Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas dzisiaj też pierwsze karmienie od 21
Anieńka, ja szczepilam tymi na nfz. Borys zniosl to tak dzielnie, że bylabym zła gdybym zainwestowala w skojarzone. Po kazdym ukluciu 30sek placzu, jeszcze uśmiechał się do pielęgniarkipo szczepieniu zero objawów. Najgorzej zniósł odklejanie plasterkow po opatrunkach.
Anieńka, szynszyl, Eryka lubią tę wiadomość
-
Mały dalej je to się pozale.. bylam we wtorek u mojego gina. Okazuje się, że przyczyną niekonczacego się plamienia od porodu jest jakis 7mm odpad, ktory nie wyleciał z macicy, resztka łożyska albo jakichs innych tkanek. Jest to na szczęście malutkie i nie powoduje u mnie stanu zapalnego no ale jest.. wszystkie leki, które mogą pomoc zakazane przy kp, a alternatywa to szpital i lyzeczkowanie
mam zaczekać ok 3-4tyg, może samo wyleci, jak nie będzie trzeba albo leki albo szpital
Sylwusia100 lubi tę wiadomość
-
My dziś marudzimy. Kuba wstał o 23 30 i nie dał się uśpić do 1 30..
Teraz je znów i zastanawiam się czy uśnie bez problemu.. Padam..
Dodam, że usnął z nami w łóżku i ze smoczkiem. Pierwszy raz taka akcja, żeby tak długo się bronił przed spaniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 05:35
-
Kkkaaarrr ja też miałam spore krwawienie dopiero od paru dni się zmniejszyło, ale nadal podpasek używam. A wizyta u lekarza dopiero po świętach. Masakra. Do tego te hemoroidy ledwo siedzę przy karmieniu. Kupiłam procto glyvenol zobaczymy czy pomoże. My matki nie mamy łatwo..
Może samo Ci się oczyści głowa do góry.
A Kuba usnął przy cycu. Ale jak go odłoźę to pewnie włączy mu się czujnik antyłóżeczkowy eh.. -
My drugie karmienie dopiero
jestem wniebowzięta
Dziewczyny ktoś kiedyś pisał o odpazeniu.
Nie wiem czy nam się nie robi na pupie. Teraz przed karmieniem jak przebierałam zauważyłam ze synek ma na pupie krostki malutkie. Czy to zaczyna się odpażenie czy coś innego ? -
Adrenalina, jak skora czerwona i sa krostki to odparzenie jest. U mnie pomogl bepanthen.
Ja tez szczepilam Ade na NFZ, z racji tego, ze szczepimy tez pneumokoki to chodzimy czesciej do lekarza, bo robia po dwa wklucia, zeby dziecka nie klic za wiele przy jednej wizycie. Jak nam sie rozluzni grafik szczepien to dolozymy meningokoki.
Nie wiem czy juz Wam tego nie pisalam....
Dzisiaj mialam pobudki w odstepie godzinnym, czuje sie jak zombie, ale wstax musialam, bo starszego do szkoly trzeba zaprowadzic. -
nick nieaktualnyChwilka - no to czad! Zasłużyłaś na chwilę oddechu. U mnie otulacz zakazany - jak mój facet zobaczył małą jak kijankę to się wystraszył i powiedział, że nigdy wiecej... no cóż. Nie będę się kłócić.
India - u mnie dziś podobnie... Winię brak kupy wieczorem i bardzo się kręciła całą noc... BTW, nie ma to jak rozmowy o kupie
Kkkaaarrr - masakra... i co teraz?Przykra sytuacja...
India9 lubi tę wiadomość
-
Pumpkin wrote:Kkkaaarrr - masakra... i co teraz?
Przykra sytuacja...
-
Ola_Ola wrote:Dziewczyny czy karmienie nocne od tygodnia co godzinę, półtorej to skok rozwojowy? Nie mam już do niego siły...
pewnie tak... tak było u mojej córki.
a znów u syna to mamy wrażenie ze skok ma non stopmoże z 2 dni odpoczne
-
diewuszka86 wrote:My dziś marudzimy. Kuba wstał o 23 30 i nie dał się uśpić do 1 30..
Teraz je znów i zastanawiam się czy uśnie bez problemu.. Padam..
Dodam, że usnął z nami w łóżku i ze smoczkiem. Pierwszy raz taka akcja, żeby tak długo się bronił przed spaniem.
jeszcze wstaje co godz lub 2 i pobudka po 7 -
Zazdroszczę mamom, których dzieci aprobuja smoczek, Adaś niestety uważa je za wyjątkowe świństwo
Do ssania chce tylko pierś i kiedy nie jest już głodny, a tylko czymś zdenerwowany, to mamy problem.
NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
dzisiaj się chciałam umówić na szczepienie i Pani pielęgniarka stwierdziła, ze za tydzień się umówić na spokojnie.
kkkaaarrr mam nadzieję, że się uda bez interwencji, trochę się zmartwiłam, bo u mnie też nie ma końca ;/ w sobotę wizyta to się okaże.
u mnie nocne pobudki co 2h, ale to dlatego, że jak się obudzi w nocy to je chwilkę, max 10 min przysypia i nie mogę jej rozbudzić, żeby jeszcze podjadła, może z dnia na dzień będzie lepiej
-
My szczepiliśmy na nfz i jak już pisałam mała bardzo płakała, z każdym kolejnym ukłuciem bardziej. To było straszne. Była potem cały dzień płaczliwa i nie do odłożenia, ale na szczęście nic innego się nie działo, żadnej gorączki, ani nic innego.
-
Moja dostaje czasem mm a kupki są raczej rzadkie i na ogół żółte albo żółto zielone. Warto zwrócić uwagę czy kupa jest świeża że tak powiem bo od razu po zrobieniu może być żółta ale jak polezy w pampersie robi się zielonkawa bo się utlenia... Mleko matki ma właściwości przeczyszczajace i dumam że stąd te kupy rzadsze.
My dziś szczepienie. Boję się trochę, na szczęście to 6w1... Ciekawe ile moj maly potworek waży. Dzisiaj pobudka była o 4 i o 8 a spała od północy. Gorzej z zaśnięciem wieczorami. Dl
Diewuszka u was i tak szybko zasnął, moja noe może czasem zasnąć przez 5h...
Kalika nie wytrzymalam i wyslalam meza do smyka. Jeszcze baterii nie włożyłam bo zapomniał kupić ale bujalam sama i małej się podoba!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ada0a731db01.jpgPumpkin, szynszyl, Reni@, Sunshine89, kalika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymizzelka wrote:mamy karmiące mieszanie jak u maluchów z kupa mi? U nas raz na 2 czy 3 dni
zielona i rzadka. chyba mleko mu nie służy. . a mamy bebilon pepti dha.
Mizzelka, kupa raz na 3 dni u dzieci na mm jest czymś normalnym. Bardziej nienormalna jest jeśli bardzo brzydko pachnie - rozwodnienie może być spowodowane nadmiernym pojeniem.k84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwia91 wrote:Moja dostaje czasem mm a kupki są raczej rzadkie i na ogół żółte albo żółto zielone. Warto zwrócić uwagę czy kupa jest świeża że tak powiem bo od razu po zrobieniu może być żółta ale jak polezy w pampersie robi się zielonkawa bo się utlenia... Mleko matki ma właściwości przeczyszczajace i dumam że stąd te kupy rzadsze.
My dziś szczepienie. Boję się trochę, na szczęście to 6w1... Ciekawe ile moj maly potworek waży. Dzisiaj pobudka była o 4 i o 8 a spała od północy. Gorzej z zaśnięciem wieczorami. Dl
Diewuszka u was i tak szybko zasnął, moja noe może czasem zasnąć przez 5h...
Kalika nie wytrzymalam i wyslalam meza do smyka. Jeszcze baterii nie włożyłam bo zapomniał kupić ale bujalam sama i małej się podoba!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ada0a731db01.jpgSylwia91 lubi tę wiadomość