Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniqa wrote:Dla mnie najlepszy jest sab simplex ale niema go w pl, ma ten sam sklad co polskie leki ale smak ma inny taki slodki,hania lubi go pić.
A tak to z najwiekszą dawką tego skladnika na wzdecia jest bobotik forte,tak tu kiedyś któras pisala.
Zreszta niema znaczenia nazwa bo kazdy zawiera to samo tylko patrz na dawke,który ma wiecej.
Aniga ile dajesz kropli sab simplex??
Moi też męczymy się z trądzikiem u Julci, z ulewaniem i mega pawiami.Choć te pawie zdarzają się rzadziej. Julia strasznie w nocy stęka mysle ze to przez gazy. -
Eva0507 wrote:My walczymy z kołkami... Dziewczyny co polecacie bo dzisiaj lecę do apteki nie moge patrzeć jak mała sie meczy.. Ziółka nic nie pomogły. Dzisiaj pójdziemy tez na pierwszy spacer jak ładna pogoda bedzie. Co do zasypiania mała uwielbia zasypiać mi na klatce piersiowej
moj Nikus tez ulewa i strasznie lapczywie je i nie ma spania - nie wiem jak to dziecko ma sile krzyczecWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 09:56
-
Moni28 mam dokładnie tak samo. Najgorsze, że Julcia przez to ulewanie kilka razy nam się zachlysnela tak, że nie mogła oddychać! Całe szczęście ze przy tym byliśmy, dziecko poszło do pionu i poklepalismy je po pleckach. Polozna mówiła, że w takich akcjach trzeba zachować zimną krew i dmuchnac na dziecko. Obym nie musiała sprawdzać tej metody
-
Eva0507 wrote:My walczymy z kołkami... Dziewczyny co polecacie bo dzisiaj lecę do apteki nie moge patrzeć jak mała sie meczy.. Ziółka nic nie pomogły. Dzisiaj pójdziemy tez na pierwszy spacer jak ładna pogoda bedzie. Co do zasypiania mała uwielbia zasypiać mi na klatce piersiowej
Moja siostrzenica w czasie kolek rewelacyjnie reagowala na pozycję pionową. Nosilismy ja na biodrze tak żeby masowalo jej brzuszek podczas chodzenia.Eva0507 lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
sylwia1985 wrote:ja mam kropelki Delicol ale nie widze roznicy niestety
moj Nikus tez ulewa i strasznie lapczywie je i nie ma spania - nie wiem jak to dziecko ma sile krzyczec -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:dziewczyny a w tv reklamuja teraz jakis Vibucol- moze to bedzie dobre
bo ja juz nie wiem co kupic zeby mu pomoc -
Witam wszystkie mamusie i gratuluje:) czytam was już praktycznie od początku ciązy jestem również pazdziernikową mama i jesli moge przyłącze się do was niektóre rady bardzo mi się przydają
SYLWIA1985 jeśli chodzi o VIBURCOL stosowałam go u mojego 1 dziecka ma działanie raczej uspakajajace i w naszym przypadku się sprawdził tak że polecamlubek lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczyny!
Przede wszystkim gratuluje nowo upieczonym mamusiom!
My jesteśmy po pierwszej wizycie u pediatry, mała ładnie przybiera i ogólnie wszystko w porządku, za 2 tygodnie jedziemy na szczepieniaOdkąd dokarmiam Lilke mm bardzo ładnie śpi. Dzisiaj w nocy to ja ją obudziłam bo spała od 23:00 do 4:00, zmiana pampersa, jedzonko i znowu od 4:40 do 8:30. Kupiliśmy leżaczek i wreszcie w spokoju mogę ugotować obiad. Kładę małą w kuchni ona słucha muzyki i obserwuję zabawki a ja szykuję jedzonko
Dzisiaj tata zostaje pierwszy raz sam z córką, ja wybieram się na większe zakupy odzieżowe z czego bardzo się ciesze!
Miłego dnia dziewczyny! Idę czytać co tam u Was
sylwia1985, ataga4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karolinka tez w nocy dzisiaj kiepsko spała ale spała :p wiec nie narzekam
ale ja uważam że to wina pełni księżyca. Mnie też się gorzej śpi
moja córeczka tez ma krostki na twarzy kupiłam bepanthen derma krem i smaruje. Z policzka juz zeszło zostało jeszcze koło oczka. A i nie dość że strasznie ulewa to wymiotuje. Ale przybiera na wadze prawidłowo więc się przejmuje tylko po prostu przebieram ją 3 razy dziennie
a ja mam bobotic forte i daję Karolince go od 4 dnia życia i kolek nie ma. Kilka dni temu zwiększyłam jej dawkę do 15 kropel dziennie i teraz odpukać brzuszek nie doskwiera a gazy wychodzą z po każdym spaniuWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 13:39
-
Anoolka wrote:Dziewczyny zaczęłam się martwić bo mój Filip nie za bardzo lubi być noszony na rękach
Jak marudzi i go biorę to zamiast się uspokoić to jest jeszcze gorzej. U Was maluszki się zawsze uspakajają po wzięciu na ręce ?
-
Anoolka wrote:Dziewczyny zaczęłam się martwić bo mój Filip nie za bardzo lubi być noszony na rękach
Jak marudzi i go biorę to zamiast się uspokoić to jest jeszcze gorzej. U Was maluszki się zawsze uspakajają po wzięciu na ręce ?
DeLaCruz, Kajaoli, ataga4 lubią tę wiadomość
-
Moj nie ma brzuszkowych problemow wiec nie pomoge w tej kwestii ale faktycznie najbardziej chwalony jest ten sab simplex.
Na raczkach Kubus uspokaja sie id razu ale nie na lezaco tylko uniesiony na ramie tj. do odbicianawet w tej pozycji zasypia lulany
-
Pauletta, pesel tam gdzie rejestrujesz dziecko, czyli w urzędzie właściwym dla miejsca urodzenia (czyli jak np. mieszkasz w Krakowie, ale zdarzy Ci się urodzić dziecko w Warszawie, to rejestrujesz i otrzymujesz pesel w Warszawie).
Becikowe nie pomogę bo mi się nie należy, podobno za bogata jestem(taaaaaaaaaaaaaaaa jasne).
-
a wcale nie
bo pesel trzeba odebrać w urzędzie miasta lub gminy w wydziale spraw obywatelskich w mieście gdzie dziecko zostało zameldowane a nie urodzone. Ja np. rodziłam w Żorach a mieszkam w Rybniku. I po akt urodzenia mąż był w żorach i tam pani zapytała go gdzie zameldować i po pesel już był w Rybniku
a becikowe to szkoda gadać
poczwarkah lubi tę wiadomość