X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dla mnie najlepszy jest sab simplex ale niema go w pl, ma ten sam sklad co polskie leki ale smak ma inny taki slodki,hania lubi go pić.
    A tak to z najwiekszą dawką tego skladnika na wzdecia jest bobotik forte,tak tu kiedyś któras pisala.
    Zreszta niema znaczenia nazwa bo kazdy zawiera to samo tylko patrz na dawke,który ma wiecej.

Aniga ile dajesz kropli sab simplex??

Moi też męczymy się z trądzikiem u Julci, z ulewaniem i mega pawiami.Choć te pawie zdarzają się rzadziej. Julia strasznie w nocy stęka mysle ze to przez gazy.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva0507 wrote:
    My walczymy z kołkami... Dziewczyny co polecacie bo dzisiaj lecę do apteki nie moge patrzeć jak mała sie meczy.. Ziółka nic nie pomogły. Dzisiaj pójdziemy tez na pierwszy spacer jak ładna pogoda bedzie. Co do zasypiania mała uwielbia zasypiać mi na klatce piersiowej :)
    ja mam kropelki Delicol ale nie widze roznicy niestety

moj Nikus tez ulewa i strasznie lapczywie je i nie ma spania - nie wiem jak to dziecko ma sile krzyczec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 09:56

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni28 mam dokładnie tak samo. Najgorsze, że Julcia przez to ulewanie kilka razy nam się zachlysnela tak, że nie mogła oddychać! Całe szczęście ze przy tym byliśmy, dziecko poszło do pionu i poklepalismy je po pleckach. Polozna mówiła, że w takich akcjach trzeba zachować zimną krew i dmuchnac na dziecko. Obym nie musiała sprawdzać tej metody :-(

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva0507 wrote:
    My walczymy z kołkami... Dziewczyny co polecacie bo dzisiaj lecę do apteki nie moge patrzeć jak mała sie meczy.. Ziółka nic nie pomogły. Dzisiaj pójdziemy tez na pierwszy spacer jak ładna pogoda bedzie. Co do zasypiania mała uwielbia zasypiać mi na klatce piersiowej :)

Moja siostrzenica w czasie kolek rewelacyjnie reagowala na pozycję pionową. Nosilismy ja na biodrze tak żeby masowalo jej brzuszek podczas chodzenia.

Eva0507 lubi tę wiadomość

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • MOI Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja mam kropelki Delicol ale nie widze roznicy niestety

moj Nikus tez ulewa i strasznie lapczywie je i nie ma spania - nie wiem jak to dziecko ma sile krzyczec
    Też mam Delicol -on działa zupełnie inaczej niż Sab, Espumisan czy bobotic, bo walczy z potencjalna przyczyną kolek czyli problemem z trawieniem mleczka. Jeśli u Ciebie nie ma tego problemu, to nie pomoże. Spróbuj z tymi innymi kroplami,które rozbijają pęcherzyki w jelitkach.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a w tv reklamuja teraz jakis Vibucol- moze to bedzie dobre
    bo ja juz nie wiem co kupic zeby mu pomoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 10:19

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Aniga ile dajesz kropli sab simplex??

Moi też męczymy się z trądzikiem u Julci, z ulewaniem i mega pawiami.Choć te pawie zdarzają się rzadziej. Julia strasznie w nocy stęka mysle ze to przez gazy.
    10 do 15 kropel

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny a w tv reklamuja teraz jakis Vibucol- moze to bedzie dobre
    bo ja juz nie wiem co kupic zeby mu pomoc
    Tez to widzialam,poki co kupilam herbatke z humany "slodkich snow", ma dzialanie uspokajajace bo zawiera m.in melise. Jest w granulkach. Wczoraj hani smakowalo.

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja...
    U nasz Rozalka w nocy zaczyna stękać...i nie iwem, czy kupki nie może zrobić, czy gazy ja męczą...bo sytuacja jest tylko w nocy i masuję ją wtedy po brzuszku, bo przestaje stękać...a kupek mamy ok 7 dziennie.

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Ewciaa Nowa

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie i gratuluje:) czytam was już praktycznie od początku ciązy jestem również pazdziernikową mama i jesli moge przyłącze się do was niektóre rady bardzo mi się przydają:)
    SYLWIA1985 jeśli chodzi o VIBURCOL stosowałam go u mojego 1 dziecka ma działanie raczej uspakajajace i w naszym przypadku się sprawdził tak że polecam

lubek lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny!

Przede wszystkim gratuluje nowo upieczonym mamusiom! :)

My jesteśmy po pierwszej wizycie u pediatry, mała ładnie przybiera i ogólnie wszystko w porządku, za 2 tygodnie jedziemy na szczepienia :) Odkąd dokarmiam Lilke mm bardzo ładnie śpi. Dzisiaj w nocy to ja ją obudziłam bo spała od 23:00 do 4:00, zmiana pampersa, jedzonko i znowu od 4:40 do 8:30. Kupiliśmy leżaczek i wreszcie w spokoju mogę ugotować obiad. Kładę małą w kuchni ona słucha muzyki i obserwuję zabawki a ja szykuję jedzonko ;) Dzisiaj tata zostaje pierwszy raz sam z córką, ja wybieram się na większe zakupy odzieżowe z czego bardzo się ciesze! :)

Miłego dnia dziewczyny! Idę czytać co tam u Was ;)

sylwia1985, ataga4 lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczęłam się martwić bo mój Filip nie za bardzo lubi być noszony na rękach :( Jak marudzi i go biorę to zamiast się uspokoić to jest jeszcze gorzej. U Was maluszki się zawsze uspakajają po wzięciu na ręce ?

Nelly lubi tę wiadomość

• renatkach Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka tez w nocy dzisiaj kiepsko spała ale spała :p wiec nie narzekam ;) ale ja uważam że to wina pełni księżyca. Mnie też się gorzej śpi :) moja córeczka tez ma krostki na twarzy kupiłam bepanthen derma krem i smaruje. Z policzka juz zeszło zostało jeszcze koło oczka. A i nie dość że strasznie ulewa to wymiotuje. Ale przybiera na wadze prawidłowo więc się przejmuje tylko po prostu przebieram ją 3 razy dziennie :)
    a ja mam bobotic forte i daję Karolince go od 4 dnia życia i kolek nie ma. Kilka dni temu zwiększyłam jej dawkę do 15 kropel dziennie i teraz odpukać brzuszek nie doskwiera a gazy wychodzą z po każdym spaniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 13:39

3i49tv7325tdkkap.png
  • ania4 Koleżanka

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dziewczyny zaczęłam się martwić bo mój Filip nie za bardzo lubi być noszony na rękach :( Jak marudzi i go biorę to zamiast się uspokoić to jest jeszcze gorzej. U Was maluszki się zawsze uspakajają po wzięciu na ręce ?
    witajcie,nasza cora to mogla by z rak nie schodzic ;)

km5sdf9hx1nco0em.png
    1usa3e5ewjngzdb6.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona generalnie nie płacze :) a czasem jak płacze to nic nie pomaga musi trochę się wypłakać, a potem w końcu uspokajają ją skoko przysiady :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Moja córeczka uwielbia być przytulana i noszona, na rękach zawsze się uspokaja, przynajmniej na chwilę - kiedy czegoś potrzebuje, np. jest głodna lub ma zakupkaną pieluszkę, po chwili i tak zacznie płakać, ale w pierwszym momencie włącza jej się odruch uspokajania

DeLaCruz, Kajaoli, ataga4 lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nie ma brzuszkowych problemow wiec nie pomoge w tej kwestii ale faktycznie najbardziej chwalony jest ten sab simplex.

Na raczkach Kubus uspokaja sie id razu ale nie na lezaco tylko uniesiony na ramie tj. do odbicia :) nawet w tej pozycji zasypia lulany :)

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki gdzie sie ogarnia pesel ? Becikowe ? Tam gdzie adres zameldowania czy zamiesK ?

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta, pesel tam gdzie rejestrujesz dziecko, czyli w urzędzie właściwym dla miejsca urodzenia (czyli jak np. mieszkasz w Krakowie, ale zdarzy Ci się urodzić dziecko w Warszawie, to rejestrujesz i otrzymujesz pesel w Warszawie).
    Becikowe nie pomogę bo mi się nie należy, podobno za bogata jestem ;) (taaaaaaaaaaaaaaaa jasne).

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wcale nie :D bo pesel trzeba odebrać w urzędzie miasta lub gminy w wydziale spraw obywatelskich w mieście gdzie dziecko zostało zameldowane a nie urodzone. Ja np. rodziłam w Żorach a mieszkam w Rybniku. I po akt urodzenia mąż był w żorach i tam pani zapytała go gdzie zameldować i po pesel już był w Rybniku :) a becikowe to szkoda gadać :D

poczwarkah lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ