Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam problem. Zauważyłam, że Kubuś śpiąc na boku prawie zawsze bardzo odchyla główkę do tyłu, aż nienaturalnie. Naczytałam się już strasznych rzeczy o problemach neurologicznych i wzmożonym napięciu mięśniowym. Czy powinnam się martwić? 25 będę na szczepieniu to zgłoszę to lekarzowi, ale może któraś z Was ma podobnie albo wie co to oznacza. Mąż mówi, że może mu tak po prostu wygodnie, ale mnie to jednak martwi bardzo.
-
nick nieaktualny
-
Diewuszka, podpisuje się pod tym co sarcia napisala. Borys tez dlugo tak odginal az przyszedl dzien, ze polozyl sie na prosto z raczkami do gory i teraz tak najchętniej spi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 21:29
diewuszka86 lubi tę wiadomość
-
Diewuszka, do 3 miesiąca życia norma jest, że dziecko układa głowę na boku i może ja odchylac w tył. Wynika to z wrodzonych krzywizn kręgosłupa. Dopiero ok. 3 miesiąca pojawia się możliwość układania głowy w linii środkowej ciała. Niemniej jednak trzeba zwrócić uwagę, czy dziecko wyjątkowo nie preferuję którejś ze stron, a oszczędza przeciwna, czy też nie śpi zawsze z głową zwrócona w jedną stronę. Zgłoś to podczas wizyty swojemu lekarzowi, podziel się swoimi obserwacjami, a on po zbadaniu małego powie, czy widzi coś niepokojącego, czy też wszystko jest w normie.
diewuszka86, Chwilka84 lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Dziewuszko, mój też tak robi. Coraz rzadziej. Podobno to normalne. Chyba żeby nie przestał po trzecim miesiącu.
Mikołaj mi kaszle od wczoraj. Zamówiłam mu wizytę domową. Może panikuje, ale on jest jeszcze taki malutki,boję się infekcji. Podobno dzieci karmione piersią nie chorują. A my już pezerobilismy katar, a teraz mamy kaszel. Kolejny mit. Niech już się skończy ta parszywa zima. Wszyscy chodzą zakatarzeni, kaszla i kichaja. -
Mój tak odgina główkę a jak polozymy go na brzuszku to widać ze nie jest w lini prostej i byliśmy u neurologa a wczoraj u rehabilitantki i pokazała nam jak z nim ćwiczyć. A małego nie mogła się nachwalic jaki był grzeczny mimo późnej pory, ale jak co ubrałam i włożyłam do nosidełka to nie minęła minuta i już spał.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 12:14
-
nick nieaktualny
-
Chyba mi dziecko zabierze opieka bo nie dobra matka ze mnie
normalnie glodze malucha bo daje mu tylko 5 butli przez caly dzien i w nocy nie karmie go, a nawet niekiedy po kapieli mu nie daje. Mojej tesciowej nie miesci sie to w glowie. Przeciez on powinien wiecej jesc. Normalnie nie zostawie jej dziecka jak bedzie wieksze bo bedzie mu wpychac jedzenie. W dzien dostaje co 3 godziny chyba ze dluzej przysnie to pozniej mu dam. A zdarza sie ze jak go wykapie to jeszcze jest czas do karmienia a poloze go do lozeczka i pojdzie sobie spac, wiec go nie budze. Bo jakby byl glodny to by sie obudzil. Normalnie ona tak mi na nerwy dziala ostatnio ze niedługo wybuchne i jej powiem kilka cieplych słów.
-
Sylwia91 wrote:Dziewczyny używające babyswimmera, albo te które coś wiedzą na jego temat. Czy nic się nie stanie maleństwu jeżeli nie trzyma samo głowy?
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
a co do teściowej to Boże uchowaj...
współczuję Ci kochana. Moja mama natomiast jak Basia długo marudzi i nie mogę jej uspokoić to ma jedno rozwiązanie - butelka! daj jej butelkę! bo z butelki tak ładnie je i się nie złości... taa.. nie ma to jak uciszać dziecko jedzeniem
a cycki pełne. jakby była głodna to by ssała.