X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ostatnil tutaj wyjątkowa cisza jakos malo Mamusiek sie do nas odzywa :(

u nas malutki dzis wstawal co 2 godziny, ciezka dosyc noc ale wiadlmo ze po szcziemiach dzieciaki sa marudne i chca zeby je wiecej przytulac. Ale najwazniejszs ze nie goraczkowal, ze wszystko dobrze zniosl i juz mamy to za soba :)

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    u nas malutki dzis wstawal co 2 godziny, ciezka dosyc noc ale wiadlmo ze po szcziemiach dzieciaki sa marudne i chca zeby je wiecej przytulac. Ale najwazniejszs ze nie goraczkowal, ze wszystko dobrze zniosl i juz mamy to za soba :)
    Zazdroszcze, że macie to juz za sobą! Mam nadzieję, że Borysek wdał się w mamusie, zgodnie z relacjami mojej mamy podobno znosilam bardzo dzielnie wszystkie zabiegi lekarskie, lacznie z poparzeniem w wieku 5 lat, podobno poplakalam sie w szpitalu dopiero jak wychodzilam z gabinetu z gotowym opatrunkiem i plakalam, bo, uwaga, nie podobal mi sie bandarz... moj M dla odmiany na samo hasło strzykawka lub pobranie krwi reaguje nerwowo, więc jeśli synek wdał się w tatusia to czeka nas niezla przeprawa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 11:11

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c0c5a76778ccc978med.jpg

Dziewczyny to ten trądzik niemowlęcy, alergia pokarmowa czy może coś innego? Bo już zglupiałam :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry!
    Dziewczyny jecie smażone mięsa?
    Karola nie pomogę bo nie mieliśmy takich krostek.
    Sarcia super że po szczepieniu nie ma powikłań.
    Ja skapitulowałam, biorę młodego do nas do łóżka na noc i przez to lepiej oboje śpimy, później będę odzwyczajać ;)
    Czy jak się ma już miesiąc to uśmiechy są świadome? Bo od rana co chwilę uśmiechy :) Serce matki się raduje :)

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to chyba nie tradzik. Moj maly mial kilka czerwonych krostek zakonczonych biala kropka i polozna mowila ze to jest tradzik. Mi sie wydaje ze u ciebie to jest jakas alergia pokarmowa. Ale to tylko moje zdanie ale znawca nie jestem i moge sie mylic.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia, a czy u Was te krosteczki są cały czas czy zanikają trochę? Zmieniają kolor?

Bo poprzednie zdjęcie zrobiłam zaraz po przebudzeniu Olka,a spał akurat na tym policzku. Teraz po chwili karmienia, jak już się trochę schłodził, wygląda to tak:
    ad8e0444b872608emed.jpg

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa u nas trądzik niemowlęcy tez był czerwony ale z białymi kropkami.
    A alergia pokarmowa chyba by była tez na ciele a nie tylko na policzku ?
    Może to potowki ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    c0c5a76778ccc978med.jpg

Dziewczyny to ten trądzik niemowlęcy, alergia pokarmowa czy może coś innego? Bo już zglupiałam :-/

Lekarzem noe jestem, ale wg mnie to wyglada na jakas alergie, bo tradzik to drobne chropoeate krosteczki

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Dobry!
    Dziewczyny jecie smażone mięsa?
    Karola nie pomogę bo nie mieliśmy takich krostek.
    Sarcia super że po szczepieniu nie ma powikłań.
    Ja skapitulowałam, biorę młodego do nas do łóżka na noc i przez to lepiej oboje śpimy, później będę odzwyczajać ;)
    Czy jak się ma już miesiąc to uśmiechy są świadome? Bo od rana co chwilę uśmiechy :) Serce matki się raduje :)

Ja jem, ale nie na glebokim tluszczu tylko normalnie w niewielkiej ilosci oliwy

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może to alergia kontaktowa. Pomyśl na czym spał, w jakim prosszku wyprane, czy masz poduszke z pierza itp może jakiś nowy kosmetyk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 12:03

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po przebudzeniu u nas krostki były blade ale już teraz nam prawie zniknęły. Może to potowki jak później zrobiły się bledsze. A tylko na twarzy je ma?

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i nie wiem czy pisalam ale mamy 5900 wagi i mierzymy 60 cm :)

szynszyl, Rutelka, Reni@, Ola_85 lubią tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) wczoraj mieliśmy paskudny dzień 0 spania ciągle cycek albo marudzenie. Dzisiaj, nie zapeszając, wygląda, że będzie lepiej :)

Karolina u nas trądzik to wygląda jednak trochę "łagodniej", ale ja jestem zielona w tej kwestii.

Limerkowo super, że dzieciaczek tak ładnie śpi :)

ja jem i smażone i pieczone i gotowane, w sumie to nie jem cytrusów, kilku owoców, i czekolady :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, mój Adaś miał raz podobną reakcję, akurat była u nas położna i sugerowała alergię kontaktową - może mu nie pasowało to, na czym leżał, zwłaszcza skoro szybko później zbladło. To może być proszek do prania, materiał, wypełnienie poduszki. Obserwuj, kiedy się pojawia i czy wyłapiesz jakieś prawidłowości.

Oczywiście nie jestem specjalistą, więc jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości, skonsultuj się z lekarzem! :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kalika Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    c0c5a76778ccc978med.jpg

Zdjęcie to nie to samo co na żywo, ale wygląda na trądzik niemowlęcy. U nas wygląda okresowo podobnie. I też raz jest mocniej, a raz słabiej widoczny, zależnie od nagrzania skóry. Czy cześć zmian jest zakończone ropnym czubkiem jak typowy pryszcz? Dziecko pociera te zmiany i sprawia wrażenie, że je to swędzi?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Karolina to chyba nie tradzik. Moj maly mial kilka czerwonych krostek zakonczonych biala kropka i polozna mowila ze to jest tradzik. Mi sie wydaje ze u ciebie to jest jakas alergia pokarmowa. Ale to tylko moje zdanie ale znawca nie jestem i moge sie mylic.

Ja potwierdzam. Mój też ma krostki zakończone białą kropką i lekarz potwierdził że to trądzik. Ale nie było takich czerwonych wykwitow. Karolina sprawdź to u pediatry.

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maluch wazy 4kg, do tluscioszkow nie nalezy ale p. Doktor powiedziala zeby za 2tyg na szczepienie przyjechal z wieksza waga. Po za tym nie miala do niego uwag. Dala skierowanie na morfologie i mocz. Do pediatry wyslal mnie maz, bo przeciez wychudzony i wybiedzony i trzeba go dokarmiac. Twierdzil ze pewnie dostaniemy skierowanie do szpitala. Na szczescie sie mylil, a ja moge powiedziec mezowi i synowi, ze mama ma zawsze racje!! :)

Jestem zadowolona z dzisiejszego dnia.

Eryka lubi tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Reni@, życzę jutro samych dobrych wieści. Mój Miki wczoraj też miał dzień śpiocha, jak na samym początku i też drzalam o noc, ale spał pięknie. Mam nadzieję, że i u Was będzie podobnie.

Rutelka, u mnie całkiem podobnie. Maly zjada po 100 ml co 2 godziny. Oczywiście mojego odciagnietego mleka, więc 1/4 doby spędzam z laktatorem. Powoli zaczynam mieć dosyć, ale cóż... Czasami mam problem żeby zdążyć odciągnąć między posiłkami, jeśli młody nie chce iść na drzemke i nie ma się nim kto zająć, bo akurat jestem sama :/ Ja w nocy odciągam 2-3 x bo wówczas mleka mam więcej, w granicach 130 ml po ok. 4 godzinach. Pozwala mi to zrobić zapas, który podaje w ciągu dnia. W ciągu dnia odciągam po około 70-80ml, popołudniami mniej i dlatego czasami podaje jedna porcje mm, a mleczko odciągam i potem z kolejną porcja łącze żeby mieć pełna porcje. Też mamy butelki LOVI. Wg mnie smoczki są ok, bo młody chwyta je jak pierś. Używałam przez chwile Avent, ale dla mnie lało się z niej jeszcze wolniej i karmienie trwało wieeeki.

No, my też na początku mieliśmy butelkę Avent ale leciało z niej strasznie powoli. Podziwiam Cię że w nocy sciagasz 2lub3 razy. Ja w nocy jestem nieprzytomna. Podaję tylko cyca i butelkę. Nie mam siły ściągać regularnie. W nocy ściągam tylko raz.

Wysłany: 8 listopada 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma te krosteczki takie drobniutkie na twarzy, uszkach, za uszkami i troszke na główce.
    Nie zmieniałam płynu do prania. Cały czas Dzidziuś. Śpi też ciągle w tym samym miejscu.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    06.11 o godz. 10:37 przyszedł na świat mój synek Jakub. Poród cc w 40t4d. Waga 4730 (!). Poród ciężki doszliśmy do 6 cm i po wielu godz. walki zrobili mi cc. Opiszę wszystko jak dojdę do siebie. Oboje czujemy się dobrze.
    Edit: dodam jeszcze, że synek ma 61 cm :)

Gratulacje! Ależ pokaźna waga. ☺ mamusiu odpoczywaj

‹‹ 1018 1019 1020 1021 1022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ