WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Spróbuj wziąć do odbicia jak zaczyna się denerwować i jak beknie to wróć do karmienia. U nas czasami pomaga jak malutka rzuca się na cyca lapczywie i się nalyka powietrza.

Ja dokładnie tak robię i pomaga.

l54t4dr.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Powiedzcie mi jeszcze czy Wasze dzieci jak nie śpią potrafia poleżeć spokojnie? Bo moj z rana po piciu 15-20 minut pod karuzela. A tak w ciagu dnia to wiecznie jeczy albo placze. Czasami nawet na rekach mu nie pasuje
    U nas tak jest ehhh i zastanawiam się cxy to nie wina mleka.

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Jaka masz chuste? Chce zamówić i właśnie się zastanawiam. Polecono mi bawełniana ze splotem skosno-krzyzowym, wzór w paski, bo ponoć łatwiej się dociąga. Znalazłam ładna od Little Frog, tylko mam problem z długością. Uczyłas się wiązać sama, czy z doradcą?

Dokładnie taką jak piszesz :-)

http://littlefrog.pl/product-pol-2947-Chusta-tkana-Little-Frog-Boulder-Opal-L-4-6m-.html

Bardzo fajnie się sprawdza i mogę z czystym sumieniem polecić.
    A uczyłam się sama. Do chusty jest dołączona książeczka z trzema wiązaniami i dodatkowo filmiki na yt można sobie zerknąć. Bardzo łatwo tę chustę się dociąga.

kalika lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:

Dziewczyny u nas był póki co jeden taki chyba znaczący usmiech. Reszta przez sen głównie. Kiedy u was zaczęły się świadome uśmiechy? No i gaworzenie? Bo u nas narazie raczej marudzenie...

U nas Kubus juz roche sie usmiecha i pojawiłay sie pierwsze sylaby.Ale to chwile tego jest jak ma dobry humor i nie płacze.

Kehlana unas Mały tez nie smoczkowy i uwazam zeto utrudnia troche zycie, trudniej jest go gdzies uspokoiuc,osttanio u pediatry jak bylimy to siedziłam z wywalonym cyckiem bo tak płakał i nei słyszałysmy sie nawzajem.

Niecierpiwa, ja tez zauwazylam,że najlepsze rozmowy z Małym sa na przewijaku, lubi to miejsce.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Maly tez nie chce smoczka :\ chciałam go chrzcić za miesiąc ale jak go wziąć do kościoła jak smoczka nie chce tylko by na cycu wisial...

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tylko my dzis jestesmy po szczepieniach, czy wasze dzieciaki sa takie senne? Az sie martwie jak na niego patrze...

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika, z dlugoscia chusty jest tak, ze zalezy co besziesz wiazac. Na poczatek dla takiego malucha, ktory sam nie siedzi i glowy nie trzyma - 3,6 wystarczy bo masz w sumie chyba 2 wiazania, ktore sa bezpieczne. Pozniej do innych wiazan dluzsze chusty sa potrzebne.

Wiazania mozna sie nauczyc z yt ale na fb jest tez grupa chusty polska, gdzie mozesz wrzucic foto i podpowiedza czy jest ok, warto moim zdaniem.

Nowej chusty na poczatek bym nie proponowala, bo jeszcze sie rozciaga. Warto kupic uzywana bo juz jest wyciagnieta i dluzej trzyma ksztalt wiazania a wiec dziecko jest lepiej trzymane. Pasiak latwiej dociagnac bo widac za co lapiesz. Na fm mozna we wspomnianej grupie kupic chuste uzywana, poradzic sie itd. Polecam :) ja mam 2 chusty w tym 1 kolkowa i polecam. Kolkowa szybko sie wiaze i jest wygodna.

kalika lubi tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Nie tylko my dzis jestesmy po szczepieniach, czy wasze dzieciaki sa takie senne? Az sie martwie jak na niego patrze...
    Mój też senny. W sumie zaraz po zaszczepieniu zasnął i z małymi przerwami śpi dotychczas. Teraz pokarmilam go na śpiocha i myślę, że do 6 wytrzyma. Poza tym że senny, to też apetyczne mi się wydawał w tych okresach kiedy nie spał.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od 23 1 jedzonko :)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od20 pierwsze jedzonko :)

Eryka, Chwilka84 lubią tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my od 20 juz po drugim piciu. . .

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepienie mamy we wtorek. Ta szczepionka na receptę jest dostępna od reki?

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    My szczepienie mamy we wtorek. Ta szczepionka na receptę jest dostępna od reki?
    Zależy od apteki, ale często są braki i trzeba zamawiać, także się wcześniej zorientujcie.

aneta93, Kasik2 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• kalika Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady dziewczyny. Też słyszałam, że warto kupić używana chuste, bo jest bardziej miękka i lepiej się z nią pracuje, jednak zamówiłam już nową, rozmiar 4,2 m, bo mąż też chce chustowac, a jemu potrzebna trochę dłuższa. Dziś jest promocja -25% z racji Black Friday, także warto jeśli ktoś szuka chusty. Moja będzie taka:
    http://littlefrog.pl/product-pol-4571-Chusta-tkana-Little-Frog-Kyanit-4-2-m.html?product=4571

Pumpkin, kehlana_miyu, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale sie zdjeciem Hubcia z sesji :-)

http://static.pokazywarka.pl/i/7109429/698443/fb-img-1480060319477.jpg

Kasik2, Anoolka, diewuszka86, kehlana_miyu, Reni@, Sylwia91, NiecierpliwaKarolina, Jutysia, kkkaaarrr, Chwilka84, Anieńka lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Zależy od apteki, ale często są braki i trzeba zamawiać, także się wcześniej zorientujcie.
    Ja zrobiłam tak że zadzwoniłam do apteki, zapytałam się czy mają 3 sztuki, poszłam po receptę i wykupilam i mam z głowy na pół roku. Bo teraz one są jeszcze dostępne w niektórych aptekach a nie długo ich nie będzie przez kilka msc i przy kolejnych szczepieniach byłby problem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    A my dziś po pierwszej wizycie u lekarza. Kubuś zdrowy, trochę ma wysypkę ale niewielką, lekarz zasugerował przegląd diety. Powiedział, że nawet plasterek cytryny do herbaty moźe mieć znaczenie. Z owoców mam jeść tylko jabłka i okazjonalnie banany. Czekolady nie, miodu nie, orzechów nie. Nie mówiąc o daniach wzdymających typu grzybowa, bigos itd. Słodyczy nie bardzo, no i gotowych dań też najlepiej nie. Eh... Dziewczyny co kp, uważacie tak na maxa na to co jecie?
    Aha, i ważymy już 5 kg :) Jest co nosić oj jest.
    Lekarz chyba nigdy nie słyszał o trądziku noworodkowym lub o łojotokowym zapaleniu skóry już nie mówiąc o tym że to on powinien wiedzieć że wysypka po 3 miesiącu zycia dopiero może świadczyć o alergii a nie w 3 tug życia. Diewuszka jedz normalnie i nie słuchaj się tych bzdur.

Zapomniałam dodać że o alergii świadczy złe przybieranie na wadze i brzydkie kupy lub wielogodzinne bóle brzuszka a nie trzy krostki na krzyż ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 10:04

adrenalina, Eryka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szczepieniu. Z jednego oczka aż łza przy wykluciu poleciała :(
    Ale na szczęście już w domku przy cycu leży.

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja zrobiłam tak że zadzwoniłam do apteki, zapytałam się czy mają 3 sztuki, poszłam po receptę i wykupilam i mam z głowy na pół roku. Bo teraz one są jeszcze dostępne w niektórych aptekach a nie długo ich nie będzie przez kilka msc i przy kolejnych szczepieniach byłby problem.
    Anoolka, a gdzie trzymasz szczepionki na późniejsze terminy? U mnie w aptece trzymają wykupione leki tylko przez miesiąc :/

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolejna fatalna nic. Ja nie wiem co w niego wstąpiło ostatnio :( jak wypil o 4 to trochę pospal a potem zas jeczenie i płacz. Po 7 dalam mu mleko i do hustawki wlozylam no to jeszcze spi bo go buja. A i ja troche sie zdrzemnelam w tym czasie

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
‹‹ 1057 1058 1059 1060 1061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ