X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina nie przejmuj się gadaniem, raz, że zawsze będą gadać a to za ciepło a to za zimno, a poza tym oni coś chlapną i po chwili nie pamiętają, a mamy potem muszą przeżywać, nie warto :)

u nas póki co też brak odparzeń, myjemy wodą, chusteczki czasem w nocy :) i przeważnie zostawiam mała na krótką chwilkę bez pieluszki po przebraniu.

nie wiem czy korzystacie może z takich bawełnianych suchych ręczniczków z rossmanna, ale ostatnio odkryłam, że są w biedronce dwa razy tańsze i ta sama firma produkuje :)

dzisiaj jestem zadowolona z mojej córeczki, ładnie je i śpi, uwielbia spać na brzuszku śpi dłużej niż na pleckach w takiej pozycji :) i odbyłam z nią dzisiaj pierwszą prawdziwą rozmowę :) słodko było :)

ehh pępek... nam jeszcze nie odpadł, dziś położna stwierdziła, że jeszcze max tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 16:32

Chwilka84, Eryka, Sylwia91, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie dlugo sie ten pepek trzyma szynszyl. Mi polozna oderwala kikutka i dopiero wtedy sie szybciutko i ladnie zagoilo. Moze ta metoda i u Ciebie powinna zostac zastosowana. Wiwlka ulga jest jak juz tego pepucha nie ma.

Ja tez polecam femaltikier jako skuteczny srodek na mleczko. Karmi jeszcze nie probowalam.

Moj ksieciunio dzis jest marudny i juz sie nie moge doczekac az maz wroci od dentysty;)

Tez przemywamy woda wiec tym bardziej sie dziwie ze nie moge sie pozbyc dziadostwa na pupie. Predzej po chusteczkach nawilzajacych dzieci maja uczulenie czy odparzenia... Wydaje mi sie ze to od tych zielonych pampersow, juz wiecej ich nie uzyje... a dostal Jasio z mojej pracy tort zrobiony wlasnie z tych pieluch. Zostanie jako tort pokazowy.

Polozna mi powiedziala ze rzadko ktora matka uzywa wody zamiast chusteczek. mi sie wydaje ze jest to skuteczniejsze do wycierania

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl

A probowalas gazikami spirytusowymi pepek zasuszac ?

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    kkkaaarrr daj znac ile Twój Maaluszek waży, mamy podobny wiek i jestem ciekawa czy tylko mój taki szczypiorek rośnie.
    Dam, dam :) Borys na poczatku tez niesmialo przybieral, a teraz nawet optycznie widze, ze jest go wiecej, robia mu sie juz puculowate poliki i 2gi podbrodek.. dobrze ze jutro wazenie, to mi jakos osladza mysl o szczepieniu! Mam nadzieję, że Borys bedzie dzielny, ja się boję za niego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 17:20

Chwilka84 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia od dwóch tygodni już używamy rozcieńczonego spirytusu i wtedy zaczęło się coś dziać :)

Anieńka położna nie zaproponowała takiego rozwiązania więc czekamy.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wygooglałam, uważam że super porównywarka cen, polecam!
    http://www.mlekoipieluszki.pl/pieluszki

kalika lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna pokazała jak go czyścić, tzn odkleila nam go od skory i czyściliśmy tam w środku po 2 razy dziennie gazikami ze spirytusem to odpadł po tygodniu takiego traktowania, bo w szpitalu kazali tylko osuszac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 18:07

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna kazała gazikami ze spirytusem czyścić i po 3 dniach nam odpadł. Myślę, ze one są skuteczne.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi o pępku. Już się balam, źe jakieś zakażenie się wdało. Położna będzie w piątek to jeszcze go poogląda. Uff dobrze, że jest forum :)
    Ps: ja też piję femaltiker.

l54t4dr.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl te ręczniki z biedronki co piszesz to są takie duże waciki? Bo ja takie w rossmanie kupuje babydreama

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez robilam gazikami. Tzn wyciskalam na patyczek do ucha i gleboko tym patyczkiem pod kikutem wycieralam. Samo psikanie Octeniseptem to za malo moim zdaniem

Mnie sie wydaje ze te odparzenia to sprawa indywidualna. Ja uzywam chusteczek różnych i zielonych pampersow na zmiane z Dada (choc te uważam za sztywne i chyba zostaniemy na razie przy pampersach) i odpukac pupa czysta bez odparzen . czasami tylko wodą przemywam. Troche z lenistwa bo wiem ze woda jest lepsza

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka oprócz takich wacików (tylko mniejszych kwadratowych, bo te dla dzieci to ja nie wiem dlaczego takie wielkie robią), o których piszesz, ja używam takich ręczniczków bawełnianych do osuszania pupy, wytarcia buźki. są na rolce takiej małej coś jak ręcznik kuchenny :) o takie http://www.rossmann.pl/Produkt/Tami-MyBaby-bawelniane-reczniczki-dla-noworodkow-i-niemowlat-50-szt,381857,7235

Renia mi się Dady też strasznie sztywne wydają, może dziecku to nie przeszkadza, ale jakoś mi tak XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 18:38

Reni@ lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas płacz ;/
    Jestem wykończona :(

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka, dobrze Cie rozumiem, mojemu synkowi przeszkadza nawet ziarnko piachu pod kocem...

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ignas spi od 17. O dziwo bo ostatnio popoludnia byly nie ciekawe. Albo na rekach albo co 10 minut pobudka. Ciekawe o ktorej po kąpieli zasnie skoro teraz spi

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka u nas też w przychodni i w aptekach nie ma 5w1.

My dziś po szczepieniu, mała strasznie płakała, tak ze nawet cycuś jej nie uspokajał przez dłuższą chwilę. Całe popołudnie jest marudna i płaczliwa, nie da się odłozyć i wisi na cycku, ale nie je ładnie tylko chyba się na nim uspokaja. Szkoda mi jej bardzo :(. To straszne tak patrzeć jak dziecko cierpi.

zem3df9hdz9h654o.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, ja przy łóżeczku mam ciepła wodę w termosie, to bardzo mi ułatwia, a chusteczek używam tylko na.wyjście

Reni@ lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eryka wrote:
    Chwilka u nas też w przychodni i w aptekach nie ma 5w1.

My dziś po szczepieniu, mała strasznie płakała, tak ze nawet cycuś jej nie uspokajał przez dłuższą chwilę. Całe popołudnie jest marudna i płaczliwa, nie da się odłozyć i wisi na cycku, ale nie je ładnie tylko chyba się na nim uspokaja. Szkoda mi jej bardzo :(. To straszne tak patrzeć jak dziecko cierpi.
    Eryka, dobrze Cie rozumiem, Kubuś miał.dzisiaj pobierana krew i nie płynęła za.dobrze :-( ale najgorsze przeżyłam z nim jak lezelismy w szpitalu na zoltaczke, masakra, był tak odwodniony że 7 razy mu się wkluwali żeby welfron założyć :-(

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepiłam 5w1 i kolejne dawki mam już w aptece odłożone dlatego mam pewność ze bedzie kontynuacja tej 5w1

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś była u nas doradczyni laktacyjna. Okazuje się że ta moja boląca brodawka jest naderwana :-( rana nie jest zakażona ale się nie goi. Zaleciła karmienie w kapturku ale malutka nie umie ssać, denerwuje się i wrzeszczy. Czy któraś z Was używa nakładek? Jakie macie sposoby żeby dziecko zassalo? Jutro jedziemy na kontrolę do poradni sprawdzić jak dajemy radę z nakładkami i przy okazji się zważymy.

klz9zbmhugl0l61p.png
‹‹ 1037 1038 1039 1040 1041 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ