WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja czyszczę tylko samą małżowinę, patyczkiem zbieram to co się wydobyło, nie wkładam nic do środka.

kalika, Ola_Ola lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja czyszczę specjalnymi patyczkami z ogranicznikiem więc nic się stać nie może.

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem. Zauważyłam, że Kubuś śpiąc na boku prawie zawsze bardzo odchyla główkę do tyłu, aż nienaturalnie. Naczytałam się już strasznych rzeczy o problemach neurologicznych i wzmożonym napięciu mięśniowym. Czy powinnam się martwić? 25 będę na szczepieniu to zgłoszę to lekarzowi, ale może któraś z Was ma podobnie albo wie co to oznacza. Mąż mówi, że może mu tak po prostu wygodnie, ale mnie to jednak martwi bardzo.

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czytaj intetnetow, bo to sa bzdury i samo zlo.

moj tez tak spal ale nie mialo to zwiazku z niczym tak mu bylo wygodnie i tyle, teraz np spi tylko na
    kecach

diewuszka86, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, podpisuje się pod tym co sarcia napisala. Borys tez dlugo tak odginal az przyszedl dzien, ze polozyl sie na prosto z raczkami do gory i teraz tak najchętniej spi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 21:29

diewuszka86 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • marlon Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka a ja bym to skontrolowala z rehabilitantem. Lekarze to tyle sie znaja co nic. Nie wiem czy to najłatwiejsza specjalizacja.
    Moze przejdzie samo a moze nie. Lepiej to ogarnac a nie potem zalowac.

diewuszka86 lubi tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, do 3 miesiąca życia norma jest, że dziecko układa głowę na boku i może ja odchylac w tył. Wynika to z wrodzonych krzywizn kręgosłupa. Dopiero ok. 3 miesiąca pojawia się możliwość układania głowy w linii środkowej ciała. Niemniej jednak trzeba zwrócić uwagę, czy dziecko wyjątkowo nie preferuję którejś ze stron, a oszczędza przeciwna, czy też nie śpi zawsze z głową zwrócona w jedną stronę. Zgłoś to podczas wizyty swojemu lekarzowi, podziel się swoimi obserwacjami, a on po zbadaniu małego powie, czy widzi coś niepokojącego, czy też wszystko jest w normie.

diewuszka86, Chwilka84 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi. Trochę mnie uspokoiłyście. Porozmawiam z lekarzem i jeśli uzna on, że coś jest nie w porządku, to poproszę go o skierowanie do specjalisty.

l54t4dr.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszko, mój też tak robi. Coraz rzadziej. Podobno to normalne. Chyba żeby nie przestał po trzecim miesiącu.
    Mikołaj mi kaszle od wczoraj. Zamówiłam mu wizytę domową. Może panikuje, ale on jest jeszcze taki malutki,boję się infekcji. Podobno dzieci karmione piersią nie chorują. A my już pezerobilismy katar, a teraz mamy kaszel. Kolejny mit. Niech już się skończy ta parszywa zima. Wszyscy chodzą zakatarzeni, kaszla i kichaja.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tak odgina główkę a jak polozymy go na brzuszku to widać ze nie jest w lini prostej i byliśmy u neurologa a wczoraj u rehabilitantki i pokazała nam jak z nim ćwiczyć. A małego nie mogła się nachwalic jaki był grzeczny mimo późnej pory, ale jak co ubrałam i włożyłam do nosidełka to nie minęła minuta i już spał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 12:14

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!

Iguniu nauczyl sie przekrecac z brzucha na plecki,, pierwszy raz dzis tak zrobil !!  ale jestem dumna z niego ze robi postepy i cwiczy ;) :)

Sylwia91, Anoolka lubią tę wiadomość

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pomoc z uszami! :)
    A czy któraś z was używa pieluch z Rossmanna?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny używające babyswimmera, albo te które coś wiedzą na jego temat. Czy nic się nie stanie maleństwu jeżeli nie trzyma samo głowy?

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mi dziecko zabierze opieka bo nie dobra matka ze mnie :-) normalnie glodze malucha bo daje mu tylko 5 butli przez caly dzien i w nocy nie karmie go, a nawet niekiedy po kapieli mu nie daje. Mojej tesciowej nie miesci sie to w glowie. Przeciez on powinien wiecej jesc. Normalnie nie zostawie jej dziecka jak bedzie wieksze bo bedzie mu wpychac jedzenie. W dzien dostaje co 3 godziny chyba ze dluzej przysnie to pozniej mu dam. A zdarza sie ze jak go wykapie to jeszcze jest czas do karmienia a poloze go do lozeczka i pojdzie sobie spac, wiec go nie budze. Bo jakby byl glodny to by sie obudzil. Normalnie ona tak mi na nerwy dziala ostatnio ze niedługo wybuchne i jej powiem kilka cieplych słów.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Dziewczyny używające babyswimmera, albo te które coś wiedzą na jego temat. Czy nic się nie stanie maleństwu jeżeli nie trzyma samo głowy?
    My uzywalismy raz bo w tamtym tyg nam przyszlo. Nic sie maluszkowi nie stanie. Nasz byl zachwycony i pieknie plywal w wannie.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    My uzywalismy raz bo w tamtym tyg nam przyszlo. Nic sie maluszkowi nie stanie. Nasz byl zachwycony i pieknie plywal w wannie.
    dzięki za odpowiedz! do nas dzisiaj właśnie dotarł i mamy zamiar się pobawić w wannie dzisiaj :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do teściowej to Boże uchowaj... :/ współczuję Ci kochana. Moja mama natomiast jak Basia długo marudzi i nie mogę jej uspokoić to ma jedno rozwiązanie - butelka! daj jej butelkę! bo z butelki tak ładnie je i się nie złości... taa.. nie ma to jak uciszać dziecko jedzeniem :/ a cycki pełne. jakby była głodna to by ssała.

• Eryka Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia i Sylwusia, no nie dogodzisz. Zawsze będą komentować, że za często, że za rzadko, a dlaczego tak, a dlaczego nie itd. Ech, też już czasem mam dosyć, a najlepsze jest, że i tak nie przegadasz, oni wiedzą lepiej ;)

zem3df9hdz9h654o.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 a jak tam Basieńka ze spaniem? Lepiej już czy dalej takie ciężkie noce macie?

zem3df9hdz9h654o.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona karmila meza butelka co dwie godziny bo on caly czas krzyczal. Nie umiala go uspokic i rozepchala mu brzuszek. Od malego byl gruby bo wiecznie mu wciskala jedzenie. To ze on teraz jest gruby to jej zasluga.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
‹‹ 1128 1129 1130 1131 1132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ