X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki to mój syn chyba będzie księdzem :-(
    Za każdym razem w trakcie snu albo karmienia składa rączki jakby się modlił O.o

Eryka, Pumpkin, Chwilka84, Limerikowo, Sylwia91 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina mysle ze lakarz jak zobaczy Olka to zadecyduje czy moze byc zaszczepiony

Anoolka, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kalika Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, dziękuję za wsparcie :-*

Co do kwestii pieluchowych to Olek dzisiaj zrobił taka kupę, że Pampers w rozmiarze 3 nie dał rady i musialam go całego myć i przebierać. Nie wiem gdzie on to zmieścił!

Mam do Was pytanie o szczepienia. Doradźcie coś. Jutro jestesmy umówieni i nie wiem czy jest sens jechać, bo on ma ten katar. Co prawda nie jakis wielki, ale troszke ma.
    Katar, a nawet niewysoka gorączka nie są przeciwwskazaniami do szczepień, choć wielu lekarzy stwarza wrażenie, że o tym nie wie ;)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• kalika Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to razem z moim Mikusiem będą kolegami po fachu, bo on robi to samo, co prawda tylko podczas czuwania, ale jednak ;)

NiecierpliwaKarolina, Sylwia91 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

U nas też często tak rączki układa :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy lepiej nie kraczcie ze wasze dzieci beda ksiezmi, bo za pare lat bedziecie chciec miec wnuki i dopiero bedzie :D

Anoolka lubi tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się po szczepieniu. Wazymy 3955g i mierzymy 52cm :D
    Borysowi ewidentnie w przychodni sie podobało, nawet do pielegniarki sie uśmiechał, a głowa mało się nie ukrecila tak obserwowal. Były 3 uklucia, po kazdym pokrzyczal max minute, po wszystkim dostał cycusia jeszcze w przychodni i grzecznie poszedł spać. Oby tylko nie było jakichś atrakcji poszczepiennych to uznam, że było idealnie :)

Reni@, NiecierpliwaKarolina, Pumpkin, Jutysia, Eryka, Kasik2, Chwilka84, kalika, Sylwia91 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny teraz doczytałam, że jest problem z tymi szczepionkami 5w1.

Olek był w szpitalu szczepiony na WZW Engerixem i powiedzieli nam, że ta szczepionka musi być kontynuowana.
    Wykupilismy pakiet szczepień w LuxMedzie.
    Jeśli dobrze rozumiem cały ten system szczepień to powinniśmy zaszczepić 5w1 plus Engerix (WZW), tak?

Elina lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Haha!
    U mnie będzie dyrygentka - niesamowicie macha ręką. Albo polityk - oni też machają ;)

NiecierpliwaKarolina, Chwilka84, Limerikowo, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wrazenie ze maly od kilku dni charczy, zastanawiam sie czy nie zapisac go do lekarza i wlasnie teraz pytanie czy powinnam sie zapisac do poradni dzieci zdrowych?

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek kilka dni temu ułożył dwie raczki na raz na "fakju" :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Dziewczyny, mam wrazenie ze maly od kilku dni charczy, zastanawiam sie czy nie zapisac go do lekarza i wlasnie teraz pytanie czy powinnam sie zapisac do poradni dzieci zdrowych?

Jak najbardziej do dzieci zdrowych, bo pewnie osłuchowo wyjdzie, ze wszystko ok, a u dzieci chorych jest ryzyko, że coś złapie. My jak szliśmy sprawdzic, bo też się tym martwiłam to nam w pzrychodni powiedzieli, ze absolutnie nie do dzieci chorych, bo teraz najgorszy okres.

Anieńka lubi tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Haha!
    U mnie będzie dyrygentka - niesamowicie macha ręką. Albo polityk - oni też machają ;)
    U nas też zdecydowanie dyrygentka mała ;-)

Sylwia91, Pumpkin lubią tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maluch dzisiaj przezucil sie na brzuch do spania. Przed poludniem spal dwie godziny a wieczorem godzine na brzuszku.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas skok rozwojowy...marudzi, nie spi. A jak spi to po 10 minut..., nie je, stale na rekach by sleczal..

na dzis mam dosyc.... no i ciagly ryk masakra :/

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia co do pieluch to dlatego właśnie dodałam, że przynajmniej u nas nie widzę różnicy :)

Haha z tymi rączkami to niezłe cyrki, moja też tak składa, ale najczęściej to podkłada sobie pod główkę i wygląda jak jakaś poważna dama :D może będzie grać na fortepianie po mamusi, ona przynajmniej ma predyspozycje bo ma cholernie długie palce <3

Charczenie to pewnie w krtani tak jak u nas. Troche spływa do noska jak odsysam, dosłownie słyszę że ciągnę to z gardła aż, a mała przy tym odkasłuje. Osłuchowo lekarz nic nie stwierdził, zdrowa jak ryba. Też nic nie wskazuje na chorobę, także nie martw się charczeniem kochana ale idz sprawdzic :)

My jutro wizyte w poradni mamy z wynikiem usg bioderek, ale wyszlo ok więc bez stresu :)

Sarcia współczuję skoku.. u nas jeszcze jeden się nie skończył dobrze, chociaż jest coraz lepiej, ale też non stop na ręce i niby cyca chce, a cycem pluje potem, ciągnie, szarpie, pręży się. Zabieram to znowu chce i tak w kółko.. marudzi godzinami aż zasypia zmęczona.. Dzisiaj na szczęscie dużo lepiej ale nie bede krakać, bo jeszcze noc przed nami. Kąpiel dzisiaj bez krzyków <3 ewidentnie bardzo chciała się wykąpać. Teraz śpi jak aniołek <3

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy was swędzi blizna po cc? Czym smarujecie?
    Sarcia współczuję

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola ja na razie niczym nie smaruję, ale czuję swędzenie. Mam zamiar smarować maścią contratubex.

Dziewczyny kiedy wróciłyście do "normalnego" życia? Tzn kiedy poza opieką nad dzieckiem zrobiłyście coś innego choćby obiad. U mnie nawet jak Mały śpi to jestem zbyt zmęczona, żeby ruszyć palcem. Gdyby nie mąż to dom by zarósł syfem, a jakby rodzice nam nie gotowali to byśmy musieli codziennie coś zamawiać.

l54t4dr.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do życia wróciłam szybciej mając 2 na karku niż tylko pierwsza córkę. Jutro pieke 5 ciasto od porodu, co przy 2 moze 3 innych ciastach upieczonych przez resztę życia mysle ze jest niezłym wynikiem :) zawsze preferowałem te których piec nie trzeba, a teraz starość sie odzywa, niedługo chyba sie wezmę za konfitury ;)
    Pozatym wszystko co do tej pory mam na głowie jest ogarnięte, i to w większej mierze samodzielnie, no mąż to raczej jak do hotelu zagląda.
    Takze przy dwójce ogranizacja jest jeszcze lepsza i wszystko da sie zrobić, poza małymi wyjątkami oczywiscie :)

kalika, Eryka, Anoolka, Chwilka84 lubią tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario szacun.

l54t4dr.png
‹‹ 1039 1040 1041 1042 1043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ