X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario wrote:
    Ja do życia wróciłam szybciej mając 2 na karku niż tylko pierwsza córkę. Jutro pieke 5 ciasto od porodu, co przy 2 moze 3 innych ciastach upieczonych przez resztę życia mysle ze jest niezłym wynikiem :) zawsze preferowałem te których piec nie trzeba, a teraz starość sie odzywa, niedługo chyba sie wezmę za konfitury ;)
    Pozatym wszystko co do tej pory mam na głowie jest ogarnięte, i to w większej mierze samodzielnie, no mąż to raczej jak do hotelu zagląda.
    Takze przy dwójce ogranizacja jest jeszcze lepsza i wszystko da sie zrobić, poza małymi wyjątkami oczywiscie :)

U mnie podobnie. Chociaz są dni ze nic nie jestem w stanie zrobic bo Maly marudzi. Ale za pierwszym razem bylo gorzej

Canario, Anoolka lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, używam tej maści od prawie miesiąca, a od kilku dni zaczyna mnie swędzieć właśnie jak nią posmaruję
    A do ogarniania w domu i siebie jeszcze nie wróciłam, co mnie strasznie frustruje. Tak jak u Ciebie sprząta mąż a mama gotuje. Mój syn najchętniej wisiał by na cycku 24 na dobę, śpi w dzień mało, ciągiem maxymalnie potrafi spać 2 godziny i to też bardzo rzadko.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pocieszające że kolejne dzieci są grzeczniejsze. Bo na dzień dzisiejszy nie ma mowy o rodzeństwie w ciągu najbliższych 3 lat.

Eryka, Anoolka lubią tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola

u nas jest 4 lata przerwy i powiem ci ze bardzo sie ciesze ze nie mniej :)

Ola_Ola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po tygodniu od cc robilam juz obiad i tak jak canario przy 2 dziecku moment doszlam do siebie bo po 1 1.5 miesiaca ciagalam nogi za soba

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Diewuszka, używam tej maści od prawie miesiąca, a od kilku dni zaczyna mnie swędzieć właśnie jak nią posmaruję
    A do ogarniania w domu i siebie jeszcze nie wróciłam, co mnie strasznie frustruje. Tak jak u Ciebie sprząta mąż a mama gotuje. Mój syn najchętniej wisiał by na cycku 24 na dobę, śpi w dzień mało, ciągiem maxymalnie potrafi spać 2 godziny i to też bardzo rzadko.

U mnie dokładnie tak samo. Mała śpi po 15 min więc ja mam problem żeby siebie ogarnąć. Nie ma mowy o sprzątaniu czy gotowaniu. No chyba że ja sprzątam a mąż ją trzyma na rękach ;-)

Ola_Ola lubi tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje rade robic wszystko a nawet rodzina sie smieje ze mamy mieszkanie tetaz bardziej wysprzatane niz wczesniej. Do poludnia maly tak spi zazwyczaj jednym okiem ale jak od 12 zje to zazwyczaj do wieczora ladnie spi i ja wtedy moge wszystko zrobic.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak mała zaczela choć troche spać w dzień samodzielnie, bo na początku to usypiala na brzuszku u mnie i ciężko mi było ja odłożyć żeby się nie obudziła, to ładnie ogarniam domek, a co się nie uda to mąż pomaga po pracy. Z czasem może być tylko lepiej :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zrobiła się Borysowi ciemieniucha na brwiach :( glowa czysta, czesze ja kilka razy dziennie.. czolo suche, ale codziennie smarujemy oliwka. No i jak to leczyć na brwiach? Jestem taka zla! Tak bardzo dbalam aby to paskudztwo nie zrobiło się na głowie, a tu taka niespodzianka i wyszło na brwiach:(

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar

Kup Latopic i smaruj, ja tez dbam zeby maly nie mial a tez zrobilo mu sie na brwiach wszysgko mial wyleczone i zrobilo sie na glowoe i skad ?

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

• Eryka Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które tak ogarniacie to podziwiam. Ja na razie zrobiłam jeden obiad, a to tylko dzięki temu, ze mama u mnie była i zajęła się małą ;)Wczoraj Hania niespodziewanie sama zasneła rano i pomyłam naczynia, a tak to czasem uda mi się pozamiatać na szybko czy przetrzeć kurze i tyle.
    Na początku to nawet śniadanie jadłam o 14 jak mi mąż przed wyjąściem z pracy nie zrobił ;p. Ale teraz widzę, że mogę ją na dłuzej odkładać i sama się sobą chwile zajmie, popatrzy, pogada coś do siebie, a ja mogę zjeść i coś tu naskrobać ;)

zem3df9hdz9h654o.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Aniołek jak już zaśnie to na szczęście śpi jakieś dobre 3 godziny. Wczoraj wieczorem jak ją uśpiłam to spała 4 godziny aż ją obudziłam sama na karmienie, ale zjadła, zmieniłam pieluchę bo była kupa oczywiście i poszła dalej spać <3 kochane maleństwo :) Też już upiec ciasto mi się zdarzyło i sałatkę zrobić :) u nas tak od początku, bo mała raczej miała problem z budzeniem niż spaniem, także nie narzekałam. Gorsze były noce, ale na szczęście to się zmienia i uczymy się, że noc jest od spania. Teraz szykujemy się do poradni preluksacyjnej :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Chyba zrobiła się Borysowi ciemieniucha na brwiach :( glowa czysta, czesze ja kilka razy dziennie.. czolo suche, ale codziennie smarujemy oliwka. No i jak to leczyć na brwiach? Jestem taka zla! Tak bardzo dbalam aby to paskudztwo nie zrobiło się na głowie, a tu taka niespodzianka i wyszło na brwiach:(

U mojego synka też ciemieniucha zaczęła się od brwi. Usunęłam szybko. Smarowałam obficie olejem migdałowym i ścierałam wacikiem a potem pieluchą tetrową. Brwi już prawie wróciły do normy.
    Najgorzej, że na głowie jest masakryczna ciemieniucha. Od kilku dni walczę: smaruję olejem migdałowym, dosłownie głowa tonie w oleju, a potem podczas kąpieli namydlam pieluchę tetrową i szoruję głowę pieluchą tetrową. Do mycia stosuję mydło z rossmana babydream, bo mały miał krostki na ciele i pediatra zaleciła odstawić dotychczasowe kosmetyki i przejść na mydełko dziecięce. Używam więc mydła, kąpię małego w nadmanganianie potasu i smaruję maścią cholesterolową (na receptę robiona w aptece). Jest znaczna poprawa, ciałko prawie wróciło do normy, tylko ta ciemieniucha i krostki na policzkach są mocne jeszcze.

O i na tym kończę mój wpis, bo mały się obudził.

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja smaruje te brwi oliwka, ale boje sie trzec.. czesalam szczoteczka do wlosow, nawet od tego robilysie czerwone :(

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Kurcze, ja smaruje te brwi oliwka, ale boje sie trzec.. czesalam szczoteczka do wlosow, nawet od tego robilysie czerwone :(

Trzeba potrzec wtedy ladnie schodzi. Ka niczym glowy nie smaruje tylko po kapieli mocnonpocieram recznikiem

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika mam do Ciebie pytanie, Kuba ma bilirubine 7 w ciagu 2tyg spadla o 4, możemy szczepic z takim wynikiem?w pon mam dopiero pediatre ale jestem ciekawa, a wiem że Ty masz wiedze o takich rzeczach.

Kuba dzis spał cała noc od 19 do 9.30 z pobudkami rowno co 3 godz, ale zeby nie bylo tak pięknie spał ze mna:)
    A teraz ma drzemke juz 2,5 h, ja nie poznaje swojego syna bo zazwyczaj nawet ziarenko piachu go uwiera i płacze.

kkkaaarrr u nas tez sie zaczelo cos na brwiach pjawiac, ale mam próbki preparatu allerco i fantastycznie nawilża skore.

Eryka, Reni@, Kasik2 lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po pierwszym spacerze :) Normalnie wyprawa jak za morze hehe. Ale Kuba od razu się ululał, wróciliśmy pół godziny temu i śpi dalej. Kochany maluszek.
    Chwilka my dziś rano też wzięliśmy malego do łóżka bo nie dało rady go odłoźyć do łóźeczka. I usnął. Póki tak jest od czasu do czasu to myślę nic się nie dzieje.
    U nas na główce też się robi taki jakby łupież. Położna mówi, że wygląda jakby to była łuszcząca się skórka. Kazała nakładać oliwkę godzinę przed myciem, założyć czapeczkę a potem porządnie umyć i wyczesać. No zobaczymy.
    Aha, z pępkiem wszystko ok, także po panice :)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:

Ja sobie postanowiłam, że w niedzielę zrobię pierwszy obiad. Zobaczymy czy mi się uda. Rosołek i kurczaczek no może ogarnę :)
    Co do swędzenia to mnie ciągnie ta blizna i automatycznie swędzi. Może minie jak macica mi się całkiem obkurczy. A miałam co nosić więc schodzi z tym.
    A tak na marginesie to zostało mi 2 kg nadprogramowe po ciąży. Kp działa cuda :)

Ola_Ola, Reni@, Jutysia lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od dziś pampery 3, waży 5200
    We wtorek idziemy na szczepienie.
    Na samą myśl boli mnie brzuch że strachu.

• marlon Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    czytam Was na bieżąco, ale się za bardzo nie udzielam, bo u nas nudy.
    Młody je co 3 godziny, w miarę dobrze śpi, ma lekkie kolki, ale do przeżycia.
    Najgorsze dla mnie są pobudki o 3.oo i 6.oo nad ranem.
    Chodzimy na spacery, na razie krótkie bo do Krzyża (mamy kapliczkę pod koniec ulicy - 500 metrów) i z powrotem.
    Pojawiły nam się żółte baby w nosie, ale na razie nie panikuje, tylko grucha i psikam wodą morską.

Pomału dochodzę do siebie. Uratował mnie nadmanganian i kora dębu.
    Dlaczego nikt nie powiedział, że połóg to taka masakra i jest gorszy niż poród?

Jedynym zmąceniem mojej sielanki jest laktoterror. Czy karmie piersią i czy karmie piersią. Jak ja nie lubię jak ludzie wchodzą z butami w moje części ciała.

No i unikam gości. Nagle wszyscy chcą się spotykać (łączenie z koleżankami z liceum, których nie widziałam 15 lat) z dziećmi, a dla mnie dzieci to zarazki, szczególnie w wieku żłobkowo - przedszkolnym, więc udaje, że mnie nie ma ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 16:27

Eryka, kalika, Ola_Ola lubią tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
‹‹ 1040 1041 1042 1043 1044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ