Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA ja niewiem co moj maly wydziwia, slabo cos je jz 2 dzien potradi co 4-5 godzin jesc
przy cycku sie szamocze, wrzeszczy, wyrywa nie wiem co mu jest czy to zabki czy jakis skok ?? Kurcze caly czas je tylp z cyca sporadycznie dostanie odciagniete mleko "awaryjnie" jak jestesmy poza domem i nie ma jak nakarmic i cuduje tak od wczoraj dzis to juz sie normalnie poryczalam ze jie chce jesc cyca
ma ktos tak lub podobnie ? Martwie sie czemu nie chce jesc -
sarcia123 wrote:A ja niewiem co moj maly wydziwia, slabo cos je jz 2 dzien potradi co 4-5 godzin jesc
przy cycku sie szamocze, wrzeszczy, wyrywa nie wiem co mu jest czy to zabki czy jakis skok ?? Kurcze caly czas je tylp z cyca sporadycznie dostanie odciagniete mleko "awaryjnie" jak jestesmy poza domem i nie ma jak nakarmic i cuduje tak od wczoraj dzis to juz sie normalnie poryczalam ze jie chce jesc cyca
ma ktos tak lub podobnie ? Martwie sie czemu nie chce jesc
U nas z cyckiem różnie, nieraz złapie i poprostu je, s nie raz łapie, wypuszcza, krzyczy, złości się,wczoraj tak mnie pociągnął za sutka, bo chyba zapomniał wypuścić a głową szarpal że gwiazdki z bólu zobaczyłam -
Jola1985 wrote:
Ponawiam pytanie o meningokoki - kiedy szczepicie i czym, bo nie widziałam odpowiedzi. KALIKA, podpowiesz coś? Pewnie już ten temat był wałkowany, więc sorki, że do tego wracam, ale jakoś nie mogę znaleźć informacji na tylu stronach....
My szczepimy po zakończeniu szczepień na pneumokoki. Pewnie ok 6 miesiąca. Ale nie wiem jak się nazywa szczepionka, zapytam przy kolejnej wizycie.
Śliczne te wasze dzieciakiteż zazdrościmy czupryn
Przy córce nie używaliśmy smoczka bo nie chciała i usypiala odkładania na boczku i poklepywana po plecach. Ale teraz przy synku, który akceptuję smoczek uważam w to jest najlepszy uspokajacz. Pod warunkiem oczywiście że nie ma mokro i nie jest głodny -
nick nieaktualnyU mnie synek to przeciwienstwo corki ta ciagle wrzeszczala i trzeba bylo ja bujac i latac z nia na rekach synek sam spi nawet bez bujania wystarczy mu jego przytulanka sensoryczna-metkowiec i zaraz spi, smoczek akceptuje ale tylko jwk ma na to humor jesli nie chce to pluje nim jak z procy
-
Sarcia, mój je co 2,5 lub 3 godziny, ale też mi potrafi przy piersi wrzeszec. Czasem zje spokojnie, a czasem się wije. Mam smoczek pod reka, daje mu,a jak sie uspokoi, to podsuwam piers. Dziś wieczorem byłam już tak zdesperowana, że karmiłam go, chodząc po pokoju. Nie wiem, o co chodzi, ale widzę, że nie jestem jedyna.
-
Jola, ja szczepie szczepionka NeisVacC (meningokoki grupy C) oraz Bexsero (meningokoki grupy B ). Ilość dawek zależy od wieku, w jakim się zaczyna szczepić. Pierwsza z nich chce podać po 4 mz (teraz będzie jedna dawka, a w 12-13 mz druga). Bexsero chce zacząć szczepic w 6 miesiącu (teraz będą dwie dawki, a w 2 rz trzecia).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 00:40
Jola1985 lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
nick nieaktualny
-
Sarcia, a mały nie ma problemu z kupą? Borys wierci się przy cycusiu jak kupa idzie, jak wystrzeli to dalej je spokojnie. Tyle tylko, że Borys z tych co cały czas robi kilka ladnych kup dziennie..
-
nick nieaktualnysarcia123 wrote:A ja niewiem co moj maly wydziwia, slabo cos je jz 2 dzien potradi co 4-5 godzin jesc
ma ktos tak lub podobnie ? Martwie sie czemu nie chce jesc -
nick nieaktualnykalika wrote:Jola, ja szczepie szczepionka NeisVacC (meningokoki grupy C) oraz Bexsero (meningokoki grupy B ). Ilość dawek zależy od wieku, w jakim się zaczyna szczepić. Pierwsza z nich chce podać po 4 mz (teraz będzie jedna dawka, a w 12-13 mz druga). Bexsero chce zacząć szczepic w 6 miesiącu (teraz będą dwie dawki, a w 2 rz trzecia).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 09:55
-
Anoolka wrote:Kalika a nie lepszy byłby nimenrix na meningokoki z grupy a c w y ?Jest tylu uchodźców ze Teraz już nie trzeba latać do Afryki żeby się tym cholerstwem zarazić.
-
nick nieaktualnykalika wrote:Lepszy, ale można zaszczepić dopiero po 12 mz, a do tego czasu dziecko nie jest chronione przed grupa C meningokokow, która jest stosunkowo częsta u nas. Mam w planach podać, ale to dopiero po roku, gdy będzie można.
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Dzisiaj rano przeżyłam zawał
Olek prawie mi wypadł z bujaczka, bo ja głupia go nie zapięłam, a on od kilku dni się dźwiga do siadania. I jakoś tak się dźwignął, że się skręcił i poleciał głową w dół.
Także pamiętajcie o zapinaniu maluchów -
NiecierpliwaKarolina wrote:Właśnie problem w tym, że go nie sadzam praktycznie w ogóle
w leżaczku jest zawsze w pozycji półleżącej. Nie wiem jak orzyhamować to dźwiganie.
Niecierpliwia, najlepiej jak najwięcej na płaskim. Kuba też zaczął głowę dźwigać i właśnie o tym samym myślałam dzisiaj ze musze go już zawsze zapinac, nawet na chwilkę jak tam jest.
Zaczęliśmy rehabilitację, bo pochyla głowę w prawo, ehhh -
Z tego co wiem, to wszelkie bujaczki, choć kochane przez dzieci i rodziców, są znienawidzone przez fizjoterapeutow, ze względu na zaburzanie prawidłowego napięcia mięśniowego i rozwoju motorycznego
Wiadomo, że 10 min dziennie podczas kąpieli mamy nie spowoduje tragedii, ale czasami maluszki przesiaduja w bujaczkach godzinami,a to niestety nie jest obojętne dla ich zdrowia.
-
kalika wrote:Z tego co wiem, to wszelkie bujaczki, choć kochane przez dzieci i rodziców, są znienawidzone przez fizjoterapeutow, ze względu na zaburzanie prawidłowego napięcia mięśniowego i rozwoju motorycznego
Wiadomo, że 10 min dziennie podczas kąpieli mamy nie spowoduje tragedii, ale czasami maluszki przesiaduja w bujaczkach godzinami,a to niestety nie jest obojętne dla ich zdrowia.
Zdecydowanie masz racje, ja staram sie żeby to był jak najkrótszy czas, bo wtedy zauważyłam,że to pochylenie głowy sie nasila.