie dzieje...byłam dzis na ktg, skurczyki niby jakies maleńkie zapisały sie ze 3 ale nawet ich nie czułam, połozna zbadała mi szyjkę (co mega bolało, i nie wiem jak w takim razie przeżyje ból porodowy skoro tu się juz wykręcałam i zaciskałam zęby..) no i stwierdziła że do porodu daleko... :( w poniedziałek mam isc znowu i tak co dwa dni, a jak nic nadal sie nie wydarzy to w przyszły weekend ide do szpitala na wywołanie..ech.
    No a teraz po tym badaniu miałam trochę świeżej krwi na bieliźnie...musiała mi cos tam naruszyc ta położna..
    Mialam dokladnie takie same obawy, ale wyobraz sobie ze bol porodowy byl bardziej znosny niz te wszystkie badania ginekologiczne z wziernikiem! Troche ich mialam lezac przez tydzien na patologii i czekajac na Julcie, w dodatku za kazdym razem badal inny lekarz... Badz dzielna i mysl o tym, ze juz coraz blizej!

paaolka lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję za słowa otuchy MOI :* :)

Wiem, musze sobie powtarzać, że ten cały ból który przede mna jest drogą do spotkania z moim małym skarbem :) jakos to bedzie...tyle kobiet przede mną rodziło i dały rade to mi tez sie musi udac, hehe ;)

Nelly, MOI lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kochane, jako że spać nie mogę to założyłam sobie strone na fb ze swoimi filcowymi wyrobami, jakby któras miała ochotę polubić to zapraszam i z góry bardzo dziękuję ;)

https://www.facebook.com/my.little.felt.things

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 02:11

Scęście, Kasiula09, Nelly, lubek, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 3mam kciuki zeby Krzys chcial wyjsc zanim podejma decyzje o wywolywaniu :)
    Filce sa superowe, zwlaszcza moje Kubusie hihihi

paaolka lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spicie? ;)
    Ja juz powoli wstaje i czekam az syncio sie obudzi :-)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Dziewczynki kochane, jako że spać nie mogę to założyłam sobie strone na fb ze swoimi filcowymi wyrobami, jakby któras miała ochotę polubić to zapraszam i z góry bardzo dziękuję ;)

https://www.facebook.com/my.little.felt.things

Paaolka, i Ty sama robisz te cudenka? Sliczne są!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:54

paaolka, misiulka2000, Nelly, Kajaoli, ap1526 lubią tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    Paula 3mam kciuki zeby Krzys chcial wyjsc zanim podejma decyzje o wywolywaniu :)
    Filce sa superowe, zwlaszcza moje Kubusie hihihi

Dziękuję! :) Kciuki się przydadzą ;) jak na razie zmolestowałam męża, może to coś przyspieszy... ;)

Kubusie były dla najsłodszego Kubusia :) ale gdyby ktoś chciał jeszcze to oczywiscie zrobię ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Paaolka, i Ty sama robisz te cudenka? Sliczne są!

Co do bólu porodowego...w pewnym momencie wie się że nie ma juz odwrotu, więc trzeba "iść" dalej... ja starałam się skupić na oddychaniu, zresztą polozna i lekarz ktory zaglądał pare razy w kółko mi to powtarzali, oddychac oddychać bo się zmecze za chwile (ale i tak się zmeczylam ;-) ) a mąż tłumaczył mi ze z każdym skurczem jesteśmy bliżej Kajtka...no i obiecał mi "w nagrodę" ekspes do kawy hihi :-)

Tak sama :) dziękuję!:* Na zwolnieniu teraz w ciąży zaczęłam i może coś z czasem się rozwinie...kto wie ;) teraz jak Krzyś zawita na świat pewnie będzie mało czasu na to żeby dziergać, ale przez ten czas może sie troszke wypromuję :P

Co do bólu to wiem, że jak sie zacznie nie ma odwrotu, ale i tak po tej wczorajszej wizycie trochę dygam...heh, ja jednak nie mam takiego wysokiego progu bólu jak myślałam ;)
    A Tobie kiedy mąż ekspres kupuje w nagrode? :D

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ