X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Tylko właśnie rzecz w tym że mi sie wydaje że mam pokarm. Kapie ze mnie, w nocy i nad ranem są twarde jak skala, normalnie z nich tryska. Boję sie bardziej że maly jest za leniwy...:(

Mi też kapie i mam skały jak nie ściągnę po 4 godzinach a mimo to mój mały się nie najadał musiał dokarmiać tyle, ze on się wydzierał w niebogłosy bo nie dojadał, a skoro Franio nie płaka to być może je tyle ile potrzebuje. Dziecko na tydzień ma przybierać od 150 (chyba) do 230 (chyba) - jakoś w tych granicach. Może się ważcie co tydzień na wadze domowej - najpierw we dwoje potem Ty sama ;)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Ja też nie czytałam o tej metodzie 5 's' a tez ją stosuje;)

Dziewczyny mam problem..byliśmy dziś zważyć małego i okazało się, że za mało przybiera i każą mi go dokarmiać sztucznym...eh, normalnie aż się rozpłakałam:(

Miała z Was któraś taka sytuację? Nie chce go dokarmiać sztucznym, będę próbowac dalej piersią tylko częściej przystawiac i na dokładkę raz dziennie swoim odciągniętym..Położna wyraziła na to zgodę, ale mało chętnie. A ja nie chcę stracić pokarmu, bo będe dokarmiać sztucznym. Eh...
    A ile przybrał i w jakim czasie?

• pestka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 4 tygodnie 405g...trochę mało:/

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Tylko właśnie rzecz w tym że mi sie wydaje że mam pokarm. Kapie ze mnie, w nocy i nad ranem są twarde jak skala, normalnie z nich tryska. Boję sie bardziej że maly jest za leniwy...:(
    No to dziwne, to moze dostawiaj go czesciej,albo odpuszczaj troche mleka i potem dostawiaj zeby niepil wody tylko wartosciowszy pokarm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    W 4 tygodnie 405g...trochę mało:/
    O kurcze, to malutko.
    Hania w pierwszych 5 tyg przybrała troszke ponad 1,5 kg.

Kurcze ciekawe co za powod, zwlaszcza ze mleko masz, moze najada sie tym pierwszym najmniej odżywczym.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kolejnych bobaskow :-*
    Tez stosuje kazdy z elementow 5 s ale nie pokolei. Jest owiniety i puszczam suszarke j odkladam. Jak marudzi to wtedy przed tv uginam sie na kolanach :) ale sprobuje krok po kroku :)

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w której dobie pojawiła wam się laktacja? Karmilyscie w szpitalu sztucznym przez pierwsze doby?

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • MOI Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!
    Nie było mnie przez dłuższy czas. Tak mnie pochłonęła codzienność, że nie miałam czasu ani siły na nasze forum =-O
    U nas ogólnie nieźle, ale borykamy się z trądzikiem i potowkami na szyjce, potwornym ulewaniem i pawiami na które nic nie pomaga i do tego dochodzą problemy brzuszkowe, w tym kolka :-( Podaje Julci Sab Simplex I jest trochę lepiej, zobaczymy co dalej... Codziennie walczymy z zasypianiem, ale nikt nie mówił że będzie łatwo ;-)
    Wiele się wydarzyło pod moją nieobecność, nastał listopad i tyle mam już rozpakowanych! Gratuluję wam wszystkim!!!

Anoolka, ao12., Kajaoli, lubek lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Dziewczyny w której dobie pojawiła wam się laktacja? Karmilyscie w szpitalu sztucznym przez pierwsze doby?
    Mleko pojawiło mi się w trzeciej dobie. Niczym nie dokarmiałam, dziecko w pierwszych dobach potrzebuje b. niewiele pokarmu, wystarcza mu ta odrobina siary, która jest w piersiach.

MOI, DeLaCruz, ataga4 lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mojemu kolosowi wystarczało tylko przez 1 dobę, teraz muszę dokarmiac bo nie zaśnie, ale widzę,że pokarm powoli się pojawia. Dziś o 15 zaczęliśmy 3 dobę, mam nadzieję że jutro coś ruszy, bo bardziej chce mi się pić:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Mi dokladnie w 3 dobie do tego czasu podawalam szpitalny enfamil w takich malych buteleczkach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po karmieniu, polozylam hanie w naszym wyrku,i tak slodko spi ze niemam serca jej przenosic, musialam cos przekąsic bo puste cyce i niebyloby mleka na nastepne karmienie.

Siostra kupila mi w austri sab simplex to mam zapas uff bo ten juz mi sie konczyl.

Dziewczyny w tesco jest promocja na pampersy z pampers mega paka 148 szt za 75 zl z kartą, niewiem czy sie oplaca ale pisze jakby co.

Ja kiedys kupilam w super pharmie jeszcze w ciazy pampers 2 80 szt za 35 zl, teraz je uzywalismy i dla mnie są super,teraz kupilismy dady i zupelnie inny wklad duzo gorsz, niema tej substancji ktora zamienia mocz w zel tylko zwykly podkladzik przez co czuje mokro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 01:27

ataga4 lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Nawal w 3 dobie. 2 pierwsze mleko modyfikowane i proby z cycem.. od 3 moje mleko sciagniete a od 5 juz cyc do dzis dnia :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Hello!
    Nie było mnie przez dłuższy czas. Tak mnie pochłonęła codzienność, że nie miałam czasu ani siły na nasze forum =-O
    U nas ogólnie nieźle, ale borykamy się z trądzikiem i potowkami na szyjce, potwornym ulewaniem i pawiami na które nic nie pomaga i do tego dochodzą problemy brzuszkowe, w tym kolka :-( Podaje Julci Sab Simplex I jest trochę lepiej, zobaczymy co dalej... Codziennie walczymy z zasypianiem, ale nikt nie mówił że będzie łatwo ;-)
    Wiele się wydarzyło pod moją nieobecność, nastał listopad i tyle mam już rozpakowanych! Gratuluję wam wszystkim!!!
    No w koncu zajrzalas ;) oj... faktycznie mozna sie narobic jak cos malenstwu dolega.. a co na tradzik i potowki stosujesz??

Nelly lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przed 1 bylo karmienie i zmuana pampersa na spiocha :) Kuba wtedy tylko sie przeciaga i mruczy.. dziwi mnie ze w nocy gdy spi mozna z nim wszystko robic, tarmosic i bedzie spal dalej.. je z zamknietymi oczami i spi dalej.. a w dzien juz inna bajka. Dotkne go to oczy jak 5zl. Pampka na spiocha tez nie zmienie :P no i nie zasypia przy cycu non stop :p

• Nelly Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    a co na tradzik i potowki stosujesz??
    Znowu zamiast "cytuj" wcisnęło mi się "lubię", tak to jest jak pisze się na telefonie...
    Moja ma straszny trądzik, nie tylko na buźce, ale nawet w górze plecków i pod szyjką. Już 2 razy pokazywałam to pediatrze i powiedziała, że nic się z tym nie robi, samo minie. Tego samego uczyli nas zresztą na szkole rodzenia, więc nie byłam zaskoczona

lubek lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    No w koncu zajrzalas ;) oj... faktycznie mozna sie narobic jak cos malenstwu dolega.. a co na tradzik i potowki stosujesz??
    Na trądzik lekarz dał maść z antybiotykiem, bo krostki były zaognione. Maść pomogła wygrać z ich czerwonoscia, ale na sam trądzik ninie działa. Mislam też przemywac buzke Octaniseptem i tak robiłam jakiś czas, teraz tego zaprzestalam bo boję się przesuszenia skóry.
    Na potowki stosuję mąkę ziemniaczaną tj. używam jej jako pudru i staram się aplikować na szyjke, choć ciężko się dostać do tych wszystkich faldek =-O Do tego kapiemy małą w krochmalu i taką wodą z kąpieli przemywam Julci buzke :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2014, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My walczymy z kołkami... Dziewczyny co polecacie bo dzisiaj lecę do apteki nie moge patrzeć jak mała sie meczy.. Ziółka nic nie pomogły. Dzisiaj pójdziemy tez na pierwszy spacer jak ładna pogoda bedzie. Co do zasypiania mała uwielbia zasypiać mi na klatce piersiowej :)

ao12. lubi tę wiadomość

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva0507 wrote:
    My walczymy z kołkami... Dziewczyny co polecacie bo dzisiaj lecę do apteki nie moge patrzeć jak mała sie meczy.. Ziółka nic nie pomogły.Dzisiaj pójdziemy tez na pierwszy spacer jak ładna pogoda bedzie. Co do zasypiania mała uwielbia zasypiać mi na klatce piersiowej :)
    Dla mnie najlepszy jest sab simplex ale niema go w pl, ma ten sam sklad co polskie leki ale smak ma inny taki slodki,hania lubi go pić.
    A tak to z najwiekszą dawką tego skladnika na wzdecia jest bobotik forte,tak tu kiedyś któras pisala.
    Zreszta niema znaczenia nazwa bo kazdy zawiera to samo tylko patrz na dawke,który ma wiecej.

Eva0507 lubi tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moglybyscie mi przesłać "Język niemowląt" pliiiissss

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
‹‹ 935 936 937 938 939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ