Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Chwilka oprócz takich wacików (tylko mniejszych kwadratowych, bo te dla dzieci to ja nie wiem dlaczego takie wielkie robią), o których piszesz, ja używam takich ręczniczków bawełnianych do osuszania pupy, wytarcia buźki. są na rolce takiej małej coś jak ręcznik kuchenny :) o takie http://www.rossmann.pl/Produkt/Tami-MyBaby-bawelniane-reczniczki-dla-noworodkow-i-niemowlat-50-szt,381857,7235

Renia mi się Dady też strasznie sztywne wydają, może dziecku to nie przeszkadza, ale jakoś mi tak XD

Też używam tych ręczników, są super. Nie wiedziałam że w biedrze to mają. Też są 100% bawełny?

klz9zbmhugl0l61p.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik to są dokładnie te same ręczniczki, mają nawet ten sam nadruk, tylko pudełko inne :) kosztują 4 albo 5 zł, a w rossmannie 9!

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepien 5w1 zalezy o jakie pytacie w aptece . Bo sa dwie Pentaxim i Infanrix , ja syna szczepie Infanrixem tK samo jak corke i za dawke place 138 zl, mi farmaceuta zaprzyjazniony mowil ze te szcsepionki sa , tylko poprpstu apteki maja limity w ich zamawianiu i ze moga zamowic jedna na miesiac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anienka

mojego sy a tez uczulaja pampersy zielone, dostal takich odparzen grubych z krwia w pupie i dookola az rumien normalnie, 3 tygodnie walczylam aby to wyleczyc, Aczelo przdchodzic jak zmienilam pampersy i chusteczki

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Kasik to są dokładnie te same ręczniczki, mają nawet ten sam nadruk, tylko pudełko inne :) kosztują 4 albo 5 zł, a w rossmannie 9!

No to bajka, 2 w cenie 1 :-) dzięki za info

klz9zbmhugl0l61p.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Szynszyl, te ręczniki są z Dady? Pytam, bo chcę męża po nie wysłać i muszę mu wytłumaczyć ze szczegółami o co mi chodzi, żeby ręczników kuchennych nie przyniósł ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika widzę ze mężowi tlumaczysz tak jak ja :-) ostatnio mu zdjęcia sciagalam z netu żeby wiedział czego ma szukać.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek spi od 1,20 minut a ja nie moge spac...wyspana jestem ogolem i nie mam po czym byc zmeczona tak naprawde...nawet to wstawanie w nocy juz mnie tak nie meczy jak na poczatku. Maly w dzien tez sporo spi wiec narzekac tfu, tfu poki co nie moge 

• kalika Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Kalika widzę ze mężowi tlumaczysz tak jak ja :-) ostatnio mu zdjęcia sciagalam z netu żeby wiedział czego ma szukać.
    O to, to, to! Dokładnie tak robiłam, jak po porodzie wysyłałam męża po podpaski ;p

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Jutysia Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Dziś była u nas doradczyni laktacyjna. Okazuje się że ta moja boląca brodawka jest naderwana :-( rana nie jest zakażona ale się nie goi. Zaleciła karmienie w kapturku ale malutka nie umie ssać, denerwuje się i wrzeszczy. Czy któraś z Was używa nakładek? Jakie macie sposoby żeby dziecko zassalo? Jutro jedziemy na kontrolę do poradni sprawdzić jak dajemy radę z nakładkami i przy okazji się zważymy.
    Ja korzystałam z kapturków Avent w szpitalu. Wpuszczałam kilka kropel glukozy albo swojego pokarmu na nakładkę, mała wtedy zaczynała ssać i jakoś nam się udało :)

ijpbdf9h93cgicla.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś wieczór ciężki. Mały po kąpieli co chwilę na cyca i zero spania. Najgorsze jest to, że jak już myślałam, że usnął na dobre to pozwoliłam sobie na pół lampki wina, a za 15 min był ryk :/ Na szczęście ululałam Kubusia jakoś bez cyca i na razie śpi 1,5 godz. Poryczałam się z tego wszystkiego, że nie umiem zająć się własnym dzieckiem i chyba nie mam instynktu macierzyńskiego skoro nie potrafię rozpoznać co jest mojemu dziecku. Eh.. niech ten baby blues minie bo nie daję rady czasami..

l54t4dr.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka poczytaj blog Hafija. Tam najnowszy wpis o problemach z kp. Pisała ze w okolicach 14 dnia życia dziecka jest pierwszy kryzys w postaci wisze caly dzien na cycu i jest to związane ze skokiem rozwojowym. Mnie to uspokoiło bo też mam takie myśli jak ty że nie umiem się zająć własnym dzieckiem.

diewuszka86 lubi tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My karmienie numer 2, pierwsze mielismy o 1.20. Ciezka noc maly fiksowal i spac w ogole nie chciał, oczy otwarte i koniec. Mam nadzieje ze teraz zje i pojdzie spac bo padnieta jestem

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez 2 karmienie. Pewnie teraz nie bedzie chcial zasnac bo spal 17-20, 21-1.00 i teraz sie budzi.

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika to są dokładnie takie reczniczki

https://www.hebe.pl/produkty/extra-soft-bawelniane-reczniki-dla-noworodkow-i-niemowlat-50-szt-1-opak?ref=dla-dziecka%2Fpieluchy-i-chusteczki

Ja jak wysłałam męża po podpaski to mi przyniósł paczkę wkładek :)

Diewuszka nie przejmuj się, moja malutka przez pierwsze 2 tyg nic tylko wisiała na cycku i nie spała, myślałam, że to się nigdy nie skończy ale powoli się zaczęło normowac :)

kalika, diewuszka86 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj mamy juz miesiac :-)

Jutysia, Sylwia91, Canario, szynszyl, Eryka, nick nieaktualny, Reni@, diewuszka86, NiecierpliwaKarolina, nick nieaktualny, Elina lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wiszenie przy cycu po 6-8 godzin to norma była, ale powoli zaczyna się to zmieniać na szczęście! uff. My dzisiaj mieliśmy taką piękną noc, że mam wrażenie, że mała w ogóle nie wstawała. Wstała de facto raz po 4 i po 5 już spała najedzona! Gorzej było wieczorem bo nie chciała zasnąć i udało się dopiero jak ją wzięłam na cycusia do mojego łóżka.

My używamy różnych pieluch bo testujemy. Mamy za sobą happy których nie polecam. Są grube i ledwo body dopinam :/ Pampers zielony jak dla mnie super, bo cienki i wygodny, gumki bardzo fajne i nie odbijają się na nóżkach jak w happy, ale niestety kupa Basi je przerosła :/ poleciało aż na plecy... Tak więc u nas DADA jest numerem 1. Nie za cienkie, nie za grube, ładnie chłoną, a odparzeń nie mamy po żadnych konkretnych pieluchach i nie sądzę żeby to miało aż tak wielki wpływ, przynajmniej nie u nas. Dupka była wycierana wodą przegotowaną a i tak raz nam się zrobiła czerwona, mimo, że zmieniam pieluszki co 2-3 godziny i częściej jak słyszę że zrobiła kupkę. Teraz jesteśmy na chusteczkach i sudocremie i nic się nie dzieje. Przed założeniem nowej pieluchy wietrzymy chwilkę pupcię :) A chusteczek używaliśmy bambino i dla mnie super! mega delikatne. Teraz mamy babydream z rossmana takie różowe jakieś delikatne i też mi odpowiadają ale są bardziej suche niż bambino.

U nas tez wszelkie tłumaczenia mężowi listy zakupów nie odbywają się bez zdjęć :D Jak leżałam w szpitalu to mu zdjęcia wysyłałam jak wyglądają śpiochy a jak półśpiochy żeby dobre przywiózł :D

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia

uwierz mi ze ja tez nie wierzylam ze pampersy mogą dziecko odparzac, bo z corka zadnego problemu nie mialam. dopiero uwierzylam jak maly na te odparzenia dostal antybiotyk ktory po 7 dniach stosowania nie pomogl. zmienilam pampersy i chusteczki na te z biedronki i jak ręką odjął odparzeń od miesiąca nie ma. takze to ma znaczenie.

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    Ja korzystałam z kapturków Avent w szpitalu. Wpuszczałam kilka kropel glukozy albo swojego pokarmu na nakładkę, mała wtedy zaczynała ssać i jakoś nam się udało :)

Nam niestety nie udało się zassac. Próbujemy od wczoraj i nic tylko wrzask. Już sama nie wiem. Może inne nakładki trzeba wypróbować...

klz9zbmhugl0l61p.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za wsparcie :-*

Co do kwestii pieluchowych to Olek dzisiaj zrobił taka kupę, że Pampers w rozmiarze 3 nie dał rady i musialam go całego myć i przebierać. Nie wiem gdzie on to zmieścił!

Mam do Was pytanie o szczepienia. Doradźcie coś. Jutro jestesmy umówieni i nie wiem czy jest sens jechać, bo on ma ten katar. Co prawda nie jakis wielki, ale troszke ma.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ ‹ 1038 1039 1040 1041 1042 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ