WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomogły czopki posterisan i teraz testuje sposób marlon czyli nasiadowki z kory dębu i nadmanganianu potasu

klz9zbmhugl0l61p.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Kar a jak ciemieniucha? Widzisz poprawę? U nas się pojawia na brwiach.
    O tak, na brwiach o niebo lepiej, oliwkuje przy karmieniu i powolutku wydrapuje. Zostaly juz jakies resztki, nawet nie widac, bardziej czuc pod palcem. Delikatna robi sie tez na glowce, ale wyglada jak lupiez a nie skorupa, wiec nie oliwie na razie tylko czesto czesze i wycieram mocno recznikiem po kapieli, moze się uda

Kasik2 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Chwilka ja tak miałam z szumiacym misiem. Twierdziłam że to najbardziej wkurzajacy gadżet jaki widziałam. A tu bach, kupiony :-) i jeszcze się cieszę jak włączę a dziecię zasypia :-)

Ja tak mówiłam o wielu "niepotrzebnych gadżetach" a teraz na stanie mamy szumisia, kołyskę, leżaczek bujaczek. Otulacz też ciekawie brzmi. Początkowo zawijałam małą w kocyk, ale nie zawsze dobrze wyszło i często się przy tym wściekała. Dajcie znać jak się te otulacze Wam sprawdzą.

zem3df9hdz9h654o.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Kupiłam otulacz zobaczymy jak Będzie działał, bo Mały też się budzi ma każde wzdrygniecie.
    Pamiętam jak rozmawialiśmy będąc w ciazy o tych becikach i otulaniu i zarzekalam się że.nie.będę używać, a tu bach życie weryfikuje i otulacz już kupiony ;-)
    U nas póki co otulacz się sprawdza :) Do tego włączony szumiś, przytulenie, delikatne kołysanie i córcia zasypia :) W ogóle polecam poczytać o metodzie 5 'S' Harvey'a Karpa o uspakajaniu dzieci, może którejś z Was pomoże. Leżaczek bujaczek też mamy, dostaliśmy w prezencie i też sprawuje się calkiem dobrze, obawiam się tylko, że mała szybko z niego wyrośnie jak będzie rosła w takim tempie jak teraz.
    Diewuszka, mi pomagają czopki Procto Glyvenol.

Elina lubi tę wiadomość

ijpbdf9h93cgicla.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie hustawki-bujaczki polecacie? Maly wyrasta z kołyski i chyba potrzebujemy jakiegoś bujajacego następcy. Ja dziś zamówiłam mate edukacyjna, bo mały interesuje się i bardzo żywiołowo reaguje na wszelakie dyndajace mu nad głową zabawki.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Elina Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    U nas od wczoraj jakiś większy problem z kupą się zrobił i zastanawiam się co jest grane i jak jej pomóc :( do tego też nam wyskoczyły jakieś krostki na policzku i zastanawiam się od czego. Piłam sok pomarańczowy, może to być alergia? mleka piję w znikomych ilosciach i zawsze tyle samo, więc nie sądzę żeby to było powodem...
    Na szczęście w czwartek na szczepienie, zobaczymy co nam pediatra powie. Walka z katarem wciąż trwa :( co jej oczyszczę nosek to za chwilę znowu furczy

Kochana z tego co się orientuję to wina soku cytrusy na niektóre dzieci tak działają. Po prostu uczulaja jedno dziecko nie będzie nic miało i mama je wszystko a inne maleństwo jest bardziej wrażliwe na to co mama zje.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie maty edukacyjne jakby ktoś chciał kupić :)

• Elina Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    U nas póki co otulacz się sprawdza :) Do tego włączony szumiś, przytulenie, delikatne kołysanie i córcia zasypia :) W ogóle polecam poczytać o metodzie 5 'S' Harvey'a Karpa o uspakajaniu dzieci, może którejś z Was pomoże. Leżaczek bujaczek też mamy, dostaliśmy w prezencie i też sprawuje się calkiem dobrze, obawiam się tylko, że mała szybko z niego wyrośnie jak będzie rosła w takim tempie jak teraz.
    Diewuszka, mi pomagają czopki Procto Glyvenol.

Ja mam otulaczek też i dalam za niego 70 zł w smyku około ale nie zakladam dari a w dzień jest niespokojna. Ale dziewczyny mam dla was cos sprawdzonego od wiek wieków kupcie w aptece czarcie żebro to takie zioło zapazcie i przecedzcie przez pieluche tetrowa do wody do kapania i nie uzywa się wtedy żadnych kosmetyków do kąpieli i tą wodą polewamy dzieco główkę tułów nóżki i wycieramy, kreujemy. Wodę zostawcie chwilę i poczekajcie jezeli po jakimś czasie zaczną pływać takie glutki to znaczy że dziecko miało urok a w inny sposób działa to ściągając toksyny robili toza czasów naszych babć i do dzisiaj się sprawdza na płaczące niespokojne dzieci. Polecam serdecznie. Jeżeli wyjdą glutki we wodzie to za dwa dni powtórzyć. A kiedy potem to nie wiem muszę babci pytać i dam znać. Ale mamy placzacych maluszków zróbcie to będzie poprawa.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wypróbuję jakąś maść i może te nasiadówki bo ledwo siedzę :/

l54t4dr.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te nasiadówki sa super. Bardzo, bardzo polecam! I na naciecia, pekniecia, podraznienia i hemoroidy :)

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my miałyśmy 6 godzin przerwy w jedzeniu ale była glodna.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my 6 godzin bez jedzenia :) już czuje się wyspana :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez 6 godzin od 22 pierwsse karmienie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda 3h ale wczesniej spala od 19 do 0:30 wiec nie marudze. ;) w nocy od poczatku ma stale godziny wstawania. Zawsze 3-4 jest pobodka o, ktorej bym jej nie polozyla...

Szumis - mam wersje Zazu, ta tansza. Wyciagnelam urzadzenie grajace z pluszaka i nosze je wszedzie: na spacer, do sklepu, do lekarza. Szum doskonale mala wycisza i usypia. Rewelka. Zastanawiam sie tylko czy nie popsuje sie malej sluch od tego?

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Ja co prawda 3h ale wczesniej spala od 19 do 0:30 wiec nie marudze. ;) w nocy od poczatku ma stale godziny wstawania. Zawsze 3-4 jest pobodka o, ktorej bym jej nie polozyla...

U nas identycznie, zobaczymy jak teraz bo o tej porze najtrudniej nam usnac

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    U nas identycznie, zobaczymy jak teraz bo o tej porze najtrudniej nam usnac
    U mnie juz koniec spania :)

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 1 karmienie od 1 30 także super.

Pumpkin lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My teraz 2 karmienie po 3,5 h :)

• Kai Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś kończy się polog, idę do ginekologa na wizytę kontrolną. Strasznie szybko to zlecialo. Trzeba się będzie wziąć za siebie bez wymowek ;-). Mam wrażenie, że mój Mikołajek jest coraz bardziej absorbujacy. Wczoraj robiłam mu znów badania krwi. Bilirubina spadła z 93 na 73. Ciągle jest za dużo (norma do 17), ale grunt, że spada.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka tez całkiem dobrze, spała od 21 do 2, od 3 30 do 5 i od 6 do 7.

Od wczoraj uczymy zasypiania w łóżeczku, bo już nie wyrabiam z tym noszeniem i bujaniem, a jak się obudzi i zobaczy, że nie jest u mamy to ryk i wszystko od nowa. Trzymajcie kciuki.

Pumpkin lubi tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
‹‹ 1050 1051 1052 1053 1054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ