X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łącze sie w ciepienich z Wami dziewczyny, które musza dzwigac gondle, my niestety tez stelaz trzymamy w aucie a ja z godola maszeruje w dól i w góre.
    Justysia,nie wiedziałam ze takie otulacze są, daj znać czy u Was działa, zastanwaiam sie nad zakupem.
    Nam na kolki nie pomagao NIC,kmopletnie NIC, dopier przepisali nam debridat i po nim jest lepiej, Kubie cofa sie bardzo pokarm i widac że dla niego jest bardzo nie przyjemne.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam tego dźwigania gondoli. Dla mnie wyjście na spacer jest wydarzeniem samym w sobie. Mała zaczyna wrzeszczeć jak tylko ubieram jej czapkę. Jakbym tak miała z nią maszerowac z 4 piętra to by sąsiedzi opiekę społeczną wezwali ;-)

Pumpkin, Ola_Ola lubią tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, Szynszyl - Po tej korze i nadmanganianie nic nie czuje jeśli chodzi o krocze. Zostały mi lekkie hemoroidy, ale i z nimi kora dębu się rozprawi (już widz ogromną poprawę). Bieganie super. Na razie tylko 15 minut, żeby się nie przeforsować, ale będę co tydzień sobie kwadrans dokładać. Uwielbiam biegać w nocy, jak jest rześkie powietrze i jest pusto.
    W ciąży nawet kupiłam sobie tą płytę od Chodakowskiej dla ciężarnych, ale jakoś mi się nie spodobała. Czekam, aż przestanę plamić i będę mogła konkretnie wrócić do treningów a nie tylko tego kegla i kegla :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 21:24

India9 lubi tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Łącze sie w ciepienich z Wami dziewczyny, które musza dzwigac gondle, my niestety tez stelaz trzymamy w aucie a ja z godola maszeruje w dól i w góre.
    Justysia,nie wiedziałam ze takie otulacze są, daj znać czy u Was działa, zastanwaiam sie nad zakupem.
    Nam na kolki nie pomagao NIC,kmopletnie NIC, dopier przepisali nam debridat i po nim jest lepiej, Kubie cofa sie bardzo pokarm i widac że dla niego jest bardzo nie przyjemne.

A to na pewno byly kolki? U mojego starszego tez tak to wygladalo a okazalo sie ze to wszystko wina refluksu i wlasnie cofania sie pokarmu. Od razu wrzask i preżenie jak przy kolkach. I tez nic nie pomagalo dopoki nie wyeliminowalismy problemu nadmiernego ulewania . Ignasiowi tez czasami zdarzaja sie takie ataki

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl dziewczyny podziwiam Was za ten zapal do cwiczen. Ja W tej kwestii to jestem len okrutny ;) nawet kegla mi sie nie chce ćwiczyć

Canario lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Współczuję Wam tego dźwigania gondoli. Dla mnie wyjście na spacer jest wydarzeniem samym w sobie. Mała zaczyna wrzeszczeć jak tylko ubieram jej czapkę. Jakbym tak miała z nią maszerowac z 4 piętra to by sąsiedzi opiekę społeczną wezwali ;-)
    Maly płacze przy ubierania ale jak włoże go do.gondoli i ruszamy tovod razu usypia

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    A to na pewno byly kolki? U mojego starszego tez tak to wygladalo a okazalo sie ze to wszystko wina refluksu i wlasnie cofania sie pokarmu. Od razu wrzask i preżenie jak przy kolkach. I tez nic nie pomagalo dopoki nie wyeliminowalismy problemu nadmiernego ulewania . Ignasiowi tez czasami zdarzaja sie takie ataki
    Kilku pediatrow tak ki mówiło, ale teraz wiem po jego obserwacji że to bardziej ten ulewajacy pokarm sprawia mu jakby cierpienie.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka u nas bylo to samo. Dopiero taka pani neurolog w podeszlym wieku wytlumaczyla nam ze to refluks wszystkiemu winien i dziecko przez to bardzo cierpi. Zreszta prawie kazda z nas w ciazy miala zgage lub refluks i ciezko bylo sobie z tym poradzic a co dopiero niemowle ktore jest zależne tylko od nas a my tak naprawde nie wiemy co mu dolega.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 22:10

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Maly tez ulewa. Probowalam mu dawac ten nutriton, lyzeczka przed karmieniem ale slabo idzie a po wsztstkim i tak ulewa. Najlepiej pomags odbicie bo wcale pozniej nie ulewa, szkoda tylko ze czasami nie chce mu sie odbic a teraz ostatnio nie chce byc podnoszony, od razu sie prezy, chyba ze go odbijamy na pol-spiaco. Moj czasami placze po ulaniu i tez nie mam nerw. Juz nie wiem czego sie lapac :\

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Też bym chciała wiedzieć. Mój je 5-6 x na dobę 150ml
    Pielęgniarka, z tego co pamietam, to macie problem z masywnym ulewaniem. Nie myślałaś, aby karmić małego częściej a mniejszymi porcjami? To powinno pomóc w tej sytuacji.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• kalika Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Sorry za "lubię"...

Dicoflor mi kazała pediatra podawać 5 kropli do każdego posiłku.
    Proponuję w aptece zapytać o zamiennik bo dicoflor kosztuje około 30zł a zamiennik połowę tego - nie pamiętam nazwy niestety...
    Do każdego posiłku??? To bardzo dużo. Stosuje się 5 kropli ale 1xdziennie. Tańszy zamiennik to np. FLORACTIN.

Eryka, Jutysia lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Chwilka u nas bylo to samo. Dopiero taka pani neurolog w podeszlym wieku wytlumaczyla nam ze to refluks wszystkiemu winien i dziecko przez to bardzo cierpi. Zreszta prawie kazda z nas w ciazy miala zgage lub refluks i ciezko bylo sobie z tym poradzic a co dopiero niemowle ktore jest zależne tylko od nas a my tak naprawde nie wiemy co mu dolega.
    Dokładnie Reniu tak sobie też tłumacze jego placzliwosc, też bym była zła jakby po każdym posiłku miała zgage i 1/3 bym wymiotowala.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od 23.30 mamy 1 karmienie :)

Kai, India9, Pumpkin, Chwilka84 lubią tę wiadomość

• Eryka Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dicoflor stosuje wg ulotki 2x dziennie po 3 krople.

zem3df9hdz9h654o.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Wgl dziewczyny podziwiam Was za ten zapal do cwiczen. Ja W tej kwestii to jestem len okrutny ;) nawet kegla mi sie nie chce ćwiczyć
    Ja cwicze, bo naprawde kocham biegac i chcialabym jak najszybciej do biegania wrocic. Niestety poki co mala srednio na to pozwala i brak kondycji. Dlatego najpierw robie podklad pod bieganie, bo jak juz do tego wroce to nie bedzie stop :-) a no i boje sie kontuzji. Jabto chyba jak wyjde to maks kilometr przebiegne haha :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam otulqcz tulik, u nas sie spradzzil do spania, bo mala wybudzaly odruchy moro, a tak spi spokojniej :-) kolek nie mamy, wiec noe wiem czy uspokaja

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny moja dużo nie ulewa, czasem nawet wcale, ale niestety też ma refluks, bo jej się cofa i wraca i to ją strasznie denerwuje. często przez to płacze i nie może zasnąć. Tak się zastanawiam czy ten zagęstnik tez można w takiej sytuacji zastosować? We wskazaniach jest napisane, aby podawać przy silnym ulewaniu... Co myślicie?

zem3df9hdz9h654o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Do każdego posiłku??? To bardzo dużo. Stosuje się 5 kropli ale 1xdziennie. Tańszy zamiennik to np. FLORACTIN.

Teraz już w ogóle nie daje, podaje Latopic raz dziennie saszetkę.

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny u nas narazie ok trzy dni temu mielismy szczepienie Amelka wazy 4900 i ma 57 cm .Pytanie do mam ktore sie orientuja czy po szczepieniu moze wystapic biegunka i wodniste kupy??Mała nie ma apetytu

km5s8ribs34fnes6.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola,a znasz nazwe szczepionki? Moglabys w necie wygrzebac ulotke i zobaczysz co jest w skutkach ubocznych

ex2b6iyegfxxj3a2.png
‹‹ 1048 1049 1050 1051 1052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ