Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej, ja cierpię na deficyt czasu, nie jestem w stanie przerabiać wszystkiego co piszecie niestety, więc staram się wpadać i czytać kilkanaście ostatnich wpisów. W nocy zasypiam karmiąc, więc też ciężko nadrabiać.
U nas w miarę ok, mała coraz bardziej kontaktowa, mniej płaczliwa, ale nadal często je i najchętniej spałaby w objęciach mamy. W poniedziałek mam kontrolę u gina i trochę się boję, bo nie znam tej lekarki, no i boję się wziernika.
Marlon, ebardzo współczuje, ja po pierwszym porodzie przez 2 tygodnie ledwo chodzilam, a jak juz musialam to zgieta w pol. Dodatkowo na zawsze zostala pamiatka w postaci uwrazliwionego miejsca w okolicach wejscia do pochwy co boli przy wspolzyciu. Moze po drugim mi sie to poprawilo, ale czas pokaze, bo jeszcze nie czuje, ze wszystko ok
Mala ma 8 tygodni, a ja dopiero od kilku dni mam prawie czyste wkladki. Krwawilam bardzi dlugo, bo jakies 5,5 tygodnia. Mam dosyc podpasek !!!!
Pielegniarko, bardzo mi przykro z powodu sytuacji w domu. U nas przy pierwszym dziecku pierwszy rok byl bardzo trudny, maz czul sie odsuniety na drugi plwn, swirowal na maksa.
Twojego meza prawdopodobnie przerasta sytuacja i w taki sposob wylewa swoja frustracje. Oby malenstwu szybko przeszlo. No i ja tez majac mozliwosc pojechalabym do mamy.i Ty i maz potrzebujecie odpoczynku i lepiej nie zaogniac konfliktu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 04:30
Elina lubi tę wiadomość
-
India9 wrote:Mala ma 8 tygodni, a ja dopiero od kilku dni mam prawie czyste wkladki. Krwawilam bardzi dlugo, bo jakies 5,5 tygodnia. Mam dosyc podpasek !!!!
-
Marlon, twarda z Ciebie sztuka. To, co piszesz brzmi jak koszmar,a Ty mimo wszystko masz pozytywny stosunek do życia. Szacun! Mam nadzieję, że szybko wrócisz do formy sprzed ciąży i będziesz mogła w pełni cieszyć się małym.
Kkkaaarrr, co za lek dostałaś?marlon lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypielegniarka_w_mundurze wrote:Dziewczyny mam kryzys.
Na dodatek pediatra powiedziała że mam przez tydzień nie karmić i tak znikoma ilością mleka. Tylko dawać nutramigen i ten zagestnik.
To mnie dobiło. Czyli mogę się z karmieniem pożegnać. Bo laktator nie ściąga nic. Płakać mi się.
Hej - u mnie bylo to samo wiec doskonale Cie rozumiem... odstawilam piers w 100%, zmienilam mleko i problemu praktycznie nie ma. Mala zaczela spac, mniej marudzi, nie zanosi sie tak placzem. Wiem, ze bardzo Ci zalezalo zeby karmic piersia ale moze warto przetestowac czy to twoje mleko generuje problem. To tylko tydzien, podtrzymasz laktacje. A poczujesz sie i ty lepiej i mala. Wierze w Ciebie.
A maz... no coz, ustawilabym go do pionu... ty tez pracujesz tylko w domu i mysle ze on nie wie jak ciezka to praca. Moze zostaw go na kilka godzin samego z maluszkiem? Sama tez potrzebujesz oddechu... -
Pielęgniarko, jak opisywalas swoje dziecko to dosłownie jakbym o swoim Kubie czytała, identycznie
więc dobrze Cie rozumiem.
Dziewczyny a ten zagestnik można podawać przy kp, jak on się nazywa?
Zaczęłam pić preparat ma.laktacje i mi pomogl, ale Mały teraz dużo wiecej ulewa, aż się boję żeby się nie.zachlysnol.
Kalika, dziękujękalika lubi tę wiadomość
-
diewuszka86 wrote:Dziewczyny Kuba ma strasznie suche usta. Wiecie może czym można je nawilżyć?
diewuszka86 lubi tę wiadomość
-
diewuszka86 wrote:Dziewczyny Kuba ma strasznie suche usta. Wiecie może czym można je nawilżyć?
Mi polozna poleciła pomadka z wiesiolka do kupienia w aptece.
Ale ja też mam purelan i smaroealam ustka Borysowi- super nawilżadiewuszka86 lubi tę wiadomość
-
kkkaaarrr wrote:No, a u nas Borys zaczyna dziś 8 tydzień, a u mnie dalej plamienie.. bylam u gina z Medicover w zeszłym tygodniu i przepisal mi lek, ktorego nie można brac przy kp.. we wtorek idę do mojego gina, ciekawe co powie
-
Kasik2 wrote:Wogole fajny ten purelan, ma konsystencję miodu, ładnie nawilża skórę. Mam nadzieję że wygoi mi ranę na sutku. Ale cena zaporowa jak dla mnie.
-
nick nieaktualnykalika wrote:Chwilka, możecie się szczepić z takim wynikiem.
Pielęgniarka, czemu lekarz kazał Ci odstawić pierś? Jeśli podejrzewa alergie na białka mleka krowiego, to powinien zalecic Ci dietę eliminacyjna, a nie zakazywac karmić i ładować Nutramigen. Preparat na bazie mleka krowiego nigdy nie będzie lepszy dla dziecka od mleka matki. Ja bym do zalecenia o odstąpieniu od karmienia piersia się nie zastosowała i poszukala innego pediatry, najlepiej takiego, który jest też doradca laktacyjnym.
Marlon, mnie pytania o karmienie też wku...ja. Gdy spotkania na ulicy koleżanka z podstawówki, z którą nie rozmawiałam od 15 lat, zapytała mnie czy karmie, to przelała się czara goryczy i odpowiedziałam, że staram się nie głodzic :pkalika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny po cc - ćwiczycie już coś?
Chciałabym zacząć ćwiczyć ale trochę się boje.
Dziś byłam u gina na kontroli i zapomniałam o ćwiczenia zapytać ale pochwalił, że super blizna się zagoiła i od środka też.
No i z antykoncepcją też już ruszam, powiedział że nie ma żadnych przeciwwskazań.