X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś była nasza położna i przypomniała mi sposób ze szkoły rodzenia na owiniecie małego pielucha:-) gdy nam się udaje zrobić to dosyć ciasno, młody je elegancko i bez nerwów. Teraz przespal tylko po moim cycu 3 godziny - so happy:-D właśnie zasnął po krótkim karmieniu, więc pewnie czeka nas dokarmianie za chwilę.
    Dziewczyny jaki macie sposób na "ruszenie" jelit po porodzie? Co prawda zalatwilam się w szpitalu, ale to było w 3 dobie i So tej pory nic, a czuję ze powinnam:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • MOI Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Aniqa, bidulce nic nie pomaga. Mamy takie specjalne otulaczki, ale mała się w nich jeszcze bardziej denerwuje kiedy ma zablokowane rączki :-(
    Tej nocy przeszło samo po karmieniu i wystrzeleniu 2 kapiszonow, ale długo trwało to wszystko :-(

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Dziś była nasza położna i przypomniała mi sposób ze szkoły rodzenia na owiniecie małego pielucha:-) gdy nam się udaje zrobić to dosyć ciasno, młody je elegancko i bez nerwów. Teraz przespal tylko po moim cycu 3 godziny - so happy:-D właśnie zasnął po krótkim karmieniu, więc pewnie czeka nas dokarmianie za chwilę.
    Dziewczyny jaki macie sposób na "ruszenie" jelit po porodzie? Co prawda zalatwilam się w szpitalu, ale to było w 3 dobie i So tej pory nic, a czuję ze powinnam:-)
    Zjedz rano kilka suszonych śliwek i popij ciepła wodą, powinno pomóc ;-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam otulacz i dzis pierwszy raz na noc ja nie owinelam to czesto sie budzila i tymi raczkami wachlowala i az/sama sie budzila od tego. Rano to samo.
    Jak ja znowu owinelam , dalam cyca i pieknie spi.

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wiem ze ty podajesz swojej Hani sab simplex powiedz mi ile dajesz tych kropelek?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Aniqa wiem ze ty podajesz swojej Hani sab simplex powiedz mi ile dajesz tych kropelek?
    Tak ok 10 kropelek, bo tam pisze zeby dawac 15 kropel.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzisiaj zaliczylismy pierwszy spacer po parku wozeczkiem. Nikus caly czas spal podczas spacerku ale w nocy znow bedzie jazda

Anoolka, lubek lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas za tydzień chrzciny. Najgorsze jest to że dalej mam 10 kg na plusie i musiałam dziś jechać na zakupy żeby mieć w co się ubrać :( Wy też macie taki mega apetyt przez karmienie? W ciązy to miałam zachcianki a teraz to aby żołądek był pełny. Od wczoraj nie jem żadnych słodkości bo mam wrażenie że ten mój brzuch jest coraz większy zamiast coraz mniejszy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    my dzisiaj zaliczylismy pierwszy spacer po parku wozeczkiem. Nikus caly czas spal podczas spacerku ale w nocy znow bedzie jazda
    Sylwia szkoda że wcześniej nie wykorzystałaś słonecznych dni bo przy okazji Tobie by nastrój się poprawił :)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mmam apetyt ale na picie. Jak karmie malego to okropnie mi sie chce pic.
    Ja wazlam sie tydzien temu i waze jak przed ciaza czyli 55 kg przy wzroscie 163 cm. Zostaly mi tylko rozstepy na brzuszku ale walcze z nimi kremem - moze sie uda poki sa rozowe bo jak beda juz jasne to juz nic sie nie da zrobic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 15:40

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do termometru w pupe, to tej metody już się nie poleca...Zresztą bałabym się, narazie radzimy sobie masażem brzuszka i nóżkami...
    Kupy są...
    Ale i tak po weekendzie musimy iść do lekarza, bo mala ma zaczerienione krostki w pachwinach (dokładnie przy cipce) i chyba są to odparzenia...
    Smarowałam ją sudocremem...ale nic nie pomógł...
    Teraz zamierzam ją wietrzyć (choć wcześniej też isę wietrzyłyśmy) i przemywać ją przegotowaną wodą + plus krem na odparzenia z "Dzidziuś"

Jak to nie pomoże to tylko lekarz...
    A wy miałyście problem z odparzeniami?

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam za bardzo apetytu, nie chce mi się też bardzo pić - pije w zasadzie na przymus. Brak apetytu to chyba przez ten ciągły stres... tak naprawdę to Witu daje tak czadu że nie mam kiedy spokojnie usiąść i zrobić sobie czegoś dobrego na co miałabym ochotę :(
    Jeśli chodzi o wagę to wróciłam do swojej wagi z dnia kiedy dowiedziałam się o ciąży (i jednocześnie zakończyłam dietę, na której byłam od dwóch tygodni :) ), więc się bardzo cieszę.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:21

• Scęście Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A u nas za tydzień chrzciny. Najgorsze jest to że dalej mam 10 kg na plusie i musiałam dziś jechać na zakupy żeby mieć w co się ubrać :( Wy też macie taki mega apetyt przez karmienie? W ciązy to miałam zachcianki a teraz to aby żołądek był pełny. Od wczoraj nie jem żadnych słodkości bo mam wrażenie że ten mój brzuch jest coraz większy zamiast coraz mniejszy :P
    mam to samo wrazenie ale dalej wcinam slodycze :D

Anoolka lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    co do termometru w pupe, to tej metody już się nie poleca...Zresztą bałabym się, narazie radzimy sobie masażem brzuszka i nóżkami...
    Kupy są...
    Ale i tak po weekendzie musimy iść do lekarza, bo mala ma zaczerienione krostki w pachwinach (dokładnie przy cipce) i chyba są to odparzenia...
    Teraz zamierzam ją wietrzyć (choć wcześniej też isę wietrzyłyśmy) i przemywać ją przegotowaną wodą + plus krem na odparzenia z "Dzidziuś"

moze linomag zielony sprobuj ...

• Bergo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci spia całymi dniami jak ksiazkowe bobasy czy raczej płacza i marudza z niewiadomych powodow?

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    My po wizycie w poradni wczesniaka, niestety zle wiesci.
    Doktorka podejrzewa ze problemy hani sa zwiazane ze spozywaniem produktow mlecznych przezemnie, przez 2 tyg mam calkowicie je wyeliminowac i obserwowac.
    Przepisane mam tez mleko bebilon pepti 1,jakbym miala malo swojego.
    Do tego ma anemie i znow leki, dodatkowo musimy zrobic jej badanie moczu bo moze tam cos jest nie tak skoro tak krzyczy i jest pobudzona, ze wcale niemusi byc temperatury wysokiej przy takich zakazeniach, i mamy isc na rehabilitacje do poradni bo cos sie zle uklada,za bardzo na jeden bok,

Oj masakra masakra.
    U nas to samo i dostaliśmy też zalecenie dla mnie dieta a jeśli mleko modyfikowane to Bebilon Pepti. Po tym mm kolki jak ręką odjął.

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    Kupy są...

U mnie były takie krostki i polecam odstawić chusteczki nawilżanie do pupy, zamiast tego przemywac woda, woda z kropla emolientu lub z krochmalem zwykłymi wacikami,do tego kąpiel w krochmalu i przecieranie tych miejsc mąka ziemniaczaną. Zobaczysz jak ładnie zejdzie :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Czy wasze dzieci spia całymi dniami jak ksiazkowe bobasy czy raczej płacza i marudza z niewiadomych powodow?
    Wszystko zależy od dnia np. dziś mała pięknie śpi i muszę ją wybudzac na karmienie co 4 godziny, a są dni, ze jest non stop niespokojna, marudzi i płacze.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi do wagi z przed ciazy jeszcze sporo brakuje, mimo ze praktycznie nie jem slodyczy to waga mi caly czas stoi i brzuch jeszcze zostal :-(

Moja Zuzia raz miala taka czerwona pupe a raczej to nozki od pampersa posmarowalam bepanthenem i od razu inna skora :-)

Bergo moze Twoj synek sie nie najada moja tak miala do czwartku, jak nie spala to ciagle byl placz mimo ze karmilam ja i wczoraj okazalo sie ze malo przybiera i sie nie najada, wiec pediatra zalecila nam ja dokarmiac mm i odpukac wczoraj praktycznie spala i dzis tez, troszke miala aktywnosci a tak to calkiem inne dziecko

age.png
‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ