Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Masakra zazdroszczę wam przespanych 6h ciągiem! Moja max spała 4 bez karmienia ale dzisiaj co zjadła to zasypiala więc nie było źle.
Kalika my zamawiamy dzisiaj huśtawke hybrydowa Brighton stars że smyka. Mała dostała kartę podarunkową na 300zl więc zamierzam ją wykorzystaćwidziałam filmik i moim zdaniem mega
-
ale ładnie śpią Wam dzieciaczki, u mnie od dwóch nocy pobudka co 2h, ale na szczęście jedzenie pielucha i spanie.
malutka ma puszcz strasznie dużo bączków, ale radzi sobie sama z termoforkiem i lekkim masażem.
dzisiaj kończymy 6 tygmuszę się umówić na szczepienie.
Elina Ty tak na serio z tym urokiem??Elina lubi tę wiadomość
-
szynszyl wrote:ale ładnie śpią Wam dzieciaczki, u mnie od dwóch nocy pobudka co 2h, ale na szczęście jedzenie pielucha i spanie.
malutka ma puszcz strasznie dużo bączków, ale radzi sobie sama z termoforkiem i lekkim masażem.
dzisiaj kończymy 6 tygmuszę się umówić na szczepienie.
Elina Ty tak na serio z tym urokiem??
Tak na serio. Ja wierzę że jak ktoś zobaczy dziecko i nie powie szczęść Boże dziecku to rzyuca urok chyba ze w wózku i łóżeczku jest powieszony medalik z matką boską i czerwona kokardka to chroni a u nas nie ma czerwonej kokardki.
A jak z tym karmieniem mm ile karmien na dobę powinno być??? Bo Daria robi się grubasek a karmien jest nawet do 104 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
A ja karmiłam dziś w nocy na śpiocha. Nie umiem powiedzieć czy dwa czy trzy razy. Przemęczenie daje o sobie znać. Jak się budzę to jestem mega zdezorientowana, szukam małej w łóżku koło mnie bo nie pamiętam czy ją odłożyłam do łóżeczka.
Czy ja się przyzwyczaje do nocnego wstawania... -
Sylwia, właśnie też się jej przeglądałam i zainteresowała mnie.
Ja w zabobony też nie wierzę, a już mieszanie tego z wiarą wydaje się mi być absurdalne, bo w końcu wiara w zabobony to w religii katolickiej grzech.Sylwia91, szynszyl, Reni@, Anoolka, Kai lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
kalika wrote:Sylwia, właśnie też się jej przeglądałam i zainteresowała mnie.
Ja w zabobony też nie wierzę, a już mieszanie tego z wiarą wydaje się mi być absurdalne, bo w końcu wiara w zabobony to w religii katolickiej grzech.kalika, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie pewnie głupie. Mąż zapisywal małego na szczepienie i oczywiście nie zapytał w przychodni. Bo chcemy go szczepic tymi skojarzonymi szczepionka i czy w przychodniach można je na miejscu kupić? Czy mam wcześniej gdzieś w aptece kupić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 12:32
-
U nas jest karmienie co 3, co 4 a w nocy zdarza się co 5 godzin. Jeżeli mały marudzi mi pomiędzy karmieniami to daje mu troszkę wody, bo tak mi lekarz mowil. Duzo jej nie wypija jakies 20 czasami 30 ml. Mały później już jest spokojny i zdarza się ze idzie spać i przesypia swoją porę karmienia. U nas to działa ale jak wiadomo każde dziecko jest inne.
-
Elina co do tych uroków to mam takie samo zdanie jak kalika i Sylwia, ale każdy bawi się jak lubi
Sylwusia u mnie w przychodni są na miejscu do kupienia szczepionki jeśli ktoś chce.
Kasik u mnie to samo, szukanie malutkiej wokół siebie z obawą czy jej się nie przygniotło jest momentami przerażające. -
Sylwusia100 wrote:Dziewczyny mam pytanie pewnie głupie. Mąż zapisywal małego na szczepienie i oczywiście nie zapytał w przychodni. Bo chcemy go szczepic tymi skojarzonymi szczepionka i czy w przychodniach można je na miejscu kupić? Czy mam wcześniej gdzieś w aptece kupić?
-
Ja tez sie zrywam w nocy i półprzytomna szukam małej a po chwili ogarniam ze spi w kolysce.. wczoraj w nocy nawet mezowi kazalam uwazac haha a on pyta "na co???" wtedy sie obudzilam dopiero. Powiem Wam ze przeraza mnie to, bo zrywam sie cala w strachu ze mi spadla z lozka...
-
Hej Dziewczyny!
Dzisiaj przejechałam sie po okolicznych aptekach w poszukiwaniu Delicolu. Czy wiecie, ze ceny wahaja sie od 15 do 100 zeta za 15 ml??? 9 kilometrow i 500% marzy roznicy. Masakra.
Ja sie zarzekałam, ze nie bede uzywac miliona rzeczy, ktore dokupilam po porodzie. A w ogole to bylam pierwsza do karmienia piersia, wiec zycie dosc mocno weryfikuje i trzeba czerpac z kazdej sytuacjico najlepsze.
To czarcie zebro to tak srednio dziala i moze podrazniac. Przywedrowalo do nas z Syberii.
A na uroki to nie lepiej szałwia dziecko i wozek i siebie okadzic? A tak na serio to jedyny urok jaki na mnie działa rzucił na mnie moj Maz i jestem pod jego wplywem do dzisWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 13:14
-
Jasio wczoraj skonczyl 6tyg, wiec i ja skonczylam polog. Dzis bylam na pobraniu krwi ze soba i krzywej cukrowej. Po krzywej wrocilam do domu skolowana wprost nacpana, rece mi sie trzesly... w ogole bardzo sie boje tego wyniku. Bedzie pewnie za jakies 2h. Czekam. Po tym pojechalam z malym i moja mama na pobranie krwi Jaska. Od razu dostalismy wyniki, ma tylko wiecej limfocytow a mniej granulocytow ale chyba to tak ma byc u dzieci, wiec mam nadzieje zewszystko gra.
W ogole slodkie mamy, robilyscie juz krzywe? Jak tam wyniki? Ja nienawidxe tej glukozy, bleble.
A jutro wielki dzien. Przed poludniem ja ide do gin na kontrole, a popoludniu szczepienie ktorego chyba najbardziej sie boje ja! Ktoras szczepila szczepionka nie skojarzona tylko te z nfz?