Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
pestka wrote:Tylko właśnie rzecz w tym że mi sie wydaje że mam pokarm. Kapie ze mnie, w nocy i nad ranem są twarde jak skala, normalnie z nich tryska. Boję sie bardziej że maly jest za leniwy...
Mi też kapie i mam skały jak nie ściągnę po 4 godzinach a mimo to mój mały się nie najadał musiał dokarmiać tyle, ze on się wydzierał w niebogłosy bo nie dojadał, a skoro Franio nie płaka to być może je tyle ile potrzebuje. Dziecko na tydzień ma przybierać od 150 (chyba) do 230 (chyba) - jakoś w tych granicach. Może się ważcie co tydzień na wadze domowej - najpierw we dwoje potem Ty sama
-
nick nieaktualnypestka wrote:Ja też nie czytałam o tej metodzie 5 's' a tez ją stosuje;)
Dziewczyny mam problem..byliśmy dziś zważyć małego i okazało się, że za mało przybiera i każą mi go dokarmiać sztucznym...eh, normalnie aż się rozpłakałam:(
Miała z Was któraś taka sytuację? Nie chce go dokarmiać sztucznym, będę próbowac dalej piersią tylko częściej przystawiac i na dokładkę raz dziennie swoim odciągniętym..Położna wyraziła na to zgodę, ale mało chętnie. A ja nie chcę stracić pokarmu, bo będe dokarmiać sztucznym. Eh... -
nick nieaktualnypestka wrote:Tylko właśnie rzecz w tym że mi sie wydaje że mam pokarm. Kapie ze mnie, w nocy i nad ranem są twarde jak skala, normalnie z nich tryska. Boję sie bardziej że maly jest za leniwy...
-
nick nieaktualny
-
Hello!
Nie było mnie przez dłuższy czas. Tak mnie pochłonęła codzienność, że nie miałam czasu ani siły na nasze forum
U nas ogólnie nieźle, ale borykamy się z trądzikiem i potowkami na szyjce, potwornym ulewaniem i pawiami na które nic nie pomaga i do tego dochodzą problemy brzuszkowe, w tym kolkaPodaje Julci Sab Simplex I jest trochę lepiej, zobaczymy co dalej... Codziennie walczymy z zasypianiem, ale nikt nie mówił że będzie łatwo
Wiele się wydarzyło pod moją nieobecność, nastał listopad i tyle mam już rozpakowanych! Gratuluję wam wszystkim!!!Anoolka, ao12., Kajaoli, lubek lubią tę wiadomość
-
KasiaMJ wrote:Dziewczyny w której dobie pojawiła wam się laktacja? Karmilyscie w szpitalu sztucznym przez pierwsze doby?
MOI, DeLaCruz, ataga4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy po karmieniu, polozylam hanie w naszym wyrku,i tak slodko spi ze niemam serca jej przenosic, musialam cos przekąsic bo puste cyce i niebyloby mleka na nastepne karmienie.
Siostra kupila mi w austri sab simplex to mam zapas uff bo ten juz mi sie konczyl.
Dziewczyny w tesco jest promocja na pampersy z pampers mega paka 148 szt za 75 zl z kartą, niewiem czy sie oplaca ale pisze jakby co.
Ja kiedys kupilam w super pharmie jeszcze w ciazy pampers 2 80 szt za 35 zl, teraz je uzywalismy i dla mnie są super,teraz kupilismy dady i zupelnie inny wklad duzo gorsz, niema tej substancji ktora zamienia mocz w zel tylko zwykly podkladzik przez co czuje mokro.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 01:27
ataga4 lubi tę wiadomość
-
MOI wrote:Hello!
Nie było mnie przez dłuższy czas. Tak mnie pochłonęła codzienność, że nie miałam czasu ani siły na nasze forum
U nas ogólnie nieźle, ale borykamy się z trądzikiem i potowkami na szyjce, potwornym ulewaniem i pawiami na które nic nie pomaga i do tego dochodzą problemy brzuszkowe, w tym kolkaPodaje Julci Sab Simplex I jest trochę lepiej, zobaczymy co dalej... Codziennie walczymy z zasypianiem, ale nikt nie mówił że będzie łatwo
Wiele się wydarzyło pod moją nieobecność, nastał listopad i tyle mam już rozpakowanych! Gratuluję wam wszystkim!!!oj... faktycznie mozna sie narobic jak cos malenstwu dolega.. a co na tradzik i potowki stosujesz??
Nelly lubi tę wiadomość
-
U mnie przed 1 bylo karmienie i zmuana pampersa na spiocha
Kuba wtedy tylko sie przeciaga i mruczy.. dziwi mnie ze w nocy gdy spi mozna z nim wszystko robic, tarmosic i bedzie spal dalej.. je z zamknietymi oczami i spi dalej.. a w dzien juz inna bajka. Dotkne go to oczy jak 5zl. Pampka na spiocha tez nie zmienie
no i nie zasypia przy cycu non stop :p
-
Scęście wrote:a co na tradzik i potowki stosujesz??
Moja ma straszny trądzik, nie tylko na buźce, ale nawet w górze plecków i pod szyjką. Już 2 razy pokazywałam to pediatrze i powiedziała, że nic się z tym nie robi, samo minie. Tego samego uczyli nas zresztą na szkole rodzenia, więc nie byłam zaskoczona
lubek lubi tę wiadomość
-
Scęście wrote:No w koncu zajrzalas
oj... faktycznie mozna sie narobic jak cos malenstwu dolega.. a co na tradzik i potowki stosujesz??
Na potowki stosuję mąkę ziemniaczaną tj. używam jej jako pudru i staram się aplikować na szyjke, choć ciężko się dostać do tych wszystkich faldekDo tego kapiemy małą w krochmalu i taką wodą z kąpieli przemywam Julci buzke
-
My walczymy z kołkami... Dziewczyny co polecacie bo dzisiaj lecę do apteki nie moge patrzeć jak mała sie meczy.. Ziółka nic nie pomogły. Dzisiaj pójdziemy tez na pierwszy spacer jak ładna pogoda bedzie. Co do zasypiania mała uwielbia zasypiać mi na klatce piersiowej
ao12. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEva0507 wrote:My walczymy z kołkami... Dziewczyny co polecacie bo dzisiaj lecę do apteki nie moge patrzeć jak mała sie meczy.. Ziółka nic nie pomogły.Dzisiaj pójdziemy tez na pierwszy spacer jak ładna pogoda bedzie. Co do zasypiania mała uwielbia zasypiać mi na klatce piersiowej
A tak to z najwiekszą dawką tego skladnika na wzdecia jest bobotik forte,tak tu kiedyś któras pisala.
Zreszta niema znaczenia nazwa bo kazdy zawiera to samo tylko patrz na dawke,który ma wiecej.Eva0507 lubi tę wiadomość