Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Odpadł wczoraj ten pępek! bardzo się cieszę i w końcu się uspokoiłam.
Pielęgniarko trzymam kciuki za poprawę sytuacji!
Marlon nie spodziewałam się, że może się zwalić aż tyle na raz, ja po porodzie od razu byłam na chodzie, nie wiem jakbym się zajmowała maluszkiem w innym przypadku, także naprawdę podziwiam.
W ogóle dziewczyny jak tak czytam o Waszych problemach z maluszkami to ja nic nie mogę narzekać. Jesteście dzielne!
u mnie już prawie 5 tyg po porodzie a też mam nadal plamienia, już zapomniałam jak to jest żyć bez podpasek ;/ za tydzień mam wizytę kontrolną u lekarza, mam nadzieję, że wszystko ok.
Chcę wrócić do biegania i ćwiczeń i hula hopi przestać być grubaskiem
-
Pumpkin wrote:Dziewczyny po cc - ćwiczycie już coś?
Chciałabym zacząć ćwiczyć ale trochę się boje.
Dziś byłam u gina na kontroli i zapomniałam o ćwiczenia zapytać ale pochwalił, że super blizna się zagoiła i od środka też.
No i z antykoncepcją też już ruszam, powiedział że nie ma żadnych przeciwwskazań.Teraz ewentualnie jakieś delikatne w stylu rowerek czy napinanie mm brzucha, ale nie brzuszki.
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Mnie w szpitalu powiedzieli, że do pełnej sprawności fizycznej mogę wrócić po pół roku. Wcześniej spacery i jakieś bardzo delikatne ćwiczenia typu joga.
A moim adhd joga jest idealna...
Też bardzo bym chciała pójść już na spinning i siłownię i dać sobie porządny wycisk
Chociaż na wagę nie narzekam, bo w tej chwili 5 kg mniej niż przed ciążą. -
Teraz będzie dość bezpośrednio, ale może coś doradzicie.
U mnie niestety problem z seksem. Boli potwornie. Jakby pochwa mi się skurczyla o trzy rozmiary. Jest problem, żeby w ogóle zacząć.
Zrozumialabym takie cuda po sn. Ale ja jestem po cesarce....Elina lubi tę wiadomość
-
Moj maly tez duzo placze.. Zauwazylam nawet ze często zaczyna krzyczeć po odbiciu, albo po ulaniu tak jakby sie tego bal, nawet nie chce byc podnoszony do odbicia. Jak to jest z tym zagestnikiem? Ten nutramigen czy jak to się pisze to ten zagestnik? Chciałabym spróbować jesli miałoby to pomoc. Zwracalam uwagę pediatrze ze dużo ulewa i placze ale kazala czekac nie wiem na co
-
nick nieaktualnyNiecierpliwaKarolina wrote:Teraz będzie dość bezpośrednio, ale może coś doradzicie.
U mnie niestety problem z seksem. Boli potwornie. Jakby pochwa mi się skurczyla o trzy rozmiary. Jest problem, żeby w ogóle zacząć.
Zrozumialabym takie cuda po sn. Ale ja jestem po cesarce.... -
aneta93 wrote:Moj maly tez duzo placze.. Zauwazylam nawet ze często zaczyna krzyczeć po odbiciu, albo po ulaniu tak jakby sie tego bal, nawet nie chce byc podnoszony do odbicia. Jak to jest z tym zagestnikiem? Ten nutramigen czy jak to się pisze to ten zagestnik? Chciałabym spróbować jesli miałoby to pomoc. Zwracalam uwagę pediatrze ze dużo ulewa i placze ale kazala czekac nie wiem na co
Nutriton to jest zagęstnik
Być moze małemu jak podnosi sie mleko z żoładka to go piecze. To jest tak jak zgaga wiec nie ma sie co dziwić że dzieciaki tak płaczą
Ja jestem zdania ze jak dziecko ulewa ale w niczym to nie przeszkadza tzn śpi, nie płacze z tego powodu to ok. Ale jeśli jest to uciazliwe dla niego to trzeba cos z tym zrobić. Pierwszy synek meczył sie ponad 6 tygodni okrutnie. Do teraz jak sobie przypomnę to mi sie płakać chce. Dobrze ze dzieci tego nie pamietająWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 16:46
aneta93 lubi tę wiadomość
-
Reni@ wrote:Nutriton to jest zagęstnik
Być moze małemu jak podnosi sie mleko z żoładka to go piecze. To jest tak jak zgaga wiec nie ma sie co dziwić że dzieciaki tak płaczą
Ja jestem zdania ze jak dziecko ulewa ale w niczym to nie przeszkadza tzn śpi, nie płacze z tego powodu to ok. Ale jeśli jest to uciazliwe dla niego to trzeba cos z tym zrobić. Pierwszy synek meczył sie ponad 6 tygodni okrutnie. Do teraz jak sobie przypomnę to mi sie płakać chce. Dobrze ze dzieci tego nie pamietają -
aneta93 wrote:A ten nutriton podaje sie ze swoim mlekiem? Juz czuje problem bo laktatorem slabo mi idzie odciąganie. Mam w domu tez bebilon pepti, probowalam go nauczyc bo nieflugo mam obrone i nie bedzie mnie caly dzien, ale jakos go nie chce, tylko wypluwa i odpycha butelke
Aneta tu mozesz o tym poczytać
https://www.bebiprogram.pl/produkty/bebilon-nutriton
https://www.doz.pl/apteka/p52843-Bebilon_Nutriton_Instant_preparat_zageszczajacy_proszek_135_g
Ja podaje ze swoim mlekiem odciagnietymWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 16:56
aneta93 lubi tę wiadomość
-
Reni@ wrote:Aneta tu mozesz o tym poczytać
https://www.bebiprogram.pl/produkty/bebilon-nutriton
https://www.doz.pl/apteka/p52843-Bebilon_Nutriton_Instant_preparat_zageszczajacy_proszek_135_g
Ja podaje ze swoim mlekiem odciagnietymReni@ lubi tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Teraz będzie dość bezpośrednio, ale może coś doradzicie.
Zrozumialabym takie cuda po sn. Ale ja jestem po cesarce.... -
Ja po cesarce będąc na kontroli tez pytałam się lekarza kiedy ćwiczyć i mówił że jeżeli tylko czuję się na siłach to mogę tylko nie forsować brzucha więc brzuszki itp odpada ale pozwolił na orbitreka rowerek i jogging, chęci sa gorzej z czasem bo w wolnych chwilach odsyłam noce, mój maluszek co dwie godziny domaga się butli jest na mm i mimo to za długo nie spi kilka pobudek w ciągu nocy mnie rozpierdziela!!!
-
O seksie to nawet nie myślę mimo że czuje się doskonale żadnych dolegliwości związanych z cięciem nie mam wogole po tygodniu od wyjścia ze szpitala czułam się tak dobrze ze pomyślałam ze mogłabym wrócić do pracy i gdzie ten instynkt macierzyński??
-
Dziewczyny możecie poradzić coś na ciemieniuche? Nie mam sił wertowac tyle postów wstecz ale pamiętam że któraś pisała że zrobiła się na brwiach. U nas właśnie się pojawiła.. Co robić? Nie mam jak do was zaglądać bo zepsuł mi się tel i wpadam tylko jak wezmę męża...
Pielęgniarko ha też miałam kryzys z mężem na początku. Też słyszałam że ja w domu to nic nie robię no jasne przecież opieka nad dzieckiem 24/7 to nic.. On nie wstaje w nocy i nie karmi ani nie przebiera małej. Wszystko tak naprawdę przy niej robię ja a on tylko czasem ponosi.. Na szczęście już sobie wszystko wyjaśnilismy i tego też Wam życzę :* -
U mnie wciąż delikatne płomienie ale bardzo niewiele. Odczuwam natomiast dziwny ból w miejscu szycia... W dodatku jak się oglądam w lusterku to mam wrażenie że jakoś dziwnie to wygląda jakby za przeproszeniem było dwie dziury tak się wargi rozeszły jakoś
normalnie nie poznaje a że przez duży ciążowy brzuch dawno nie widziałam to nawet nie pamiętam czy to normalnie się zroslo wszystko... Masakra. Sorry za dosłowny opis
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 18:13
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Teraz będzie dość bezpośrednio, ale może coś doradzicie.
Zrozumialabym takie cuda po sn. Ale ja jestem po cesarce....
A może to kwestia psychiki? Jeśli jesteś zestresowana to teź może to mieć znaczenie.
Ja o seksie mogę na razie pomarzyć. A nie powiem, że mi się nie chce.. No ale na razie jestem 24h zaprzyjaźniona z podpaskami. -
Sylwia91, temat ciemieniuchy ja podnosilam. Smaruje brwi oliwka i czekam ax to paskudztwo zmieknie, potem mega delikatnie przesuwam koniuszkiem paznokcia i po kawaleczku odpada. Probowslam wycsedywac - marne efekty, kyos pisal o tarciubtetra - bałam sie. Niedtety widze, ze glowa powoli tez jest atakowana, dzis po kapieli wytarlam glowke tak mocniej recznikiem (tez ktos o tym pisal) plus wyczedywanie szczoteczka, moze uda sie bez oliwienia glowy
Reni@, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
Zrozumialabym takie cuda po sn. Ale ja jestem po cesarce....
Ale Ci zazdraszczam, ja się boję, że po tym wszystkim to tam będzie echo, echo, echo, echo i plastyka pochwyEryka, kalika, Chwilka84 lubią tę wiadomość