X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badałam bo zlecił mi to mój lekarz rodzinny (który z resztą najbardziej się zainteresował moim poronieniem)i wszystko było w normie.

Dzwoniłam do mojego ginekologa i ma do mnie oddzwonić, zobaczę co na to powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 12:02

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Eh przeczytałam i nadrabiłam to czego nie czytałam i zabiłyście moją ochotę na sałatkę z tuńczyka tydzień za mną chodziła a tu czytam że tuńczyka jeść nie wolno :/ to jeszcze jedna mam zachcianke tarta z serem feta czy fetę można?

Niestety fety tez nie mozna :):):)
    Chyba ze znajdziesz taka z pasteryzowanego mleka :)

MartaR.. lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • ania4 Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki jak samopoczucie? :) mi sie buzia nie zamyka ciagle cos musze jesc,dzis mie odrzuciło od wedlin...

km5sdf9hx1nco0em.png
    1usa3e5ewjngzdb6.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia to patrze na to co jem i staram się zachować odpowiednią ilość kalorii...
    Ale widzę że wzasadzie od owulacji to jest mnie na plusie 2 kg...
    Widze, że brzuch mi napęczniał i moje piersi się zrobiły ogromnie nabrzmiałe...więc nie iwem czy to woda mi isę zatrzymała??
    Bo nie iwerzę żebym przytyła 2 kg w ciągu miesiąca..jedząc normalnie...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Viola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama86, ja tez plamilam ostatnio i duzo szukalam w necie na ten temat bo przeciez lekarz nie powie z czego to sie bierze, mimo ze jest po studiach! i wyczytalam ze takie wczesne plamienia moga byc jeszcze pozostalosciami po implantacji. Jesli masz brunatne plamienia to jest to stara krew, a to oznacza ze nie krwawisz w chwili obecnej tylko kiedys wczesniej doszlo do krwawienia i teraz byc moze ta stara krew znajduje ujscie.

Anoolka lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Scęście Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie, a ja zjadlam 2 puszki tunczyka ;p jedna na kanapkach a druga jako salatka ;p

• Viola Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje ze u mnie tak bedzie...ze ten moj dzidziol jaja sobie z matki robi i jutro wyskoczy jednak z serduchem na dloni;-)
    Ulcio wrote:
    dziewczynki ale z tym co widać na usg to naprawdę jest różnie
    ja miałam pierwsze usg w 6 tyg. i było serduszko choć nawet w kalkulatorach pisze, że widać najczęściej w 7.

a młodszą córcią miałam problemy krwawienie nic na usg nie było widać a skończyło się wszystko dobrze

na to co jest na usg widoczne ma wpływ mnóstwo rzeczy od samego sprzętu, po długość cyklu, termin owulacji, więc nie stresujcie się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 12:11

Drelin, Kajaoli lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ide zjesc obiadek, dzis puree i kurczaczek po wegiersku :)

Bergo, Anoolka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestescie pewne z ta feta? Pierwszy raz slysze ze nie mozna fety jesc kurcze, a ja kocham fete w salatce!!

nati8787 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    Marta ja ma minus i konflikt ( w zasadzie to jest zestawienie konfliktowe) konflikt pojawia się dopiero jak organizm zaczyna wytwarzać przeciwciała
    ale to twojw pierwsze dziecko czy kolejne?

marta
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh...to ja na nic innego nie mam ochoty... To co ja będę jadła gdybym wiedziała to bym się fety i tuńczyka przed ciążą ojadła do obzygania... I jeszcze nie znalazłam tego coś na co mam ochotę... Wiem marudze :-)

Kajaoli, Eweloka84 lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta83 wrote:
    ale to twojw pierwsze dziecko czy kolejne?

trzecie :)
    w pierwszej ciąży było wszystko ok, badania wychodziły prawidłowo Kasia odziedziczyła moją grupę krwi, przy drugiej ciąży wszystkie wyniki wychodziły prawidłowe po porodzie Kinga miała grupę krwi męża więc ja dostałam zastrzyk taki specjalny z przeciwciałami
    i tyle nie martw się na zapas ważne by Twój lekarz zlecał Ci badania odczyn Coombsa

• Viola Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez Marta, ja niby jestem glodna, zjadlaby cos ale nie wiem co,nic mi nie pasuje, maz kupuje mi o co go poprosze a pozniej i tak tego nie jem bo mi nie smakuje. Dzisiaj wzielam do pracy moje ulubione sledzie w musztardzie ale zjadlam jednego bo sa teraz niedobre...
    MartaR.. wrote:
    Eh...to ja na nic innego nie mam ochoty... To co ja będę jadła gdybym wiedziała to bym się fety i tuńczyka przed ciążą ojadła do obzygania... I jeszcze nie znalazłam tego coś na co mam ochotę... Wiem marudze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 12:22

MartaR.. lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny fetę można jeść przecież to nie jest ser pleśniowy
    poza tym jak raz na jakiś czas zjecie tuńczyka to naprawdę nic się nie stanie :) musiałybyście tony zjeść

Drelin, moremi lubią tę wiadomość

• MartaUrb Nowa

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Październikowe mamusie, a może powiecie skąd jesteście ;-)
    Może któreś z nas razem będą krzyczeć na porodówce ;-)

Ja jestem z Inowrocławia ;-)

Marta
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Mama86, ja tez plamilam ostatnio i duzo szukalam w necie na ten temat bo przeciez lekarz nie powie z czego to sie bierze, mimo ze jest po studiach! i wyczytalam ze takie wczesne plamienia moga byc jeszcze pozostalosciami po implantacji. Jesli masz brunatne plamienia to jest to stara krew, a to oznacza ze nie krwawisz w chwili obecnej tylko kiedys wczesniej doszlo do krwawienia i teraz byc moze ta stara krew znajduje ujscie.

Tak jak piszesz w moim przypadku są to brunatne plamienia. Mam nadzieję, że wszytko będzie ok i nie będę musiała udać się do szpitala:)
    Czekam na telefon od gina;)
    Zawsze byłam aktywna osobą pełną "powera" (pracuje w szkole) i ciężko jest mi się przestawić na oszczędzanie się. Ale jakoś muszę się do tego przyzwyczaić;)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaUrb wrote:
    Październikowe mamusie, a może powiecie skąd jesteście ;-)
    Może któreś z nas razem będą krzyczeć na porodówce ;-)

Ja jestem z Inowrocławia ;-)

Jaj estem spod Warszawy...ale nie iwem czy w Warszawie będę rodziła :) Raczej tak ;)

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :):), raczylam sobie zerknac do was i zobaczyc co slychac, u mnie 4 dc i @ idzie juz ode mnie, tylko dziwi mnie tempka bo wciaz nie spadla

Kakabaka, Waniulka lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec sprawdzilam jeszcze raz z ta feta i zdania sa podzielone ale wiecej jest za tym, ze mozna jesc fete w czasie ciazy :) uwazam, ze niektorych produktow koniecznie trzeba unikac jak: prod z kofeina, sery plesniowe, niektore wedliny, surowe ryby i owoce morza a reszta jest dopuszczalna, tak jak feta.. ja tez ja uwielbiam, tylko troche sie balam..
    Czasami trudno polapac sie na internecie ;)

Viola lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Blue :) fajnie, ze tu zagladasz. To jak? Liczymy na Ciebie w tym cyklu, tak? :)

Viola, Ciapulinka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ