WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj też pierwsze karmienie od 21 :)

Anieńka, ja szczepilam tymi na nfz. Borys zniosl to tak dzielnie, że bylabym zła gdybym zainwestowala w skojarzone. Po kazdym ukluciu 30sek placzu, jeszcze uśmiechał się do pielęgniarki :) po szczepieniu zero objawów. Najgorzej zniósł odklejanie plasterkow po opatrunkach.

Anieńka, szynszyl, Eryka lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały dalej je to się pozale.. bylam we wtorek u mojego gina. Okazuje się, że przyczyną niekonczacego się plamienia od porodu jest jakis 7mm odpad, ktory nie wyleciał z macicy, resztka łożyska albo jakichs innych tkanek. Jest to na szczęście malutkie i nie powoduje u mnie stanu zapalnego no ale jest.. wszystkie leki, które mogą pomoc zakazane przy kp, a alternatywa to szpital i lyzeczkowanie :( mam zaczekać ok 3-4tyg, może samo wyleci, jak nie będzie trzeba albo leki albo szpital :(

Sylwusia100 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś marudzimy. Kuba wstał o 23 30 i nie dał się uśpić do 1 30.. :/ Teraz je znów i zastanawiam się czy uśnie bez problemu.. Padam..

Dodam, że usnął z nami w łóżku i ze smoczkiem. Pierwszy raz taka akcja, żeby tak długo się bronił przed spaniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 05:35

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr ja też miałam spore krwawienie dopiero od paru dni się zmniejszyło, ale nadal podpasek używam. A wizyta u lekarza dopiero po świętach. Masakra. Do tego te hemoroidy ledwo siedzę przy karmieniu. Kupiłam procto glyvenol zobaczymy czy pomoże. My matki nie mamy łatwo..
    Może samo Ci się oczyści głowa do góry.

A Kuba usnął przy cycu. Ale jak go odłoźę to pewnie włączy mu się czujnik antyłóżeczkowy eh..

l54t4dr.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Dlaczego hexacima a nie infanrix hexa? Pytam jako specjalistke :-)
    Ma ciut mniej aluminium w składzie i jest nieco tańsza ;)

Pumpkin, Jola1985 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My drugie karmienie dopiero :) jestem wniebowzięta :)

Dziewczyny ktoś kiedyś pisał o odpazeniu.
    Nie wiem czy nam się nie robi na pupie. Teraz przed karmieniem jak przebierałam zauważyłam ze synek ma na pupie krostki malutkie. Czy to zaczyna się odpażenie czy coś innego ?

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dopiero drugie nocne karmienie a śpi od 20, jestem wyspana!!! Czyżby otulacz zadziałał ;-)

Pumpkin, Eryka, Jutysia lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina, jak skora czerwona i sa krostki to odparzenie jest. U mnie pomogl bepanthen.

Ja tez szczepilam Ade na NFZ, z racji tego, ze szczepimy tez pneumokoki to chodzimy czesciej do lekarza, bo robia po dwa wklucia, zeby dziecka nie klic za wiele przy jednej wizycie. Jak nam sie rozluzni grafik szczepien to dolozymy meningokoki.

Nie wiem czy juz Wam tego nie pisalam....

Dzisiaj mialam pobudki w odstepie godzinnym, czuje sie jak zombie, ale wstax musialam, bo starszego do szkoly trzeba zaprowadzic.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka - no to czad! Zasłużyłaś na chwilę oddechu. U mnie otulacz zakazany - jak mój facet zobaczył małą jak kijankę to się wystraszył i powiedział, że nigdy wiecej... no cóż. Nie będę się kłócić.

India - u mnie dziś podobnie... Winię brak kupy wieczorem i bardzo się kręciła całą noc... BTW, nie ma to jak rozmowy o kupie ;)

Kkkaaarrr - masakra... i co teraz? :/ Przykra sytuacja...

India9 lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India chyba jednak nie odparzenie krostki czerwone ale maja białe łepki :/
    Dziś albo jutro na szczepienie pójdę to lekarzowi pokarze od razu.

India9 lubi tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Kkkaaarrr - masakra... i co teraz? :/ Przykra sytuacja...
    Gin kazal byc dobrej mysli, ze jednak samo wyleci. Wskazane wszystko co podnosi oksytocyne z przytulankami wlacznie, wiec pomimo plamienia bedziemy probowac, choc ja sie z tymmalo komfortowo czuje, wiec zobaczymy czy sie uda... a jak sie nie uda to chyba wybiore szpital, bo bardzo chce karmic i te leki dla mnie odpadają

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Dziewczyny czy karmienie nocne od tygodnia co godzinę, półtorej to skok rozwojowy? Nie mam już do niego siły...
    nie chciałam polubić.
    pewnie tak... tak było u mojej córki.
    a znów u syna to mamy wrażenie ze skok ma non stop :/ może z 2 dni odpoczne

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy karmiące mieszanie jak u maluchów z kupa mi? U nas raz na 2 czy 3 dni :/ zielona i rzadka. chyba mleko mu nie służy. . a mamy bebilon pepti dha.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    My dziś marudzimy. Kuba wstał o 23 30 i nie dał się uśpić do 1 30.. :/ Teraz je znów i zastanawiam się czy uśnie bez problemu.. Padam..

Dodam, że usnął z nami w łóżku i ze smoczkiem. Pierwszy raz taka akcja, żeby tak długo się bronił przed spaniem.
    Ja mam tak co wieczór ;)
    jeszcze wstaje co godz lub 2 i pobudka po 7 :)

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę mamom, których dzieci aprobuja smoczek, Adaś niestety uważa je za wyjątkowe świństwo :( Do ssania chce tylko pierś i kiedy nie jest już głodny, a tylko czymś zdenerwowany, to mamy problem.

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj się chciałam umówić na szczepienie i Pani pielęgniarka stwierdziła, ze za tydzień się umówić na spokojnie.

kkkaaarrr mam nadzieję, że się uda bez interwencji, trochę się zmartwiłam, bo u mnie też nie ma końca ;/ w sobotę wizyta to się okaże.

u mnie nocne pobudki co 2h, ale to dlatego, że jak się obudzi w nocy to je chwilkę, max 10 min przysypia i nie mogę jej rozbudzić, żeby jeszcze podjadła, może z dnia na dzień będzie lepiej :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepiliśmy na nfz i jak już pisałam mała bardzo płakała, z każdym kolejnym ukłuciem bardziej. To było straszne. Była potem cały dzień płaczliwa i nie do odłożenia, ale na szczęście nic innego się nie działo, żadnej gorączki, ani nic innego.

zem3df9hdz9h654o.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dostaje czasem mm a kupki są raczej rzadkie i na ogół żółte albo żółto zielone. Warto zwrócić uwagę czy kupa jest świeża że tak powiem bo od razu po zrobieniu może być żółta ale jak polezy w pampersie robi się zielonkawa bo się utlenia... Mleko matki ma właściwości przeczyszczajace i dumam że stąd te kupy rzadsze.
    My dziś szczepienie. Boję się trochę, na szczęście to 6w1... Ciekawe ile moj maly potworek waży. Dzisiaj pobudka była o 4 i o 8 a spała od północy. Gorzej z zaśnięciem wieczorami. Dl

Diewuszka u was i tak szybko zasnął, moja noe może czasem zasnąć przez 5h...

Kalika nie wytrzymalam i wyslalam meza do smyka. Jeszcze baterii nie włożyłam bo zapomniał kupić ale bujalam sama i małej się podoba!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ada0a731db01.jpg

Pumpkin, szynszyl, Reni@, Sunshine89, kalika lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    mamy karmiące mieszanie jak u maluchów z kupa mi? U nas raz na 2 czy 3 dni :/ zielona i rzadka. chyba mleko mu nie służy. . a mamy bebilon pepti dha.
    U mnie co 12h a czasem 1 na 24h. Konsystencja gęsta, bliska rozgrzanej plasteliny. Kolor brązowo-zielony, jasny. Przepajam ok 30ml dziennie mimo że pediatra powiedziała, że nie ma potrzeby bo to właśnie powoduje rozwodnioną kupę. Ale mam wrażenie, że jakbym nie dawała, to mała miałaby zatwardzenie.

Mizzelka, kupa raz na 3 dni u dzieci na mm jest czymś normalnym. Bardziej nienormalna jest jeśli bardzo brzydko pachnie - rozwodnienie może być spowodowane nadmiernym pojeniem.

k84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Moja dostaje czasem mm a kupki są raczej rzadkie i na ogół żółte albo żółto zielone. Warto zwrócić uwagę czy kupa jest świeża że tak powiem bo od razu po zrobieniu może być żółta ale jak polezy w pampersie robi się zielonkawa bo się utlenia... Mleko matki ma właściwości przeczyszczajace i dumam że stąd te kupy rzadsze.
    My dziś szczepienie. Boję się trochę, na szczęście to 6w1... Ciekawe ile moj maly potworek waży. Dzisiaj pobudka była o 4 i o 8 a spała od północy. Gorzej z zaśnięciem wieczorami. Dl

Diewuszka u was i tak szybko zasnął, moja noe może czasem zasnąć przez 5h...

Kalika nie wytrzymalam i wyslalam meza do smyka. Jeszcze baterii nie włożyłam bo zapomniał kupić ale bujalam sama i małej się podoba!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ada0a731db01.jpg
    No i przez was i ja kupiłam tą huśtawkę - polowałam na nią jeszcze w ciąży ale postanowiłam się wstrzymać. Ale mnie nakręciłyście i kupiłam. Używkę to prawda ale kupiłam. :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

‹‹ 1053 1054 1055 1056 1057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ