WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łącze sie w ciepienich z Wami dziewczyny, które musza dzwigac gondle, my niestety tez stelaz trzymamy w aucie a ja z godola maszeruje w dól i w góre.
    Justysia,nie wiedziałam ze takie otulacze są, daj znać czy u Was działa, zastanwaiam sie nad zakupem.
    Nam na kolki nie pomagao NIC,kmopletnie NIC, dopier przepisali nam debridat i po nim jest lepiej, Kubie cofa sie bardzo pokarm i widac że dla niego jest bardzo nie przyjemne.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam tego dźwigania gondoli. Dla mnie wyjście na spacer jest wydarzeniem samym w sobie. Mała zaczyna wrzeszczeć jak tylko ubieram jej czapkę. Jakbym tak miała z nią maszerowac z 4 piętra to by sąsiedzi opiekę społeczną wezwali ;-)

Pumpkin, Ola_Ola lubią tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, Szynszyl - Po tej korze i nadmanganianie nic nie czuje jeśli chodzi o krocze. Zostały mi lekkie hemoroidy, ale i z nimi kora dębu się rozprawi (już widz ogromną poprawę). Bieganie super. Na razie tylko 15 minut, żeby się nie przeforsować, ale będę co tydzień sobie kwadrans dokładać. Uwielbiam biegać w nocy, jak jest rześkie powietrze i jest pusto.
    W ciąży nawet kupiłam sobie tą płytę od Chodakowskiej dla ciężarnych, ale jakoś mi się nie spodobała. Czekam, aż przestanę plamić i będę mogła konkretnie wrócić do treningów a nie tylko tego kegla i kegla :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 21:24

India9 lubi tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Łącze sie w ciepienich z Wami dziewczyny, które musza dzwigac gondle, my niestety tez stelaz trzymamy w aucie a ja z godola maszeruje w dól i w góre.
    Justysia,nie wiedziałam ze takie otulacze są, daj znać czy u Was działa, zastanwaiam sie nad zakupem.
    Nam na kolki nie pomagao NIC,kmopletnie NIC, dopier przepisali nam debridat i po nim jest lepiej, Kubie cofa sie bardzo pokarm i widac że dla niego jest bardzo nie przyjemne.

A to na pewno byly kolki? U mojego starszego tez tak to wygladalo a okazalo sie ze to wszystko wina refluksu i wlasnie cofania sie pokarmu. Od razu wrzask i preżenie jak przy kolkach. I tez nic nie pomagalo dopoki nie wyeliminowalismy problemu nadmiernego ulewania . Ignasiowi tez czasami zdarzaja sie takie ataki

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl dziewczyny podziwiam Was za ten zapal do cwiczen. Ja W tej kwestii to jestem len okrutny ;) nawet kegla mi sie nie chce ćwiczyć

Canario lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Współczuję Wam tego dźwigania gondoli. Dla mnie wyjście na spacer jest wydarzeniem samym w sobie. Mała zaczyna wrzeszczeć jak tylko ubieram jej czapkę. Jakbym tak miała z nią maszerowac z 4 piętra to by sąsiedzi opiekę społeczną wezwali ;-)
    Maly płacze przy ubierania ale jak włoże go do.gondoli i ruszamy tovod razu usypia

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    A to na pewno byly kolki? U mojego starszego tez tak to wygladalo a okazalo sie ze to wszystko wina refluksu i wlasnie cofania sie pokarmu. Od razu wrzask i preżenie jak przy kolkach. I tez nic nie pomagalo dopoki nie wyeliminowalismy problemu nadmiernego ulewania . Ignasiowi tez czasami zdarzaja sie takie ataki
    Kilku pediatrow tak ki mówiło, ale teraz wiem po jego obserwacji że to bardziej ten ulewajacy pokarm sprawia mu jakby cierpienie.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka u nas bylo to samo. Dopiero taka pani neurolog w podeszlym wieku wytlumaczyla nam ze to refluks wszystkiemu winien i dziecko przez to bardzo cierpi. Zreszta prawie kazda z nas w ciazy miala zgage lub refluks i ciezko bylo sobie z tym poradzic a co dopiero niemowle ktore jest zależne tylko od nas a my tak naprawde nie wiemy co mu dolega.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 22:10

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Maly tez ulewa. Probowalam mu dawac ten nutriton, lyzeczka przed karmieniem ale slabo idzie a po wsztstkim i tak ulewa. Najlepiej pomags odbicie bo wcale pozniej nie ulewa, szkoda tylko ze czasami nie chce mu sie odbic a teraz ostatnio nie chce byc podnoszony, od razu sie prezy, chyba ze go odbijamy na pol-spiaco. Moj czasami placze po ulaniu i tez nie mam nerw. Juz nie wiem czego sie lapac :\

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Też bym chciała wiedzieć. Mój je 5-6 x na dobę 150ml
    Pielęgniarka, z tego co pamietam, to macie problem z masywnym ulewaniem. Nie myślałaś, aby karmić małego częściej a mniejszymi porcjami? To powinno pomóc w tej sytuacji.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• kalika Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Sorry za "lubię"...

Dicoflor mi kazała pediatra podawać 5 kropli do każdego posiłku.
    Proponuję w aptece zapytać o zamiennik bo dicoflor kosztuje około 30zł a zamiennik połowę tego - nie pamiętam nazwy niestety...
    Do każdego posiłku??? To bardzo dużo. Stosuje się 5 kropli ale 1xdziennie. Tańszy zamiennik to np. FLORACTIN.

Eryka, Jutysia lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Chwilka u nas bylo to samo. Dopiero taka pani neurolog w podeszlym wieku wytlumaczyla nam ze to refluks wszystkiemu winien i dziecko przez to bardzo cierpi. Zreszta prawie kazda z nas w ciazy miala zgage lub refluks i ciezko bylo sobie z tym poradzic a co dopiero niemowle ktore jest zależne tylko od nas a my tak naprawde nie wiemy co mu dolega.
    Dokładnie Reniu tak sobie też tłumacze jego placzliwosc, też bym była zła jakby po każdym posiłku miała zgage i 1/3 bym wymiotowala.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od 23.30 mamy 1 karmienie :)

Kai, India9, Pumpkin, Chwilka84 lubią tę wiadomość

• Eryka Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dicoflor stosuje wg ulotki 2x dziennie po 3 krople.

zem3df9hdz9h654o.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Wgl dziewczyny podziwiam Was za ten zapal do cwiczen. Ja W tej kwestii to jestem len okrutny ;) nawet kegla mi sie nie chce ćwiczyć
    Ja cwicze, bo naprawde kocham biegac i chcialabym jak najszybciej do biegania wrocic. Niestety poki co mala srednio na to pozwala i brak kondycji. Dlatego najpierw robie podklad pod bieganie, bo jak juz do tego wroce to nie bedzie stop :-) a no i boje sie kontuzji. Jabto chyba jak wyjde to maks kilometr przebiegne haha :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam otulqcz tulik, u nas sie spradzzil do spania, bo mala wybudzaly odruchy moro, a tak spi spokojniej :-) kolek nie mamy, wiec noe wiem czy uspokaja

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny moja dużo nie ulewa, czasem nawet wcale, ale niestety też ma refluks, bo jej się cofa i wraca i to ją strasznie denerwuje. często przez to płacze i nie może zasnąć. Tak się zastanawiam czy ten zagęstnik tez można w takiej sytuacji zastosować? We wskazaniach jest napisane, aby podawać przy silnym ulewaniu... Co myślicie?

zem3df9hdz9h654o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Do każdego posiłku??? To bardzo dużo. Stosuje się 5 kropli ale 1xdziennie. Tańszy zamiennik to np. FLORACTIN.

Teraz już w ogóle nie daje, podaje Latopic raz dziennie saszetkę.

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny u nas narazie ok trzy dni temu mielismy szczepienie Amelka wazy 4900 i ma 57 cm .Pytanie do mam ktore sie orientuja czy po szczepieniu moze wystapic biegunka i wodniste kupy??Mała nie ma apetytu

km5s8ribs34fnes6.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola,a znasz nazwe szczepionki? Moglabys w necie wygrzebac ulotke i zobaczysz co jest w skutkach ubocznych

ex2b6iyegfxxj3a2.png
‹‹ 1048 1049 1050 1051 1052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ