WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za informacje, ja nawet nie wiedziałam że można się logować na stronie Zusu :)

to ja mam farta co do ubierania (chociaż z tym ) bo mój nie protestuje :)
    ale za to krzyczy strasznie przy czyszczeniu oczek i noska :)

ja też wzięłam roczny urlop i raczej nie wracam do pracy bo miałam umowe do dnia porodu:) chyba że będzie nam ciężko finansowo to szef na pewno mnie przyjmie, tylko raczej mi umowy nie da bo u mnie w pracy był buum na ciąże i chłop sie teraz stresuje, a on wie że na jednym się u mnie nie skończy :) ja planuje założyć swój własny biznes :) jak dostanę kredyt (wątpliwe) to na wiosne otwieram swój własny sklep z ciuchami, taki chinol :) mam znajomych chińczyków tak więc bede miała troche łatwiej :) mój szef jest chińczykiem i powiedział że mi pomoże :) tyle że cięzko z tymi kredytami ehh

paaolka, ataga4 lubią tę wiadomość

5b092n0a9aspxqzu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia,reaguje smieje sie do wszystkiego i wszystkich, lubi kolorowe zabawki, patrzy na nie, wyciąga ręce i smieje sie,
    A dlaczego idziesz do neurologa? Ja mam tylko problem z jej usypianiem, niemoze zasnąc a potem jest gorzej,
    Zaczełam podawac jej rumianek bo ma lagodzic bole brzuszka, wczoraj bylo super,a dzis klopoty z tym spaniem.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa bo niepokoja nas te drzenia nozkami wiec wolimy pojsc

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokarmialam mm tak z tydzien ale od czwartku wrocilam do cyca, w nocy mam duzo mleka ale w dzien sama niewiem, karmie tak co ok 2godz,
    Niepamietam o czym pisalyscie,pamietam ze o urlopach, ja mam rok,ale czasem sobie mysle ze moglabym juzwrocic chocbym miala zarabiac tylko na opiekunke,

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zaleglosci w informacjach wiec zapytalam, sprobuj podac rumianku swojemu dziecku jakjest niespokojne, jak mielismy ostry atak kolki to wyslalam meza w akcie desperacji po cokolwiek na uspokojenie dla malej,przyniosl viburcol,podalismy i sie zachwile uspokoila ale niewiem czy z tego czy ze zmeczenia,potem tlumacze sklad a tam rumianek!!! A kosztowalo 26 zl, nastepnego dnia zaparzylam i byla spokojna,dzis tez jej podalam i gazow jako tako niema,ale drze sie bo niemoze zasnac,niewiem co jej jest,jakis koszmar maly,o teraz tez beczy,lece uspokajac,

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:

Moja jest elastyczna i nazywa się Pentelka. Mialam chrapke na Tule...ale stwierdzilam ze najpierw wezme tańszą i zobacze czy w ogóle bedzie na mojego bączka działac i najwyzej kupie jeszcze później jakąś fajniejszą... :)

A jaki rozmiar chusty kupiłaś (jaka długość)? Nosisz maleństwo w pozycji pionowej nawet jak nie trzyma główki czy raczej poziomo? Ja też bardzo chcę kupić chustę, bo to ogromne udogodnienie:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) w końcu jest tu co nadrabiac po dniu nieobecnosci :) my dzis konczymy 2 mce i wazymy 5200 :)

Urlopu mam rok. 80%. Pozniej 18 dni urlopu za 2014 i 20 dni za 2015. 6 dni sobie zostawie na swieta 2015 bo od 2016 juz nowy urloo wchodzi :) wiec wroce do pracy od listopada 2015 :) kase normalnie dostaje. Mi chyba pracodawca placi nie zus hmm nie wiem.
    Czapka to nasza zmora :p wszystko bez problemu a czapka to placz :) nie wiem czy ja to ni e delikatnie robie czy coo

Sisilla, nadzieja!!! lubią tę wiadomość

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja dokarmialam mm tak z tydzien ale od czwartku wrocilam do cyca, w nocy mam duzo mleka ale w dzien sama niewiem, karmie tak co ok 2godz,
    Niepamietam o czym pisalyscie,pamietam ze o urlopach, ja mam rok,ale czasem sobie mysle ze moglabym juzwrocic chocbym miala zarabiac tylko na opiekunke,

Aniqa ja też tak myślę, że mogłabym już wrócić. Przy pierwszym dziecku wróciłam po pół roku i tak jak mówisz zarabiałam na opiekunkę, ale psychicznie byłam jak nowo narodzona. Wracałam z chęcią do domu i tęskniłam za synkiem, nawet jego płacz nie był mi straszny. Często padałam na pysk, ale to była dla mnie najlepsza terapia, żeby nie zwariować w domu. Dlatego też dziewczynki zadałam wam pytanie ile macie urlopu macierzyńskiego. Dla mnie opcja półroczna byłaby optymalna, ale muszę dociągnąć do czerwca na tym dodatkowym urlopie a w lipcu przechodzę na zwykły urlop, narzucony, żeby od 1 września wrócić do pracy i nie zaburzać pracy szkoły...ehh mam nadzieję, że ta zima szybko minie, myśl o świętach trochę mnie pozytywnie nastraja, ale styczeń, luty, marzec brrrr nie lubię tych miesięcy, bo człowiek kisi się w domu.

Aniqa lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    A jaki rozmiar chusty kupiłaś (jaka długość)? Nosisz maleństwo w pozycji pionowej nawet jak nie trzyma główki czy raczej poziomo? Ja też bardzo chcę kupić chustę, bo to ogromne udogodnienie:-)

Mam chuste 50cm na 5m, taka standardowa chyba :) no i nosze tak pionowo, chusta zabezpiecza przed tym zeby główka była stabilna :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam elasytyczną Natibaby, polecam! Mój mały troche na początku walczy, ale zawsze usypia;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 20:41

paaolka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście mnie też wypłaca pracodawca, czytaj zakłada za ZUS a potem sobie odbiera, stąd mam regularnie wypłatę

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny virbucol, o którym wspomniała Aniqa jest homeopatią, ale super skuteczny przy kolkach, ząbkowaniu i innych stanach, gdzie nasze dziecko wychodzi ze skóry, osobiście sprawdziłam na moim kolkowym i wiecznie ryczącym synusiu, a do noska również homeopatyczne kropelki euphorbium. One wszystkie mają dopisek heel, to znaczy, ze jest tam więcej aktywnych składników ale fakt cholernie drogie niestety

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    Mój Michaś już 5 noc śpi od 24 do 7. Wprowadziłam łatwy plan, dostosowałam go do potrzeb maluszka i robie codziennie to samo o tych samych porach i na razie się udaje wszystko:)

A podzielisz się szczegółami? Jak to wprowadzałaś. Jakie problemy się pojawiły i jak sobie z nimi radziłaś no i jak wygląda Wasz dzień szczegółowo. Byłabym wdzięczna za odpowiedź :-)

9qeydmw.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wypłaca pracodawca na szczęście;) więc nie mam problemu z wypłatami;)

Sisilla lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę Wam tych wypłat od pracodawcy. JA miałam umowę do dnia porodu i teraz takie szopki z zusem i księgową ;/

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serek_84 wrote:
    A podzielisz się szczegółami? Jak to wprowadzałaś. Jakie problemy się pojawiły i jak sobie z nimi radziłaś no i jak wygląda Wasz dzień szczegółowo. Byłabym wdzięczna za odpowiedź :-)

Tak tak daj zanć jak to zrobiłaś. U nas powtórka z wczoraj z dodatkiem jestem głodna ale odwrcam się od piersi i dre się w niebo głosy.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Tak tak daj zanć jak to zrobiłaś. U nas powtórka z wczoraj z dodatkiem jestem głodna ale odwrcam się od piersi i dre się w niebo głosy.

U nas dzis tez powtórka z wczoraj i z soboty na rekach ladnie spi a odłozona do łóżeczka placze jakby ja ze skory obdzierali

age.png
  • serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie ma problemów z zasypianiem w dzień i w nocy. Sama bawi się i zasypia w łóżeczku bez problemu. Gorzej jest wieczorami tak od 18/20 do 23. Wtedy chce cały czas cyca bo co chwila męczą ja gazy a jak już jest naprawdę najedzona to nie da się odłożyć do łóżeczka i cały czas marudzi.

9qeydmw.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas powinna być pobudka z popołudniowej drzemki o 21, no i była z tym,że znowu zasnął przy jedzeniu. Zazwyczaj zasypia na noc 23 24, a teraz śpi praktycznie od 18 z godzinna przerwą. Strach pomyśleć co będzie w nocy, pewnie wstanie ok 1 i tylko mam nadzieję , że usnie po jedzeniu i przebraniu. Idę spać puki co:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 01:30

Sisilla lubi tę wiadomość

‹‹ 983 984 985 986 987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ