Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny pomocy. Kuba w nocy zwymiotował
Jadł bardzo niespokojnie, wypluwał cyca, ładował rączki do buzi, niby chciał jeść, ale jakby nie mógl. Do odbicia nie dał się wziąć. I w końcu chlusnęło.. Czy zjadł za dużo i za łapczywie? Czy może zjadłam coś? Na obiad pozwoliłam sobie na schabowego, może to to? Po wszystkim uspokoił się, usnął z nami w łóżku i spał 3 godziny.
-
nick nieaktualnyDiewuszka
Spokojnie, to zwiazku z twoim jedzeniem nie ma napewno. Dzieci czasami wymiotuja jak przecenia swoje mozliwosci co do jedzenia.mmoj tez jie raz na mnie zwymiotowal,jesli nagminnie nue bedzievsie to powtarzac to sie jie ma czym martwicAnoolka lubi tę wiadomość
-
Diewuszka jesli to jednorazowy incydent to ja bym sie nie przejmowała. I bron boze nie win sie za schabowego. Ja jem wszystko lacznie z frytkami pizza itp i nie widze zeby to mialo wplyw na dziecko.
Anoolka lubi tę wiadomość
-
szynszyl wrote:Właśnie Marlon jak wrażenia z biegu? Ja troche zazdrosnie patrzę na biegaczy podczas spaceru
Dziewczyny zamieszkujące bloki bez windy do samego wyjścia, jak radzicie sobie z wyjściem na spacer??
Szynszyl, ja mieszkam na 4 piętrze w kamienicy bez windy, więc każde wyjście i wejście z dzieckiem to przygoda. Stelaż wózka trzymam w samochodzie, więc z mieszkania biorę tylko gondole z małym i montuje całość na dole. To działa teraz, kiedy Adaś waży 4kg, ale już mi ciężko, więc w planie na najbliższą przyszłość mam zakup chusty. Wtedy będę znosić małego w chuscie, a gondole też zostawię w samochodzie.szynszyl lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Szynszyl, ja tez juz bym poszla.biegac, ale jak zrobilam dzisiaj teening HIIT i to taki 20 min to myslalam, ze zejde. Moja kondycja zostala uposledzona
Ale plan jest taki, ze z poczatkiem nowego roku wroce na sciezke biegowa, a poki co pikatuje sie w domuszynszyl lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
diewuszka86 wrote:Dziewczyny pomocy. Kuba w nocy zwymiotował
Jadł bardzo niespokojnie, wypluwał cyca, ładował rączki do buzi, niby chciał jeść, ale jakby nie mógl. Do odbicia nie dał się wziąć. I w końcu chlusnęło.. Czy zjadł za dużo i za łapczywie? Czy może zjadłam coś? Na obiad pozwoliłam sobie na schabowego, może to to? Po wszystkim uspokoił się, usnął z nami w łóżku i spał 3 godziny.
diewuszka86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszynszyl wrote:Właśnie Marlon jak wrażenia z biegu? Ja troche zazdrosnie patrzę na biegaczy podczas spaceru
Dziewczyny zamieszkujące bloki bez windy do samego wyjścia, jak radzicie sobie z wyjściem na spacer??
Rozczłonkowuje wózek. Kupując patrzyłam mocno na jego wagę. Windę mam z półpiętra, więc wypinam jednym ruchem gondolę i ją wnoszę a następnie stelaż - nawet jak mam w koszu zakupy, to waży mniej niż gondola z dzieckiemZ wózka jestem baaardzo zadowolona.
szynszyl, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvelle wrote:Mam pytanie dla mam karmiących butelka jak długo się używa te smoczki o wolnym przepływie do karmienia w moim przypadku mlekiem modyfikowanym?
Evelle, ile je Twoja kruszyna mm?
Ostatnio pediatra znów mówiła, że mała dużo je i dużo waży, więc pilnuje ile je i jak często: ma jeść 6 porcji po 90ml, czasem mogę jej dać 120ml jak widzę że bardzo głodna. Ale na pudełku jest napisane, że już powinna do swojej wagi i 150ml wcinać. Więc już sama nie wiem... Ważyła tydzień temu 4500g. -
Ja póki co mogę karmić na żądanie Franek urodził się z waga 3200 w szpitalu spać do 2900 na początku był karmieniu i piersią i mm jakieś 3 tyg ostatecznie zostało mm i po miesiącu miał 4kg więc przyrost Oki też bardzo się boję przekarmienia maluszka! W piątek wizyta położnej i ważenie ciekaw jestem wagi, u nas problemy z baczkami az płacze: (
-
Dzięki dziewczyny za pomoc
do tej pory zawsze chodziłam na spacery z mężem i też zostawialiśmy stelaż w samochodzie, ale teraz jak mąż wraca jest już ciemno więc czas zacząć chodzić samemu
pumpkin u mnie sytuacja identyczna i Twoje rozwiązanie wydaje się być idealne ^^ ja mędrkowałam, ale o tym nie pomyślałamdzisiaj wypróbuję
-
Sylwia91 wrote:Renia, którą kupiliście? Bo my właśnie chcemy zamówić!
Ja mam pożyczoną od szwagierki. Bardzo podobna do tej http://allegro.pl/fisher-price-hustawka-bujak-szczeniaczek-kolyska-i6604396492.html
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Evelle wrote:Mam pytanie dla mam karmiących butelka jak długo się używa te smoczki o wolnym przepływie do karmienia w moim przypadku mlekiem modyfikowanym?
ja karmie mlekiem swoim i z reguły raz dziennie mm. Na razie ma jeszcze smoczek z wolnym przeplywem bo pije łapczywie i jak dałam 2 to wiecej ulewał. Ale będę juz próbować od czasu do czasu