Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za informacje, ja nawet nie wiedziałam że można się logować na stronie Zusu :)

to ja mam farta co do ubierania (chociaż z tym ) bo mój nie protestuje :)
    ale za to krzyczy strasznie przy czyszczeniu oczek i noska :)

ja też wzięłam roczny urlop i raczej nie wracam do pracy bo miałam umowe do dnia porodu:) chyba że będzie nam ciężko finansowo to szef na pewno mnie przyjmie, tylko raczej mi umowy nie da bo u mnie w pracy był buum na ciąże i chłop sie teraz stresuje, a on wie że na jednym się u mnie nie skończy :) ja planuje założyć swój własny biznes :) jak dostanę kredyt (wątpliwe) to na wiosne otwieram swój własny sklep z ciuchami, taki chinol :) mam znajomych chińczyków tak więc bede miała troche łatwiej :) mój szef jest chińczykiem i powiedział że mi pomoże :) tyle że cięzko z tymi kredytami ehh

paaolka, ataga4 lubią tę wiadomość

5b092n0a9aspxqzu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia,reaguje smieje sie do wszystkiego i wszystkich, lubi kolorowe zabawki, patrzy na nie, wyciąga ręce i smieje sie,
    A dlaczego idziesz do neurologa? Ja mam tylko problem z jej usypianiem, niemoze zasnąc a potem jest gorzej,
    Zaczełam podawac jej rumianek bo ma lagodzic bole brzuszka, wczoraj bylo super,a dzis klopoty z tym spaniem.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa bo niepokoja nas te drzenia nozkami wiec wolimy pojsc

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokarmialam mm tak z tydzien ale od czwartku wrocilam do cyca, w nocy mam duzo mleka ale w dzien sama niewiem, karmie tak co ok 2godz,
    Niepamietam o czym pisalyscie,pamietam ze o urlopach, ja mam rok,ale czasem sobie mysle ze moglabym juzwrocic chocbym miala zarabiac tylko na opiekunke,

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zaleglosci w informacjach wiec zapytalam, sprobuj podac rumianku swojemu dziecku jakjest niespokojne, jak mielismy ostry atak kolki to wyslalam meza w akcie desperacji po cokolwiek na uspokojenie dla malej,przyniosl viburcol,podalismy i sie zachwile uspokoila ale niewiem czy z tego czy ze zmeczenia,potem tlumacze sklad a tam rumianek!!! A kosztowalo 26 zl, nastepnego dnia zaparzylam i byla spokojna,dzis tez jej podalam i gazow jako tako niema,ale drze sie bo niemoze zasnac,niewiem co jej jest,jakis koszmar maly,o teraz tez beczy,lece uspokajac,

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:

Moja jest elastyczna i nazywa się Pentelka. Mialam chrapke na Tule...ale stwierdzilam ze najpierw wezme tańszą i zobacze czy w ogóle bedzie na mojego bączka działac i najwyzej kupie jeszcze później jakąś fajniejszą... :)

A jaki rozmiar chusty kupiłaś (jaka długość)? Nosisz maleństwo w pozycji pionowej nawet jak nie trzyma główki czy raczej poziomo? Ja też bardzo chcę kupić chustę, bo to ogromne udogodnienie:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) w końcu jest tu co nadrabiac po dniu nieobecnosci :) my dzis konczymy 2 mce i wazymy 5200 :)

Urlopu mam rok. 80%. Pozniej 18 dni urlopu za 2014 i 20 dni za 2015. 6 dni sobie zostawie na swieta 2015 bo od 2016 juz nowy urloo wchodzi :) wiec wroce do pracy od listopada 2015 :) kase normalnie dostaje. Mi chyba pracodawca placi nie zus hmm nie wiem.
    Czapka to nasza zmora :p wszystko bez problemu a czapka to placz :) nie wiem czy ja to ni e delikatnie robie czy coo

Sisilla, nadzieja!!! lubią tę wiadomość

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja dokarmialam mm tak z tydzien ale od czwartku wrocilam do cyca, w nocy mam duzo mleka ale w dzien sama niewiem, karmie tak co ok 2godz,
    Niepamietam o czym pisalyscie,pamietam ze o urlopach, ja mam rok,ale czasem sobie mysle ze moglabym juzwrocic chocbym miala zarabiac tylko na opiekunke,

Aniqa ja też tak myślę, że mogłabym już wrócić. Przy pierwszym dziecku wróciłam po pół roku i tak jak mówisz zarabiałam na opiekunkę, ale psychicznie byłam jak nowo narodzona. Wracałam z chęcią do domu i tęskniłam za synkiem, nawet jego płacz nie był mi straszny. Często padałam na pysk, ale to była dla mnie najlepsza terapia, żeby nie zwariować w domu. Dlatego też dziewczynki zadałam wam pytanie ile macie urlopu macierzyńskiego. Dla mnie opcja półroczna byłaby optymalna, ale muszę dociągnąć do czerwca na tym dodatkowym urlopie a w lipcu przechodzę na zwykły urlop, narzucony, żeby od 1 września wrócić do pracy i nie zaburzać pracy szkoły...ehh mam nadzieję, że ta zima szybko minie, myśl o świętach trochę mnie pozytywnie nastraja, ale styczeń, luty, marzec brrrr nie lubię tych miesięcy, bo człowiek kisi się w domu.

Aniqa lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    A jaki rozmiar chusty kupiłaś (jaka długość)? Nosisz maleństwo w pozycji pionowej nawet jak nie trzyma główki czy raczej poziomo? Ja też bardzo chcę kupić chustę, bo to ogromne udogodnienie:-)

Mam chuste 50cm na 5m, taka standardowa chyba :) no i nosze tak pionowo, chusta zabezpiecza przed tym zeby główka była stabilna :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam elasytyczną Natibaby, polecam! Mój mały troche na początku walczy, ale zawsze usypia;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 20:41

paaolka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście mnie też wypłaca pracodawca, czytaj zakłada za ZUS a potem sobie odbiera, stąd mam regularnie wypłatę

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny virbucol, o którym wspomniała Aniqa jest homeopatią, ale super skuteczny przy kolkach, ząbkowaniu i innych stanach, gdzie nasze dziecko wychodzi ze skóry, osobiście sprawdziłam na moim kolkowym i wiecznie ryczącym synusiu, a do noska również homeopatyczne kropelki euphorbium. One wszystkie mają dopisek heel, to znaczy, ze jest tam więcej aktywnych składników ale fakt cholernie drogie niestety

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    Mój Michaś już 5 noc śpi od 24 do 7. Wprowadziłam łatwy plan, dostosowałam go do potrzeb maluszka i robie codziennie to samo o tych samych porach i na razie się udaje wszystko:)

A podzielisz się szczegółami? Jak to wprowadzałaś. Jakie problemy się pojawiły i jak sobie z nimi radziłaś no i jak wygląda Wasz dzień szczegółowo. Byłabym wdzięczna za odpowiedź :-)

9qeydmw.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wypłaca pracodawca na szczęście;) więc nie mam problemu z wypłatami;)

Sisilla lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę Wam tych wypłat od pracodawcy. JA miałam umowę do dnia porodu i teraz takie szopki z zusem i księgową ;/

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serek_84 wrote:
    A podzielisz się szczegółami? Jak to wprowadzałaś. Jakie problemy się pojawiły i jak sobie z nimi radziłaś no i jak wygląda Wasz dzień szczegółowo. Byłabym wdzięczna za odpowiedź :-)

Tak tak daj zanć jak to zrobiłaś. U nas powtórka z wczoraj z dodatkiem jestem głodna ale odwrcam się od piersi i dre się w niebo głosy.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Tak tak daj zanć jak to zrobiłaś. U nas powtórka z wczoraj z dodatkiem jestem głodna ale odwrcam się od piersi i dre się w niebo głosy.

U nas dzis tez powtórka z wczoraj i z soboty na rekach ladnie spi a odłozona do łóżeczka placze jakby ja ze skory obdzierali

preg.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie ma problemów z zasypianiem w dzień i w nocy. Sama bawi się i zasypia w łóżeczku bez problemu. Gorzej jest wieczorami tak od 18/20 do 23. Wtedy chce cały czas cyca bo co chwila męczą ja gazy a jak już jest naprawdę najedzona to nie da się odłożyć do łóżeczka i cały czas marudzi.

9qeydmw.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas powinna być pobudka z popołudniowej drzemki o 21, no i była z tym,że znowu zasnął przy jedzeniu. Zazwyczaj zasypia na noc 23 24, a teraz śpi praktycznie od 18 z godzinna przerwą. Strach pomyśleć co będzie w nocy, pewnie wstanie ok 1 i tylko mam nadzieję , że usnie po jedzeniu i przebraniu. Idę spać puki co:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 01:30

Sisilla lubi tę wiadomość

‹‹ 983 984 985 986 987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ