X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O panie. Czyli wsio tam gdzie meldunek ?

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a gdzie mogę kupić te kropelki sab simplex ?

5b092n0a9aspxqzu.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz zalatwic od kogos kto ma do nich dostep..

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj byla polozna i mowila zebym podawala herbatke z kopru bo malego mecza prawdopodobnie gazy tak mowila. Bedziemy sie przygladac pepkowi bo ma delikatnie wybrzuszony i moze robic sie przepuklina

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja!!! wrote:
    dziewczyny a gdzie mogę kupić te kropelki sab simplex ?
    W pl ich niema, są w niemczech i austri. Mi siostra kupila teraz w austrii i kosztowaly 5.50€

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was pytanie,
    dobrze wam sie wyciska witaminy z tych kapsułek twist off, ja ich niecierpie, bo troszke mi sie wyleje zawsze jak kręce tym łepkiem, i hani z buzi tez troche zawsze sie poleje.
    Jutro mamy wizyte w poradni wczesniakow to poprosze o recepte na wit d w kroplach, kurcze krople byly dobre to porobili jakies wynalazki,.

Anoolka lubi tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Mam do was pytanie,
    dobrze wam sie wyciska witaminy z tych kapsułek twist off, ja ich niecierpie, bo troszke mi sie wyleje zawsze jak kręce tym łepkiem, i hani z buzi tez troche zawsze sie poleje.
    Jutro mamy wizyte w poradni wczesniakow to poprosze o recepte na wit d w kroplach, kurcze krople byly dobre to porobili jakies wynalazki,.
    Ja zawsze wyciskamy na łyżeczkę i Julcia elegancko je zjada. Bezpośrednio do buzi byłabym się wyciskać, bo jeszcze by malej wpadła ta osłonka =-O

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [\QUOTE ]
    moj Nikus tez ulewa i strasznie lapczywie je i nie ma spania - nie wiem jak to dziecko ma sile krzyczec[/QUOTE]

Sylwia moja Ala też je lapczywie, i ma kolki, a do tego wrzeszczy w nieboglosy, przy tym robi się czerwona jak burak. Przebieramy pieluchy, ona się drze...normalnie ręce opadają. :-(
    Od wczoraj podajemy jej sab simplex, i jest znacznie lepiej.
    Na lapczywe jedzenie polecam tzw pionową pozycję do karmienia, łyka wtedy mniej powietrza i czasem odbija od razu po jedzeniu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 20:26

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Mam do was pytanie,

mam takie same odczucia...nie dosc ze trudno jest ukręcić tą końcówke kapsułki to zawsze cos sie rozleje, albo pryśnie...i umazana jestem i ja i mały..

W ogóle dzis ciezki dzien...Krzyś prawie cały dzien nie śpi, tylko na spacerze troche podrzemał, a odkąd wrócilismy ok 14 to albo na cycu wisi albo musze z nim chodzic, bujac, itd, bo nie chce spac, kwęka i płacze na zmiane..sama z nim juz ryczałam, bo nie wiedzialam co robic a po prawie nieprzespanej nocy organizm mi sie wyczerpal..teraz moja mama na chwile go wziela, ale i tak słysze ze co chwila kwęka jej w drugim pokoju...i jeszcze gorzej mi tego słuchac niz jak był u mnie na rękach i marudzil i płakal..

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Mam do was pytanie,
    Ja nie narzekam. Lepek kapsulki odgryzam hihi, malemu trzymam lepek na wprost przez chwile zanim polknie i nie wylewa mu sie :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    mam takie same odczucia...nie dosc ze trudno jest ukręcić tą końcówke kapsułki to zawsze cos sie rozleje, albo pryśnie...i umazana jestem i ja i mały..

W ogóle dzis ciezki dzien...Krzyś prawie cały dzien nie śpi, tylko na spacerze troche podrzemał, a odkąd wrócilismy ok 14 to albo na cycu wisi albo musze z nim chodzic, bujac, itd, bo nie chce spac, kwęka i płacze na zmiane..sama z nim juz ryczałam, bo nie wiedzialam co robic a po prawie nieprzespanej nocy organizm mi sie wyczerpal..teraz moja mama na chwile go wziela, ale i tak słysze ze co chwila kwęka jej w drugim pokoju...i jeszcze gorzej mi tego słuchac niz jak był u mnie na rękach i marudzil i płakal..
    Trafil mu sie gorszy dzien.. moj tak mial ze 3 dni temu i tez szalu dostawalam.. jutro bedzie grzeczniutki bo dzisiaj sie umeczy :) przynajmniej u mnie tak bylo :)

paaolka lubi tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Mam do was pytanie,

u mnie maz sie tym zajmuje bo ja sie boje ze ta kapsulka mo wleci do buzi

age.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka nie martw się, każdemu dziecku zdarza się gorszy dzień. Mój miał takie 2 dni z rzędu, myslałam, że sie wykończę ;) Ale minęło i jest lepiej:)

Twist off ja też odgryzam i wlewam do buzi i jest ok :) Maluszek popija mleczkiem :)

Teraz własnie Franulo usypia z suszarą, jakoś nie chciał sam dziś wyjątkowo..no ale nic;)

Ja tym czasem pod prysznic i chwila dla mnie:)

My maluszkowi na brzuszek dajemy od dzisiaj bobotic forte regularnie, i też jest lepiej. Chociaz u niego to różnie, 2 razy w tyg średnio go coś meczy, ale ciężko przewidziec więc działamy z wyprzedzeniem;) Mam nadzieję, że sie sprawdzi. saba też mam ale póki co wolę bobotic, mniejsze stężenie. Jak będzie działał to przy nim zostanę;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka u nas wczoraj byl taki dzien malo snu a duzo plakania w tym i ja juz z bezradnosci plakalam, na wieczor chociaz maz ja zabawial bo ja juz nie mialam sily, dzis bylo troszeczke lepiej niz wczoraj na szczescie.
    U nas od jutra maz ma dwa tygodnie wolnego wiec nie bede sama calymi dniami :-)
    A tak w ogole to moja na spacerkach to tylko by na rekach byla w wozku placze wnieboglosy a na rekach aniolek spi.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za to dzien ulgi jak to sobie nazwalam tz było darcie ale było tez i spanie,
    Od 18 spalam sobie bo mała teź spała, teraz był cycuś (niewiem jak ona da rade jeszcze z moich pustych cycusiow cos pociagnac) i jest spanie. Ja lece sie umyc i tez ide kimać dalej.

• paaolka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki!:*
    Mi sie wydaje że jakaś kolka go dopadła...moja mama do mnie przyjechała żeby mi troche pomoc i gotuje obiady, z tym ze jakos nie bardzo przejeła sie tym co jej mówiłam czego nie powinnam jesc i okazuje sie ze wczorajsza zupa była gotowana z grzybkami i z czosnkiem, a dzis ponoc do kolejnej zupy dodała tez czosnek, cebule i jeszcze przyprawiła papryką...wiec "ciekawie" może byc tez jutro :/ sama tez głupia jestem, bo powinnam była najpierw jej zapytac co dokładnie w tych zupach jest...a teraz siedzi i przezywa że zaszkodziła wnusiowi, ech...Na szczescie pół godz temu mały usnął, po takim hardkorowym dniu ciekawa jestem ile pośpi.
    Ide korzystac i tez sie kłade.
    dobrej nocy dla każdej z Was :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem ze to ta pełnia :p mała obudziła nam się po 7 godzinach głębokiego snu wyspana i spać nie będzie ; p no nic walczymy :p

paradise, Oczko, Nelly lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyżby wszystkie maluszki dobrze spała ? :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dzisiaj byla polozna i mowila zebym podawala herbatke z kopru bo malego mecza prawdopodobnie gazy tak mowila. Bedziemy sie przygladac pepkowi bo ma delikatnie wybrzuszony i moze robic sie przepuklina

Sylwia, moj synek ma przepukline i lekarz powiedzial zeby klasc go jak najczesciej na brzuszku ( jak jest obudzony) zeby wzmocnil sobie miesnie.
    Trzeba tez uwazac zeby dlugo nie plakal i podawac regularnie syropek na gazy zeby zbytnio sie nie spinal poniewaz to wplywa na wieksze uwydatnienie pepka.
    A tak poza tym powinno samo przejsc.

Scęście lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkach, moj synus dzis dobrze spal tzn cztery godzinki pod rzad bo zasnal na mnie po karmieniu a ja razem z nim :) A teraz drugie karmienie i pojdzie grzecznie do lozeczka :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ