Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Skoro goraczkuje, wymiotuje i ma problemy z oddawaniem moczu to może mieć zakażenie układu moczowego, które bez antybiotyku nie przejdzie. Szkoda, że na IP moczu nie zbadaliscie, bo jeśli się potwierdzi, to im wcześniej włączy się leczenie, tym lepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 23:36
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Sylwia,u nas też pierwsze karmienie, z tym że od 21
Mam pytanie do dziewczyn, które dokarmiaja mm - zauważylyście, żeby dzieciaki miały problem z wypróżnieniem się po dokarmieniu? U nas w dni bez mm jest kilka stolców na dzień, natomiast po dokarmieniu potrafi nie robić przez dobę, przy czym mocno się męczy i steka częstoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 03:55
06.2015 - nasz aniołek:*
-
nick nieaktualny
-
U nas te noce ostatnio są na prawdę przyzwoite. Spal od 21 do 1:15, karmienie tylko 15 min i dal sie odłożyć. Mysle, że 1:40 to ja już spałam. Teraz pobudka o 6 i jemy. Pewnie już nie zaśnie, no ale godzina już w miarę przyzwoita, wolę przespać prawie całą noc i dzień zaczynać o 6 niż spać niby do 8, ale z długimi przerwami w nocy
-
nick nieaktualnyMoj maly tez spal po 2 godziny i 1 raz w nocy po jedzeniu nie mogl spac i trzrba bylo go usypiac....jestem nie przytomna , zmeczona i wsciekla chciala bym chociaz kilka godzin ciagiem przespac
Na dodatek w domu jeszcze chora clrka z goraczka...zwariuje... -
Hejo
U nas nic nowego, a raczej to, że wyniki na mutacje z poradni genetycznej i kariotypy wszystko dobrze wyszło.
Genetyk zaleca w następnej ciąży Clexane 0,4 i małą dawkę encortonu, żeby najpierw na tym spróbować, bo to niemożliwe aby wszystkie ciąże poronione był genetycznie nieprawidłowe i musi być inna przyczyna. Także zrobię sobie wymaz na te całe chlamydie i te dwie inne i musze poważnie porozmawiać z lekarzem na temat tych leków. Wiem, że psychicznie byłabym spokojniejsza biorąc je nawet jak w tych badaniach nic nie wyszło, ale mam opory przed braniem leków jak nie ma konkretnych wskazań. Choć jest jeszcze multum badań związanych z krzepliwością których nie robiliśmy...
No cóż, bardzo chciałabym już ciąży, mąż mnie wkuuuuurza bo się boi, bo wykańczanie domu, bo to i tamto, że jak znowu coś się będzie działo... No cholera mnie bierze, gorzej ten chłop boi się ode mnie
Ale zrobię ten wymaz (na co też krzywo patrzy chłopina, ale nie darowałabym sobie gdyby kolejna ciąża się nie udała a potem bym zrobiła to badanie i coś by wyszło) i zobaczymy
Pozdrawiam Was dziewczynki i dużo zdrówka dla Was i maluszkówpielegniarka_w_mundurze, Kasik2, kkkaaarrr, Reni@, Limerikowo, kehlana_miyu, kalika, Chwilka84, Rutelka, mizzelka lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyJacqueline wrote:Hejo
U nas nic nowego, a raczej to, że wyniki na mutacje z poradni genetycznej i kariotypy wszystko dobrze wyszło.
Genetyk zaleca w następnej ciąży Clexane 0,4 i małą dawkę encortonu, żeby najpierw na tym spróbować, bo to niemożliwe aby wszystkie ciąże poronione był genetycznie nieprawidłowe i musi być inna przyczyna. Także zrobię sobie wymaz na te całe chlamydie i te dwie inne i musze poważnie porozmawiać z lekarzem na temat tych leków. Wiem, że psychicznie byłabym spokojniejsza biorąc je nawet jak w tych badaniach nic nie wyszło, ale mam opory przed braniem leków jak nie ma konkretnych wskazań. Choć jest jeszcze multum badań związanych z krzepliwością których nie robiliśmy...
No cóż, bardzo chciałabym już ciąży, mąż mnie wkuuuuurza bo się boi, bo wykańczanie domu, bo to i tamto, że jak znowu coś się będzie działo... No cholera mnie bierze, gorzej ten chłop boi się ode mnie
Ale zrobię ten wymaz (na co też krzywo patrzy chłopina, ale nie darowałabym sobie gdyby kolejna ciąża się nie udała a potem bym zrobiła to badanie i coś by wyszło) i zobaczymy
Pozdrawiam Was dziewczynki i dużo zdrówka dla Was i maluszków -
Jacqueline wrote:Hejo
Pozdrawiam Was dziewczynki i dużo zdrówka dla Was i maluszków
Jac nie bój się clexane. Ja jak i kilka dziewczyn październikowych bralysmy przez całą ciążę i właśnie dzięki temu mamy teraz maluszki przy sobie. Myślę że idziesz w dobrą stronę. Ja jeszcze stosowalam dietę. Polecam ci Monikę Skuze z Tłuste życie lub Ajwen. -
Byl u nas dzisiaj lekarz. Powiedzial, ze maly ladnie rosnie. Dal nam skierowanie do neurologa bo jak polozyl go na brzuchu to troche sie przeginal. Mowil ze jest to minimalne i moze samo przejsc ale lepiej skonsultowac to u specjalisty. I powiedzial, ze jak maly ma problem z napieciem to bedzie mial szczepienie 5w1 refundowane.
-
Sarcia mam nadzieje ze nie zlapala corka roty bo to b zarazliwe
my na szczescie mamy od stycznie rote z glowy - odchorowana
Jacqueline maz tez powinnien pojsc na badania tj posiew na bakterie I miec u gina wykonany, u nas w posiewie wyszlo sporo bakterii I to tych najciezszego kalibru gronkowce, e cola, paciorkowce , bralismy leki oboje
na krzepliwosc to w sumie nie ma duzej ilosci badan
jesli krew masz gesta to na poczatek mozna acard 75 sprobowac
racja ze chlop tosie czesto gesto b boi niz kobieta, a nam zegar bije
swojemu dzis wcisnelam magnez bo niby zestresowany od rana a nocke mial ok, ja 2 pobudki I zyje , dwulatka ma bunt na ubieranie sie I daje koncerty plus przebiera w garderobie jak na fashion show,ehh
daje juz wybor jedno z dwojga rzeczy lub twierdze ze nie ma innego bo brudne I mokre, wesolo jednym slowemWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 12:12
Anoolka lubi tę wiadomość
-
Limerikowo - jego z chęcią też bym wysłała na badania głównie jeśli chodzi o bakterie, ale pierwsze u niego to jest to, że to przecież kosztuje, a mamy dom do wykańczania, a drugie to, że skoro się nie staram na razie to po wuj robić badania. No tak kurde, systematycznie co miesiąc zrobić pare badań to się rozłoży w kosztach, a zresztą też jak coś wyjdzie to czasem długo się leczy, a ten myśli, że to takie hop siup i już
Wkooorwia mnie niesamowicie jego tok myślenia w tym temacie
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Sylwusia100 wrote:Byl u nas dzisiaj lekarz. Powiedzial, ze maly ladnie rosnie. Dal nam skierowanie do neurologa bo jak polozyl go na brzuchu to troche sie przeginal. Mowil ze jest to minimalne i moze samo przejsc ale lepiej skonsultowac to u specjalisty. I powiedzial, ze jak maly ma problem z napieciem to bedzie mial szczepienie 5w1 refundowane.
-
Jacqueline, byłam na takiej dawce clexane przez całą ciążę tym razem, też profilaktycznie, bo w badaniach nic nie wyszło. Nie wiem, czy to przypadek, że teraz się udało, ale nie odważę się w następnej ciąży nie brać leków. Dawka 0,4 nie jest duża, dają ją właśnie profilaktycznie, to już encortonem bym się bardziej przejmowała gdyby mi zalecili.
Co do badań, idziesz w dobrym kierunku. A nie masz możliwości zrobienia niektórych chociaż na NFZ? Wiem, że nie jest łatwo o skierowania, bo sama za większość naszych płaciłamale warto zawsze pytać i naciskać na lekarzy, czasami się udaje.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualnykkkaaarrr wrote:Możesz opisać to przeginanie? Borys ciagle sie wygina i tak jakby zadzuera glowe do tylu, polozony na wznak nigdy nie lezy prosto. Muszę to skonsultować na najblizszej wizycie, z tym ze to ta szczepienna..
U nas jest to samo. 2 pediatrów u których byłam powiedziało, żeby dać jeszcze czas i wcale to nie musi oznaczać zwiększonego napięcia mięśniowego.
Kkkaaarrr - u mnie chodzi o robienie z ciałka podkowy, odwodzenie mocno głowy do tyłu, napinanie rąk i nóg tak że trudno jest założyć rękaw czy nogawkę. To wszystko jest charakterystyczne dla problemów z napięciem ale pediatrzy mi powiedzieli, żeby jeszcze poczekać z wyrokiem i wizytą u neurologa. Dziecko ma prawo się tak wyginać, bo jego układ jest jeszcze niedojrzały. Jeśli nie przejdzie do 3 miesiąca to dopiero konsultacja. A tak mam obserwować czy się nie nasila. U mnie pojawia się w określonych sytuacjach - przebieranie, zmiana pieluchy, denerwowanie się i krzyk np o jedzenie. Nie wiem jak u Was to wygląda.
Kalika, u mnie po mm nie ma problemu z kupą ale pod warunkiem, że dużo nawadniam i daje espumisan/delicol. Położna mówiła, że mleko matki ma właściwości przeczyszczające, dlatego tych kup powinno być więcej ale nie ma reguły. MM nie przeczyszcza tylko "daje moc". -
kkkaaarrr wrote:Możesz opisać to przeginanie? Borys ciagle sie wygina i tak jakby zadzuera glowe do tylu, polozony na wznak nigdy nie lezy prosto. Muszę to skonsultować na najblizszej wizycie, z tym ze to ta szczepienna..