Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Teraz będzie dość bezpośrednio, ale może coś doradzicie.
U mnie niestety problem z seksem. Boli potwornie. Jakby pochwa mi się skurczyla o trzy rozmiary. Jest problem, żeby w ogóle zacząć.
Zrozumialabym takie cuda po sn. Ale ja jestem po cesarce.... -
I piszecie, ze czujecie zwężenie... podobno zostałam przepięknie zszyta, słyszałam to od 2 położnych i lekarza. Problem w tym, że ja nawet palcem czuję że jest tam dużo weziej niż było, no i takie to wrażliwe się zrobiło... z racji mojego niekończącego się plamienia jeszcze z M nie próbowaliśmy, ale coś czuję, że będzie niemiła niespodzianka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 20:43
-
Dzięki Dziewczyny za dobre słowa.
Na początku było mi przykro, bo nic nie byłam w stanie zrobić i mój Mąż ogarniał syna, mnie i dom. Dobrze, że nam Rodzice gotowali i moja Siostra wpadała. I czułam złość, żal i frustracje, że nie tak miało być, ale sobie pomyślałam, że wolę mieć tak 100 razy niż mieć jakieś komplikacje z dzieckiem. Ja to przynajmniej wiem, że tu mnie boli, tam mnie ciągnie a taki maluch nic nie powie, tylko cierpi.
A prawdą jest, że ja już nic nie pamiętam. Tylko właśnie brak sexu, bycie podpaskową królową i wygląd baryłki przypomina mi o tym, że jestem w połogu.
-
adrenalina wrote:Mam to samo. Pierwszy raz to był koszmar. Po wszystkim myślałam Żr się nie wysikam. A spróbowaliśmy tylko ze trzy razy włożyć i już więcej nie dałam rady. Za drugim razem tez bolało ale było w miarę juzlepiej. A za trzecim i kolejnymi co raz lepiej ale póki co dalej czuje przy pierwszych wejściach duży ścisk. Jakby właśnie trzy rozmiary mniejsza była. Tez jestem po cc.
Adrenalina idealnie to opisałaś! Jakbym czytała o swoich odczuciach. Mam nadzieję, że będzie lepiej, bo gra wstępna jest cudowna, jest super, podniecenie ogromne i nagle bach! Jakby mnie na jakiś pal nadziewali -
dziewczyny po tym co piszecie aż mam stracha... my jeszcze nie próbowaliśmy, czekam najpierw na wizytę u gina, mam 30ego i dopiero po wizycie się odważę jak mi powie wyraznie ze wszystko zagojone, póki co czasem odczuwam jeszcze ból i nie wyobrażam sobie nawet dotknąć mocniej a co dopiero seks, o nie...
-
nick nieaktualny
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Dziewczyny teraz doczytałam, że jest problem z tymi szczepionkami 5w1.
Olek był w szpitalu szczepiony na WZW Engerixem i powiedzieli nam, że ta szczepionka musi być kontynuowana.
Wykupilismy pakiet szczepień w LuxMedzie.
Jeśli dobrze rozumiem cały ten system szczepień to powinniśmy zaszczepić 5w1 plus Engerix (WZW), tak?
My szczepic bedziemy 6w 1 bo neonatol dari powiedziała że problem jest z tymi 5w1.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
pielegniarka_w_mundurze wrote:Dziewczyny mam kryzys.
Bez przerwy kłócę się z mezem.
Psychicznie wysiadłam przez ciagly placz małego. Płacze całe dnie i noce śpi może ze 2 godziny w ciągu dnia i w nocy. Resztę płacze. Te kolki i olbrzymie ulewania nas wykończą. A mąż ma do mnie wąty że to moja wina ze on ma te kolki. Wkurwia mnie wszystko bo mu nagadają głupot jego brat z żoną i on sobie to wbija do zakutego łba. A potem ma do mnie pretensje. Normalnie jeszcze chwila i wyniose się do mamy. Nic mi nie pomaga bo on wielki kierownik jest zapracowany.
Na dodatek pediatra powiedziała że mam przez tydzień nie karmić i tak znikoma ilością mleka. Tylko dawać nutramigen i ten zagestnik.
To mnie dobiło. Czyli mogę się z karmieniem pożegnać. Bo laktator nie ściąga nic. Płakać mi się. Tak mi szkoda tego dziecka.
Czy Was po cc bolą plecy? Bo mnie strasznie boli kręgosłup. Nie mogę długo siedzieć a o staniu nie mowie.
Normalnie wyje jak noszę synka. Brzuch mnie boli i nie mam czucia.
Teraz mały przysnal po 4godzinach wycia. Ale to na chwile i tak. Nawet się nie kładę.
Kochana współczuję ale trzymam kciuki że wszystko się ułoży. Jest dobre mleko na kolki ale tylko przez Internet bebilon Comfort bo w sklepach to cud je dostać a jesli chodzi o nutramigen to lleprzy bebilon pepti po nutramigenie dzieci slsbo na wadze przybierają. A uleeanie to też z tym walczymy mała pupe ma oparta na moim udzie a ręka ja tak podpieram żeby aż prawie siedziała i jak karmie to robie z 5 przerw i daje smoczek uspokajacz chwile odpocznie i dalej mleko a jak w trakcie jedzenia nie chcę więcej to odbijam i dalej apetyt wraca. U nas kolki lekkie ale ulewanie strasznie zaczęło się po espumisanie podczas jedzenia potrafiła zwrócić yo co zjadła.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Teraz będzie dość bezpośrednio, ale może coś doradzicie.
U mnie niestety problem z seksem. Boli potwornie. Jakby pochwa mi się skurczyla o trzy rozmiary. Jest problem, żeby w ogóle zacząć.
Zrozumialabym takie cuda po sn. Ale ja jestem po cesarce....
Wiem dużo dzoewczyn ma z tym problem zapytaj w aptece o zel albo globulki.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Ja bylm nacieta a potem jeszcze pękła prawie do odbytu 2 cm wszytko ladnie wygojone ale jak się podcieram po kapaniu po wc to boli jeszcze ja się boje yeraz srksu chociaż go uwielbiałam i powiedzialam ze dopiero w lutym sprobujemy z seksem wytrzymalusumy pod koniec ciąży to wytrzymam i teraz.u mnie jak zrobię kupę to krew leci z pichwy a jak nie robię to plamie tylko i śluz leci. Nie wiem co myśleć. A najgorsze że dopiero w środę wylecialo mi kawalek łożyska i zaczęło się to normowac. U nas mała ładnie spi niekiedy jest problem bo nie chce spać ale dajemy radę mi narzeczony pomaga karmi mała w nocy tylko noe chcfe robić nic innego ale powoli go uczę.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
nick nieaktualnyElina wrote:Kochana współczuję ale trzymam kciuki że wszystko się ułoży. Jest dobre mleko na kolki ale tylko przez Internet bebilon Comfort bo w sklepach to cud je dostać a jesli chodzi o nutramigen to lleprzy bebilon pepti po nutramigenie dzieci slsbo na wadze przybierają. A uleeanie to też z tym walczymy mała pupe ma oparta na moim udzie a ręka ja tak podpieram żeby aż prawie siedziała i jak karmie to robie z 5 przerw i daje smoczek uspokajacz chwile odpocznie i dalej mleko a jak w trakcie jedzenia nie chcę więcej to odbijam i dalej apetyt wraca. U nas kolki lekkie ale ulewanie strasznie zaczęło się po espumisanie podczas jedzenia potrafiła zwrócić yo co zjadła.
Od początku listopada nutramigen.
Ten zagestnik może być, jest lepiej.Elina lubi tę wiadomość
-
Mały sobie leży na brzuszku, mąż poszedł do kościoła a później zostanie z małym i ja pójdę. Wyjdziemy sobie dzisiaj rodzinnie na spacerek bo ciepło u nas jest i mam nadzieję, ze deszcz nie będzie padał.
Pumpkin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySylwusia100 wrote:Mały sobie leży na brzuszku, mąż poszedł do kościoła a później zostanie z małym i ja pójdę. Wyjdziemy sobie dzisiaj rodzinnie na spacerek bo ciepło u nas jest i mam nadzieję, ze deszcz nie będzie padał.