X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nas sn i 41+1 dz. Dziekuje

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    ja mialam zamiar nie stosowac w ogole, tak jak Ty chcialam miec podejscie 'co ma byc, to bedzie', ale troche sie boje, ze wzgledu na cesarke - nie powinno sie zajsc w ciaze szybciej niz po roku - macica moze tego nie wytrzymac.
    Jedynie z tego samego powodu zastanawiam sie nad tabletkami dla karmiacych...

- gratulacje Kasiu :) dalas rade takiego wielkoludka sama urodzic hihi

- sylwia meza to bym z 4 pietra zrzycila :/ wrr!!

- kajaoli... masz cierpliwosc... ja wole zeby maly sam dectdowal kiedy co hihi..

- ale tu cicho.. 2 strony na caly dzien? Szok! W ciazy tyle w godzinevbylo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 23:18

lubek lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis mielismy fajny dzionek :) o 6 pobudka na cycy i powolne rozbudzanie bo na 8 mielismy usg bioderek. Doktor powiedzial ze wszystko jest ok i takich stawow biodrowych życzy kazdemu malenstwu ;)
    O 9 wyladowalam w odwiedzinach u chrzesniaczka i spędziłam tam miło czas z jego mamusia do 15 :) powrot do domku bo na 16 mialy wpasc przyjaciolki i tak bylo. Maly mial 15:30-18 czas aktywnisci i troche marudzil.. troche bardzo hihi. O 18 kapanie i cycus przy którym odplynal i spal do 22 :) z zamknietymi oczkami zamiauczal ze jest glodny wiec przystawilam do cyca i tak jadl az cyc wypadł i odlozylam go do wozka gdzie spi juz godzinke:) pewnie teraz gdzies o 1-2 bedzie ksrmienie ;)

A wam jak minal dzien? :)

lubek lubi tę wiadomość

• renatkach Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam taki moralny dylematy czy pozwolić w nocy spać z kupą :p jak wy robicie? ?

Anoolka lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    A ja mam taki moralny dylematy czy pozwolić w nocy spać z kupą :p jak wy robicie? ?
    Ja wymieniam jak tylko uslysze strzał albo wymacam ze duzo nasikane. W nocy tez. Poodparzala mi sie pare razy mimo ze wymienialam pieluche wiec teraz uwazam bardziej, do tego zle by mi sie spalo wiedzac ze hania spi ma kupie i jej to tam kisnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana

Ja to mam podejrzenie ze malej idą ząbki. Tak,tak ząbki. tak od piątku jest strasznie rozdrazniona ,jakmnigdy, pozatym od jakiegos czasu wklada nawet cala rączke do buzi tak jakby pocierając dziąsła, gryzie je, jak tylko to widze to od razu dostaje smoczek, i wiecej sie slini, nie az tak ze az leje jej sie po brodzie ale mlaska nią to slychac ze ma duzo i ma na wargach czasem taką piane ze sliny. czasami ciutke jej sie uleje.
    W pt mamy wizyte w poradni wczesniakow to powiem doktorce zeby zobaczyla jej na te dziąsła,bo ja niewiem czy są bardziej czerwone i rozpulchnione czy takie byly,

Oj Boziu,co dopiero męka z kolkami a tu by byly ząbki? Juz po mnie.

• agatas Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej cioteczki. Wczoraj o 19:24 przyszla na swiat nasza Zosienka - 3100g, 54cm 10pkt.

pestka, DeLaCruz, Kajaoli, Nelly, Aniqa, ataga4, sylwia1985, Anoolka, paaolka, ao12., lubek, Magdzialenka, Kakabaka lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ciocie! Mama nie miała czasu do was zajrzeć od dłuższego czasu bo cały czas jej krzyczę o jedzenie, a to pampersa lub zeby mnie ponosiła.. Tato jej pomaga ale wtedy zamiast hakerowac idzie spać. Pewnie jej trochę zajmie zanim was nadrobi bo tyle naskrobalyscie ale dzisiaj przyjeżdża do nas babcia wiec dam mamie trochę odpocząć :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/21641d1134cd.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/81f1bd501842.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/aec9b6507ebb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 07:45

DeLaCruz, Kajaoli, Nelly, Aniqa, ataga4, sylwia1985, Anoolka, paaolka, ao12., lubek, Kakabaka lubią tę wiadomość

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;)
    Podczytuje Was, ale nie miałam ostatnio czasu, żeby napisać. Ale co z pewnością: Sylwia, weź swojemu mężowi powiedz, żeby soię zachowywał jak na ojca przystało, a nie! Normalnie zrobiłabym mu jazdę, że hej..

A kajaoli mam pytanko:) Ja też staram się wprowadzać rady Tracy Hogg, tylko powiedz mi, czy Twój maluszek usypia po każdej aktywności? Bo nasz pomimo tego, że wstał 0 6:30, zjadł, bawi się sam i po chwili ziewa, to oczy jak 5zł w łóżeczku i spać nie chce..i przeważnie grasuje aż do 12 od tej 6...nie możemy go uśpić. Wasze dzieciaczki tez tak mają? Kajaoli jak to u Ciebie wygląda? :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Hej cioteczki. Wczoraj o 19:24 przyszla na swiat nasza Zosienka - 3100g, 54cm 10pkt.

Agatas, gratuluje dziesieciopunktowej Zosienki! :):):)

agatas lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva, Naomi jest sliczna :)

Eva0507 lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Ja też zawsze zmieniam. Moja mała na szczęście nie miała dotąd żadnych odparzeń, ale ja bym nie chciała leżeć w kupie, więc i jej nie każę.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatas, gratuluję! Wreszcie doczekałaś się swojego maleństwa :-)
    Eva0507, piękna dziewczyneczka, a jakie ma cudne włoski :-)

Eva0507, agatas lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    A kajaoli mam pytanko:) Ja też staram się wprowadzać rady Tracy Hogg, tylko powiedz mi, czy Twój maluszek usypia po każdej aktywności? Bo nasz pomimo tego, że wstał 0 6:30, zjadł, bawi się sam i po chwili ziewa, to oczy jak 5zł w łóżeczku i spać nie chce..i przeważnie grasuje aż do 12 od tej 6...nie możemy go uśpić. Wasze dzieciaczki tez tak mają? Kajaoli jak to u Ciebie wygląda? :)
    Moja Magda też miewa przydługie okresy czuwania, ale zdecydowanie wolę kiedy ma je w dzień niż w nocy. Kiedy nie chce mi zbyt długo zasnąć a jest marudna, pakuję ją do chusty - przytulona i noszona uspokaja się i najczęściej zaraz zasypia, a ja mam wolne ręce, żeby się zająć czymś innym.

Kajaoli, pestka, lubek lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:

No wlasnie to jest urok poczatkow wprowadzania planu ;)
    Charlie tez wczoraj okolo 18h zbuntowal sie i jadl cztery razy zanim poszedl spac o 21h - a ja nie moglam mu odmowic choc za kazdym razem po karmieniu organizowalam mu jakas aktywnosc jak lezenie na macie albo wspolne wyprobowywanie grzechotek itd.
    Za kazdym razem jak ziewal kladlam go po kilka razy spaciu ale plakal i za Chiny nie chcial. Wogole duzo wczoraj wieczorem plakal i wychodzilo na to, ze byl bardzo glodny.
    Za to potem spal od 21h do 4h30, zjadl, pieluszka i tak spal do 7h30.

Tak jak pisalam, to sa narazie poczatki i nie trzeba sie przejmowac porazkami.
    Dzis bedziemy kontynuowac bo dobrze nam szlo przez ostatnie dni oprocz wczorajszego incydentu.

Podoba mi sie ten system bo jest elastyczny i mozna go dostosowac do potrzeb dziecka a ja juz nie siedze do 15h w pizamie bo nie mialam czasu nic zrobic.

pestka, ataga4, lubek lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatas gratuluję narodzin maluszka!

Naomi jest przepiękna!:)

Eva0507, agatas lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka moja ostatnimi tygodniami juz od ok 5 rano niespi, tak do poludnia czasem a nawet wcale niespi w dzien.
    Widac ze chciala by spac,bo ziewa i zasypia ale zaraz jak zasnie ją cos wybudzi,a to gazy,a to sie zerwie przestraszona,i dopiero wieczorem pada z niewyspania.Niewiem juz co robic, bo jak juz zasnie to w domu mowimy szeptem, niema glosno a i tak po chwili sie wybudza.
    widac ze z rana i popoludniu zdrzemla by sie ale ma problem z zasnieciem. Macie jakies sposoby na uspanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Gratulacje, duzo zdrówka dla was!

agatas lubi tę wiadomość

• Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten słoneczny poranek:)

U nas średnio - malutka złapała od Piotrka katar, więc teraz dwoje się i troję, żeby jednemu i drugiemu odciągać gile, żeby infekcja nie zeszła niżej...Oczywiście ze spaniem kiepsko przez zatkany nosek, odciąganie to wieeelki krzyk. Mam nadzieję, że jakoś to opanuję.

U mnie w bloku ciągle remont (od czerwca), nie mam jak wyjść z wózkiem sama, bo prowizoryczne deski są dla szaleńców. Teraz tłuką się tak, że mi dzieciaki pobudzą:(

Sylwia - jeśli chodzi o męża, naprawdę zrób tak jak mówią dziewczyny - wyjdź na jakieś 2 godziny z domu i zostaw męża z dzieckiem - jest na ojcowskim, mały akceptuje butelkę z tego co pamiętam, więc wyrzutów sumienia nie powinnaś mieć:)

Jeśli chodzi o pieluszkę - ja zmieniam bardzo często, jak w nocy usłyszę, że coś większego może być to obowiązkowo, choć czasem z wielką niechęcią bo np. już usypia i zabawa zaczyna się na nowo.

Anoolka, paaolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kolejnym mamuskom :*
    U mnie pieluszka w nocy jest zmieniana raz.. patrzac ze licze noc tak miedzy 00-6 :)

‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ