WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marlon Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spimy razem. Klade go w srodku poduszki ciazowej, zeby go nie zgniesc. Jest taki malutki, ze mysle, ze nie bedzie pamietał.

Pumpkin lubi tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jedna szczepionka na pneumo+ meningo??

My tez epimy razem, bo Ada ulewa i czasem trzeba ja w nocy podniesc. Nie wiem czy bym sie obudzila, gdyby spala oddzielnie. Pewnie jeszxze z miesiac/ dwa i wyladuje w swoim lozeczku ;-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 3 dni nie śpię z synkiem :)
    Od pierwszych dni karmiłam ostatni raz o 20:00 i kładłam go do łóżeczka. Budził się około 1:00 na jedzenie i od pierwszej już spał ze mną.
    A od trzech dni uczę go ze śpi już sam.
    Około 20:00-21:00 ostatnie karmienie. I śpi teraz do około 3:00 budzi na karmienie przeciąganiem się, nakarmię i jak już zaśnie przy cycu odkładam do łóżeczka. Budzi się przy odkładaniu. Ale włączam mu karuzelkę przykrywam i idę spać. Zanim karuzelka się wyłączy mały już śpi. A dzis mam zamiar wrócić do łóżka naszego do męża. Bo do tej pory spałam w pokoiku synka.

Pumpkin, Chwilka84 lubią tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Kalika

jasne ze tak, ale pozwól ze podtrzymam swoje zdanie w tym temacie :) kazdy niech ze swlim dzieckiem robi co uwaza za sluszne:))

KAROLINA

ja 4 kupie w nast tygodniu bo mam jeszcze pol op 3 do zuxycia i na mojego tez one sie robia ciasne...i krotkie pod n plecami
    Sarcia, póki jest w tym temacie dobrowolnosc, to każdy postępuje wg własnego uznania. Ja robię tak, bo mam namacalne dowody na to, że jest to realne zagrożenie, przed którym można się zabezpieczyc, a nie liczyć, że się uda. Zawsze żal tych dzieci, które mogłyby żyć, gdyby wybór rodziców był inny.

Anoolka lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• kalika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Ja karmie tak jak India napisała.
    Marlon. Pneumo +meningo to jest jedna szczepionka a rota kolejna a 6w 1 jeszcze co innego
    Marlon, 6w1 to szczepionki z książeczki oznaczone DTP (Błonica, tezec, krztusiec), HIb (H.influenzae) IPV (polio) i WZW B. Pneumokoki, meningokoki i rotawirusy to szczepienia spoza obowiązkowych i nie ma ich w książeczce. Pneumo i meningo to 2 różne preparaty podawane w zastrzyku, rota podaje się doustnie. Na pierwszej wizycie możesz zaszczepić dziecko tylko 6w1, albo 6w1 + rota i/lub pneumo. Na kolejnej wizycie szczepiennej podać można dodatkowo też meningo.

marlon, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    My spimy razem. Klade go w srodku poduszki ciazowej, zeby go nie zgniesc. Jest taki malutki, ze mysle, ze nie bedzie pamietał.
    Nie wpadłam na to z poduszką ciążową! Zdarza się, że biorę małą do łóżka i sama nie śpię tylko drzemie bo boje się że zgniotę małą...

marlon lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Marlon, 6w1 to szczepionki z książeczki oznaczone DTP (Błonica, tezec, krztusiec), HIb (H.influenzae) IPV (polio) i WZW B. Pneumokoki, meningokoki i rotawirusy to szczepienia spoza obowiązkowych i nie ma ich w książeczce. Pneumo i meningo to 2 różne preparaty podawane w zastrzyku, rota podaje się doustnie. Na pierwszej wizycie możesz zaszczepić dziecko tylko 6w1, albo 6w1 + rota i/lub pneumo. Na kolejnej wizycie szczepiennej podać można dodatkowo też meningo.

Kalika, ale mówisz że najlepiej zrobić 6w1+rota (kłucie + doustne) a na następnej pneumo+meningo (kłucie + kłucie)?

BTW, widzę że przez obecność w branży dzieciowej jesteś nieocenioną pomocą dla większości z nas :) Mam nadzieje że Cię nie męczymy za bardzo :)

• kalika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin, ja teraz, w 8 tygodniu, szczepilam 6w1 i rota. Szczepie rota w 3 dawkach, bo ma szersze spektrum działania. Za 2 tyg idę na pneumokoki, a za kolejne 4 (po 6 tyg od pierwszego szczepienia) na kolejną dawkę 6w1 i rota i może wtedy podam też kolejna dawkę pneumokokow. Meningokoki zaszczepie po 4 miesiącu. Schematów jest wiele. Można podawać nawet wszystko na jednej wizycie, ale wówczas trudniej ocenić która szczepionka jest przyczyną ewentualnego NOPu i wg mnie szkoda organizm obciążać taka ilością "pracy" na jeden raz.

Nie męczycie mnie :) Jak chce, to się udzielam, jak nie to nie, także luz ;) Z tego co widzę, to chyba Anoolka też zna się na rzeczy, bo mądrze pisze dziewczyna ;)

marlon, kehlana_miyu, Anoolka, Pumpkin lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie przyzwyczajam do spania miedzy nami bo wiem ze pozniej przez to sa prpblemy bo dzieci nie chca same spac, a wole sie teraz pomeczyc i wstac niz pozniej przez trzy lata prywatnosci z mezem nie miec :)

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierwszego absolutnie do lozka nie bralam. Latro nie bylo bo marnie sypial ale sie udalo. Teraz zdarza sie ze biore nad ranem ale spi u mnie na brzuchu i jak sie przebudzan to odkładam. Spimy w jednym pokoju i Ignas placzem czesto budzi Mikolaja

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się w ciąży zarzekalam, że nie będę spać z dzieckiem, ale teraz często nam się zdarza. Nieraz po prostu przysypiam przy nocnym karmieniu. Kiedy biorę go do łóżka, pozbywam się poduszek i kładę go wyżej, żeby nie naciagnac na niego kołdry. W dzień zazwyczaj odkładam go do łóżeczka na drzemki, chyba, że akurat chcę go potulić gdy zaśnie na moich kolanach :)

Też się trochę martwię, czy go nie przyzwyczaje do spania z nami, ale stwierdziłam, że postaram się być bardziej konsekwentna jak on zacznie lepiej sypiac. Na razie w nocy jestem zbyt zmęczona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 11:28

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly w dzien spi sobie w wozku albo na lozku na brzuszku a w nocy spi w lezaczku tiny love ktory stawiam kolo łóżka. Z nami jak narazie nie spi.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile waza wasze pociechy tak z ciekawosci :) ?

Ja dzis wazylam Igusia i wg naszej wagi waY 6700 gm:)

• kalika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój 5600g, urodzeniowa 3870g. Ma 8 tygodni.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Evelle Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Franus 4900 wczoraj była polozna ja się uginam już albo za dużo go noszę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 12:41

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że piszecie jak śpicie z maluszkami, ja póki co śpię w pokoju małego na niewygodnej kanapie i marzę żeby wrócić już do sypialni wstępnie myślałam że po pół roku ale chyba nie dam rady tak długo pokój prawie obok, czytając wasze posty skłaniam się już dziś przeprowadzić do sypialni!!!

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę że akurat na szczepieniach to słabo zarabiają, w końcu lepiej jak ktoś jest chory, więcej leków, badań itp.

Ja na rotawirusa nie będę szczepić póki co pneumokoki :)

Ja spałam z malutka w pierwszych 2 tyg. Teraz zdarza mi się tylko jak nieopatrznie wezmę ją do karmienia na lezaco, zawsze myślę że nie usne i usypiam, ale to było może z 3 razy, pilnuje się i siadam :)

Nie mam pojecia ile teraz waży maluszek, ale już taki pultasek się zrobił :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl, firmy farmaceutyczne na szczepieniach na pewno zarabiają, zreszta tak jak i na lekach i suplementach, ale nic w tym dziwnego. Lekarze i reszta personelu medycznego z tego tytułu raczej zysków nie mają, tylko dodatkowa pracę ;)

My z Mikołajem nie śpimy. On w kołysce obok łóżka, gdzie śpimy my, a karmienia zawsze na fotelu w jego pokoju.

Anoolka lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała śpi albo w kołysce u niej w pokoju, a ja przy niej na łóżku, albo u nas w sypialni w wózku przy łóżku. Spanie jej z nami nie wchodzi w grę, bo o ile ja śpię czujnie, to mąż już nie i boję się że by jej coś zrobił niechcący... jak spałam z nią sama to brałam czasem na karmienie do łóżka i już zostawała, ale na palcach u jednej ręki można policzyć takie sytuacje. Częściej się to zdarzalo jak była mniejsza, albo jak szłam na popołudniową drzemkę. Teraz zaczęła dłużej spać w nocy więc i ja się lepiej wysypiam, a jakby spała obok to byłabym bardzo czujna, a sama potrzebuję odpoczynku...
    Dzisiaj od 1 do 6 i od 6:30 do 10 spała :)
    Potem nakarmiłam i wysłałam na spacer z mężem :D

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety z tym nocnym spaniem coraz gorzej.

Dowiem sie ile wazy Ignas w czwartek na szczepieniu. Wg domowej wagi albo 5 albo 5.4 bo inne wartosci mi cos pokazuje przu kilkukrotnym wazeniu.
    Waga urodzeniowa 3380

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
‹‹ 1060 1061 1062 1063 1064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ