Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni@ wrote:Powiedzcie mi jeszcze czy Wasze dzieci jak nie śpią potrafia poleżeć spokojnie? Bo moj z rana po piciu 15-20 minut pod karuzela. A tak w ciagu dnia to wiecznie jeczy albo placze. Czasami nawet na rekach mu nie pasuje
-
kalika wrote:Jaka masz chuste? Chce zamówić i właśnie się zastanawiam. Polecono mi bawełniana ze splotem skosno-krzyzowym, wzór w paski, bo ponoć łatwiej się dociąga. Znalazłam ładna od Little Frog, tylko mam problem z długością. Uczyłas się wiązać sama, czy z doradcą?
Dokładnie taką jak piszesz
http://littlefrog.pl/product-pol-2947-Chusta-tkana-Little-Frog-Boulder-Opal-L-4-6m-.html
Bardzo fajnie się sprawdza i mogę z czystym sumieniem polecić.
A uczyłam się sama. Do chusty jest dołączona książeczka z trzema wiązaniami i dodatkowo filmiki na yt można sobie zerknąć. Bardzo łatwo tę chustę się dociąga.kalika lubi tę wiadomość
-
Sylwia91 wrote:
Dziewczyny u nas był póki co jeden taki chyba znaczący usmiech. Reszta przez sen głównie. Kiedy u was zaczęły się świadome uśmiechy? No i gaworzenie? Bo u nas narazie raczej marudzenie...
U nas Kubus juz roche sie usmiecha i pojawiłay sie pierwsze sylaby.Ale to chwile tego jest jak ma dobry humor i nie płacze.
Kehlana unas Mały tez nie smoczkowy i uwazam zeto utrudnia troche zycie, trudniej jest go gdzies uspokoiuc,osttanio u pediatry jak bylimy to siedziłam z wywalonym cyckiem bo tak płakał i nei słyszałysmy sie nawzajem.
Niecierpiwa, ja tez zauwazylam,że najlepsze rozmowy z Małym sa na przewijaku, lubi to miejsce.
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKalika, z dlugoscia chusty jest tak, ze zalezy co besziesz wiazac. Na poczatek dla takiego malucha, ktory sam nie siedzi i glowy nie trzyma - 3,6 wystarczy bo masz w sumie chyba 2 wiazania, ktore sa bezpieczne. Pozniej do innych wiazan dluzsze chusty sa potrzebne.
Wiazania mozna sie nauczyc z yt ale na fb jest tez grupa chusty polska, gdzie mozesz wrzucic foto i podpowiedza czy jest ok, warto moim zdaniem.
Nowej chusty na poczatek bym nie proponowala, bo jeszcze sie rozciaga. Warto kupic uzywana bo juz jest wyciagnieta i dluzej trzyma ksztalt wiazania a wiec dziecko jest lepiej trzymane. Pasiak latwiej dociagnac bo widac za co lapiesz. Na fm mozna we wspomnianej grupie kupic chuste uzywana, poradzic sie itd. Polecamja mam 2 chusty w tym 1 kolkowa i polecam. Kolkowa szybko sie wiaze i jest wygodna.
kalika lubi tę wiadomość
-
Anieńka wrote:Nie tylko my dzis jestesmy po szczepieniach, czy wasze dzieciaki sa takie senne? Az sie martwie jak na niego patrze...
06.2015 - nasz aniołek:*
-
nick nieaktualny
-
aneta93 wrote:My szczepienie mamy we wtorek. Ta szczepionka na receptę jest dostępna od reki?
aneta93, Kasik2 lubią tę wiadomość
-
Dzięki za rady dziewczyny. Też słyszałam, że warto kupić używana chuste, bo jest bardziej miękka i lepiej się z nią pracuje, jednak zamówiłam już nową, rozmiar 4,2 m, bo mąż też chce chustowac, a jemu potrzebna trochę dłuższa. Dziś jest promocja -25% z racji Black Friday, także warto jeśli ktoś szuka chusty. Moja będzie taka:
http://littlefrog.pl/product-pol-4571-Chusta-tkana-Little-Frog-Kyanit-4-2-m.html?product=4571Pumpkin, kehlana_miyu, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość
-
Pochwale sie zdjeciem Hubcia z sesji
http://static.pokazywarka.pl/i/7109429/698443/fb-img-1480060319477.jpg
Kasik2, Anoolka, diewuszka86, kehlana_miyu, Reni@, Sylwia91, NiecierpliwaKarolina, Jutysia, kkkaaarrr, Chwilka84, Anieńka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykalika wrote:Zależy od apteki, ale często są braki i trzeba zamawiać, także się wcześniej zorientujcie.
-
nick nieaktualnydiewuszka86 wrote:A my dziś po pierwszej wizycie u lekarza. Kubuś zdrowy, trochę ma wysypkę ale niewielką, lekarz zasugerował przegląd diety. Powiedział, że nawet plasterek cytryny do herbaty moźe mieć znaczenie. Z owoców mam jeść tylko jabłka i okazjonalnie banany. Czekolady nie, miodu nie, orzechów nie. Nie mówiąc o daniach wzdymających typu grzybowa, bigos itd. Słodyczy nie bardzo, no i gotowych dań też najlepiej nie. Eh... Dziewczyny co kp, uważacie tak na maxa na to co jecie?
Aha, i ważymy już 5 kgJest co nosić oj jest.
Zapomniałam dodać że o alergii świadczy złe przybieranie na wadze i brzydkie kupy lub wielogodzinne bóle brzuszka a nie trzy krostki na krzyżWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 10:04
adrenalina, Eryka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Ja zrobiłam tak że zadzwoniłam do apteki, zapytałam się czy mają 3 sztuki, poszłam po receptę i wykupilam i mam z głowy na pół roku. Bo teraz one są jeszcze dostępne w niektórych aptekach a nie długo ich nie będzie przez kilka msc i przy kolejnych szczepieniach byłby problem.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
U nas kolejna fatalna nic. Ja nie wiem co w niego wstąpiło ostatnio
jak wypil o 4 to trochę pospal a potem zas jeczenie i płacz. Po 7 dalam mu mleko i do hustawki wlozylam no to jeszcze spi bo go buja. A i ja troche sie zdrzemnelam w tym czasie