X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Teraz będzie dość bezpośrednio, ale może coś doradzicie.
    U mnie niestety problem z seksem. Boli potwornie. Jakby pochwa mi się skurczyla o trzy rozmiary. Jest problem, żeby w ogóle zacząć.
    Zrozumialabym takie cuda po sn. Ale ja jestem po cesarce.... O.o
    Mam to samo. Pierwszy raz to był koszmar. Po wszystkim myślałam Żr się nie wysikam. A spróbowaliśmy tylko ze trzy razy włożyć i już więcej nie dałam rady. Za drugim razem tez bolało ale było w miarę juzlepiej. A za trzecim i kolejnymi co raz lepiej ale póki co dalej czuje przy pierwszych wejściach duży ścisk. Jakby właśnie trzy rozmiary mniejsza była. Tez jestem po cc.

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I piszecie, ze czujecie zwężenie... podobno zostałam przepięknie zszyta, słyszałam to od 2 położnych i lekarza. Problem w tym, że ja nawet palcem czuję że jest tam dużo weziej niż było, no i takie to wrażliwe się zrobiło... z racji mojego niekończącego się plamienia jeszcze z M nie próbowaliśmy, ale coś czuję, że będzie niemiła niespodzianka :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 20:43

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • marlon Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za dobre słowa. <3 <3 <3
    Na początku było mi przykro, bo nic nie byłam w stanie zrobić i mój Mąż ogarniał syna, mnie i dom. Dobrze, że nam Rodzice gotowali i moja Siostra wpadała. I czułam złość, żal i frustracje, że nie tak miało być, ale sobie pomyślałam, że wolę mieć tak 100 razy niż mieć jakieś komplikacje z dzieckiem. Ja to przynajmniej wiem, że tu mnie boli, tam mnie ciągnie a taki maluch nic nie powie, tylko cierpi.

A prawdą jest, że ja już nic nie pamiętam. Tylko właśnie brak sexu, bycie podpaskową królową i wygląd baryłki przypomina mi o tym, że jestem w połogu.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy macie węziej a ja mam wrażenie ze mam luźniej, nie próbowałam jeszcze ale w lusterku widac ze wejście jest większe, a z dwojga złego chyba wolałabym ciaśniej

Kasik2 lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Mam to samo. Pierwszy raz to był koszmar. Po wszystkim myślałam Żr się nie wysikam. A spróbowaliśmy tylko ze trzy razy włożyć i już więcej nie dałam rady. Za drugim razem tez bolało ale było w miarę juzlepiej. A za trzecim i kolejnymi co raz lepiej ale póki co dalej czuje przy pierwszych wejściach duży ścisk. Jakby właśnie trzy rozmiary mniejsza była. Tez jestem po cc.

Adrenalina idealnie to opisałaś! Jakbym czytała o swoich odczuciach. Mam nadzieję, że będzie lepiej, bo gra wstępna jest cudowna, jest super, podniecenie ogromne i nagle bach! Jakby mnie na jakiś pal nadziewali :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny po tym co piszecie aż mam stracha... my jeszcze nie próbowaliśmy, czekam najpierw na wizytę u gina, mam 30ego i dopiero po wizycie się odważę jak mi powie wyraznie ze wszystko zagojone, póki co czasem odczuwam jeszcze ból i nie wyobrażam sobie nawet dotknąć mocniej a co dopiero seks, o nie...

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My s7e kochalismy po 4 tygodniach od cf, qle akurat ja dyskomfortu nie czulam ani bolu o.O

my 1 karmienie od 12 :)

• Elina Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny teraz doczytałam, że jest problem z tymi szczepionkami 5w1.

Olek był w szpitalu szczepiony na WZW Engerixem i powiedzieli nam, że ta szczepionka musi być kontynuowana.
    Wykupilismy pakiet szczepień w LuxMedzie.
    Jeśli dobrze rozumiem cały ten system szczepień to powinniśmy zaszczepić 5w1 plus Engerix (WZW), tak?

My szczepic bedziemy 6w 1 bo neonatol dari powiedziała że problem jest z tymi 5w1.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Dziewczyny mam kryzys.
    Bez przerwy kłócę się z mezem.
    Psychicznie wysiadłam przez ciagly placz małego. Płacze całe dnie i noce śpi może ze 2 godziny w ciągu dnia i w nocy. Resztę płacze. Te kolki i olbrzymie ulewania nas wykończą. A mąż ma do mnie wąty że to moja wina ze on ma te kolki. Wkurwia mnie wszystko bo mu nagadają głupot jego brat z żoną i on sobie to wbija do zakutego łba. A potem ma do mnie pretensje. Normalnie jeszcze chwila i wyniose się do mamy. Nic mi nie pomaga bo on wielki kierownik jest zapracowany.
    Na dodatek pediatra powiedziała że mam przez tydzień nie karmić i tak znikoma ilością mleka. Tylko dawać nutramigen i ten zagestnik.
    To mnie dobiło. Czyli mogę się z karmieniem pożegnać. Bo laktator nie ściąga nic. Płakać mi się. Tak mi szkoda tego dziecka.
    Czy Was po cc bolą plecy? Bo mnie strasznie boli kręgosłup. Nie mogę długo siedzieć a o staniu nie mowie.
    Normalnie wyje jak noszę synka. Brzuch mnie boli i nie mam czucia.
    Teraz mały przysnal po 4godzinach wycia. Ale to na chwile i tak. Nawet się nie kładę.

Kochana współczuję ale trzymam kciuki że wszystko się ułoży. Jest dobre mleko na kolki ale tylko przez Internet bebilon Comfort bo w sklepach to cud je dostać a jesli chodzi o nutramigen to lleprzy bebilon pepti po nutramigenie dzieci slsbo na wadze przybierają. A uleeanie to też z tym walczymy mała pupe ma oparta na moim udzie a ręka ja tak podpieram żeby aż prawie siedziała i jak karmie to robie z 5 przerw i daje smoczek uspokajacz chwile odpocznie i dalej mleko a jak w trakcie jedzenia nie chcę więcej to odbijam i dalej apetyt wraca. U nas kolki lekkie ale ulewanie strasznie zaczęło się po espumisanie podczas jedzenia potrafiła zwrócić yo co zjadła.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz będzie dość bezpośrednio, ale może coś doradzicie.
    U mnie niestety problem z seksem. Boli potwornie. Jakby pochwa mi się skurczyla o trzy rozmiary. Jest problem, żeby w ogóle zacząć.
    Zrozumialabym takie cuda po sn. Ale ja jestem po cesarce.... O.o

Wiem dużo dzoewczyn ma z tym problem zapytaj w aptece o zel albo globulki.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylm nacieta a potem jeszcze pękła prawie do odbytu 2 cm wszytko ladnie wygojone ale jak się podcieram po kapaniu po wc to boli jeszcze ja się boje yeraz srksu chociaż go uwielbiałam i powiedzialam ze dopiero w lutym sprobujemy z seksem wytrzymalusumy pod koniec ciąży to wytrzymam i teraz.u mnie jak zrobię kupę to krew leci z pichwy a jak nie robię to plamie tylko i śluz leci. Nie wiem co myśleć. A najgorsze że dopiero w środę wylecialo mi kawalek łożyska i zaczęło się to normowac. U nas mała ładnie spi niekiedy jest problem bo nie chce spać ale dajemy radę mi narzeczony pomaga karmi mała w nocy tylko noe chcfe robić nic innego ale powoli go uczę.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    Kochana współczuję ale trzymam kciuki że wszystko się ułoży. Jest dobre mleko na kolki ale tylko przez Internet bebilon Comfort bo w sklepach to cud je dostać a jesli chodzi o nutramigen to lleprzy bebilon pepti po nutramigenie dzieci slsbo na wadze przybierają. A uleeanie to też z tym walczymy mała pupe ma oparta na moim udzie a ręka ja tak podpieram żeby aż prawie siedziała i jak karmie to robie z 5 przerw i daje smoczek uspokajacz chwile odpocznie i dalej mleko a jak w trakcie jedzenia nie chcę więcej to odbijam i dalej apetyt wraca. U nas kolki lekkie ale ulewanie strasznie zaczęło się po espumisanie podczas jedzenia potrafiła zwrócić yo co zjadła.
    Zmieniłam na bebilon comfort od razu praktycznie gdy wróciliśmy do domu. Dostałam go od ręki.
    Od początku listopada nutramigen.
    Ten zagestnik może być, jest lepiej.

Elina lubi tę wiadomość

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały sobie leży na brzuszku, mąż poszedł do kościoła a później zostanie z małym i ja pójdę. Wyjdziemy sobie dzisiaj rodzinnie na spacerek bo ciepło u nas jest i mam nadzieję, ze deszcz nie będzie padał.

Pumpkin lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w aptece internetowej doz jest duza promocja na pampersy. Bardzo dobre ceny maja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Mały sobie leży na brzuszku, mąż poszedł do kościoła a później zostanie z małym i ja pójdę. Wyjdziemy sobie dzisiaj rodzinnie na spacerek bo ciepło u nas jest i mam nadzieję, ze deszcz nie będzie padał.
    Ja juz 1,5h na spacerku. Super pogoda dzisiaj. :-)

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po spacerku, mały śpi a mąż odkurza. Ja zaraz biorę się za robienie obiadu.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się udało zrobić pierwszy obiad od porodu. Jestem z siebie dumna :) Co prawda tylko rosół i schabowe z mizerią i pieczarkami, ale zawsze to jakiś krok do przodu :)

Eryka, NiecierpliwaKarolina, Chwilka84, Canario lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po spacerku. Teraz M usypia małą :)

diewuszka86 lubi tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my po spacerku :) wczoraj w koncu maz poskladal hustawke Fisher Price . dzis Ignas o 7 juz sie budzil bo to hop go do hustawki i pospalismy do 9 ;)

diewuszka86, Sylwia91 lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś mija tydzień odkąd mąż w delegacji. Mam kryzys :-( on chyba też

klz9zbmhugl0l61p.png
‹‹ 1044 1045 1046 1047 1048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ