X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Dziewczyny jestescie pewne z ta feta? Pierwszy raz slysze ze nie mozna fety jesc kurcze, a ja kocham fete w salatce!!

Oczywiście, że można :)
    http://zdroweodzywianiewciazy.pl/czy-ser-typu-feta-jest-zdrowy-dla-kobiet-w-ciazy/

Viola lubi tę wiadomość

yuudrjjg1yagrwny.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coz, to sie okaze :) :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziś będzie tarta!!!!!!

Kajaoli, Drelin lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to extra, przynajmniej feta zostaje:-)

Eweloka84 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżizassss!!! Moje dziecko od paru dni ma dziwne ataki histerii (w sumie mało powiedziane) nagle zacxyna sie drzeć, bo: nie chce sie ubrac, rozberac albo coś. Teraz wracam z nią do domu, a ona na klatce zaczyna jeczec a w domu histeria nie chce sie rozebrać z kurtki i drze sie niemiłosiernie.. Do tego sie przesikała, wiec musiałam ją przebrac to sie tak darła i wyrywała jakbym ją katowała normalnie :((( Teraz usneła... Wykonczyła mnie psychicznie.. Tak sie spłakałam, ze glowa mała.. Nie wiem co mam z nią zrobić, jak sie tak zachowuje.. :( Mam dość :(

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w artykule na belly jest napsiane o fecie z enei mozna, serow plesniowych, topionych, jakichs i fety tez, a aj te zkcoham i juz ostatnio jadlam salatke bez fety :(
    Viola wrote:
    Dziewczyny jestescie pewne z ta feta? Pierwszy raz slysze ze nie mozna fety jesc kurcze, a ja kocham fete w salatce!!

• Scęście Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :* no to ochana teraz duuuzo miesiecy spokoju : bo nastepna @ juz nie nadejdzie : to bedzie ten cykl kochana :)
    blue00 wrote:
    Hejka :):), raczylam sobie zerknac do was i zobaczyc co slychac, u mnie 4 dc i @ idzie juz ode mnie, tylko dziwi mnie tempka bo wciaz nie spadla

blue00 lubi tę wiadomość

• Ewuncia92 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-)
    Mam pytanie do tych ktore juz mialy USG serduszkowe :-)
    Mialyscie USG dopochwowe czy przez brzuch?

h888upu.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a jajaksie pytalam ginekologa czego jesc nie można tonie mowil o ograniczeniach. Pytalam sie o mieso i mowil ze z surowym miesem to jest tak ze boimy sie pasozytow, chorob odzwierzecych i bakterii.

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuncia92 wrote:
    Czesc dziewczyny :-)
    Mam pytanie do tych ktore juz mialy USG serduszkowe :-)
    Mialyscie USG dopochwowe czy przez brzuch?

Ja mialam dopochwowe. Slyszalam ze od 9 tygodnia dopiero przed z brzuch robia. Ale może ktos lepiej wie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 13:32

ckai3e3kdf77majo.png
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo trzeba w tych ograniczeniach zdrowy rozsądek zachować :) nawet o pleśniowych czytałam, że można jeśli są z pasteryzowanego mleka ;)

yuudrjjg1yagrwny.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Blue!! Trzymam za Ciebie mocno kciuki w tym cyklu, wierzę isę uda!!!!!!!!!

blue00 lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• mała_mi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Dżizassss!!! Moje dziecko od paru dni ma dziwne ataki histerii (w sumie mało powiedziane) nagle zacxyna sie drzeć, bo: nie chce sie ubrac, rozberac albo coś. Teraz wracam z nią do domu, a ona na klatce zaczyna jeczec a w domu histeria nie chce sie rozebrać z kurtki i drze sie niemiłosiernie.. Do tego sie przesikała, wiec musiałam ją przebrac to sie tak darła i wyrywała jakbym ją katowała normalnie :((( Teraz usneła... Wykonczyła mnie psychicznie.. Tak sie spłakałam, ze glowa mała.. Nie wiem co mam z nią zrobić, jak sie tak zachowuje.. :( Mam dość :(

Kochana, wiem ze cię tym zabiję, ale niestety to trzebaa przeczekać...

Ile ma mala?

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi moja Pola ma rok i 10 mcy... Nie wiem co sie z nią dzieje w takich chwilach :( Normalnie jakby coś w nia wstapiło i naprawde w zaden sposób nie moge jej niczym zaineteresować! W poniedziałek to az fikołki robiłam :/

mała_mi lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Ewuncia92 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna wrote:
    Ja mialam dopochwowe. Slyszalam ze od 9 tygodnia dopiero przed z brzuch robia. Albo mam ze ktos lepiej wie?

Dziekuje za odp :-)
    No wlasnie nie wiem jak to jest. Rozne sa opinie wiec ciekawa jestem jak to u Was jest z doswiadczenia :-)

h888upu.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuncia92 wrote:
    No wlasnie nie wiem jak to jest. Rozne sa opinie wiec ciekawa jestem jak to u Was jest z doswiadczenia :-)

Doczytalam:-) 11-12 tydzień dopiero przez brzuch. Nie wiem gdzie znalazlam informacje o 9 tygodniu.

Ewuncia92 lubi tę wiadomość

ckai3e3kdf77majo.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój doktor powiedział ze dopiero połówkowe jest brzuchowe, a do połówkowego dopochwowe :>

kredkaczarna wrote:
    Ja mialam dopochwowe. Slyszalam ze od 9 tygodnia dopiero przed z brzuch robia. Ale może ktos lepiej wie?

• Scęście Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyle ze ja bede miala w 7 tyg i 14 tyg a potem juz w 20, wiec moze np tak powiedzial wg terminow w ktorych on robi usg a moze jest tak ze np 1 usg w drugim trymestrze ejszcze dopochwowe a kolejne nie? albo ze do 15 tyg ciazy? a moze i do 20 wiec do polowy tak od polowy tak? no nie wiem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuncia92 wrote:
    ja tez mialam dopochwowe nastepne bedzie w 9 tc i mam nadzieje ze bedzie juz przez brzuch!

Ewuncia92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    Ja jestem z wawy i będę rodziła w szpitalu bródnowskim:) Lekarze ok, przy kilku porodach byłam tam jako studentka, także od podszewki:)

ja jestem z pod Wawy i też w bródnowskim, lekarze ok i rodziłam tam już swoją pierwszą pociechę która za moment skończy 11 miesięcy :-) a ja mam 24 lata i obecnie jestem na urlopie rodzicielskim

‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ