X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy. Kuba w nocy zwymiotował :( Jadł bardzo niespokojnie, wypluwał cyca, ładował rączki do buzi, niby chciał jeść, ale jakby nie mógl. Do odbicia nie dał się wziąć. I w końcu chlusnęło.. Czy zjadł za dużo i za łapczywie? Czy może zjadłam coś? Na obiad pozwoliłam sobie na schabowego, może to to? Po wszystkim uspokoił się, usnął z nami w łóżku i spał 3 godziny.

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka

Spokojnie, to zwiazku z twoim jedzeniem nie ma napewno. Dzieci czasami wymiotuja jak przecenia swoje mozliwosci co do jedzenia.mmoj tez jie raz na mnie zwymiotowal,jesli nagminnie nue bedzievsie to powtarzac to sie jie ma czym martwic :)

Anoolka lubi tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka jesli to jednorazowy incydent to ja bym sie nie przejmowała. I bron boze nie win sie za schabowego. Ja jem wszystko lacznie z frytkami pizza itp i nie widze zeby to mialo wplyw na dziecko.

Anoolka lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Właśnie Marlon jak wrażenia z biegu? Ja troche zazdrosnie patrzę na biegaczy podczas spaceru :)

Dziewczyny zamieszkujące bloki bez windy do samego wyjścia, jak radzicie sobie z wyjściem na spacer??

Szynszyl, ja mieszkam na 4 piętrze w kamienicy bez windy, więc każde wyjście i wejście z dzieckiem to przygoda. Stelaż wózka trzymam w samochodzie, więc z mieszkania biorę tylko gondole z małym i montuje całość na dole. To działa teraz, kiedy Adaś waży 4kg, ale już mi ciężko, więc w planie na najbliższą przyszłość mam zakup chusty. Wtedy będę znosić małego w chuscie, a gondole też zostawię w samochodzie.

szynszyl lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • India9 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, mozliwe, ze sie nalykal powietrza co spowodowalo wymioty. Tez jestem zdania, ze to co jemy nie ma wplywu na nasze dzieci

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, ja tez juz bym poszla.biegac, ale jak zrobilam dzisiaj teening HIIT i to taki 20 min to myslalam, ze zejde. Moja kondycja zostala uposledzona :-)
    Ale plan jest taki, ze z poczatkiem nowego roku wroce na sciezke biegowa, a poki co pikatuje sie w domu :-)

szynszyl lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Dziś wszystko ok więc mam nadzieję, że to faktycznie jednorazowe było.

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szybkie pytanko byla u was na patronazu Pielegniarka Srodowiskowa (nie polozna) bo ja z corka nie pamietam takiej wizyty hmm.. po co ona w ogole ma przyjsc ? O.O

• India9 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U znajomej byla i tylko papierki wypelniala, nawet dziecka nie obejrzala

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    I my po spacerku :) wczoraj w koncu maz poskladal hustawke Fisher Price . dzis Ignas o 7 juz sie budzil bo to hop go do hustawki i pospalismy do 9 ;)
    Renia, którą kupiliście? Bo my właśnie chcemy zamówić!

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Dziewczyny pomocy. Kuba w nocy zwymiotował :( Jadł bardzo niespokojnie, wypluwał cyca, ładował rączki do buzi, niby chciał jeść, ale jakby nie mógl. Do odbicia nie dał się wziąć. I w końcu chlusnęło.. Czy zjadł za dużo i za łapczywie? Czy może zjadłam coś? Na obiad pozwoliłam sobie na schabowego, może to to? Po wszystkim uspokoił się, usnął z nami w łóżku i spał 3 godziny.
    u mnie się to zdarza kochana właśnie jak mała je na siłę. Pręży się i złości niby chce jeść, ale wypluwa, a jak zabieram to znowu woła. Wtedy staram się z nią pochodzić i utulić i najczęściej zasypia. Nazywam to wtedy, że woła o cyca ale nie z głodu tylko z chęci utulenia, a niestety skutkuje to zwracaniem... jak wiem, że jest najedzona to staram się ją przetrzymać w takich chwilach i zająć czymś innym

diewuszka86 lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie dla mam karmiących butelka jak długo się używa te smoczki o wolnym przepływie do karmienia w moim przypadku mlekiem modyfikowanym?

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Właśnie Marlon jak wrażenia z biegu? Ja troche zazdrosnie patrzę na biegaczy podczas spaceru :)

Dziewczyny zamieszkujące bloki bez windy do samego wyjścia, jak radzicie sobie z wyjściem na spacer??

Rozczłonkowuje wózek. Kupując patrzyłam mocno na jego wagę. Windę mam z półpiętra, więc wypinam jednym ruchem gondolę i ją wnoszę a następnie stelaż - nawet jak mam w koszu zakupy, to waży mniej niż gondola z dzieckiem :) Z wózka jestem baaardzo zadowolona.

szynszyl, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Mam pytanie dla mam karmiących butelka jak długo się używa te smoczki o wolnym przepływie do karmienia w moim przypadku mlekiem modyfikowanym?
    Podłączam się pod pytanie, bo wygoglowałam niewiele... Mam wrażenie, że mała mogłaby już jeść troche szybciej - zdarza się co raz częściej że "zasysa" smoczek.

Evelle, ile je Twoja kruszyna mm?
    Ostatnio pediatra znów mówiła, że mała dużo je i dużo waży, więc pilnuje ile je i jak często: ma jeść 6 porcji po 90ml, czasem mogę jej dać 120ml jak widzę że bardzo głodna. Ale na pudełku jest napisane, że już powinna do swojej wagi i 150ml wcinać. Więc już sama nie wiem... Ważyła tydzień temu 4500g.

• Evelle Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co mogę karmić na żądanie Franek urodził się z waga 3200 w szpitalu spać do 2900 na początku był karmieniu i piersią i mm jakieś 3 tyg ostatecznie zostało mm i po miesiącu miał 4kg więc przyrost Oki też bardzo się boję przekarmienia maluszka! W piątek wizyta położnej i ważenie ciekaw jestem wagi, u nas problemy z baczkami az płacze: (

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin 6 po 90 ml posiłków na całą dobę? Mój to wg opisu na opakowanie może zjeść 6 posiłków x150 ml na dobę pediatra tego kazał się trzymać oczywiście jednorazowo tyle nie wypija w nocy 2-3 karmienia po 75 ml w dzień nieco wiecej

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pomoc :) do tej pory zawsze chodziłam na spacery z mężem i też zostawialiśmy stelaż w samochodzie, ale teraz jak mąż wraca jest już ciemno więc czas zacząć chodzić samemu :)
    pumpkin u mnie sytuacja identyczna i Twoje rozwiązanie wydaje się być idealne ^^ ja mędrkowałam, ale o tym nie pomyślałam :D dzisiaj wypróbuję :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Renia, którą kupiliście? Bo my właśnie chcemy zamówić!

Ja mam pożyczoną od szwagierki. Bardzo podobna do tej http://allegro.pl/fisher-price-hustawka-bujak-szczeniaczek-kolyska-i6604396492.html

Sylwia91 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:

ja karmie mlekiem swoim i z reguły raz dziennie mm. Na razie ma jeszcze smoczek z wolnym przeplywem bo pije łapczywie i jak dałam 2 to wiecej ulewał. Ale będę juz próbować od czasu do czasu

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj je 6 a czasami 7 razy po 120. Tyle mu szykuje ale nie zawsze wszystko wypija. Czasami zje 100 a czasami 90.

Pumpkin lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
‹‹ 1046 1047 1048 1049 1050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ