Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze maluchy też się tak wkurzaja przy zakładaniu czapki? U nas każde założenie to awanturka...

Sroka, współczuję sytuacji i księgowej. Wiadomo że teraz kasa potrzebna. Nasza księgowa jest super, ale takimi sprawami zajmuje sie kadrowa i różnie z nią bywa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 13:48

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4, taaaak! :D nienawidzi tego :P

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Dziewczyny a wy ile spędzicie na urlopach macierzyńskich? Czy któraś z was już zdecydowała, że po macierzyńskim idzie na wychowawczy? Jeżeli tak to na ile? A może któraś wraca już po 14 tyg. A resztę bierze tatuś :) ? (Swoją drogą jeszcze nie jest mi dane poznanie takich osób?) Jak płacony jest wam macierzyński? 80% czy 100/60% tak jak u mnie? Podzielcie się swoim doświadczeniem w tej materii
    U nas na razie wersja jest taka, że ja biorę macierzyński i dodatkowy macierzyński (26 tyg.), a rodzicielski (26 tyg.) bierze mąż. Ja więcej zarabiam, więc finansowo nam się bardziej opłaca dostać 100% mojej pensji i 60% jego. Poza tym mąż naprawdę chce się zajmować dzieckiem, już teraz boi się, że jak jest w pracy to coś traci w relacji z Magdą, coś mu ucieka. Zobaczymy, czy nie stchórzy, ale na razie jest napalony. Na szczęście mam taką pracę, że mam gdzie wracać i o nic nie muszę się martwić. Tylko szefowa mi ostatnio odeszła, a po moim powrocie koleżanka z pokoju przejdzie na emeryturę, więc już nie będzie tak wspaniałego zespołu co przez ostatnie 2 lata, ale na pewno nie muszę się martwić o swoje miejsce pracy

Sisilla, ataga4 lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wy to robicie że Wasze maluchy tak ładnie zasypiają ?? mój mały jak sie wyspi do 22 to później usypia o 2 w nocy... ehh i musze go zawsze od 19 do 21.30 przetrzymać zeby mi ładnie zasnął i spał w nocy...:(
    dziś poszłam spać o 1 w nocy...a co do czapek to mój sie nie awanturuje :)

A Wam już doszły pieniądze za macierzyński ?? Bo u mnie cisza na razie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 15:32

5b092n0a9aspxqzu.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez nie lubi zakładania czapeczki :P spadenki spoko, przy bluzie juz lekko mu sie nie podoba ale czapeczka to płachta na byka:P

Ja mam rocznmy macierzyski 80% a potem wracam do pracy;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 15:43

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    U nas na razie wersja jest taka, że ja biorę macierzyński i dodatkowy macierzyński (26 tyg.), a rodzicielski (26 tyg.) bierze mąż. Ja więcej zarabiam, więc finansowo nam się bardziej opłaca dostać 100% mojej pensji i 60% jego. Poza tym mąż naprawdę chce się zajmować dzieckiem, już teraz boi się, że jak jest w pracy to coś traci w relacji z Magdą, coś mu ucieka. Zobaczymy, czy nie stchórzy, ale na razie jest napalony. Na szczęście mam taką pracę, że mam gdzie wracać i o nic nie muszę się martwić. Tylko szefowa mi ostatnio odeszła, a po moim powrocie koleżanka z pokoju przejdzie na emeryturę, więc już nie będzie tak wspaniałego zespołu co przez ostatnie 2 lata, ale na pewno nie muszę się martwić o swoje miejsce pracy

Nelly pomijając oczywiście kwestie finansowe, bo to oczywiście priorytet, ale zazdroszczę ci podejścia twojego małżonka. Mój oczywiście pomaga ile może po pracy ( a wiadomo korporacja to praca od rana do 18-19) ale po weekendzie spiernicza rano, aż się za nim kurzy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 16:18

Nelly lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od razu wziełam rok dla dziecka :)
    Moja mała chyba przechgodzi skok...bo w dzień kompletnie prawie nie śpi...budzi się z płaczem, a jak śpi to jest taka niespokojna...dziwnie "charcze"...tak jakby stęka ...ale się nie budzi...
    W nocy budzi się na 2 karmienia, więc noc jest spoko :)
    Na buźce cały czas ma krosteczki...Z piersi krosty jej znikły...a pojawiły isę na brzuszku...No i chyba wreszcie zwalczyłam lekkie odparzenie u niej...za pomocą bepanthen i krochmalu...A podmywam ją przegotowaną ciepłą wodą, za pomocą wacików (nie używam już chusteczek nawilżanych...a ciepłą wodę mam koło łóżka w termosie...) :)

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja tez sie awanturuje jak sie zakłada czapeczke ale jak kombinezon to jeszcze bardziej.

Nadzieja ja pieniądze dostałam już w tamtym tygodniu :)

theagnes jak charcze to może trzeba nosek przeczyścic nasza tez tak miała i wzieliśmy jej aspiratorem i niby nic nie wyleciało ale od razu co innego i przestała

preg.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez się awanturuje przy zakładaniu czapeczki a przy kombinezonie pręży się i płacze jakby go ze skóry obdzierali...dostaje smoczka wtedy i sie troche uspokaja a za chwile w wózku juz spi ;) on w ogole nie cierpi przebierania...heh

A powiem Wam ze dzis przyszła mi chusta elastyczna którą zamówilam na allegro i nie sadzilam ze az tak super ona działa :) mały zasnął mi w niej w ciągu 2 min! :D i mogłam spokojnie zrobić obiad :), teraz chuste rozwiązałam a on dalej śpi, położyłam go na brzuszku na kocyku :) nawet nie drgnął, mocno śpi :)

Co do pieniedzy za macierzyński to u mnie tez nie ma nadal...i sadze ze poczekam jeszcze...zalogowałam sie na strone PUE i tam nigdzie nic nie ma że przyznali mi macierzynski, widać ostatnie zwolnienie które miałam w październiku ale o macierzynkim nic a nic nie ma..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 17:13

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka, a co to jest to PUE?

A jeśli ta chusta tak szybko usypia to może i ja sie skusze :-) tylko nie bede umiała jej zamotac... jak uczylas sie wiazania, na youtube? Sama ja zamotalas bez niczyjej pomocy?

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj tez nie cierpi czapki. Ja tez wzielam roczny urlop. Pierwsze pol roku 100% a potem 60 %

ps ja czekalam od wrzesnia na kase od zusu bo caly czas mnie sprawdzali i przyszli nawet jak bylam w szpitalu po porodzie ale jak zanioslam akt urodzeia to dali sobie spokoj i wreszcie 10 listopada mi przelali

moj jutro jedzie do Wawy i pojutrze wraca wiec przywiozl mnie do rodzicow i zostajemy tutaj do czwartku
    Aniqa moj wczoraj w dzien wogole nie spal a dzisiaj tylko spal jak jechalismy a tak to nie spi - noce tez sa bezsenne wiec nie wiem jak on ma sile skoro nie spi wogole. W czwartek idziemy do neurologa i zobaczymy co powie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 17:50

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Paaolka, a co to jest to PUE?

A jeśli ta chusta tak szybko usypia to może i ja sie skusze :-) tylko nie bede umiała jej zamotac... jak uczylas sie wiazania, na youtube? Sama ja zamotalas bez niczyjej pomocy?

PUE to portal ZUSu gdzie mozesz sprawdzic swoje składki, przyznane świadczenia, itp ;) tu masz linka:
    https://pue.zus.pl/portal/logowanie.npi
    tylko ja przy okazji wizyty w ZUSie wziełam login bo tak to nie ma się pełnego dostępu do swojego konta.

A co do wiązania to stałam z instrukcją przed lustrem i jakos mi sie udało, nie wiem na 100% czy zrobiłam to tak jak trzeba ale było nam wygodnie w sumie i stabilnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 17:44

nadzieja!!!, ataga4 lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dasz linka do aukcji z ta chusta? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 17:58

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa czy Hania juz reaguje na zabawki, czy was? usmiecha sie juz? bo jestem ciekawa od kiedy dziecko jest juz takie kontaktowe

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy dokarmiacie juz swoje maluszki? Mi sie wydaje ze moj moim mlekiem sie nie najada i chyba wprowadze mu troszke mleka modyfikowanego. Wczoraj dalam mu jednego cyca potem drugiego ale wrzeszczal caly czas wiec dorobilam 30 ml mleka modyfikowanego i sie uspokoil

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 17:55

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    A dasz linka do aukcji ta chusta? :-)

aukcja z której kupowałam się juz skonczyla, ale tu masz rózne chusty: :)
    http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=elastyczna&search_scope=category-83685&bmatch=seng-v6-p-4-dz-1106

Moja jest elastyczna i nazywa się Pentelka. Mialam chrapke na Tule...ale stwierdzilam ze najpierw wezme tańszą i zobacze czy w ogóle bedzie na mojego bączka działac i najwyzej kupie jeszcze później jakąś fajniejszą... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 17:57

ataga4 lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Agatka walczy od 15. Dopiero 5min temu jak dostała smoczka i włożyłam ją po raz setny do bujaka to zasnęła.
    Dziwi mnie to bo wcześniej nie było problemu ze spaniem.

Co do kasy z zusu ja po tych przebojach spodziewam się przelewu dopiero po nowym roku :x

A my lubimy i czapki i kombinezon. Przebierać też nawet się chce:) gorzej jak leży goła po kąpieli wtedy jest krzyk. Ale skarpetki na nogach pomagają wtedy;)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja ze 3 razy tez tak zrobilam ze dalam malemu mm bo mialam wrazenie ze nie dojadł, tez sie uspokoił, ale staram sie karmic jednak tylko swoim, w razie czego mm w pogotowiu zawsze mam ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka! Przypomniałaś mi, że ja mam chustę w domu! Ale z wiązaniem to już kapa :/

paaolka lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
‹‹ 982 983 984 985 986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ