Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasik2 wrote:Ze szpitala dostałam posterisan czopki. Nie wiem czy można to kupić bez recepty. Jak mi się skończą to mam brać hemorectal też czopki i dostaniesz bez recepty.
Z maści dostępnych bez recepty polecam Proctohemolan lub Proctoglivenol (to samo tylko różni producenci), ale efekt jest słabszy, choć dają ulgę.
Ola_Ola, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
sarcia123 wrote:Za wczednie ? Powinna m zaszczdlic tydzien temu jak maly ial 6 tygodni, a zaszczepilam dzis w 7 tygodniu zycia, nastepne szczepienie za 6 thhodni 19.12
Pumpkin lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
nick nieaktualny
-
Anieńka wrote:Czy ktoras juz myslala zeby zapisac dziecko na basen? Zajecia sa od 3 miesiaca szkoda ze to akurat zima wypada. Ogladalam kiedys na basenie takich maluszkow i super sprawa. Obiecalam sobie ze zapisze swoje dziecko. W sieci pisza zeby najlepiej zaczac od 6 do 8tyg bo dziecko pamieta jeszcze plywanie w brzuszku:) bede mu chyba wode w wannie zapelniac zeby mogl sie zanurzyc:) a na basen pewnie dopiero od wiosny, zobaczymy.
Anienka, ja mam plan chodzić z małym na basenwczoraj tez zamówiłam baby swimmer (zobacz sobie na youtube albo Allegro), bede mu napuszczać wodę w wannie i niech sobie pływa
bardzo mi sie to podoba
-
nick nieaktualnykalika wrote:Posterisan H tylko na receptę niestety. Ale faktycznie skuteczny, testowałam
Z maści dostępnych bez recepty polecam Proctohemolan lub Proctoglivenol (to samo tylko różni producenci), ale efekt jest słabszy, choć dają ulgę.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyChwilka84 wrote:Sarcia, a jak Mały po tym szczepieniu?wszystko ok?
Dziękuję ze pytasz, vmaly bardzo dobrze oo szczepieniu, ma normalnievapetyt, nie ma temperarury, w miejscu klucia zadnych zaczerwienien ani obrzek8w nawetbmarudnyb nie jest.
Corke ta sama szczeoilam i tez zadnego problemu nie bylo, dlatego sie ponown7e na ta zdecydowalamn:)Chwilka84, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:Ja chcialam tez w 8 zaszczepić, ale stwierdzilam ze dzisiaj z malym pojade ro bedzie z głowy.
No i 2 dawka chcialam pp nowym roku, to mi babka powiedziala ze musi byc za 6 tygodni hmm musze mamy zapytac bo co innego mi mowilaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 03:37
-
nick nieaktualny
-
my chodzilysmy na basen jak mala skonczyla 4mce
w wodzie byla troche sztywna, raczej basen byl relaksem na plecy dla rodzica niz dziecka, po basenie troche horror na placz ubrac ja, plus cialko mokre
pomijam fakt ze po wodzie I mleku super spala mocno z 2h plus
Lolusia plywa nam juz samodzielnie na kolku od 2mcy I trudno ja, z wody wyciagnac choc widac ze sie nudzi po 1h na basenie, za to nad jeziorkiami moglaby siedziec I kopac w piasku 2h
no ale teraz mamy przerwe, chyba ze wybralaby sie z mezem
Zuza nie lubi sie kapac jak na razie, ale z basenem na pewno poczekamy nie wczesniej niz po 6 mcuWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 10:49