X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Viola Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem Kami, jaki rumun? na zdjeciu wygladasz normalnie;-)
    Kamilamila85 wrote:
    to ja wczoraj poczulam czarna rozpacz ze wszystkie ciezarne slicznie w poczekalni wygladaja a ja jak rumun i prawie plakalam mezowi ;)))) ahhhhh te hormony ;)

Waniulka lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pomoge Kakabaka, poniewaz nie mialam nigdy hemoroidow, ale jest to podobno czesty problem w ciazy, wiec moze ktoras zaradzi.
    Kakabaka wrote:
    Dziewczyny a ja mam do Was takie krępujące pytanie. Mianowicie mam problem z hemoroidami. Zawsze miałam, ale pomagał mi do tej pory Procto-Hemolan. Nie wiem tylko czy teraz też moge go użyć czy mam się męczyć jeszcze tydzień do wizyty u lekarza.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Dziewczyny a ja mam do Was takie krępujące pytanie. Mianowicie mam problem z hemoroidami. Zawsze miałam, ale pomagał mi do tej pory Procto-Hemolan. Nie wiem tylko czy teraz też moge go użyć czy mam się męczyć jeszcze tydzień do wizyty u lekarza.
    no nie wiem nie jeatem lekarzem i nie chciałabym Ci tu rad udzielać. Mnie jak dopadło jakieś swędzenie to się posmarowałam parę razy clotrimazolem i przeszło.
    Ale to zupełnie co innego. a może zadzwoń do swojego gina i zapytaj, bo to dosyć uporczywa dolegliwość

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Cześć! Jeśli można, dopisuję się do Was. :) Termin wyszedł na 23ego. Test ciążowy dość późno pozytywny, bo tak właściwie pewność miałam, że jest pozytywny dopiero w niedzielę. Zaszłam w ciążę w 5 cyklu starań. Czekam niecierpliwie na pierwsze USG i modlę się, żeby wszystko było w porządku.
    Pozdrawiam Was cieplutko i Wasze fasolinki :)

PS. Magdzialenka, masz termin taki jak ja?
    Olka wychodzi mi z owu 22,10, będziemy rodzić razem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 10:03

Waniulka, Kamilamila85, olka25 lubią tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waniulka wrote:
    Kamilka 3mam za Ciebie mocno kciuki!!! Jesteś bardzo dzielną kobietką! Po tym co przeszłaś to ja bym chyba sie rozpadła całkowicie!
    Waniulka ja powiedzialam mezowi jak sie teraz nie uda to wydam dwa razy tyle na psychiatre niz wydalismy na invitro hihihii, poki co jest dobrze, 26.03 konczy sie ten okres najwiekszego zagrozenia, trzeba przetrzymac miesiac ;) poki co pije wiadrami melise hihihi, dziewczyny do tego olsnilo mnie ze nasze objawy sa zminne hahahhah raz boli raz nie boli, hahahah. Uda nam sie urodzic sliczne bejbiki a za miesiac bedziemy juz sie cieszyc z maluszkow z brzuszkach bo bedziemy 100% ciazowe <3

Eweloka84, Drelin, Waniulka, caterinka, mała_mi lubią tę wiadomość

aca8bc8284.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waniulka wrote:
    no wiem mi też się dłużyło, miałam na 10 a weszłam o 12. 2godziny najgorsze spędzone na czekaniu

Ah jak ja nie cierpie czekania u gina:/ umawiasz sie na godzine i zawsze sie opozni... ale to chyba tak u każdego ginekologa.

Eweloka84, Kamilamila85, Waniulka lubią tę wiadomość

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje z całego serca! należy ci sie by wsyztsko z Benikiem bylo ok!!!! :)

Kamilamila85 wrote:
    Bylam u lekarza i zobaczylam delikatne falowanie serduszka :) i cichutkie echo plodu <3 <3 <3 <3 i jestem w 5tyg5dniu, a i synus w piatek mial 0,24mm a dzis 0,35mm <3 <3 <3 <3

Kamilamila85, Waniulka lubią tę wiadomość

• Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Nie rozumiem Kami, jaki rumun? na zdjeciu wygladasz normalnie;-)
    Bo mi podczas stymulacji do ivf przytylo sie 10kg a od kiedy sie staramy to 35kg, w zeszlym roku zbilam 20kg, i teraz te 10kg mnie stresuja, do tego sie nie umalowalam ubralam byle co byle by szybko na wizyte, i poczulam sie paskudnie, moze tez dobily mnie te wielkie brzuchy ciazowe.A ja nie wiedzialam jeszcze co z Benkiem <3 <3

Viola lubi tę wiadomość

aca8bc8284.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak u Was z waga? Pilnujecie sie? Prowadzicie wykres wagi? Miescicie sie w widelkach wyznaczonych przez belly?
    Ja sie od dawna waze codziennie, sporo cwiczylam i dbam o odzywianie, a jestem w tych gornych poziomach widelek, chociaz teraz waga od kilku dni stoi, mam tez mniejsze napady glodu - moze to dlatego.
    Jak u Was?

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Dziewczyny, a jak u Was z waga? Pilnujecie sie? Prowadzicie wykres wagi? Miescicie sie w widelkach wyznaczonych przez belly?
    Ja sie od dawna waze codziennie, sporo cwiczylam i dbam o odzywianie, a jestem w tych gornych poziomach widelek, chociaz teraz waga od kilku dni stoi, mam tez mniejsze napady glodu - moze to dlatego.
    Jak u Was?
    Ja się strasznie cykam ważyć bo mam takie ataki wilczego apetytu że pewnie już jestem ze trzy na plusie :/
    Jutro sprawdzę :)

lubek lubi tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Jak u Was?
    Lubek ja się wogólę nie pilnuję, jem na co mam ochotę a raczej moja fasolinka heheh. myślę że nie przytyję a nawet jak to dobrze bo strasznie szczupła jestem więc nie przejmuję się wcale

lubek lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i dlatego mimo ze dzis blagalam swoejgo gina by m izrobil i powiedzial czy wsyztsko ok byl twardy i poweidzial ze nie bo to bez sensu a za duzo usg tez niedobrze bo to ultrasonografia ejdnak ;/ i kazal przyjsc w 7 tyg zey juz mi pokazac i zarodek i serducho i wsyztsk oa nei na raty ;p
    Waniulka wrote:
    hej kochane, Byłam dziś na usg, lekarz potwierdził ciążę ale powiedział ze zarodka jeszcze nie widać i mam przyjść za 2 tyg to będzie mógł mi dużo więcej powiedzieć. Boziu mam nadzieję że będzie ok. Pęcherzyk ma 7 mm i wg niego to jakiś 4-5 tydzień ciąży także bardzo wczesna jest.

• Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Jak u Was?

Pilnuję się. Przed ciążą dużo ćwiczyłam, dbałam o dietę, byłam wegetarianką (teraz, mimo, że wiem że dieta wege jest odpowiednia w ciąży to sobie pozwalam na mięso jak mam ochotę )
    Staram się jeść zdrowo i nie opychać, ale, ze dwa dni temu pöł paczki ptasiego mleczka poszło na raz ;)
    Więc wczoraj dla równowagi zdrowo i zbilansowanie ;)

Kajaoli lubi tę wiadomość

yuudrjjg1yagrwny.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh przeczytałam i nadrabiłam to czego nie czytałam i zabiłyście moją ochotę na sałatkę z tuńczyka tydzień za mną chodziła a tu czytam że tuńczyka jeść nie wolno :/ to jeszcze jedna mam zachcianke tarta z serem feta czy fetę można?

7a4aio4pfp2702id.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie martw sie, mnie tez nic nie jest ;p
    marta83 wrote:
    kurde kazdej z was cos dolega a mi nic nawet zachcianek niemam, zaczyna mnie to martwic,ze moze cos jest nie tak:(

MartaR.. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Jak u Was?
    Ja niestety tez sie musze pilnowac.Zawsze bylam chudzina a w ostatnim roku przytylam 10 kg!Powiem ze wcale to nie jest latwe bo caly czas jestem glodna.Zawsze myslalam,ze jak bede w ciazy to bede jadla wszystko to co chce bez wyzutow sumienia,ale niestety zeby nie stac sie slonica musze sie pilnowac.

lubek lubi tę wiadomość

• lubek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drelin wrote:
    Pilnuję się. Przed ciążą dużo ćwiczyłam, dbałam o dietę, byłam wegetarianką (teraz, mimo, że wiem że dieta wege jest odpowiednia w ciąży to sobie pozwalam na mięso jak mam ochotę )
    Staram się jeść zdrowo i nie opychać, ale, ze dwa dni temu pöł paczki ptasiego mleczka poszło na raz ;)
    Więc wczoraj dla równowagi zdrowo i zbilansowanie ;)

Noo zajrzalam na Twoj wykres wagi - nie wiem, ile masz wzrostu, ale na pewno jestes szczuplutka :). Ja tez przed ciaza stronilam od miesa, zdarzalo mi sie jesc, ale bardzo sporadycznie - moze raz w tyg i na pewno nie stek, teraz staram sie przynajmniej raz na dwa dni troche bialka zwierzecego dostarczyc, chociaz skupiam sie glownie na rybach. Chcialabym trzymac sensowna wage, moja mama w ciazy przytyla ponad 30kg.. Jedna endo powiedziala mi, ze przez to mam PCO..
    Dzisiaj wybieram sie na cwiczenia, popedaluje na rowerku z godzine, a pozniej ide na 'Zdrowy kregoslup', takie rozciaganie mi chyba nie zaszkodzi :). Juz sie ciesze na jakas aktywnosc fizyczna :D.

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem dzisiaj okropna. Na przeciwko mnie siedzi laska i je jabłko a ja mam przy każdym jej gryzie ochotę wsadzić jej to jabłko całe do gardła, tak mnie te odgłosy gryzienia wkurzają. Masakra co się dzisiaj ze mną dzieje. Chyba powinnam unikać ludzi dzisiaj.

caterinka, Eweloka84, Drelin, mała_mi, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boska jestes!
    Kakabaka wrote:
    Ale jestem dzisiaj okropna. Na przeciwko mnie siedzi laska i je jabłko a ja mam przy każdym jej gryzie ochotę wsadzić jej to jabłko całe do gardła, tak mnie te odgłosy gryzienia wkurzają. Masakra co się dzisiaj ze mną dzieje. Chyba powinnam unikać ludzi dzisiaj.

Kakabaka, Waniulka, Anoolka, Eweloka84 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o wage to powiem ze sie troche martwie:( nie jem jakos duzo, podobnie jak przed ciaza, a od dnia miesiaczki do teraz przytyłam ponad 2kg. Masakra fakt ze urosly mi piersi, ale nie sadze zeby to bylo tylko to! Az boje sie wazyc:(

Kakabaka nie martw sie ja dzisiaj jadac do pracy darlam sie na wszystkich kierowców i mam ochote poodmawiac wszystkie klientki bo jeszcze ich nie ma a ja już z jestem zirytowana. Eh...

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ