WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysia u nas dokładnie to samo.. Kończy się ulewaniem bo je na siłę już... Jak wypluwa to moim zdaniem najedzona i próbuje ją uśpić albo dać smoczek niestety nie zawsze zdaje to egzamin :( tylko u nas powinno być po skoku juz.. Chociaż podobno dziecko urodzone wcześniej przechodzi skok później o odpowiednią ilość tyg

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Sarcia, współczuję. Wiem po swoim mężu, że przy katarze już testament spisuje, a jakby miał rękę w gipsie... Aż boję się pomyśleć.

Hahaha. Dobre :D Ależ to prawdziwe.

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś po pierwszej wizycie u lekarza. Kubuś zdrowy, trochę ma wysypkę ale niewielką, lekarz zasugerował przegląd diety. Powiedział, że nawet plasterek cytryny do herbaty moźe mieć znaczenie. Z owoców mam jeść tylko jabłka i okazjonalnie banany. Czekolady nie, miodu nie, orzechów nie. Nie mówiąc o daniach wzdymających typu grzybowa, bigos itd. Słodyczy nie bardzo, no i gotowych dań też najlepiej nie. Eh... Dziewczyny co kp, uważacie tak na maxa na to co jecie?
    Aha, i ważymy już 5 kg :) Jest co nosić oj jest.

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KRolina

hahaha moj by musial skrybe zareudnic do pisania testamemtu bo ma reke w gipsie hahahah :D

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    A my dziś po pierwszej wizycie u lekarza. Kubuś zdrowy, trochę ma wysypkę ale niewielką, lekarz zasugerował przegląd diety. Powiedział, że nawet plasterek cytryny do herbaty moźe mieć znaczenie. Z owoców mam jeść tylko jabłka i okazjonalnie banany. Czekolady nie, miodu nie, orzechów nie. Nie mówiąc o daniach wzdymających typu grzybowa, bigos itd. Słodyczy nie bardzo, no i gotowych dań też najlepiej nie. Eh... Dziewczyny co kp, uważacie tak na maxa na to co jecie?

Ja jem wszystko i jie wydziwiam, bo im wiecej produktow eliminowalam tym bardziej maly sie darl i prezyl, odkad jem wzzystko nawet bigos malemu nic sie nie dzieje dolegliwosci minely jak reka odjal :)

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Jak juz pisalam jem wszystko lacznie z pizza, frytkami i duza iloscia slodyczy. Codziennie herbate z cytryna pije i 2 - 3 kawy

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez po szczepieniu. Szczepilismy na Nfz i Jasio byl dzielny. Poplakal przy samych kuciach, teraz spi. Jestem tez dumna z siebie bo ja nie plakalam. Jednym slowem nie bylo zle. Wazy 4700g, przytyl 700g w 2 tyg, wiec w koncu troche nadgonil.
    Za dwa tyg pneumo i rota, cena to 320 i 280zl za dawke. U was tez takie ceny?

U gin tez bylam i wszystko ok, mozna wrocic do zywych i papa polog:)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    Dziewczyny, doradźcie, bo nie wiem czy coś robię źle czy po prostu powinnam uzbroić się w cierpliwość...
    Chodzi o karmienie piersią. Od urodzenia karmiłam małą 15 min. z jednej piersi i 15 min. z drugiej - wg zaleceń doradcy laktacyjnego ze szpitala. Wszystko było pięknie, córcia po takim karmieniu spała ok. 3h, a mama miała czas zrobić cokolwiek. Cudowny okres!
    Potem nastał etap przysypiania. Czyli jadła krócej, bo przysypiała i miałam problem żeby ją wybudzić. Karmienie trwało dłużej, ale przynajmniej spała dość dobrze.
    Od kilku dni jest kolejny etap. Po 7-8 minutach karmienia mała pręży się, zaczyna krzyczeć, tak jakby ją brzuszek bolał. Wypluwa pierś, za chwilę łapczywie próbuje się przyssać i z dalszego karmienia nici. Wygląda to tak, że albo próbuję ją nakarmić albo zmieniam pieluchę albo próbuję ją uśpić i nie mam czasu na cokolwiek :/ Co to może być? Daję jej Espumisan 2x10 kropli + 5 kropli Dicoflor. Nie wiem czy zjadłam coś nieodpowiedniego czy po prostu mam to przeczekać czy może jeszcze coś innego?
    Teraz jak to opisujesz to u nas wystepowaly etapy podobne, ale jakos tego nie rozgraniczylam dotychczas. Ja espumisan daje 4x7-8kropli, dicoflor 5kropli. Moze jest lepiej, ale czasem dalej sie prezy, trwa to zdecydowanie jednak krocej. Ogolnie tak jak pisalyscie po 2-3dniach podawania dopiero ten espumisan dziala, np nie mamy juz zielonych kup i jest ich wiecej niz 2 na dobe. Brzuszek dalsj go boli i sie prezy ale mniej. Przez to jego prezenie tez prawie za kazdym razem uda mu sie odbic po karmieniu, wxzesniej rzadko kiedy odbijal.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka ja jem wszystko i tak jak dziewczyny piszą łącznie z dużą ilością słodyczy.. Jadlam i schabowe i frytki i cheeseburgera i cole pilam... A nawet czekoladę jadlam i nie zauważyłam żeby gorzej było z kupą. Herbaty pije sporo i zawsze z cytryną.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka ja właśnie nie wiem ile u nas rota kosztuje a chce przy następnym szczepieniu dac ewentualnie miedzy szczepieniami.
    Jak Wy to robicie? Rozbijacie szczepienia?

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    Dziewczyny, doradźcie, bo nie wiem czy coś robię źle czy po prostu powinnam uzbroić się w cierpliwość...
    Chodzi o karmienie piersią. Od urodzenia karmiłam małą 15 min. z jednej piersi i 15 min. z drugiej - wg zaleceń doradcy laktacyjnego ze szpitala. Wszystko było pięknie, córcia po takim karmieniu spała ok. 3h, a mama miała czas zrobić cokolwiek. Cudowny okres!
    Potem nastał etap przysypiania. Czyli jadła krócej, bo przysypiała i miałam problem żeby ją wybudzić. Karmienie trwało dłużej, ale przynajmniej spała dość dobrze.
    Od kilku dni jest kolejny etap. Po 7-8 minutach karmienia mała pręży się, zaczyna krzyczeć, tak jakby ją brzuszek bolał. Wypluwa pierś, za chwilę łapczywie próbuje się przyssać i z dalszego karmienia nici. Wygląda to tak, że albo próbuję ją nakarmić albo zmieniam pieluchę albo próbuję ją uśpić i nie mam czasu na cokolwiek :/ Co to może być? Daję jej Espumisan 2x10 kropli + 5 kropli Dicoflor. Nie wiem czy zjadłam coś nieodpowiedniego czy po prostu mam to przeczekać czy może jeszcze coś innego?

Spróbuj wziąć do odbicia jak zaczyna się denerwować i jak beknie to wróć do karmienia. U nas czasami pomaga jak malutka rzuca się na cyca lapczywie i się nalyka powietrza.

klz9zbmhugl0l61p.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Otworzylam dzia pampersy 3 zeby zobaczyc czy jeszcze te 2 zuzyc czy nie. I strasznie cienkie w porownaniu z 2 są. Ciekawe jak będzie z chlonnoscia

Też miałam takie spostrzeżenia. Ale zużyliśmy już półtorej paczki i jest ok. Ładnie chłoną.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja glupia zapas 2 zrobilam a już ciasne się robią. Nie wiem czy zdążę wykorzystać... :/

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka ja probowalam na początku jeść wszystko, ale niestety było bardzo źle. Wymioty, ulewanie, problemy z brzuszkiem, wysypka. Poodstawialam te newralgiczne pokarmy i jest super.

A Olo właśnie usnął w chuście jak zmywałam :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam takie spostrzeżenia. Ale zużyliśmy już półtorej paczki i jest ok. Ładnie chłoną.
    Wlasnie zaueazylam ze inaczej sie "napelniaja". Maja te kanaliki

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Ja glupia zapas 2 zrobilam a już ciasne się robią. Nie wiem czy zdążę wykorzystać... :/

Ja dostalam duzo 2 i juz tez sie robia za małe. Mam cale opakowanie 100 szt i otwarte pewnie z 80 tam jeszcze jest.

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Olo właśnie usnął w chuście jak zmywałam :-)

Jaka masz chuste? Chce zamówić i właśnie się zastanawiam. Polecono mi bawełniana ze splotem skosno-krzyzowym, wzór w paski, bo ponoć łatwiej się dociąga. Znalazłam ładna od Little Frog, tylko mam problem z długością. Uczyłas się wiązać sama, czy z doradcą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 18:54

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ja dostalam duzo 2 i juz tez sie robia za małe. Mam cale opakowanie 100 szt i otwarte pewnie z 80 tam jeszcze jest.
    U nas dużo więcej bo ponad 200 :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz chyba 3 pampkow kupowac nie bede, wukorzystam te co mam i kupie 4 bo te trojki jakies oszukane sa bo ciasne sie ronia na mojego smerfika

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym jeść to na co mam ochotę, ale rozumiem że jakieś ograniczenia muszą być. Ale wydaje mi się, źe plasterek cytryny do herbaty to nie zbrodnia. Odstawię na razie słodycze i zobaczę co będzie.
    My kończymy pampki premium care 1 ostatnie 30 sztuk i przechodzimy na 2 bo już trochę 1 odciskają się na udach.
    Był temat leżaczków/bujaczków. U nas leżaczek tiny love sprawdza się świetnie. Czekam tylko żeby Kuba zainteresował się wiszącym lusterkiem i ślimaczkiem. Póki co bardziej interesuje go ciemny obraz na jasnej ścianie w salonie. Potrafi się w niego wpatrywac przez dłuższą chwilę.

l54t4dr.png
‹‹ 1056 1057 1058 1059 1060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ