X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez kiepska noc. I tak noce są średnie bo czesto budzi sie na mleko ale dzis wstawalam chyba ze 100 razy. Masakra. Na dodatek jeszcze starszy sie co chwila dzis budzil i tez wolal.
    Ja nie wiem ze zawsze jak zdarzy sie jakas lepsza noc to kolejna jest jej negatywnym przeciwieństwem

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udanych chrzcin dziewczyny :)

Jola ja kołyszę na rękach i odkładam na brzuszek, bo tak bardzo spokojnie i szybko zasypia (pod warunkiem, że już chce spać) trochę po pleckach pogłaszczę. Czasem czynność trzeba powtórzyć :)

adrenalina, Kai lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola, ja mam jeszcze inna rozkminke, jak takie dziecko uspokoić inaczej niż cyckiem?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że też się zastanawiam jak będzie wyglądało usypianie jak się skończy cycek. Chyba trzeba będzie bujać i lulać. A może moje dziecko mnie zaskoczy i nauczy się zasypiać w łóżeczku?
    Chociaż ja bardzo lubię jak on taki przytulony sobie zasypia <3

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 6 stycznia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    U nas -12 odczuwalna -22.. no to już przesada.. chyba kościół odpuszczę bo przymarznę.

U nas identycznie :-) mieliśmy wyjść na spacer, bo słonko świeci, ale chyba dzisiaj odpuszczę.
    Pamiętam, że położna coś mówiła o -10.
    A poza tym dzisiaj taki leniwy świąteczny dzień, pusto wszędzie, aż się faktycznie nie chce wychodzić z domu.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 6 stycznia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Olek się strasznie drapie po twarzy i głowie :-/ paznokcie muszę mu obcinać średnio co 3 dni, bo jak są tylko troszeczkę odrośnięte to już cały pocięty jakby z wojny wrócił :-/ Myślałam, że ma to związek z wysypką, że go swędzi. Ale na czole na przykład jej nie ma, a też całe podrapane. Czasami jak na niego patrzę to łapie tymi paluszkami sobie twarz i oczy jakby chciał je wydłubać. Jaka może być przyczyna?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też usypiam dziecię cycuszkiem. I wywołuje to u nas kłótnie z mężem. W dzień młoda śpi po 10 min i budzi się z płaczem niewyspana. Daję jej znów pierś żeby się uspokoiła i czasami jeszcze usypia. Mąż uważa że przesadzam, że malutka stale wisi na cycu i nie je a tylko ciumka jak smoka. Faktycznie tak jest ale nie wiem co w zamian. Odłożona do łóżka zanosi się od płaczu. Noszona też płacze.
    A słyszałyscie o DobraNocka? To podobno pierwsza polska trenerka snu. Znacie kogoś kto korzystał? Opinie na jej stronie są tylko dobre i nie wiem czy wierzyć ;-)

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Jola, ja mam jeszcze inna rozkminke, jak takie dziecko uspokoić inaczej niż cyckiem?
    To prawda! Ja wtedy noszę na rękach i śpiewam, bo nie chcę mu ciągle wtedy dawać cyca bo i tak jest upasiony :D :D :D

KAROLINA, mój Olaf też się bardzo drapie, co chwilę muszę mu obcinać paznokcie bo jest cały podrapany.

My wróciliśmy ze spaceru - małego ubrałam jak eskimosa a sama myślałam, że zamarznę jest tak zimno.

ex2bwn15260327bu.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my również byliśmy na spacerze i świeci słoneczko, śnieżek skrzypi pod butkami i całkiem przyjemnie się spacerowało :)

ja nawet nie miałabym nic przeciwko usypianiu przy cycku, na początku tak było, ale później malutka już nie usypiała i kolejność się zmieniła.

Eryka jak dzieciaczek Ci tyle wytrzymuje?

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik, u nas podobnie wygląda, wiem że nie je już ale sobie ciumka, pozwalam mu na to, skoro go to uspokaja.
    Jola my z mężem też piosenki wymyslamy i stwierdzam że przez nas nasze dziecko będzie miało wstręt do muzyki, tak falszujemy :-) chodź narazie widać że to lubi bo się śmieje :-)

Jola1985 lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwia a tylko po główce się tak drapie?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie chcę was martwić, może u was tak nie będzie, ale bratanek mojego męża lat prawie 2 (w lutym kończy) do tej pory jest na cycu, bo to jedyny uspokajacz dla niego.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale też nie mam dla was mądrej rady, co zamiast cycka :( a może gryzaczek?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my dzisiaj mieliśmy wziąć małą prosić gości na chrzest ale u nas - 13 a odczuwalna na pewno niższa bo do tego wieje. Ja uważam że stanowczo za zimno dla takiego maluszka.
    Udanych imprez dziewczyny!
    U nas na szczęście smoczek daje rade uspokoić małą ale najczęściej jest to cyc jednak. Je często ale nie za dużo. Często widzę że chce się przytulić do cyca żeby zasnąć to biorę ją na poduszkę kładę się obok i cyc w buzie, pociągnie dwa razy i śpi :) a jak nie chce jeść to płacze jak jej daję więc wiem wtedy że to nie to.

Kai lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png

Wysłany: 6 stycznia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, tylko po głowie i twarzy. Najczęściej jak się rozbudza albo przez sen. Nie wiem o co chodzi :-/

Ola, u nas gryzaczek też be. Tak hak butelka i smoczek. Mój syn jak tylko poczuje w buzi coś silikonowo-gumowego to pluje i krzywi się jakbym mu za przeproszeniem kupę dała.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:

Eryka jak dzieciaczek Ci tyle wytrzymuje?

Na spacerze? Najpierw śpi 30 min, potem budzi się i jeżdżę z nią jeszcze godzinę i często zasypia na 1,5-2,5 godziny. Jak teraz tak zimno to jak już te 1,5 h śpi to wracam do domu i albo się budzi albo sobie jeszcze dośpi godzinkę, różnie. To jest jedyny sposób, żeby coś więcej pospała, bo w domu po 30 min się zawsze budzi i nie da się jej dospać, a wieczorem jest bardzo zmęczona i płacze i trudniej się jej zasypia:(
    Czasem przez taki spacer ma przerwę w jedzeniu 4-5 godzin, więc jak się obudzi to jest baaardzo głodna :)

Dzisiaj niestety wróciliśmy po 1,5 h, bo mąż zmarznięty marudził i bał się, że dziecko nam zamarznie ;p

zem3df9hdz9h654o.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa moja jak jest zmęczona albo po dłuższym spaniu jak się przeciąga to też rączkami po twarzy jeździ, ale aż tak bardzo się nie drapie. Moze Olek bardziej przy tym paluszki zgina i taki tego efekt. Jak przez sen o raczej to nie jest celowe, wątpię żeby mu coś przeszkadzało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 15:51

zem3df9hdz9h654o.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    A słyszałyscie o DobraNocka? To podobno pierwsza polska trenerka snu. Znacie kogoś kto korzystał? Opinie na jej stronie są tylko dobre i nie wiem czy wierzyć ;-)

Ja ostatnio pod jakimś artykułem w komentarzach (chyba na wymagające.pl) przeczytałam, że dosyć drastyczne metody ta Pani stosuje związane z wypłakiwaniem się dziecka i że podpisuje się z nią umowę o poufności. To nie zachęca... Ale różne rzeczy mogą ludzie pisać.

zem3df9hdz9h654o.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eryka to ładnie Ci śpi na spacerku :) u mnie na spokojnie to lekko ponad godzinkę. no ale u mnie jest problem przy mokrej pieluszce bo się denerwuje zaraz :)

Z tym drapaniem to kiepsko u mnie czasami sobie zrobi taką krechę na 2-3cm ;/ namiętnie obcinam paznokcie :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej mokra pielucha nie wzrusza. Mogłaby nawet mieć kupę po pachy i jej nie będzie przeszkadzać. Co więcej, zadowolona będzie, że kupkę zrobiła haha.

szynszyl lubi tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
‹‹ 1124 1125 1126 1127 1128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ