X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Inusia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami dziewczynki i zaraz uciekam się ogarnąć bo musimy z synkiem na jakieś małe zakupy wyskoczyć ;) Trzymam kciuki za wszystkie wizyty <3

A na Twoją wizytę Ewelinka czekam zniecierpliwiona i liczę na szybką relację kochana :D

Miłego dnia ciężaróweczki :*

Kajaoli, Eweloka84 lubią tę wiadomość

"Są w życiu rzeczy,o które warto walczyć do samego końca..."
    dxom2n0axvrn3fue.png
    akeuxzkrjqh8xpez.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym przytyć nie więcej niż 10-11 kg, na razie mam 1 kg na minusie przez zmniejszony apetyt, ale pewnie szybko to nadrobię ;)

lubek lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, to pewnie woda. Tak powinno byc, jak jesz zdrowo i regularnie to na pewno wszystko jest w porzadku

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie:chce umyc okna ale gdzies czytalam,ze kobieta w ciazy nie powinny dlugo stac z wyciagnietymi do gory rekama...co o tym myslicie?

• Scęście Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja np nie wyobrazam sobie nie jesc tunczyka wiec kupilam sobie puszke kawalki w oleju, oczywiscie ten olej wylalam bo w sosie wlansym nei nawidze, i zrobilam swoja ulubiona salatke z tunczykiem ryzem papryka groskziem mniam <3

MartaR.. wrote:
    Eh przeczytałam i nadrabiłam to czego nie czytałam i zabiłyście moją ochotę na sałatkę z tuńczyka tydzień za mną chodziła a tu czytam że tuńczyka jeść nie wolno :/ to jeszcze jedna mam zachcianke tarta z serem feta czy fetę można?

Waniulka, MartaR.., nati8787 lubią tę wiadomość

• Inusia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Dziewczyny, a jak u Was z waga? Pilnujecie sie? Prowadzicie wykres wagi? Miescicie sie w widelkach wyznaczonych przez belly?
    Ja sie od dawna waze codziennie, sporo cwiczylam i dbam o odzywianie, a jestem w tych gornych poziomach widelek, chociaz teraz waga od kilku dni stoi, mam tez mniejsze napady glodu - moze to dlatego.
    Jak u Was?

Ja jakoś specjalnie się nie pilnuję bo ważę ok. Ale na pewno zwracam uwagę co jem. W pierwszej ciąży byłam chuda całe 9 m-cy, przytyłam niecałe 8 kg, ale zachcianek specjalnie nie miałam żadnych, no i słodkości mi się nie chciało. Teraz póki co mam wstręt do jedzenia, więc waga stoi w miejscu. Jak będzie dalej się okaże :P

lubek, Waniulka lubią tę wiadomość

dxom2n0axvrn3fue.png
    akeuxzkrjqh8xpez.png
  • Inusia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caterinka wrote:
    Dziewczyny mam pytanie:chce umyc okna ale gdzies czytalam,ze kobieta w ciazy nie powinny dlugo stac z wyciagnietymi do gory rekama...co o tym myslicie?

Na tym etapie jeśli ciąża nie jest zagrożona to spokojnie możesz sobie okna pomyć, tylko spokojnie bez pośpiechu ;) Z tymi rękami w górze to tyczy się ciąży zaawansowanej bo jest ryzyko wywołania wcześniejszych skurczy.

Waniulka, caterinka lubią tę wiadomość

dxom2n0axvrn3fue.png
    akeuxzkrjqh8xpez.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis bylam na wizycie, i mnei pani zwazyla i wkurzyla bo w domu rano wazylam 57,4 a ona mi 58,5 zapisala gupia no :P ogolnie wage mam w normie ale i tak czuje sie gruba :P ja planuje rpzytyc nei wiecej jak 10 ale to moze sie nie udac, moja szwagierka chuda jak patyk 45 kg i w ciazy 26 przytula a tlyko w brzuch jej psozo wie cnie wiem gdzie te kg ;p
    na ta chwile od dnia zrobienia testu to jest 8.02 to ja schudlam na sowjej wadze 0.8 kg :)

Waniulka, lubek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej jestem już po wizycie :)
    dzidzia ma serduszko super bije do tego jakieś 6 mm długości i termin wychodzi mi na 12 :)

dziewczynki ja nie mam na szczęście oprócz masakrycznych pryszczy na brodzie żadnych objawów więc proszę się nie martwić tylko cieszyć :)

trzymam za Was kochane kciuki :)

Drelin, Kakabaka, Waniulka, lubek, Anoolka, Kajaoli, Ciapulinka, Eweloka84, caterinka, MOI lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    a ja dzis bylam na wizycie, i mnei pani zwazyla i wkurzyla bo w domu rano wazylam 57,4 a ona mi 58,5 zapisala gupia no :P ogolnie wage mam w normie ale i tak czuje sie gruba :P ja planuje rpzytyc nei wiecej jak 10 ale to moze sie nie udac, moja szwagierka chuda jak patyk 45 kg i w ciazy 26 przytula a tlyko w brzuch jej psozo wie cnie wiem gdzie te kg ;p
    na ta chwile od dnia zrobienia testu to jest 8.02 to ja schudlam na sowjej wadze 0.8 kg :)
    Kochana miałaś już usg? widzę że jesteśmy w tym samym tyg ciąży i ciekawa jestem co u innich było w tym czasie widać

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mogę się doczekać kiedy usłyszę bicie serduszka

• Scęście Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wlasnie, mam w 6t4d tj 24.02. lekarz powiedzial ze wczensiej nei powinn osie robic bo 6t4d to jest naukowo przyjety termin ze wtdy juz te serduskzo powinno byc i ze wczensiej sie nie robi, a ile w tym rpawdy nei wiem :) wiec ja ciagle czekam aby zobaczyc malenstwo :)
    Waniulka wrote:
    Kochana miałaś już usg? widzę że jesteśmy w tym samym tyg ciąży i ciekawa jestem co u innich było w tym czasie widać

Waniulka lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i termin na 16.10 mi się przesunal, z obliczen typu dodaj 7 dni i odejmij 3 m-ce :) ale ja i tak CC wiec wczensiej bede miala malenstwo rpzy sobie :*

Waniulka lubi tę wiadomość

• mama86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dziewczyny! długo mnie nie było. Wróciłam wczoraj ze szpitala, w niedziele dostałam plamień. Wczoraj w szpitalu wszystko ustało i mnie wypuścili a dzisiaj rano wstaje i znowu to samo;( nie wiem co ze mną jest. Do tego mam za mały poziom żelaza, może to od tego?!

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Hello dziewczyny! długo mnie nie było. Wróciłam wczoraj ze szpitala, w niedziele dostałam plamień. Wczoraj w szpitalu wszystko ustało i mnie wypuścili a dzisiaj rano wstaje i znowu to samo;( nie wiem co ze mną jest. Do tego mam za mały poziom żelaza, może to od tego?!

:/ ale mówili co może być powodem? Bo żelazo to chyba raczej nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 11:48

yuudrjjg1yagrwny.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was pytała się czy można jeść fete, no niestety odpada...a tym bardziej tuńczyk- on ma za dużo rtęci i jest trujący dla maluszka :P

Mama wszystko będzie dobrze :) A serduszko bije??
    W ogóle to się dziwię że Cię w szpitalu zatrzymali bo teraz to rzadkość

Kajaoli lubi tę wiadomość

• mama86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedzą jaki może być tego powód, z dzieckiem jest wszystko ok, serce bije, łożysko się nie odkleja. Podczas przyjmowania mnie do szpitala i pierwszego badania usg ginekolog powiedział, że może być to związane z implantacją zarodka (implantacja zarodka w 6 tyg!?skoro widać już bijące serce?!). a jeśli chodzi o moje żelazo to w piątek robiłam badania które zlecił mi mój gin. i żelazo miałam w normie a z badań które zrobił mi szpital (w poniedziałek) żelazo bardzo mi spadło.

Anoolka w szpitalu zatrzymali mnie na obserwacji (przyjmowali mnie w niedziele wieczorem).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 11:53

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama a badałaś tarczycę po poronieniu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki ale z tym co widać na usg to naprawdę jest różnie
    ja miałam pierwsze usg w 6 tyg. i było serduszko choć nawet w kalkulatorach pisze, że widać najczęściej w 7.

a młodszą córcią miałam problemy krwawienie nic na usg nie było widać a skończyło się wszystko dobrze

na to co jest na usg widoczne ma wpływ mnóstwo rzeczy od samego sprzętu, po długość cyklu, termin owulacji, więc nie stresujcie się :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki ale z tym co widać na usg to naprawdę jest różnie
    ja miałam pierwsze usg w 6 tyg. i było serduszko choć nawet w kalkulatorach pisze, że widać najczęściej w 7.

a młodszą córcią miałam problemy krwawienie nic na usg nie było widać a skończyło się wszystko dobrze

na to co jest na usg widoczne ma wpływ mnóstwo rzeczy od samego sprzętu, po długość cyklu, termin owulacji, więc nie stresujcie się :)

Viola, Waniulka lubią tę wiadomość

‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ