X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, jutro rano zrobie jej badanie moczu z sameho rana i z wynikiem pojade i mala do rodzinnego lekarza, narazienie daje antybiotyku od lekarko z ip...w ciemno bez badan ie bede dawac zobaczymy co rodzinna powie.

• kalika Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro goraczkuje, wymiotuje i ma problemy z oddawaniem moczu to może mieć zakażenie układu moczowego, które bez antybiotyku nie przejdzie. Szkoda, że na IP moczu nie zbadaliscie, bo jeśli się potwierdzi, to im wcześniej włączy się leczenie, tym lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 23:36

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mija noc, mamusie?
    U nas pierwsze kp od 23 :O! Jestem z niej dumna! I nawet sądzę że jeszcze by pospała ale już marudzila trochę a jak zobaczyłam która godzina to ją obudziłam na jedzenie zamiast kołysać :P powiem Wam że nawet trochę pospałam

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia,u nas też pierwsze karmienie, z tym że od 21 ;)

Mam pytanie do dziewczyn, które dokarmiaja mm - zauważylyście, żeby dzieciaki miały problem z wypróżnieniem się po dokarmieniu? U nas w dni bez mm jest kilka stolców na dzień, natomiast po dokarmieniu potrafi nie robić przez dobę, przy czym mocno się męczy i steka często :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 03:55

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie corka obudzila, 38,4 temp :/ no i nie kladlam sie bo maly juz tez je cyca

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 4 karmienie od 22... Alez Wam zazdroszcze!! :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas te noce ostatnio są na prawdę przyzwoite. Spal od 21 do 1:15, karmienie tylko 15 min i dal sie odłożyć. Mysle, że 1:40 to ja już spałam. Teraz pobudka o 6 i jemy. Pewnie już nie zaśnie, no ale godzina już w miarę przyzwoita, wolę przespać prawie całą noc i dzień zaczynać o 6 niż spać niby do 8, ale z długimi przerwami w nocy

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas karmienie 5, nie jest lekko :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly tez spal po 2 godziny i 1 raz w nocy po jedzeniu nie mogl spac i trzrba bylo go usypiac....jestem nie przytomna , zmeczona i wsciekla chciala bym chociaz kilka godzin ciagiem przespac :(

Na dodatek w domu jeszcze chora clrka z goraczka...zwariuje...

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojego po każdym karmieniu musze usypiać, bo jak podnoszę go do odbicia to sie budzi i musze go ponosić z 15 min. I od porodu nie spalam dluzej niz 2 godz jednym ciągiem. Ciezki egzemplarz mi się trafil :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)

U nas nic nowego, a raczej to, że wyniki na mutacje z poradni genetycznej i kariotypy wszystko dobrze wyszło.

Genetyk zaleca w następnej ciąży Clexane 0,4 i małą dawkę encortonu, żeby najpierw na tym spróbować, bo to niemożliwe aby wszystkie ciąże poronione był genetycznie nieprawidłowe i musi być inna przyczyna. Także zrobię sobie wymaz na te całe chlamydie i te dwie inne i musze poważnie porozmawiać z lekarzem na temat tych leków. Wiem, że psychicznie byłabym spokojniejsza biorąc je nawet jak w tych badaniach nic nie wyszło, ale mam opory przed braniem leków jak nie ma konkretnych wskazań. Choć jest jeszcze multum badań związanych z krzepliwością których nie robiliśmy...

No cóż, bardzo chciałabym już ciąży, mąż mnie wkuuuuurza bo się boi, bo wykańczanie domu, bo to i tamto, że jak znowu coś się będzie działo... No cholera mnie bierze, gorzej ten chłop boi się ode mnie ;)

Ale zrobię ten wymaz (na co też krzywo patrzy chłopina, ale nie darowałabym sobie gdyby kolejna ciąża się nie udała a potem bym zrobiła to badanie i coś by wyszło) i zobaczymy :D

Pozdrawiam Was dziewczynki i dużo zdrówka dla Was i maluszków :)

pielegniarka_w_mundurze, Kasik2, kkkaaarrr, Reni@, Limerikowo, kehlana_miyu, kalika, Chwilka84, Rutelka, mizzelka lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

U nas nic nowego, a raczej to, że wyniki na mutacje z poradni genetycznej i kariotypy wszystko dobrze wyszło.

Genetyk zaleca w następnej ciąży Clexane 0,4 i małą dawkę encortonu, żeby najpierw na tym spróbować, bo to niemożliwe aby wszystkie ciąże poronione był genetycznie nieprawidłowe i musi być inna przyczyna. Także zrobię sobie wymaz na te całe chlamydie i te dwie inne i musze poważnie porozmawiać z lekarzem na temat tych leków. Wiem, że psychicznie byłabym spokojniejsza biorąc je nawet jak w tych badaniach nic nie wyszło, ale mam opory przed braniem leków jak nie ma konkretnych wskazań. Choć jest jeszcze multum badań związanych z krzepliwością których nie robiliśmy...

No cóż, bardzo chciałabym już ciąży, mąż mnie wkuuuuurza bo się boi, bo wykańczanie domu, bo to i tamto, że jak znowu coś się będzie działo... No cholera mnie bierze, gorzej ten chłop boi się ode mnie ;)

Ale zrobię ten wymaz (na co też krzywo patrzy chłopina, ale nie darowałabym sobie gdyby kolejna ciąża się nie udała a potem bym zrobiła to badanie i coś by wyszło) i zobaczymy :D

Powodzenia!!!

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

Jac nie bój się clexane. Ja jak i kilka dziewczyn październikowych bralysmy przez całą ciążę i właśnie dzięki temu mamy teraz maluszki przy sobie. Myślę że idziesz w dobrą stronę. Ja jeszcze stosowalam dietę. Polecam ci Monikę Skuze z Tłuste życie lub Ajwen.

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byl u nas dzisiaj lekarz. Powiedzial, ze maly ladnie rosnie. Dal nam skierowanie do neurologa bo jak polozyl go na brzuchu to troche sie przeginal. Mowil ze jest to minimalne i moze samo przejsc ale lepiej skonsultowac to u specjalisty. I powiedzial, ze jak maly ma problem z napieciem to bedzie mial szczepienie 5w1 refundowane.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia mam nadzieje ze nie zlapala corka roty bo to b zarazliwe
    my na szczescie mamy od stycznie rote z glowy - odchorowana

Jacqueline maz tez powinnien pojsc na badania tj posiew na bakterie I miec u gina wykonany, u nas w posiewie wyszlo sporo bakterii I to tych najciezszego kalibru gronkowce, e cola, paciorkowce , bralismy leki oboje
    na krzepliwosc to w sumie nie ma duzej ilosci badan
    jesli krew masz gesta to na poczatek mozna acard 75 sprobowac
    racja ze chlop tosie czesto gesto b boi niz kobieta, a nam zegar bije

swojemu dzis wcisnelam magnez bo niby zestresowany od rana a nocke mial ok, ja 2 pobudki I zyje , dwulatka ma bunt na ubieranie sie I daje koncerty plus przebiera w garderobie jak na fashion show,ehh
    daje juz wybor jedno z dwojga rzeczy lub twierdze ze nie ma innego bo brudne I mokre, wesolo jednym slowem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 12:12

Anoolka lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo - jego z chęcią też bym wysłała na badania głównie jeśli chodzi o bakterie, ale pierwsze u niego to jest to, że to przecież kosztuje, a mamy dom do wykańczania, a drugie to, że skoro się nie staram na razie to po wuj robić badania. No tak kurde, systematycznie co miesiąc zrobić pare badań to się rozłoży w kosztach, a zresztą też jak coś wyjdzie to czasem długo się leczy, a ten myśli, że to takie hop siup i już :/ Wkooorwia mnie niesamowicie jego tok myślenia w tym temacie :/

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Byl u nas dzisiaj lekarz. Powiedzial, ze maly ladnie rosnie. Dal nam skierowanie do neurologa bo jak polozyl go na brzuchu to troche sie przeginal. Mowil ze jest to minimalne i moze samo przejsc ale lepiej skonsultowac to u specjalisty. I powiedzial, ze jak maly ma problem z napieciem to bedzie mial szczepienie 5w1 refundowane.
    Możesz opisać to przeginanie? Borys ciagle sie wygina i tak jakby zadzuera glowe do tylu, polozony na wznak nigdy nie lezy prosto. Muszę to skonsultować na najblizszej wizycie, z tym ze to ta szczepienna..

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline, byłam na takiej dawce clexane przez całą ciążę tym razem, też profilaktycznie, bo w badaniach nic nie wyszło. Nie wiem, czy to przypadek, że teraz się udało, ale nie odważę się w następnej ciąży nie brać leków. Dawka 0,4 nie jest duża, dają ją właśnie profilaktycznie, to już encortonem bym się bardziej przejmowała gdyby mi zalecili.

Co do badań, idziesz w dobrym kierunku. A nie masz możliwości zrobienia niektórych chociaż na NFZ? Wiem, że nie jest łatwo o skierowania, bo sama za większość naszych płaciłam :( ale warto zawsze pytać i naciskać na lekarzy, czasami się udaje.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Możesz opisać to przeginanie? Borys ciagle sie wygina i tak jakby zadzuera glowe do tylu, polozony na wznak nigdy nie lezy prosto. Muszę to skonsultować na najblizszej wizycie, z tym ze to ta szczepienna..

U nas jest to samo. 2 pediatrów u których byłam powiedziało, żeby dać jeszcze czas i wcale to nie musi oznaczać zwiększonego napięcia mięśniowego.

Kkkaaarrr - u mnie chodzi o robienie z ciałka podkowy, odwodzenie mocno głowy do tyłu, napinanie rąk i nóg tak że trudno jest założyć rękaw czy nogawkę. To wszystko jest charakterystyczne dla problemów z napięciem ale pediatrzy mi powiedzieli, żeby jeszcze poczekać z wyrokiem i wizytą u neurologa. Dziecko ma prawo się tak wyginać, bo jego układ jest jeszcze niedojrzały. Jeśli nie przejdzie do 3 miesiąca to dopiero konsultacja. A tak mam obserwować czy się nie nasila. U mnie pojawia się w określonych sytuacjach - przebieranie, zmiana pieluchy, denerwowanie się i krzyk np o jedzenie. Nie wiem jak u Was to wygląda.

Kalika, u mnie po mm nie ma problemu z kupą ale pod warunkiem, że dużo nawadniam i daje espumisan/delicol. Położna mówiła, że mleko matki ma właściwości przeczyszczające, dlatego tych kup powinno być więcej ale nie ma reguły. MM nie przeczyszcza tylko "daje moc".

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Kochana to właśnie tak wygląda. Położony na brzuszek troszkę się wygina w bok i nie leży całkowicie prosto. U mojej siostry też tak maluszek miał i dostała ćwiczenia dla małego i wszystko przeszło. A miałaś wizytę lekarza?

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ