X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Dziewczyny jestescie pewne z ta feta? Pierwszy raz slysze ze nie mozna fety jesc kurcze, a ja kocham fete w salatce!!

Oczywiście, że można :)
    http://zdroweodzywianiewciazy.pl/czy-ser-typu-feta-jest-zdrowy-dla-kobiet-w-ciazy/

Viola lubi tę wiadomość

yuudrjjg1yagrwny.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coz, to sie okaze :) :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziś będzie tarta!!!!!!

Kajaoli, Drelin lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to extra, przynajmniej feta zostaje:-)

Eweloka84 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżizassss!!! Moje dziecko od paru dni ma dziwne ataki histerii (w sumie mało powiedziane) nagle zacxyna sie drzeć, bo: nie chce sie ubrac, rozberac albo coś. Teraz wracam z nią do domu, a ona na klatce zaczyna jeczec a w domu histeria nie chce sie rozebrać z kurtki i drze sie niemiłosiernie.. Do tego sie przesikała, wiec musiałam ją przebrac to sie tak darła i wyrywała jakbym ją katowała normalnie :((( Teraz usneła... Wykonczyła mnie psychicznie.. Tak sie spłakałam, ze glowa mała.. Nie wiem co mam z nią zrobić, jak sie tak zachowuje.. :( Mam dość :(

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w artykule na belly jest napsiane o fecie z enei mozna, serow plesniowych, topionych, jakichs i fety tez, a aj te zkcoham i juz ostatnio jadlam salatke bez fety :(
    Viola wrote:
    Dziewczyny jestescie pewne z ta feta? Pierwszy raz slysze ze nie mozna fety jesc kurcze, a ja kocham fete w salatce!!

• Scęście Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :* no to ochana teraz duuuzo miesiecy spokoju : bo nastepna @ juz nie nadejdzie : to bedzie ten cykl kochana :)
    blue00 wrote:
    Hejka :):), raczylam sobie zerknac do was i zobaczyc co slychac, u mnie 4 dc i @ idzie juz ode mnie, tylko dziwi mnie tempka bo wciaz nie spadla

blue00 lubi tę wiadomość

• Ewuncia92 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-)
    Mam pytanie do tych ktore juz mialy USG serduszkowe :-)
    Mialyscie USG dopochwowe czy przez brzuch?

h888upu.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a jajaksie pytalam ginekologa czego jesc nie można tonie mowil o ograniczeniach. Pytalam sie o mieso i mowil ze z surowym miesem to jest tak ze boimy sie pasozytow, chorob odzwierzecych i bakterii.

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuncia92 wrote:
    Czesc dziewczyny :-)
    Mam pytanie do tych ktore juz mialy USG serduszkowe :-)
    Mialyscie USG dopochwowe czy przez brzuch?

Ja mialam dopochwowe. Slyszalam ze od 9 tygodnia dopiero przed z brzuch robia. Ale może ktos lepiej wie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 13:32

ckai3e3kdf77majo.png
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo trzeba w tych ograniczeniach zdrowy rozsądek zachować :) nawet o pleśniowych czytałam, że można jeśli są z pasteryzowanego mleka ;)

yuudrjjg1yagrwny.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Blue!! Trzymam za Ciebie mocno kciuki w tym cyklu, wierzę isę uda!!!!!!!!!

blue00 lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• mała_mi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Dżizassss!!! Moje dziecko od paru dni ma dziwne ataki histerii (w sumie mało powiedziane) nagle zacxyna sie drzeć, bo: nie chce sie ubrac, rozberac albo coś. Teraz wracam z nią do domu, a ona na klatce zaczyna jeczec a w domu histeria nie chce sie rozebrać z kurtki i drze sie niemiłosiernie.. Do tego sie przesikała, wiec musiałam ją przebrac to sie tak darła i wyrywała jakbym ją katowała normalnie :((( Teraz usneła... Wykonczyła mnie psychicznie.. Tak sie spłakałam, ze glowa mała.. Nie wiem co mam z nią zrobić, jak sie tak zachowuje.. :( Mam dość :(

Kochana, wiem ze cię tym zabiję, ale niestety to trzebaa przeczekać...

Ile ma mala?

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi moja Pola ma rok i 10 mcy... Nie wiem co sie z nią dzieje w takich chwilach :( Normalnie jakby coś w nia wstapiło i naprawde w zaden sposób nie moge jej niczym zaineteresować! W poniedziałek to az fikołki robiłam :/

mała_mi lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Ewuncia92 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna wrote:
    Ja mialam dopochwowe. Slyszalam ze od 9 tygodnia dopiero przed z brzuch robia. Albo mam ze ktos lepiej wie?

Dziekuje za odp :-)
    No wlasnie nie wiem jak to jest. Rozne sa opinie wiec ciekawa jestem jak to u Was jest z doswiadczenia :-)

h888upu.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuncia92 wrote:
    No wlasnie nie wiem jak to jest. Rozne sa opinie wiec ciekawa jestem jak to u Was jest z doswiadczenia :-)

Doczytalam:-) 11-12 tydzień dopiero przez brzuch. Nie wiem gdzie znalazlam informacje o 9 tygodniu.

Ewuncia92 lubi tę wiadomość

ckai3e3kdf77majo.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój doktor powiedział ze dopiero połówkowe jest brzuchowe, a do połówkowego dopochwowe :>

kredkaczarna wrote:
    Ja mialam dopochwowe. Slyszalam ze od 9 tygodnia dopiero przed z brzuch robia. Ale może ktos lepiej wie?

• Scęście Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyle ze ja bede miala w 7 tyg i 14 tyg a potem juz w 20, wiec moze np tak powiedzial wg terminow w ktorych on robi usg a moze jest tak ze np 1 usg w drugim trymestrze ejszcze dopochwowe a kolejne nie? albo ze do 15 tyg ciazy? a moze i do 20 wiec do polowy tak od polowy tak? no nie wiem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuncia92 wrote:
    ja tez mialam dopochwowe nastepne bedzie w 9 tc i mam nadzieje ze bedzie juz przez brzuch!

Ewuncia92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    Ja jestem z wawy i będę rodziła w szpitalu bródnowskim:) Lekarze ok, przy kilku porodach byłam tam jako studentka, także od podszewki:)

ja jestem z pod Wawy i też w bródnowskim, lekarze ok i rodziłam tam już swoją pierwszą pociechę która za moment skończy 11 miesięcy :-) a ja mam 24 lata i obecnie jestem na urlopie rodzicielskim

‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ