X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpadł wczoraj ten pępek! bardzo się cieszę i w końcu się uspokoiłam.

Pielęgniarko trzymam kciuki za poprawę sytuacji!

Marlon nie spodziewałam się, że może się zwalić aż tyle na raz, ja po porodzie od razu byłam na chodzie, nie wiem jakbym się zajmowała maluszkiem w innym przypadku, także naprawdę podziwiam.
    W ogóle dziewczyny jak tak czytam o Waszych problemach z maluszkami to ja nic nie mogę narzekać. Jesteście dzielne!

u mnie już prawie 5 tyg po porodzie a też mam nadal plamienia, już zapomniałam jak to jest żyć bez podpasek ;/ za tydzień mam wizytę kontrolną u lekarza, mam nadzieję, że wszystko ok.
    Chcę wrócić do biegania i ćwiczeń i hula hop :D i przestać być grubaskiem :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Kupiłam masc purelan na sutki i tam jest napisane że można dziecku smarować spierzchniete usta. Będziemy dziś po kąpieli próbować. Jak masz to też próbuj :-)

Wysłałam męża, żeby kupił. Dzięki.

l54t4dr.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Dziewczyny po cc - ćwiczycie już coś?
    Chciałabym zacząć ćwiczyć ale trochę się boje.

Dziś byłam u gina na kontroli i zapomniałam o ćwiczenia zapytać ale pochwalił, że super blizna się zagoiła i od środka też.
    No i z antykoncepcją też już ruszam, powiedział że nie ma żadnych przeciwwskazań.
    Ja pytałam i moja gin powiedziała, że ćwiczenia dopiero po 3 miesiacach :/ Teraz ewentualnie jakieś delikatne w stylu rowerek czy napinanie mm brzucha, ale nie brzuszki.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w szpitalu powiedzieli, że do pełnej sprawności fizycznej mogę wrócić po pół roku. Wcześniej spacery i jakieś bardzo delikatne ćwiczenia typu joga.
    A moim adhd joga jest idealna... :-/
    Też bardzo bym chciała pójść już na spinning i siłownię i dać sobie porządny wycisk :-(
    Chociaż na wagę nie narzekam, bo w tej chwili 5 kg mniej niż przed ciążą.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon podziwiam! Silna baba z Ciebie! Ale jak przeszĺaś przez to piekiełko to już nic Ci nie straszne!
    Oby teraz było tylko cudownie ;-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz będzie dość bezpośrednio, ale może coś doradzicie.
    U mnie niestety problem z seksem. Boli potwornie. Jakby pochwa mi się skurczyla o trzy rozmiary. Jest problem, żeby w ogóle zacząć.
    Zrozumialabym takie cuda po sn. Ale ja jestem po cesarce.... O.o

Elina lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly tez duzo placze.. Zauwazylam nawet ze często zaczyna krzyczeć po odbiciu, albo po ulaniu tak jakby sie tego bal, nawet nie chce byc podnoszony do odbicia. Jak to jest z tym zagestnikiem? Ten nutramigen czy jak to się pisze to ten zagestnik? Chciałabym spróbować jesli miałoby to pomoc. Zwracalam uwagę pediatrze ze dużo ulewa i placze ale kazala czekac nie wiem na co :\

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    U mnie niestety problem z seksem. Boli potwornie. Jakby pochwa mi się skurczyla o trzy rozmiary. Jest problem, żeby w ogóle zacząć.
    Myślę że jakiś żel nawilżający by pomógł ;)

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Moj maly tez duzo placze.. Zauwazylam nawet ze często zaczyna krzyczeć po odbiciu, albo po ulaniu tak jakby sie tego bal, nawet nie chce byc podnoszony do odbicia. Jak to jest z tym zagestnikiem? Ten nutramigen czy jak to się pisze to ten zagestnik? Chciałabym spróbować jesli miałoby to pomoc. Zwracalam uwagę pediatrze ze dużo ulewa i placze ale kazala czekac nie wiem na co :\

Nutriton to jest zagęstnik
    Być moze małemu jak podnosi sie mleko z żoładka to go piecze. To jest tak jak zgaga wiec nie ma sie co dziwić że dzieciaki tak płaczą :(

Ja jestem zdania ze jak dziecko ulewa ale w niczym to nie przeszkadza tzn śpi, nie płacze z tego powodu to ok. Ale jeśli jest to uciazliwe dla niego to trzeba cos z tym zrobić. Pierwszy synek meczył sie ponad 6 tygodni okrutnie. Do teraz jak sobie przypomnę to mi sie płakać chce. Dobrze ze dzieci tego nie pamietają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 16:46

aneta93 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Nutriton to jest zagęstnik
    Być moze małemu jak podnosi sie mleko z żoładka to go piecze. To jest tak jak zgaga wiec nie ma sie co dziwić że dzieciaki tak płaczą :(

Ja jestem zdania ze jak dziecko ulewa ale w niczym to nie przeszkadza tzn śpi, nie płacze z tego powodu to ok. Ale jeśli jest to uciazliwe dla niego to trzeba cos z tym zrobić. Pierwszy synek meczył sie ponad 6 tygodni okrutnie. Do teraz jak sobie przypomnę to mi sie płakać chce. Dobrze ze dzieci tego nie pamietają
    A ten nutriton podaje sie ze swoim mlekiem? Juz czuje problem bo laktatorem slabo mi idzie odciąganie. Mam w domu tez bebilon pepti, probowalam go nauczyc bo nieflugo mam obrone i nie bedzie mnie caly dzien, ale jakos go nie chce, tylko wypluwa i odpycha butelke

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    A ten nutriton podaje sie ze swoim mlekiem? Juz czuje problem bo laktatorem slabo mi idzie odciąganie. Mam w domu tez bebilon pepti, probowalam go nauczyc bo nieflugo mam obrone i nie bedzie mnie caly dzien, ale jakos go nie chce, tylko wypluwa i odpycha butelke

Aneta tu mozesz o tym poczytać
    https://www.bebiprogram.pl/produkty/bebilon-nutriton
    https://www.doz.pl/apteka/p52843-Bebilon_Nutriton_Instant_preparat_zageszczajacy_proszek_135_g
    Ja podaje ze swoim mlekiem odciagnietym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 16:56

aneta93 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Aneta tu mozesz o tym poczytać
    https://www.bebiprogram.pl/produkty/bebilon-nutriton
    https://www.doz.pl/apteka/p52843-Bebilon_Nutriton_Instant_preparat_zageszczajacy_proszek_135_g
    Ja podaje ze swoim mlekiem odciagnietym
    Dzięki ! <3

Reni@ lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobnie,mam takie samo odczucie, najmniej przyjemnie było za pierwszym razem, później już jest lepiej ;-)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cesarce będąc na kontroli tez pytałam się lekarza kiedy ćwiczyć i mówił że jeżeli tylko czuję się na siłach to mogę tylko nie forsować brzucha więc brzuszki itp odpada ale pozwolił na orbitreka rowerek i jogging, chęci sa gorzej z czasem bo w wolnych chwilach odsyłam noce, mój maluszek co dwie godziny domaga się butli jest na mm i mimo to za długo nie spi kilka pobudek w ciągu nocy mnie rozpierdziela!!!

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O seksie to nawet nie myślę mimo że czuje się doskonale żadnych dolegliwości związanych z cięciem nie mam wogole po tygodniu od wyjścia ze szpitala czułam się tak dobrze ze pomyślałam ze mogłabym wrócić do pracy i gdzie ten instynkt macierzyński??

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie poradzić coś na ciemieniuche? Nie mam sił wertowac tyle postów wstecz ale pamiętam że któraś pisała że zrobiła się na brwiach. U nas właśnie się pojawiła.. Co robić? Nie mam jak do was zaglądać bo zepsuł mi się tel i wpadam tylko jak wezmę męża...

Pielęgniarko ha też miałam kryzys z mężem na początku. Też słyszałam że ja w domu to nic nie robię no jasne przecież opieka nad dzieckiem 24/7 to nic.. On nie wstaje w nocy i nie karmi ani nie przebiera małej. Wszystko tak naprawdę przy niej robię ja a on tylko czasem ponosi.. Na szczęście już sobie wszystko wyjaśnilismy i tego też Wam życzę :*

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wciąż delikatne płomienie ale bardzo niewiele. Odczuwam natomiast dziwny ból w miejscu szycia... W dodatku jak się oglądam w lusterku to mam wrażenie że jakoś dziwnie to wygląda jakby za przeproszeniem było dwie dziury tak się wargi rozeszły jakoś :/ normalnie nie poznaje a że przez duży ciążowy brzuch dawno nie widziałam to nawet nie pamiętam czy to normalnie się zroslo wszystko... Masakra. Sorry za dosłowny opis

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 18:13

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

A może to kwestia psychiki? Jeśli jesteś zestresowana to teź może to mieć znaczenie.
    Ja o seksie mogę na razie pomarzyć. A nie powiem, że mi się nie chce.. No ale na razie jestem 24h zaprzyjaźniona z podpaskami.

l54t4dr.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91, temat ciemieniuchy ja podnosilam. Smaruje brwi oliwka i czekam ax to paskudztwo zmieknie, potem mega delikatnie przesuwam koniuszkiem paznokcia i po kawaleczku odpada. Probowslam wycsedywac - marne efekty, kyos pisal o tarciubtetra - bałam sie. Niedtety widze, ze glowa powoli tez jest atakowana, dzis po kapieli wytarlam glowke tak mocniej recznikiem (tez ktos o tym pisal) plus wyczedywanie szczoteczka, moze uda sie bez oliwienia glowy

Reni@, Sylwia91 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • marlon Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ale Ci zazdraszczam, ja się boję, że po tym wszystkim to tam będzie echo, echo, echo, echo i plastyka pochwy ;)

Eryka, kalika, Chwilka84 lubią tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
‹‹ 1043 1044 1045 1046 1047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ