X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś była nasza położna i przypomniała mi sposób ze szkoły rodzenia na owiniecie małego pielucha:-) gdy nam się udaje zrobić to dosyć ciasno, młody je elegancko i bez nerwów. Teraz przespal tylko po moim cycu 3 godziny - so happy:-D właśnie zasnął po krótkim karmieniu, więc pewnie czeka nas dokarmianie za chwilę.
    Dziewczyny jaki macie sposób na "ruszenie" jelit po porodzie? Co prawda zalatwilam się w szpitalu, ale to było w 3 dobie i So tej pory nic, a czuję ze powinnam:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • MOI Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Aniqa, bidulce nic nie pomaga. Mamy takie specjalne otulaczki, ale mała się w nich jeszcze bardziej denerwuje kiedy ma zablokowane rączki :-(
    Tej nocy przeszło samo po karmieniu i wystrzeleniu 2 kapiszonow, ale długo trwało to wszystko :-(

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Dziś była nasza położna i przypomniała mi sposób ze szkoły rodzenia na owiniecie małego pielucha:-) gdy nam się udaje zrobić to dosyć ciasno, młody je elegancko i bez nerwów. Teraz przespal tylko po moim cycu 3 godziny - so happy:-D właśnie zasnął po krótkim karmieniu, więc pewnie czeka nas dokarmianie za chwilę.
    Dziewczyny jaki macie sposób na "ruszenie" jelit po porodzie? Co prawda zalatwilam się w szpitalu, ale to było w 3 dobie i So tej pory nic, a czuję ze powinnam:-)
    Zjedz rano kilka suszonych śliwek i popij ciepła wodą, powinno pomóc ;-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam otulacz i dzis pierwszy raz na noc ja nie owinelam to czesto sie budzila i tymi raczkami wachlowala i az/sama sie budzila od tego. Rano to samo.
    Jak ja znowu owinelam , dalam cyca i pieknie spi.

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wiem ze ty podajesz swojej Hani sab simplex powiedz mi ile dajesz tych kropelek?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Aniqa wiem ze ty podajesz swojej Hani sab simplex powiedz mi ile dajesz tych kropelek?
    Tak ok 10 kropelek, bo tam pisze zeby dawac 15 kropel.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzisiaj zaliczylismy pierwszy spacer po parku wozeczkiem. Nikus caly czas spal podczas spacerku ale w nocy znow bedzie jazda

Anoolka, lubek lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas za tydzień chrzciny. Najgorsze jest to że dalej mam 10 kg na plusie i musiałam dziś jechać na zakupy żeby mieć w co się ubrać :( Wy też macie taki mega apetyt przez karmienie? W ciązy to miałam zachcianki a teraz to aby żołądek był pełny. Od wczoraj nie jem żadnych słodkości bo mam wrażenie że ten mój brzuch jest coraz większy zamiast coraz mniejszy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    my dzisiaj zaliczylismy pierwszy spacer po parku wozeczkiem. Nikus caly czas spal podczas spacerku ale w nocy znow bedzie jazda
    Sylwia szkoda że wcześniej nie wykorzystałaś słonecznych dni bo przy okazji Tobie by nastrój się poprawił :)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mmam apetyt ale na picie. Jak karmie malego to okropnie mi sie chce pic.
    Ja wazlam sie tydzien temu i waze jak przed ciaza czyli 55 kg przy wzroscie 163 cm. Zostaly mi tylko rozstepy na brzuszku ale walcze z nimi kremem - moze sie uda poki sa rozowe bo jak beda juz jasne to juz nic sie nie da zrobic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 15:40

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do termometru w pupe, to tej metody już się nie poleca...Zresztą bałabym się, narazie radzimy sobie masażem brzuszka i nóżkami...
    Kupy są...
    Ale i tak po weekendzie musimy iść do lekarza, bo mala ma zaczerienione krostki w pachwinach (dokładnie przy cipce) i chyba są to odparzenia...
    Smarowałam ją sudocremem...ale nic nie pomógł...
    Teraz zamierzam ją wietrzyć (choć wcześniej też isę wietrzyłyśmy) i przemywać ją przegotowaną wodą + plus krem na odparzenia z "Dzidziuś"

Jak to nie pomoże to tylko lekarz...
    A wy miałyście problem z odparzeniami?

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam za bardzo apetytu, nie chce mi się też bardzo pić - pije w zasadzie na przymus. Brak apetytu to chyba przez ten ciągły stres... tak naprawdę to Witu daje tak czadu że nie mam kiedy spokojnie usiąść i zrobić sobie czegoś dobrego na co miałabym ochotę :(
    Jeśli chodzi o wagę to wróciłam do swojej wagi z dnia kiedy dowiedziałam się o ciąży (i jednocześnie zakończyłam dietę, na której byłam od dwóch tygodni :) ), więc się bardzo cieszę.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:21

• Scęście Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A u nas za tydzień chrzciny. Najgorsze jest to że dalej mam 10 kg na plusie i musiałam dziś jechać na zakupy żeby mieć w co się ubrać :( Wy też macie taki mega apetyt przez karmienie? W ciązy to miałam zachcianki a teraz to aby żołądek był pełny. Od wczoraj nie jem żadnych słodkości bo mam wrażenie że ten mój brzuch jest coraz większy zamiast coraz mniejszy :P
    mam to samo wrazenie ale dalej wcinam slodycze :D

Anoolka lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    co do termometru w pupe, to tej metody już się nie poleca...Zresztą bałabym się, narazie radzimy sobie masażem brzuszka i nóżkami...
    Kupy są...
    Ale i tak po weekendzie musimy iść do lekarza, bo mala ma zaczerienione krostki w pachwinach (dokładnie przy cipce) i chyba są to odparzenia...
    Teraz zamierzam ją wietrzyć (choć wcześniej też isę wietrzyłyśmy) i przemywać ją przegotowaną wodą + plus krem na odparzenia z "Dzidziuś"

moze linomag zielony sprobuj ...

• Bergo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci spia całymi dniami jak ksiazkowe bobasy czy raczej płacza i marudza z niewiadomych powodow?

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    My po wizycie w poradni wczesniaka, niestety zle wiesci.
    Doktorka podejrzewa ze problemy hani sa zwiazane ze spozywaniem produktow mlecznych przezemnie, przez 2 tyg mam calkowicie je wyeliminowac i obserwowac.
    Przepisane mam tez mleko bebilon pepti 1,jakbym miala malo swojego.
    Do tego ma anemie i znow leki, dodatkowo musimy zrobic jej badanie moczu bo moze tam cos jest nie tak skoro tak krzyczy i jest pobudzona, ze wcale niemusi byc temperatury wysokiej przy takich zakazeniach, i mamy isc na rehabilitacje do poradni bo cos sie zle uklada,za bardzo na jeden bok,

Oj masakra masakra.
    U nas to samo i dostaliśmy też zalecenie dla mnie dieta a jeśli mleko modyfikowane to Bebilon Pepti. Po tym mm kolki jak ręką odjął.

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    Kupy są...

U mnie były takie krostki i polecam odstawić chusteczki nawilżanie do pupy, zamiast tego przemywac woda, woda z kropla emolientu lub z krochmalem zwykłymi wacikami,do tego kąpiel w krochmalu i przecieranie tych miejsc mąka ziemniaczaną. Zobaczysz jak ładnie zejdzie :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Czy wasze dzieci spia całymi dniami jak ksiazkowe bobasy czy raczej płacza i marudza z niewiadomych powodow?
    Wszystko zależy od dnia np. dziś mała pięknie śpi i muszę ją wybudzac na karmienie co 4 godziny, a są dni, ze jest non stop niespokojna, marudzi i płacze.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi do wagi z przed ciazy jeszcze sporo brakuje, mimo ze praktycznie nie jem slodyczy to waga mi caly czas stoi i brzuch jeszcze zostal :-(

Moja Zuzia raz miala taka czerwona pupe a raczej to nozki od pampersa posmarowalam bepanthenem i od razu inna skora :-)

Bergo moze Twoj synek sie nie najada moja tak miala do czwartku, jak nie spala to ciagle byl placz mimo ze karmilam ja i wczoraj okazalo sie ze malo przybiera i sie nie najada, wiec pediatra zalecila nam ja dokarmiac mm i odpukac wczoraj praktycznie spala i dzis tez, troszke miala aktywnosci a tak to calkiem inne dziecko

age.png
‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ