X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Inusia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami dziewczynki i zaraz uciekam się ogarnąć bo musimy z synkiem na jakieś małe zakupy wyskoczyć ;) Trzymam kciuki za wszystkie wizyty <3

A na Twoją wizytę Ewelinka czekam zniecierpliwiona i liczę na szybką relację kochana :D

Miłego dnia ciężaróweczki :*

Kajaoli, Eweloka84 lubią tę wiadomość

"Są w życiu rzeczy,o które warto walczyć do samego końca..."
    dxom2n0axvrn3fue.png
    akeuxzkrjqh8xpez.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym przytyć nie więcej niż 10-11 kg, na razie mam 1 kg na minusie przez zmniejszony apetyt, ale pewnie szybko to nadrobię ;)

lubek lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, to pewnie woda. Tak powinno byc, jak jesz zdrowo i regularnie to na pewno wszystko jest w porzadku

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie:chce umyc okna ale gdzies czytalam,ze kobieta w ciazy nie powinny dlugo stac z wyciagnietymi do gory rekama...co o tym myslicie?

• Scęście Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja np nie wyobrazam sobie nie jesc tunczyka wiec kupilam sobie puszke kawalki w oleju, oczywiscie ten olej wylalam bo w sosie wlansym nei nawidze, i zrobilam swoja ulubiona salatke z tunczykiem ryzem papryka groskziem mniam <3

MartaR.. wrote:
    Eh przeczytałam i nadrabiłam to czego nie czytałam i zabiłyście moją ochotę na sałatkę z tuńczyka tydzień za mną chodziła a tu czytam że tuńczyka jeść nie wolno :/ to jeszcze jedna mam zachcianke tarta z serem feta czy fetę można?

Waniulka, MartaR.., nati8787 lubią tę wiadomość

• Inusia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Dziewczyny, a jak u Was z waga? Pilnujecie sie? Prowadzicie wykres wagi? Miescicie sie w widelkach wyznaczonych przez belly?
    Ja sie od dawna waze codziennie, sporo cwiczylam i dbam o odzywianie, a jestem w tych gornych poziomach widelek, chociaz teraz waga od kilku dni stoi, mam tez mniejsze napady glodu - moze to dlatego.
    Jak u Was?

Ja jakoś specjalnie się nie pilnuję bo ważę ok. Ale na pewno zwracam uwagę co jem. W pierwszej ciąży byłam chuda całe 9 m-cy, przytyłam niecałe 8 kg, ale zachcianek specjalnie nie miałam żadnych, no i słodkości mi się nie chciało. Teraz póki co mam wstręt do jedzenia, więc waga stoi w miejscu. Jak będzie dalej się okaże :P

lubek, Waniulka lubią tę wiadomość

dxom2n0axvrn3fue.png
    akeuxzkrjqh8xpez.png
  • Inusia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caterinka wrote:
    Dziewczyny mam pytanie:chce umyc okna ale gdzies czytalam,ze kobieta w ciazy nie powinny dlugo stac z wyciagnietymi do gory rekama...co o tym myslicie?

Na tym etapie jeśli ciąża nie jest zagrożona to spokojnie możesz sobie okna pomyć, tylko spokojnie bez pośpiechu ;) Z tymi rękami w górze to tyczy się ciąży zaawansowanej bo jest ryzyko wywołania wcześniejszych skurczy.

Waniulka, caterinka lubią tę wiadomość

dxom2n0axvrn3fue.png
    akeuxzkrjqh8xpez.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis bylam na wizycie, i mnei pani zwazyla i wkurzyla bo w domu rano wazylam 57,4 a ona mi 58,5 zapisala gupia no :P ogolnie wage mam w normie ale i tak czuje sie gruba :P ja planuje rpzytyc nei wiecej jak 10 ale to moze sie nie udac, moja szwagierka chuda jak patyk 45 kg i w ciazy 26 przytula a tlyko w brzuch jej psozo wie cnie wiem gdzie te kg ;p
    na ta chwile od dnia zrobienia testu to jest 8.02 to ja schudlam na sowjej wadze 0.8 kg :)

Waniulka, lubek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej jestem już po wizycie :)
    dzidzia ma serduszko super bije do tego jakieś 6 mm długości i termin wychodzi mi na 12 :)

dziewczynki ja nie mam na szczęście oprócz masakrycznych pryszczy na brodzie żadnych objawów więc proszę się nie martwić tylko cieszyć :)

trzymam za Was kochane kciuki :)

Drelin, Kakabaka, Waniulka, lubek, Anoolka, Kajaoli, Ciapulinka, Eweloka84, caterinka, MOI lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    a ja dzis bylam na wizycie, i mnei pani zwazyla i wkurzyla bo w domu rano wazylam 57,4 a ona mi 58,5 zapisala gupia no :P ogolnie wage mam w normie ale i tak czuje sie gruba :P ja planuje rpzytyc nei wiecej jak 10 ale to moze sie nie udac, moja szwagierka chuda jak patyk 45 kg i w ciazy 26 przytula a tlyko w brzuch jej psozo wie cnie wiem gdzie te kg ;p
    na ta chwile od dnia zrobienia testu to jest 8.02 to ja schudlam na sowjej wadze 0.8 kg :)
    Kochana miałaś już usg? widzę że jesteśmy w tym samym tyg ciąży i ciekawa jestem co u innich było w tym czasie widać

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mogę się doczekać kiedy usłyszę bicie serduszka

• Scęście Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wlasnie, mam w 6t4d tj 24.02. lekarz powiedzial ze wczensiej nei powinn osie robic bo 6t4d to jest naukowo przyjety termin ze wtdy juz te serduskzo powinno byc i ze wczensiej sie nie robi, a ile w tym rpawdy nei wiem :) wiec ja ciagle czekam aby zobaczyc malenstwo :)
    Waniulka wrote:
    Kochana miałaś już usg? widzę że jesteśmy w tym samym tyg ciąży i ciekawa jestem co u innich było w tym czasie widać

Waniulka lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i termin na 16.10 mi się przesunal, z obliczen typu dodaj 7 dni i odejmij 3 m-ce :) ale ja i tak CC wiec wczensiej bede miala malenstwo rpzy sobie :*

Waniulka lubi tę wiadomość

• mama86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dziewczyny! długo mnie nie było. Wróciłam wczoraj ze szpitala, w niedziele dostałam plamień. Wczoraj w szpitalu wszystko ustało i mnie wypuścili a dzisiaj rano wstaje i znowu to samo;( nie wiem co ze mną jest. Do tego mam za mały poziom żelaza, może to od tego?!

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Hello dziewczyny! długo mnie nie było. Wróciłam wczoraj ze szpitala, w niedziele dostałam plamień. Wczoraj w szpitalu wszystko ustało i mnie wypuścili a dzisiaj rano wstaje i znowu to samo;( nie wiem co ze mną jest. Do tego mam za mały poziom żelaza, może to od tego?!

:/ ale mówili co może być powodem? Bo żelazo to chyba raczej nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 11:48

yuudrjjg1yagrwny.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was pytała się czy można jeść fete, no niestety odpada...a tym bardziej tuńczyk- on ma za dużo rtęci i jest trujący dla maluszka :P

Mama wszystko będzie dobrze :) A serduszko bije??
    W ogóle to się dziwię że Cię w szpitalu zatrzymali bo teraz to rzadkość

Kajaoli lubi tę wiadomość

• mama86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedzą jaki może być tego powód, z dzieckiem jest wszystko ok, serce bije, łożysko się nie odkleja. Podczas przyjmowania mnie do szpitala i pierwszego badania usg ginekolog powiedział, że może być to związane z implantacją zarodka (implantacja zarodka w 6 tyg!?skoro widać już bijące serce?!). a jeśli chodzi o moje żelazo to w piątek robiłam badania które zlecił mi mój gin. i żelazo miałam w normie a z badań które zrobił mi szpital (w poniedziałek) żelazo bardzo mi spadło.

Anoolka w szpitalu zatrzymali mnie na obserwacji (przyjmowali mnie w niedziele wieczorem).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 11:53

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama a badałaś tarczycę po poronieniu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki ale z tym co widać na usg to naprawdę jest różnie
    ja miałam pierwsze usg w 6 tyg. i było serduszko choć nawet w kalkulatorach pisze, że widać najczęściej w 7.

a młodszą córcią miałam problemy krwawienie nic na usg nie było widać a skończyło się wszystko dobrze

na to co jest na usg widoczne ma wpływ mnóstwo rzeczy od samego sprzętu, po długość cyklu, termin owulacji, więc nie stresujcie się :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki ale z tym co widać na usg to naprawdę jest różnie
    ja miałam pierwsze usg w 6 tyg. i było serduszko choć nawet w kalkulatorach pisze, że widać najczęściej w 7.

a młodszą córcią miałam problemy krwawienie nic na usg nie było widać a skończyło się wszystko dobrze

na to co jest na usg widoczne ma wpływ mnóstwo rzeczy od samego sprzętu, po długość cyklu, termin owulacji, więc nie stresujcie się :)

Viola, Waniulka lubią tę wiadomość

‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ