X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też właśnie się karmimy :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też melduje się na karmieniu nr 1

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wlasnie po drugim karmieniu i chyba Zuzia nie zamierza spac juz bo oczy szeroko otwarte

age.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Mleko pojawiło mi się w trzeciej dobie. Niczym nie dokarmiałam, dziecko w pierwszych dobach potrzebuje b. niewiele pokarmu, wystarcza mu ta odrobina siary, która jest w piersiach.

Mojemu niewystarczalo siary i byl glodny, dlatego w 2 i 3 dobie w szpitalu dokarmialam

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my odcinamy nozyczkami lepek od twist offu :-)

paaolka lubi tę wiadomość

• Mika85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Aleksandra urodziła się 3 listopada o 6:20 siłami natury. 2840 gram, 53 cm i 10 pkt. Od środy jesteśmy w domu. Teraz musimy się siebie nauczyć. Dzisiaj nocka fajna budziła się sama co dwie godziny do karmienia. Teraz właśnie skończyłam karmić i dalej śpi. Jakby jej tak zostało to by było super bo poprzednie dni kolorowe nie byly. No ale to początek i myślę że załapie rytm. :)

ao12., MOI, paaolka, misiulka2000, sylwia1985, lubek, Nelly, Kasiula09, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kajaoli, Kakabaka, agatas lubią tę wiadomość

20130921310117.png
    7d80510a16.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Karolinka miała przerwę w nocy od 2:20 do 4. Za to teraz odsypia ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Mika :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika85 wrote:
    Hej! Aleksandra urodziła się 3 listopada o 6:20 siłami natury. 2840 gram, 53 cm i 10 pkt. Od środy jesteśmy w domu. Teraz musimy się siebie nauczyć. Dzisiaj nocka fajna budziła się sama co dwie godziny do karmienia. Teraz właśnie skończyłam karmić i dalej śpi. Jakby jej tak zostało to by było super bo poprzednie dni kolorowe nie byly. No ale to początek i myślę że załapie rytm. :)
    Gratuluję :-D

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również gratuluję Mika :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika85 gratulacje! :)super ze malutka Ola juz z Tobą :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Mika :)

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny proszę o radę, bo jest mi tak żal mojej Rozalki...
    Chodzi o to, że od kilku dni ma trudy w załatwianiu się...
    (nie są to chyba kolki, bo nie płacze przy tym), tylko się pręży i stęka, i widzę że jest jej ciężko...
    Załatwia się dopiero po masażu, lub gdy ją przebieram i wycieram jej pupę...Ogólnie mamy ok 7 kup dziennie
    Nie wiem czy powinnam jej cos podawać? Czy to samo przejdzie bo jeszcze jest nierozwinięty przewód pokarmowy?

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    (nie są to chyba kolki, bo nie płacze przy tym), tylko się pręży i stęka, i widzę że jest jej ciężko...
    Załatwia się dopiero po masażu, lub gdy ją przebieram i wycieram jej pupę...Ogólnie mamy ok 7 kup dziennie
    Nie wiem czy powinnam jej cos podawać? Czy to samo przejdzie bo jeszcze jest nierozwinięty przewód pokarmowy?
    A dajesz jej np bobotic? Jeśli kupka jest luźna to jest ok a poza tym dla takiego maluszka zrobienie kupki jest ogromnym wysiłkiem więc nie ma co się dziwić że się pręży i stęka. U mnie jest to samo i albo masuję albo kładę termoforek no i oczywiście kropelki :)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wam zazdroszcze ja jak zwykle budzilam sie w nocy co godzine. Od wczoraj podaje herbate koperkowa ale lepiej nie ma jak narazie-jestem wymordowana bo nikt mi nie pomaga-maz ma ojcowski ale go calymi dniami nie ma bo zalatwia swoje sprawy

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A dajesz jej np bobotic? Jeśli kupka jest luźna to jest ok a poza tym dla takiego maluszka zrobienie kupki jest ogromnym wysiłkiem więc nie ma co się dziwić że się pręży i stęka. U mnie jest to samo i albo masuję albo kładę termoforek no i oczywiście kropelki :)

karmię ją tylko piersią i nic nie daje narazie...masuję ją i nóżkami ruszam...nieraz to pomaga, a nieraz nie...kupki ma rzadkie

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ale wam zazdroszcze ja jak zwykle budzilam sie w nocy co godzine. Od wczoraj podaje herbate koperkowa ale lepiej nie ma jak narazie-jestem wymordowana bo nikt mi nie pomaga-maz ma ojcowski ale go calymi dniami nie ma bo zalatwia swoje sprawy
    Sylwia mój śpi w nocy od 3 do 4 godzin, w dzień pomaga mi mama a wieczorem mąż a i tak jestem wymordowana i mam dosyć. Ja Cię po prostu podziwiam za cierpliwość do teściów i do męża. Najpierw teściowa Ci zatruwała życie i łaziła za Tobą a teraz o dziwo nie słychać żeby przyszła Ci pomóc, a teraz mąż którego ja bym na Twoim miejscu chyba zostawiła w cholerę i poszła do matki :/ Sylwia nie dawaj się tak, szkoda Twojego życia bo i teściowa i mąż wchodzą Ci na głowę :(

poczwarkah, Scęście lubią tę wiadomość

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    Hej,przez przypadek przeczytałam Twój post i może uda mi się pomóc. Mój.synek na początku też miał problem z kulkami. Wtedy pomagało mierzenie temperatury termometrem w pupci,takim z miękką końcówka.Trochę trzeba nim poruszać i kupka wyleci. Sposób pokazała mi położna

Scęście lubi tę wiadomość

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha a.wcześniej oczywiście masaż brzuszka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie w poradni wczesniaka, niestety zle wiesci.
    Doktorka podejrzewa ze problemy hani sa zwiazane ze spozywaniem produktow mlecznych przezemnie, przez 2 tyg mam calkowicie je wyeliminowac i obserwowac.
    Przepisane mam tez mleko bebilon pepti 1,jakbym miala malo swojego.
    Do tego ma anemie i znow leki, dodatkowo musimy zrobic jej badanie moczu bo moze tam cos jest nie tak skoro tak krzyczy i jest pobudzona, ze wcale niemusi byc temperatury wysokiej przy takich zakazeniach, i mamy isc na rehabilitacje do poradni bo cos sie zle uklada,za bardzo na jeden bok,

Oj masakra masakra.

‹‹ 938 939 940 941 942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ