Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja od 3 dni nie śpię z synkiem
Od pierwszych dni karmiłam ostatni raz o 20:00 i kładłam go do łóżeczka. Budził się około 1:00 na jedzenie i od pierwszej już spał ze mną.
A od trzech dni uczę go ze śpi już sam.
Około 20:00-21:00 ostatnie karmienie. I śpi teraz do około 3:00 budzi na karmienie przeciąganiem się, nakarmię i jak już zaśnie przy cycu odkładam do łóżeczka. Budzi się przy odkładaniu. Ale włączam mu karuzelkę przykrywam i idę spać. Zanim karuzelka się wyłączy mały już śpi. A dzis mam zamiar wrócić do łóżka naszego do męża. Bo do tej pory spałam w pokoiku synka.Pumpkin, Chwilka84 lubią tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:Kalika
jasne ze tak, ale pozwól ze podtrzymam swoje zdanie w tym temaciekazdy niech ze swlim dzieckiem robi co uwaza za sluszne:))
KAROLINA
ja 4 kupie w nast tygodniu bo mam jeszcze pol op 3 do zuxycia i na mojego tez one sie robia ciasne...i krotkie pod n plecamiAnoolka lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Chwilka84 wrote:Ja karmie tak jak India napisała.
Marlon. Pneumo +meningo to jest jedna szczepionka a rota kolejna a 6w 1 jeszcze co innegomarlon, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarlon wrote:My spimy razem. Klade go w srodku poduszki ciazowej, zeby go nie zgniesc. Jest taki malutki, ze mysle, ze nie bedzie pamietał.
marlon lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykalika wrote:Marlon, 6w1 to szczepionki z książeczki oznaczone DTP (Błonica, tezec, krztusiec), HIb (H.influenzae) IPV (polio) i WZW B. Pneumokoki, meningokoki i rotawirusy to szczepienia spoza obowiązkowych i nie ma ich w książeczce. Pneumo i meningo to 2 różne preparaty podawane w zastrzyku, rota podaje się doustnie. Na pierwszej wizycie możesz zaszczepić dziecko tylko 6w1, albo 6w1 + rota i/lub pneumo. Na kolejnej wizycie szczepiennej podać można dodatkowo też meningo.
Kalika, ale mówisz że najlepiej zrobić 6w1+rota (kłucie + doustne) a na następnej pneumo+meningo (kłucie + kłucie)?
BTW, widzę że przez obecność w branży dzieciowej jesteś nieocenioną pomocą dla większości z nasMam nadzieje że Cię nie męczymy za bardzo
-
Pumpkin, ja teraz, w 8 tygodniu, szczepilam 6w1 i rota. Szczepie rota w 3 dawkach, bo ma szersze spektrum działania. Za 2 tyg idę na pneumokoki, a za kolejne 4 (po 6 tyg od pierwszego szczepienia) na kolejną dawkę 6w1 i rota i może wtedy podam też kolejna dawkę pneumokokow. Meningokoki zaszczepie po 4 miesiącu. Schematów jest wiele. Można podawać nawet wszystko na jednej wizycie, ale wówczas trudniej ocenić która szczepionka jest przyczyną ewentualnego NOPu i wg mnie szkoda organizm obciążać taka ilością "pracy" na jeden raz.
Nie męczycie mnieJak chce, to się udzielam, jak nie to nie, także luz
Z tego co widzę, to chyba Anoolka też zna się na rzeczy, bo mądrze pisze dziewczyna
marlon, kehlana_miyu, Anoolka, Pumpkin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja pierwszego absolutnie do lozka nie bralam. Latro nie bylo bo marnie sypial ale sie udalo. Teraz zdarza sie ze biore nad ranem ale spi u mnie na brzuchu i jak sie przebudzan to odkładam. Spimy w jednym pokoju i Ignas placzem czesto budzi Mikolaja
-
Ja się w ciąży zarzekalam, że nie będę spać z dzieckiem, ale teraz często nam się zdarza. Nieraz po prostu przysypiam przy nocnym karmieniu. Kiedy biorę go do łóżka, pozbywam się poduszek i kładę go wyżej, żeby nie naciagnac na niego kołdry. W dzień zazwyczaj odkładam go do łóżeczka na drzemki, chyba, że akurat chcę go potulić gdy zaśnie na moich kolanach
Też się trochę martwię, czy go nie przyzwyczaje do spania z nami, ale stwierdziłam, że postaram się być bardziej konsekwentna jak on zacznie lepiej sypiac. Na razie w nocy jestem zbyt zmęczona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 11:28
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualny
-
Fajnie że piszecie jak śpicie z maluszkami, ja póki co śpię w pokoju małego na niewygodnej kanapie i marzę żeby wrócić już do sypialni wstępnie myślałam że po pół roku ale chyba nie dam rady tak długo pokój prawie obok, czytając wasze posty skłaniam się już dziś przeprowadzić do sypialni!!!
-
Ja też myślę że akurat na szczepieniach to słabo zarabiają, w końcu lepiej jak ktoś jest chory, więcej leków, badań itp.
Ja na rotawirusa nie będę szczepić póki co pneumokoki
Ja spałam z malutka w pierwszych 2 tyg. Teraz zdarza mi się tylko jak nieopatrznie wezmę ją do karmienia na lezaco, zawsze myślę że nie usne i usypiam, ale to było może z 3 razy, pilnuje się i siadam
Nie mam pojecia ile teraz waży maluszek, ale już taki pultasek się zrobił -
Szynszyl, firmy farmaceutyczne na szczepieniach na pewno zarabiają, zreszta tak jak i na lekach i suplementach, ale nic w tym dziwnego. Lekarze i reszta personelu medycznego z tego tytułu raczej zysków nie mają, tylko dodatkowa pracę
My z Mikołajem nie śpimy. On w kołysce obok łóżka, gdzie śpimy my, a karmienia zawsze na fotelu w jego pokoju.Anoolka lubi tę wiadomość
-
Moja mała śpi albo w kołysce u niej w pokoju, a ja przy niej na łóżku, albo u nas w sypialni w wózku przy łóżku. Spanie jej z nami nie wchodzi w grę, bo o ile ja śpię czujnie, to mąż już nie i boję się że by jej coś zrobił niechcący... jak spałam z nią sama to brałam czasem na karmienie do łóżka i już zostawała, ale na palcach u jednej ręki można policzyć takie sytuacje. Częściej się to zdarzalo jak była mniejsza, albo jak szłam na popołudniową drzemkę. Teraz zaczęła dłużej spać w nocy więc i ja się lepiej wysypiam, a jakby spała obok to byłabym bardzo czujna, a sama potrzebuję odpoczynku...
Dzisiaj od 1 do 6 i od 6:30 do 10 spała
Potem nakarmiłam i wysłałam na spacer z mężem