WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zapomniałam o newsie naszego wczorajszego dnia. Była u nas położna na ostatniej wizycie i stwierdziła, że u Olka pojawiły się pierwsze oznaki ząbkowania...
    Tak mi samej coś przez myśl przemknęło ze dwa razy, ale stwierdziłam, że to za wcześnie. A ona sama wczoraj o tym wspomniała jak go zobaczyła i sprawdziła dziąsła.
    Nie wiem jak ja będę karmić...

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    I zapomniałam o newsie naszego wczorajszego dnia. Była u nas położna na ostatniej wizycie i stwierdziła, że u Olka pojawiły się pierwsze oznaki ząbkowania...
    Tak mi samej coś przez myśl przemknęło ze dwa razy, ale stwierdziłam, że to za wcześnie. A ona sama wczoraj o tym wspomniała jak go zobaczyła i sprawdziła dziąsła.
    Nie wiem jak ja będę karmić...

Ale że już? Tak szybko? =-O

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia u nas to samo.. Nie umie ulezec sama spokojnie. Co chwila marudzenie najlepiej by było z cycem non stop. Dzisiaj dostała zakaz dokarmiania bo przytyła 740g w dwa tygodnie co jest bardzo duzo... Uczę ją ssać smoczek. Tak tak, smoczek... Bo ona wciaz by ssala piers a wtedy się przejada i zwraca nadmiar :( po szczepieniu smoczek ukoil nerwy. Krzyku bylo duzo więc cieszę się ze to 6w1..

Co do huśtawki to ja nie odczulam kosztu zakupu bo dopłacić musialan tylko 59zl. Resztę pokryła karta podarunkowa do smyka. Nie mogę się doczekać aż włoże baterie! :D

Karolina matko jedyna tak szybko ząbki? :o

Dziewczyny u nas był póki co jeden taki chyba znaczący usmiech. Reszta przez sen głównie. Kiedy u was zaczęły się świadome uśmiechy? No i gaworzenie? Bo u nas narazie raczej marudzenie...

Canario lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Powiedzcie mi jeszcze czy Wasze dzieci jak nie śpią potrafia poleżeć spokojnie? Bo moj z rana po piciu 15-20 minut pod karuzela. A tak w ciagu dnia to wiecznie jeczy albo placze. Czasami nawet na rekach mu nie pasuje
    Oliwia akurat uwielbia leżakować na łóżku i oglądać z zaciekawieniem otaczający ją świat. W ciągu dnia ma takie trzy - mniej więcej godzinne - okresy, podczas których potrafi patrzeć cały czas na lalkę i uśmiechać się co chwilę do niej :D A mnie to wtedy tak rozczula, że zamiast wziąć się za sprzątanie, to dołączam do niej i razem sobie "gugamy" (w sumie bardziej ja, niż ona - malutka jest bowiem na etapie nauki układania języka, celem wydobywania z siebie kolejnych odgłosów) i śmiejemy :D

Sylwia91, Basieńka rozkosznie prezentuje się w swoim bujaczku :D

Reni@, Pumpkin, Sylwia91 lubią tę wiadomość

klz9upjyjtca1iud.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ze ja tez sie zastanawiam czy malego dziasla juz nie swedza. Smoczek tak zasysa i wrecz gryzie. Starszy mial pierwsze zeby przed 7 miesiacem. Za to mąż ma w ksiazeczce wpisane juz przed skonczeniem 4 miesiąca

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia i jak się czujecie po szczepieniu?

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Renia u nas to samo.. Nie umie ulezec sama spokojnie. Co chwila marudzenie najlepiej by było z cycem non stop. Dzisiaj dostała zakaz dokarmiania bo przytyła 740g w dwa tygodnie co jest bardzo duzo... Uczę ją ssać smoczek. Tak tak, smoczek... Bo ona wciaz by ssala piers a wtedy się przejada i zwraca nadmiar :( po szczepieniu smoczek ukoil nerwy. Krzyku bylo duzo więc cieszę się ze to 6w1..

Co do huśtawki to ja nie odczulam kosztu zakupu bo dopłacić musialan tylko 59zl. Resztę pokryła karta podarunkowa do smyka. Nie mogę się doczekać aż włoże baterie! :D

Karolina matko jedyna tak szybko ząbki? :o

Dziewczyny u nas był póki co jeden taki chyba znaczący usmiech. Reszta przez sen głównie. Kiedy u was zaczęły się świadome uśmiechy? No i gaworzenie? Bo u nas narazie raczej marudzenie...

Ja tez nie odczułam kosztu huśtawki bo dostaliśmy taka w prezencie :)

U nas nocka średnia, teraz odpoczywam bo obie śpią, ale młodsza wybudzają co jakiś czas bolące bąki :/ dlatego nie pospie
    Jak temu zaradzić ?

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj masowalam brzuszek okreznymi ruchami i poszła spora kupa

• Elina Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u na Daria dzisiaj ładnie śpi bo od 1 do 5 rano potem do 9 i tetaz spała do 14 a teraz sobie ogląda grzechotke od wózka. Nie wiem czy wiecie ale takie maluszki bardziej wolą patrzeć to co z boku niż z góry.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    A u na Daria dzisiaj ładnie śpi bo od 1 do 5 rano potem do 9 i tetaz spała do 14 a teraz sobie ogląda grzechotke od wózka. Nie wiem czy wiecie ale takie maluszki bardziej wolą patrzeć to co z boku niż z góry.
    Dokładnie moja też główkę na bok przekreca bo jeszcze na wprost nie umie utrzymać więc ogląda to co na boku

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez patrzy na bok. Czasami w łóżeczku spojrzy na karuzele ale dosłownie kilka sekund.
    My szczepienie mamy jutro rano. Już się boje.

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez więcej na bok. Chociaz jak karuzela włączona to poteafi kilka minut na wprost patrzec. Teraz w koncu padl i spi na brzuszku. Ciekawe jak dlugo wytrzyma ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otworzylam dzia pampersy 3 zeby zobaczyc czy jeszcze te 2 zuzyc czy nie. I strasznie cienkie w porownaniu z 2 są. Ciekawe jak będzie z chlonnoscia

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Sylwia i jak się czujecie po szczepieniu?
    Całkiem nieźle chociaż mała trochę rozdrażniona i płaczliwa. Śpi u mnie na brzuszku właśnie i spróbuję ją odłożyć zaraz bo nie było mowy o zaśnięciu w wózku czy kołysce. Gorączki odpukać nie mamy narazie

Kasik2 lubi tę wiadomość

• Jutysia Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, doradźcie, bo nie wiem czy coś robię źle czy po prostu powinnam uzbroić się w cierpliwość...
    Chodzi o karmienie piersią. Od urodzenia karmiłam małą 15 min. z jednej piersi i 15 min. z drugiej - wg zaleceń doradcy laktacyjnego ze szpitala. Wszystko było pięknie, córcia po takim karmieniu spała ok. 3h, a mama miała czas zrobić cokolwiek. Cudowny okres!
    Potem nastał etap przysypiania. Czyli jadła krócej, bo przysypiała i miałam problem żeby ją wybudzić. Karmienie trwało dłużej, ale przynajmniej spała dość dobrze.
    Od kilku dni jest kolejny etap. Po 7-8 minutach karmienia mała pręży się, zaczyna krzyczeć, tak jakby ją brzuszek bolał. Wypluwa pierś, za chwilę łapczywie próbuje się przyssać i z dalszego karmienia nici. Wygląda to tak, że albo próbuję ją nakarmić albo zmieniam pieluchę albo próbuję ją uśpić i nie mam czasu na cokolwiek :/ Co to może być? Daję jej Espumisan 2x10 kropli + 5 kropli Dicoflor. Nie wiem czy zjadłam coś nieodpowiedniego czy po prostu mam to przeczekać czy może jeszcze coś innego?

ijpbdf9h93cgicla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze wam cos powiedziec...

mojm zdolny maz ma dlon w gipsie bo cos zrobil sobie z kciukiem i spuchlo mu jak balon, wczoraj z nim na ip bylam..nedojz ze 2 tugodnie w domu to do niczego sie nie przyda.... bo nawet malegomna rece nie wezmie.. faceci

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Ale że już? Tak szybko? =-O
    Też byłam zaskoczona, że już. Od kilku dni ma ślinotok - powódź, wklada ciągle piąstki do buzi i położna stwierdziła, że dziąsła ma rozpulchnione. Ale powiedziała, że to jeszcze troszkę potrwa, że ząb nie wyjdzie za trzy dni.

Renia to może być to, bo Olek też od kilku dni bardzo mocno zaciska buźkę i mocno ssie. Aż mnie bolą brodawki, a nie miałam z tym wcześniej problemu.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    Dziewczyny, doradźcie, bo nie wiem czy coś robię źle czy po prostu powinnam uzbroić się w cierpliwość...
    Chodzi o karmienie piersią. Od urodzenia karmiłam małą 15 min. z jednej piersi i 15 min. z drugiej - wg zaleceń doradcy laktacyjnego ze szpitala. Wszystko było pięknie, córcia po takim karmieniu spała ok. 3h, a mama miała czas zrobić cokolwiek. Cudowny okres!
    Potem nastał etap przysypiania. Czyli jadła krócej, bo przysypiała i miałam problem żeby ją wybudzić. Karmienie trwało dłużej, ale przynajmniej spała dość dobrze.
    Od kilku dni jest kolejny etap. Po 7-8 minutach karmienia mała pręży się, zaczyna krzyczeć, tak jakby ją brzuszek bolał. Wypluwa pierś, za chwilę łapczywie próbuje się przyssać i z dalszego karmienia nici. Wygląda to tak, że albo próbuję ją nakarmić albo zmieniam pieluchę albo próbuję ją uśpić i nie mam czasu na cokolwiek :/ Co to może być? Daję jej Espumisan 2x10 kropli + 5 kropli Dicoflor. Nie wiem czy zjadłam coś nieodpowiedniego czy po prostu mam to przeczekać czy może jeszcze coś innego?

Jutysia wg mnie to pierwszy skok rozwojowy. Musisz przeczekać. Staraj się dużo przytulać tak pionowo i mozesz masować brzuszek i plecki (u nas to pomagało).

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, współczuję. Wiem po swoim mężu, że przy katarze już testament spisuje, a jakby miał rękę w gipsie... Aż boję się pomyśleć.

Sylwia91, diewuszka86, sarcia123, Chwilka84 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Sarcia, współczuję. Wiem po swoim mężu, że przy katarze już testament spisuje, a jakby miał rękę w gipsie... Aż boję się pomyśleć.
    Karolka padlam... Hehehe testament :D

‹‹ 1055 1056 1057 1058 1059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ