X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Chwilka oprócz takich wacików (tylko mniejszych kwadratowych, bo te dla dzieci to ja nie wiem dlaczego takie wielkie robią), o których piszesz, ja używam takich ręczniczków bawełnianych do osuszania pupy, wytarcia buźki. są na rolce takiej małej coś jak ręcznik kuchenny :) o takie http://www.rossmann.pl/Produkt/Tami-MyBaby-bawelniane-reczniczki-dla-noworodkow-i-niemowlat-50-szt,381857,7235

Renia mi się Dady też strasznie sztywne wydają, może dziecku to nie przeszkadza, ale jakoś mi tak XD

Też używam tych ręczników, są super. Nie wiedziałam że w biedrze to mają. Też są 100% bawełny?

klz9zbmhugl0l61p.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik to są dokładnie te same ręczniczki, mają nawet ten sam nadruk, tylko pudełko inne :) kosztują 4 albo 5 zł, a w rossmannie 9!

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepien 5w1 zalezy o jakie pytacie w aptece . Bo sa dwie Pentaxim i Infanrix , ja syna szczepie Infanrixem tK samo jak corke i za dawke place 138 zl, mi farmaceuta zaprzyjazniony mowil ze te szcsepionki sa , tylko poprpstu apteki maja limity w ich zamawianiu i ze moga zamowic jedna na miesiac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anienka

mojego sy a tez uczulaja pampersy zielone, dostal takich odparzen grubych z krwia w pupie i dookola az rumien normalnie, 3 tygodnie walczylam aby to wyleczyc, Aczelo przdchodzic jak zmienilam pampersy i chusteczki

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Kasik to są dokładnie te same ręczniczki, mają nawet ten sam nadruk, tylko pudełko inne :) kosztują 4 albo 5 zł, a w rossmannie 9!

No to bajka, 2 w cenie 1 :-) dzięki za info

klz9zbmhugl0l61p.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Szynszyl, te ręczniki są z Dady? Pytam, bo chcę męża po nie wysłać i muszę mu wytłumaczyć ze szczegółami o co mi chodzi, żeby ręczników kuchennych nie przyniósł ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika widzę ze mężowi tlumaczysz tak jak ja :-) ostatnio mu zdjęcia sciagalam z netu żeby wiedział czego ma szukać.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek spi od 1,20 minut a ja nie moge spac...wyspana jestem ogolem i nie mam po czym byc zmeczona tak naprawde...nawet to wstawanie w nocy juz mnie tak nie meczy jak na poczatku. Maly w dzien tez sporo spi wiec narzekac tfu, tfu poki co nie moge 

• kalika Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Kalika widzę ze mężowi tlumaczysz tak jak ja :-) ostatnio mu zdjęcia sciagalam z netu żeby wiedział czego ma szukać.
    O to, to, to! Dokładnie tak robiłam, jak po porodzie wysyłałam męża po podpaski ;p

Pumpkin lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Jutysia Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Dziś była u nas doradczyni laktacyjna. Okazuje się że ta moja boląca brodawka jest naderwana :-( rana nie jest zakażona ale się nie goi. Zaleciła karmienie w kapturku ale malutka nie umie ssać, denerwuje się i wrzeszczy. Czy któraś z Was używa nakładek? Jakie macie sposoby żeby dziecko zassalo? Jutro jedziemy na kontrolę do poradni sprawdzić jak dajemy radę z nakładkami i przy okazji się zważymy.
    Ja korzystałam z kapturków Avent w szpitalu. Wpuszczałam kilka kropel glukozy albo swojego pokarmu na nakładkę, mała wtedy zaczynała ssać i jakoś nam się udało :)

ijpbdf9h93cgicla.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś wieczór ciężki. Mały po kąpieli co chwilę na cyca i zero spania. Najgorsze jest to, że jak już myślałam, że usnął na dobre to pozwoliłam sobie na pół lampki wina, a za 15 min był ryk :/ Na szczęście ululałam Kubusia jakoś bez cyca i na razie śpi 1,5 godz. Poryczałam się z tego wszystkiego, że nie umiem zająć się własnym dzieckiem i chyba nie mam instynktu macierzyńskiego skoro nie potrafię rozpoznać co jest mojemu dziecku. Eh.. niech ten baby blues minie bo nie daję rady czasami..

l54t4dr.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka poczytaj blog Hafija. Tam najnowszy wpis o problemach z kp. Pisała ze w okolicach 14 dnia życia dziecka jest pierwszy kryzys w postaci wisze caly dzien na cycu i jest to związane ze skokiem rozwojowym. Mnie to uspokoiło bo też mam takie myśli jak ty że nie umiem się zająć własnym dzieckiem.

diewuszka86 lubi tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My karmienie numer 2, pierwsze mielismy o 1.20. Ciezka noc maly fiksowal i spac w ogole nie chciał, oczy otwarte i koniec. Mam nadzieje ze teraz zje i pojdzie spac bo padnieta jestem

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez 2 karmienie. Pewnie teraz nie bedzie chcial zasnac bo spal 17-20, 21-1.00 i teraz sie budzi.

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika to są dokładnie takie reczniczki

https://www.hebe.pl/produkty/extra-soft-bawelniane-reczniki-dla-noworodkow-i-niemowlat-50-szt-1-opak?ref=dla-dziecka%2Fpieluchy-i-chusteczki

Ja jak wysłałam męża po podpaski to mi przyniósł paczkę wkładek :)

Diewuszka nie przejmuj się, moja malutka przez pierwsze 2 tyg nic tylko wisiała na cycku i nie spała, myślałam, że to się nigdy nie skończy ale powoli się zaczęło normowac :)

kalika, diewuszka86 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj mamy juz miesiac :-)

Jutysia, Sylwia91, Canario, szynszyl, Eryka, Anoolka, Reni@, diewuszka86, NiecierpliwaKarolina, Pumpkin, Elina lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wiszenie przy cycu po 6-8 godzin to norma była, ale powoli zaczyna się to zmieniać na szczęście! uff. My dzisiaj mieliśmy taką piękną noc, że mam wrażenie, że mała w ogóle nie wstawała. Wstała de facto raz po 4 i po 5 już spała najedzona! Gorzej było wieczorem bo nie chciała zasnąć i udało się dopiero jak ją wzięłam na cycusia do mojego łóżka.

My używamy różnych pieluch bo testujemy. Mamy za sobą happy których nie polecam. Są grube i ledwo body dopinam :/ Pampers zielony jak dla mnie super, bo cienki i wygodny, gumki bardzo fajne i nie odbijają się na nóżkach jak w happy, ale niestety kupa Basi je przerosła :/ poleciało aż na plecy... Tak więc u nas DADA jest numerem 1. Nie za cienkie, nie za grube, ładnie chłoną, a odparzeń nie mamy po żadnych konkretnych pieluchach i nie sądzę żeby to miało aż tak wielki wpływ, przynajmniej nie u nas. Dupka była wycierana wodą przegotowaną a i tak raz nam się zrobiła czerwona, mimo, że zmieniam pieluszki co 2-3 godziny i częściej jak słyszę że zrobiła kupkę. Teraz jesteśmy na chusteczkach i sudocremie i nic się nie dzieje. Przed założeniem nowej pieluchy wietrzymy chwilkę pupcię :) A chusteczek używaliśmy bambino i dla mnie super! mega delikatne. Teraz mamy babydream z rossmana takie różowe jakieś delikatne i też mi odpowiadają ale są bardziej suche niż bambino.

U nas tez wszelkie tłumaczenia mężowi listy zakupów nie odbywają się bez zdjęć :D Jak leżałam w szpitalu to mu zdjęcia wysyłałam jak wyglądają śpiochy a jak półśpiochy żeby dobre przywiózł :D

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia

uwierz mi ze ja tez nie wierzylam ze pampersy mogą dziecko odparzac, bo z corka zadnego problemu nie mialam. dopiero uwierzylam jak maly na te odparzenia dostal antybiotyk ktory po 7 dniach stosowania nie pomogl. zmienilam pampersy i chusteczki na te z biedronki i jak ręką odjął odparzeń od miesiąca nie ma. takze to ma znaczenie.

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    Ja korzystałam z kapturków Avent w szpitalu. Wpuszczałam kilka kropel glukozy albo swojego pokarmu na nakładkę, mała wtedy zaczynała ssać i jakoś nam się udało :)

Nam niestety nie udało się zassac. Próbujemy od wczoraj i nic tylko wrzask. Już sama nie wiem. Może inne nakładki trzeba wypróbować...

klz9zbmhugl0l61p.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za wsparcie :-*

Co do kwestii pieluchowych to Olek dzisiaj zrobił taka kupę, że Pampers w rozmiarze 3 nie dał rady i musialam go całego myć i przebierać. Nie wiem gdzie on to zmieścił!

Mam do Was pytanie o szczepienia. Doradźcie coś. Jutro jestesmy umówieni i nie wiem czy jest sens jechać, bo on ma ten katar. Co prawda nie jakis wielki, ale troszke ma.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 1038 1039 1040 1041 1042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ