Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U nas po szczepieniu ok. Nie zauważyłam żeby była bardziej senna niż zazwyczaj. Gorączki żadnej nie było. Mieliśmy za to wielki problem z zaśnięciem na noc bo jak wstała o 18 tak do 1 nie spała na dobre, jedna krótka drzemka w między czasie się zdarzyła tylko. Za to jak o 1 zasnęła tak o 6:20 dopiero pobudka! Przełom! Pierwszy raz tyle spała. Zjadla i o 7 znów zasnęła i tak do 9:30 kiedy ją obudziłam bo strasznie katar splynal więc chciałam oczyścić.
Miejsce po wkluciu też ładnie wygląda.
U nas dzwonie do lekarki po receptę, zamawiam w aptece na dany dzień. Wolę nie trzymać tego w domu żeby nie uszkodzić przez nieuwagę. Nie wiem czy mam odpowiednią temperaturę w lodówce żeby to przechowywać -
u nas noc nie najgorsza, ale i tak się nie wysypiam
ktoś kiedyś pytał o wizytę pielęgniarki środowiskowej, dzisiaj położna mi mówiła, że przyjdzie tak w 3, 4 miesiącu żeby zobaczyć czy dziecko ma wszystko co potrzeba i nie jest zaniedbane, że to taki wymóg przepisów jest -
diewuszka86 wrote:A my dziś po pierwszej wizycie u lekarza. Kubuś zdrowy, trochę ma wysypkę ale niewielką, lekarz zasugerował przegląd diety. Powiedział, że nawet plasterek cytryny do herbaty moźe mieć znaczenie. Z owoców mam jeść tylko jabłka i okazjonalnie banany. Czekolady nie, miodu nie, orzechów nie. Nie mówiąc o daniach wzdymających typu grzybowa, bigos itd. Słodyczy nie bardzo, no i gotowych dań też najlepiej nie. Eh... Dziewczyny co kp, uważacie tak na maxa na to co jecie?
Aha, i ważymy już 5 kgJest co nosić oj jest.
Malutka wysypka zdarza.sie.we wczesnym niemowlectwie i z tego co.czytalam jest to sprawa hormonalna -
Anieńka wrote:My tez po szczepieniu. Szczepilismy na Nfz i Jasio byl dzielny. Poplakal przy samych kuciach, teraz spi. Jestem tez dumna z siebie bo ja nie plakalam. Jednym slowem nie bylo zle. Wazy 4700g, przytyl 700g w 2 tyg, wiec w koncu troche nadgonil.
Za dwa tyg pneumo i rota, cena to 320 i 280zl za dawke. U was tez takie ceny?
U gin tez bylam i wszystko ok, mozna wrocic do zywych i papa polog:) -
Nasza nocka całkiem ok, 22-2, 2.30-5.00, a po 6 i tak już musiałam wstać.
Kupiłam fajną, dużą matę. Jeśli ktoś szuka to polecam Taf Toys 100x150( niebieska z pałąkami)
Taka:
https://www.toysplanet.pl/product-pol-1800208858-Taf-Toys-DUZA-MATA-INTERAKTYWNA-3w1-Plac-Zabaw.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 12:38
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
szynszyl wrote:Ja właśnie jestem w trakcie przygotowywania ocieplanej maty na podłogę takiej 1,5 na 2m, żeby malutka miała gdzie się bawić i uczyć później raczkować, bo mamy panele tylko na podłodze.
ale chyba kupię taką małą matęmasz jakiś sprawdzony sklep ?
Ja bym chciała taka 1cm (ta grubsza) i fajnie jakby była dwustronna. -
My mamy od 2 dni mate Skip Hop i mały fajnie się nią zaczyna interesować. Z tej samej firmy są reż takie piankowe maty na podłogę w dużym rozmiarze i mam zamiar właśnie coś takiego kupić, żeby odizolowac małego od podłogi, jak zacznie się przewracac i czołgac.
06.2015 - nasz aniołek:*
-
u nas 215 kosztuje 6w1.
Moja mała dzisiaj mnie zadziwia, śpi praktycznie cały dzień z krótkimi przerwami na jedzenie i takie rozglądanie się po pokojach, ale nie ma problemu z zaśnięciem. Zaczynam myśleć, że zakończył się dopiero u nas skok rozwojowy, bo w nocy zaczęła lepiej spać. Nie zapeszajmy...
kupiłam jej smoczek okrągły, bo innego nie umiała złapać - WYBAWIENIE!Jutysia, diewuszka86, Chwilka84, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Wczoraj Młody skończył miesiąc!
Byliśmy u lekarza w środę i waży 4515 czyli w 3 tygodnie przytył kilogram
Jak sobie uświadomiłam, że już nie jest noworodkiem to się popłakałam. Ach te hormony
Jutysia, diewuszka86, Kasik2, NiecierpliwaKarolina, Reni@, Elina, Sylwusia100, szynszyl, Anoolka, Anieńka, Sylwia91, kalika, Chwilka84, Eryka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość