WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja niewiem co moj maly wydziwia, slabo cos je jz 2 dzien potradi co 4-5 godzin jesc o.O przy cycku sie szamocze, wrzeszczy, wyrywa nie wiem co mu jest czy to zabki czy jakis skok ?? Kurcze caly czas je tylp z cyca sporadycznie dostanie odciagniete mleko "awaryjnie" jak jestesmy poza domem i nie ma jak nakarmic i cuduje tak od wczoraj dzis to juz sie normalnie poryczalam ze jie chce jesc cyca :(
    ma ktos tak lub podobnie ? Martwie sie czemu nie chce jesc

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A ja niewiem co moj maly wydziwia, slabo cos je jz 2 dzien potradi co 4-5 godzin jesc o.O przy cycku sie szamocze, wrzeszczy, wyrywa nie wiem co mu jest czy to zabki czy jakis skok ?? Kurcze caly czas je tylp z cyca sporadycznie dostanie odciagniete mleko "awaryjnie" jak jestesmy poza domem i nie ma jak nakarmic i cuduje tak od wczoraj dzis to juz sie normalnie poryczalam ze jie chce jesc cyca :(

U nas z cyckiem różnie, nieraz złapie i poprostu je, s nie raz łapie, wypuszcza, krzyczy, złości się,wczoraj tak mnie pociągnął za sutka, bo chyba zapomniał wypuścić a głową szarpal że gwiazdki z bólu zobaczyłam

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:

Ponawiam pytanie o meningokoki - kiedy szczepicie i czym, bo nie widziałam odpowiedzi. KALIKA, podpowiesz coś? Pewnie już ten temat był wałkowany, więc sorki, że do tego wracam, ale jakoś nie mogę znaleźć informacji na tylu stronach....

My szczepimy po zakończeniu szczepień na pneumokoki. Pewnie ok 6 miesiąca. Ale nie wiem jak się nazywa szczepionka, zapytam przy kolejnej wizycie.

Śliczne te wasze dzieciaki :) też zazdrościmy czupryn :D

Przy córce nie używaliśmy smoczka bo nie chciała i usypiala odkładania na boczku i poklepywana po plecach. Ale teraz przy synku, który akceptuję smoczek uważam w to jest najlepszy uspokajacz. Pod warunkiem oczywiście że nie ma mokro i nie jest głodny ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie synek to przeciwienstwo corki ta ciagle wrzeszczala i trzeba bylo ja bujac i latac z nia na rekach synek sam spi nawet bez bujania wystarczy mu jego przytulanka sensoryczna-metkowiec i zaraz spi, smoczek akceptuje ale tylko jwk ma na to humor jesli nie chce to pluje nim jak z procy :)

• Kai Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, mój je co 2,5 lub 3 godziny, ale też mi potrafi przy piersi wrzeszec. Czasem zje spokojnie, a czasem się wije. Mam smoczek pod reka, daje mu,a jak sie uspokoi, to podsuwam piers. Dziś wieczorem byłam już tak zdesperowana, że karmiłam go, chodząc po pokoju. Nie wiem, o co chodzi, ale widzę, że nie jestem jedyna.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołaj od wczoraj jest już chrzescijaninem :-).

kalika, Sylwusia100, NiecierpliwaKarolina, szynszyl, Chwilka84, Sylwia91 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola, ja szczepie szczepionka NeisVacC (meningokoki grupy C) oraz Bexsero (meningokoki grupy B ). Ilość dawek zależy od wieku, w jakim się zaczyna szczepić. Pierwsza z nich chce podać po 4 mz (teraz będzie jedna dawka, a w 12-13 mz druga). Bexsero chce zacząć szczepic w 6 miesiącu (teraz będą dwie dawki, a w 2 rz trzecia).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 00:40

Jola1985 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai

no ja wlasmie tez robie numer ze smoczkiem, no fKt nie wiem skad to cudowanie. Igi pbraxil sie na lewego cyca jak tylkomchce mu go dac to wrzeszczy i o co tu chodzi o.O

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, a mały nie ma problemu z kupą? Borys wierci się przy cycusiu jak kupa idzie, jak wystrzeli to dalej je spokojnie. Tyle tylko, że Borys z tych co cały czas robi kilka ladnych kup dziennie..

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Sarcia karm podczas chodzenia albo na śpiocha, niedługo powinno przejść.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Jola, ja szczepie szczepionka NeisVacC (meningokoki grupy C) oraz Bexsero (meningokoki grupy B ). Ilość dawek zależy od wieku, w jakim się zaczyna szczepić. Pierwsza z nich chce podać po 4 mz (teraz będzie jedna dawka, a w 12-13 mz druga). Bexsero chce zacząć szczepic w 6 miesiącu (teraz będą dwie dawki, a w 2 rz trzecia).
    Kalika a nie lepszy byłby nimenrix na meningokoki z grupy a c w y ?Jest tylu uchodźców ze Teraz już nie trzeba latać do Afryki żeby się tym cholerstwem zarazić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 09:55

• kalika Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Kalika a nie lepszy byłby nimenrix na meningokoki z grupy a c w y ?Jest tylu uchodźców ze Teraz już nie trzeba latać do Afryki żeby się tym cholerstwem zarazić.
    Lepszy, ale można zaszczepić dopiero po 12 mz, a do tego czasu dziecko nie jest chronione przed grupa C meningokokow, która jest stosunkowo częsta u nas. Mam w planach podać, ale to dopiero po roku, gdy będzie można.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj rano przeżyłam zawał :-/ Olek prawie mi wypadł z bujaczka, bo ja głupia go nie zapięłam, a on od kilku dni się dźwiga do siadania. I jakoś tak się dźwignął, że się skręcił i poleciał głową w dół.
    Także pamiętajcie o zapinaniu maluchów ;-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Lepszy, ale można zaszczepić dopiero po 12 mz, a do tego czasu dziecko nie jest chronione przed grupa C meningokokow, która jest stosunkowo częsta u nas. Mam w planach podać, ale to dopiero po roku, gdy będzie można.
    A to tego nie wiedziałam, myślałam że można od początku. Ja zamierzam szczepić po roku bo wtedy starszak idzie do przedszkola więc zaszcZepie nmrnrixem. A ile kosztuje szczepionka na meningokoki z grupy B?

• kalika Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A ile kosztuje szczepionka na meningokoki z grupy B?
    U mnie w przychodni 340 zł/dawka.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• marlon Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dzisiaj rano przeżyłam zawał :-/ Olek prawie mi wypadł z bujaczka, bo ja głupia go nie zapięłam, a on od kilku dni się dźwiga do siadania. I jakoś tak się dźwignął, że się skręcił i poleciał głową w dół.
    Także pamiętajcie o zapinaniu maluchów ;-)
    Ojej. To zdecydowanie za wczesnie na siadanie. Musisz go mniej sadzac w bujaczku i nosic w pozycji pionowej. Inaczej skonczycie na rehabilitacji.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie problem w tym, że go nie sadzam praktycznie w ogóle :-/ w leżaczku jest zawsze w pozycji półleżącej. Nie wiem jak orzyhamować to dźwiganie.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Właśnie problem w tym, że go nie sadzam praktycznie w ogóle :-/ w leżaczku jest zawsze w pozycji półleżącej. Nie wiem jak orzyhamować to dźwiganie.

Niecierpliwia, najlepiej jak najwięcej na płaskim. Kuba też zaczął głowę dźwigać i właśnie o tym samym myślałam dzisiaj ze musze go już zawsze zapinac, nawet na chwilkę jak tam jest.
    Zaczęliśmy rehabilitację, bo pochyla głowę w prawo, ehhh :-(

ex2bi09komf7ydjp.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem, to wszelkie bujaczki, choć kochane przez dzieci i rodziców, są znienawidzone przez fizjoterapeutow, ze względu na zaburzanie prawidłowego napięcia mięśniowego i rozwoju motorycznego :/ Wiadomo, że 10 min dziennie podczas kąpieli mamy nie spowoduje tragedii, ale czasami maluszki przesiaduja w bujaczkach godzinami,a to niestety nie jest obojętne dla ich zdrowia.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Z tego co wiem, to wszelkie bujaczki, choć kochane przez dzieci i rodziców, są znienawidzone przez fizjoterapeutow, ze względu na zaburzanie prawidłowego napięcia mięśniowego i rozwoju motorycznego :/ Wiadomo, że 10 min dziennie podczas kąpieli mamy nie spowoduje tragedii, ale czasami maluszki przesiaduja w bujaczkach godzinami,a to niestety nie jest obojętne dla ich zdrowia.

Zdecydowanie masz racje, ja staram sie żeby to był jak najkrótszy czas, bo wtedy zauważyłam,że to pochylenie głowy sie nasila.

ex2bi09komf7ydjp.png
‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ