WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • India9 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Gin kazal byc dobrej mysli, ze jednak samo wyleci. Wskazane wszystko co podnosi oksytocyne z przytulankami wlacznie, wiec pomimo plamienia bedziemy probowac, choc ja sie z tymmalo komfortowo czuje, wiec zobaczymy czy sie uda... a jak sie nie uda to chyba wybiore szpital, bo bardzo chce karmic i te leki dla mnie odpadają
    Kkkaaarrr, mi dwa razy wychodziło chyba.coś z pozostałości łożyska, takie strzępy czegoś. Za pierwzzym razem było to poprzedzone bólem podbrzusza. Krwawiłam ponad 5 tygodni, później już miałam tak jak powinnam kolejne etapy oczyszczania. Życzę, żeby szybko to z Ciebie wyszło, jeśli nadal krwawisz to nie powinno być problemu.

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Chwilka - no to czad! Zasłużyłaś na chwilę oddechu. U mnie otulacz zakazany - jak mój facet zobaczył małą jak kijankę to się wystraszył i powiedział, że nigdy wiecej... no cóż. Nie będę się kłócić.

India - u mnie dziś podobnie... Winię brak kupy wieczorem i bardzo się kręciła całą noc... BTW, nie ma to jak rozmowy o kupie ;)

Kkkaaarrr - masakra... i co teraz? :/ Przykra sytuacja...
    No moja baki caly czas puszczala i to ja budzilo

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    No moja baki caly czas puszczala i to ja budzilo
    No to u mnie właśnie tak było po hippie. Budzące bąki, ból brzuszka, problem z kupą i brzydka kupa o zapachu przekoszmarnym... Proponuję iść do lekarza żeby zmienić mleko...
    Zmiana mleka na nutramigen = po kilku dniach kupki się unormowały, kolor i konsystencja też, bąków nie ma praktycznie w ogóle, pryszcze i wysypka z buzi zniknęły w 100% (a podobno to był trądzik... jak widać pediatra pediatrze nierówny...).

• India9 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię piersią i.czasami raz.dziennie.bebiko daję

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas buzia ładna już, ciemieniucha też ustapila, kupy ladne, moze po szczepieniu te baki smierdzace? To mozliwe? Taka reakcja?

Ej, te hustawki naprawde sa takie cudowne i sie podobaja? Bo zaczelam sie zastanawiac.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wlasnie spi w hustawce bo tak to co 5 minut sie budzil. Kurde mam nadzieje ze sie za bardzo nie przyzwyczai. Ale pierwszy tez tak sypial i bylo ok.
    Ja dokarmiam mn i daje jeszcze zagestnik i kupy wlasnie takie plastelinowate albo jak geste ciasto nalesnikowe ;) zielona nam sie jeszcze nie zdarzyla. Zawsze zolta
    Dzis wlasnie kupilismy NAN. Najpierw probowalismy Bebilon, teraz bylo Bebiko ale cos mu te mleka nie podchodza. Jak pije to prezy się, jeczy i wogole taki "dziki" jest no i oczywiscie konczy sie mega ulewaniem

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi jeszcze czy Wasze dzieci jak nie śpią potrafia poleżeć spokojnie? Bo moj z rana po piciu 15-20 minut pod karuzela. A tak w ciagu dnia to wiecznie jeczy albo placze. Czasami nawet na rekach mu nie pasuje

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    U nas buzia ładna już, ciemieniucha też ustapila, kupy ladne, moze po szczepieniu te baki smierdzace? To mozliwe? Taka reakcja?

Ej, te hustawki naprawde sa takie cudowne i sie podobaja? Bo zaczelam sie zastanawiac.
    India, przy kp kupy luzne to norma, mleko matki lekko przeczyszcza.
    A hustawki - drogie jak nie wiem co i na niedlugo wystarczaja ale slyszalam ze to bujanie auto jest skuteczne i wymienne z noszeniem na rekach. Moj kregoslup ma dosc wiec sprobuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Powiedzcie mi jeszcze czy Wasze dzieci jak nie śpią potrafia poleżeć spokojnie? Bo moj z rana po piciu 15-20 minut pod karuzela. A tak w ciagu dnia to wiecznie jeczy albo placze. Czasami nawet na rekach mu nie pasuje
    No dokladnie 15-20min ale u mnie w bujaczku albo na macie. Guga do pluszakow zawieszonych na palaku. I tyle. I tez rano.

• India9 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Moja ma ze 3 razy dziennie tak, że posiedzi sobie leżaczku, czasem nawet pół godziny, chociaż faktycznie rano jest bardziej skora do zajnowabia się sama sobą

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Kkkaaarrr, mi dwa razy wychodziło chyba.coś z pozostałości łożyska, takie strzępy czegoś. Za pierwzzym razem było to poprzedzone bólem podbrzusza. Krwawiłam ponad 5 tygodni, później już miałam tak jak powinnam kolejne etapy oczyszczania. Życzę, żeby szybko to z Ciebie wyszło, jeśli nadal krwawisz to nie powinno być problemu.
    Obyś miała rację:)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Bo myslalam juz ze znow tylko nam się taki egzemplarz trafil ;) pierwszy synek od poczatku byl zajmujący. A Ignas pierwsze ponad 3 tyg tylko pil i spal wiec mialam nadzieje ze tym razem bedzie inaczej a tu lipa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 12:43

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Zazdroszczę mamom, których dzieci aprobuja smoczek, Adaś niestety uważa je za wyjątkowe świństwo :( Do ssania chce tylko pierś i kiedy nie jest już głodny, a tylko czymś zdenerwowany, to mamy problem.

I nas jest to samo. Ale może z drugiej strony to dobrze od kilku położnych słyszałam, że nie zalecają smoczka.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 24 listopada 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:

Olek też jest przytulanka. Sam poleży rano koło 30 minut z karuzelą albo w naszym łóżku. W ciągu dnia może ze dwa razy w bujaczku dociagnie do 20 minut. Zauwazylam, że bardzo lubi leżeć na przewijaku. I tam faktycznie jest spokojny. I popołudniu tez lubi leżeć i oglądać światło w salonie. Ale większość dnia zdecydowanie cyc i na ręce.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 24 listopada 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się pochwalę spaniem. Od 23:30 do 6:30 pięknie Księciunio w swoim łóżeczku przespał :-) i matka też wyspana po tych trzech dniach maratonu.

szynszyl, Jutysia, Pumpkin, mizzelka, Chwilka84 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też są chwile leżenia w leżaczku, ale zdecydowanie najlepiej jest oglądać świat na rękach :)

Karolina oby tak dalej ^^ (zazdraszczam :) )

kehlana moja malutka rzadko kiedy weźmie smoczka, w domu nie daję wcale, próbuję się wspomóc tylko jak płacze na spacerze albo w sklepie, czasem się udaje, jeśli nie wypluje go od razu :)

od wczoraj mamy uśmieszek za uśmieszkiem :) ślicznie wygląda taka radosna.

a te huśtawki super wyglądają, trochę kosmicznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 12:46

Pumpkin, Chwilka84 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ale zazdroszcze takiej nocy. Moj sie budzi 2 razy. Pierwsze spanie jeszcze spoko bo okolo 5 godzin no ale jak spi np od 20 do 1.00 to ja w tym czasie sie nie wyspie. No a potem z biedą 3 godziny wytrzyma bez mleka. Zanim zasnie i wgl to ja spie ok 1.5 - 2 godzin w tym czasie. O ile starszy sie nie obudzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 13:01

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj były straszne kolki ale dzisiaj jest dobrze mała spi już 4,5h tylko nie wiem czy dac jej spać czy ją budzic.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia ja podziwiam, że ogarniasz dwójkę! Szczerze mówiąc, nie wyobrazam sibie jeszcze jednego, biegajacego pod nogami malucha. Raczej nie dałabym rady, bo Olek jest zbyt absorbujacy.

A z nockami to coś za coś. U nas bardzo dużo czasu zajmuje wieczorne usypianie. Nieraz leży z cyckiem w buzi nawet trzy godziny. Zrobił sobie z mamy smoczka.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, zgadzam się, uśmiechy są cudowne <3 choćbym nie wiem jak była zmęczona, zawsze mnie kupuje jak się tak wyszczerzy :-)
    I to gadanie <3 jak go zaczynam naśladować to rozgaduje się jeszcze bardziej.

szynszyl, Chwilka84 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 1054 1055 1056 1057 1058 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ