X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po porodzie miałam dopiero jeden okres około dwóch tygodni temu. Nawet się nie spodziewałam ze go dostanę bo nic nie czułam. Okres trwał 4 dni (czyli tak jak przed ciaza) i zupełnie nic nie czułam i nic mnie nie bolało. Krwawienie średnie tak samo jak przed ciąża. Zdziwiłam się bo od kad pamietam miałam mega mocne skurcze i bóle podczas pierwszego dnia miesiączki a teraz nic. Mam nadzieje ze tak zostanie już.
    Karmie piersią i poród poprzez cc.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi ja w ciąży przytyłam 24 kg. Zostało jeszcze 6. Narazie nie ćwiczę. Jak mam chwile wolnego wole poleżeć. Od czasu do czasu zrobię z 10 przysiadów z małym na rękach.

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz kilka razy myslalam, ze okres sie zbliza, ale poki co nie nadszedl. Jakas nagroda za 8 tyg plamienia po porodzie! A jesli chodzi o brzuch to u mnie nie ma sladu po ciazy. Waga jak przed 54-55, brzuch jak stół, jedyne co mnie zdradza to lekko ciemniejsza prega pod pepkiem. Balam sie o skore na brzuchu, 2 ciaze jedna po drugiej, ale jakos sie udalo :)

Jutysia lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostało, z ponad 20 kg, "tylko" 7. chociaż ja i tak bardziej operuje na cm. Zamówiłam już nowy biustonosz do biegania i jak przyjdzie to wracam do sportu ^^
    i choć jak mówi Sarcia nikt nie wymaga od nas dobrego wyglądania, to jednak ja od siebie tego wymagam i jestem w tej dobrej sytuacji, że mogę ćwiczyć.

Wczoraj byliśmy na zaległym szczepieniu i Hania waży już 5950g :) i ma zdrowe bioderka na szczęście :)

Sylwia91, Reni@, Eryka lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wazylam małą i mi wyszło 5900 wiec podobnie i wiek ten sam :) a szynszyl powiedz mi jakie ubranka zakladacie rozmiarowo?

Mi z kg zostało 3 które uparcie nie chce zejść ale mam na sumieniu grzech w postaci słodyczy. Teraz ograniczylam i zobaczymy. Przed ciążą dużo ćwiczyłam i jeździłam na basen i sauny o czym teraz mogę pomarzyć. W wolnej chwili ogarniam dom bo mało tych chwil haha :D jak usypiam małą to robie przysiady z wózkiem ;) brzuch trochę widać ale to nie nadmiar skóry tylko te 3 kg rozłożone na brzuch i cycki :P jest malutki i tak i myślę że niejedna by się nie powstydzila normalnie taki mieć a co dopiero po ciąży ;)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do okresu to u mnie nie bylo i mam nadzieje że nie prędko będzie :P

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    (...)A jesli chodzi o brzuch to u mnie nie ma sladu po ciazy. Waga jak przed 54-55, brzuch jak stół, jedyne co mnie zdradza to lekko ciemniejsza prega pod pepkiem. Balam sie o skore na brzuchu, 2 ciaze jedna po drugiej, ale jakos sie udalo :)

Zdradź jak to zrobiłaś :) Czy po prostu "tak masz".

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal okresu nie mam. Karmię tylko piersią. Oby ten stan trwał jak najdłużej. Wcale nie tęsknię za okresem.

l54t4dr.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Dziewczyny po cc. Jakie ćwiczenia na brzuch wykonujecie? W ogóle coś można? Mi waga ładnie spadła, ale flak pozostał, a u mnie naprawdę jest nad czym pracować, w końcu moja dzidzia miała 4,7 kg a ja sama jestem raczej z tych drobnych.

U mnie to samo. 21kg poszło w dół, ale brzuch wygląda średnio. Młody był duży i trochę mnie porozciągał. No i te rozstępy... ;-(
    A w szpitalu mi powiedzieli, że brzuszki po pół roku :-(

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka, nie pomogę niestety, bo nie mam okresu.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam okresu w wigilię. Ból był taki jak przed ciążą a krwawienie trwało 5trwało
    Ja mam wagę taką jak przed ciążą ale niestety na brzuchu została oponka i rozstępy.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Zdradź jak to zrobiłaś :) Czy po prostu "tak masz".
    Polozne i lekarz mowili, ze podobno mam bardzo mocne miesnie brzucha i ze ponoc one trzymaly i nie daly rozciagnac nadmiernie skory, no i same miesnie sie nie rozeszly bo byly mocne i stawialy opor. Cale zycie staralam sie dbac o brzuch, wiec moze to nagroda. No i w ciazy przybralam ok 9kg, chyba sie nie obrzeralam jakoś srasznie, to na pewno tez pomoglo. Za to teraz przy kp nam wilczy apetyt, moglabym cukier z cukuernicy wyjadac, waze sie nerwowo kilka razy w tygodniu i waga bez zmuan, widac ten cukier do produkcji mleka mi potrzebny

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nosimy teraz 62/68 te 62 są takie akurat, a 68 wiadomo trochę luźniejsze ale nie wyglądają źle :)
    hihi nie dość, że wiek ten sam to mąż bardzo długo był za Basią :) i stwierdziliśmy, że jak ją zobaczymy to wybierzemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 11:57

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny  musze sie czyms pochwalic , zrobilam krok do przodu i cos dla siebie i na 30.01 u owilam sie do dietetyka aby ulozyl mi jakas fajna pelnowartosciowa diete jednoczesnie dostarczajac noezbednego pozywienia synkowi bo go karmie czyli dieta dla Mamy karmiacej 

ale jestem dumna z siebie, ktos moze sie smiac glupia baba do dietetyka idzie i siecieszy ale dla mnie gdzie po 1 ciazy wpadlam w mega kompleksy bo z rozmiaru 36/38 wskoczylam nagle w 42/44 to bylonaprawde sttazne (wiem niektorzy maja powazniejzze problemy niz rozmoar spodni) ale mimo to po 2 dzieci chce czuc sie atrakcyjnie i miescic sie w moje ulubione sukienki , isc na zakupy i szukac kpbiecych ciuchow a nie workow maskujacych niedoskonalosci.

To sobie pogadalam haha :D

Anoolka, szynszyl, Sylwia91, Pumpkin, Reni@, Kai lubią tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, dobre podejscie! Powodzenia!! :)

sarcia123 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga nizsza niz przed ciążą. Brzuch nawet ok , chociaż po dwóch ciążach nie wygląda już tak dobrze jak przed nimi ;) Jakoś nie mam ani oochoty ani siły na ćwiczenia. Kilka ostatnich dni miałam mały trening na sankach ze starszym synkiem wiec trochę się poruszałam ;)
    No i też została ta ciemniejsza linia jeszcze. Prawdę mówiąc chciałabym troszkę przytyć ale nie umiem :(
    Co do okresu to czekam ale na razie sie nie pojawił. Nie karmię juz piersią więc moze nadejść w każdej chwili

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już wróciłam do wagi sprzed ciąży, ale to chyba za sprawą diety beznabiałowej. Nie jem nabiału (wg zaleceń pediatry) już 5 tygodni i jakiejś ogromnej poprawy nie widzę. Już miałam wrócić do nabiału, ale małej znów pojawiła się wysypka na buzi, nie mam pojęcia od czego :/ Do tego zauważyłam suchą, szorstką skórę na nóżkach. Smaruję olejem kokosowym, ale chyba nic nie daje :/ Polecacie jakieś smarowidło na suchą skórę maluchów?

ijpbdf9h93cgicla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolem tez wrocilam do wagi sprzed ciazy tej teraz po synku, nawet waze 4 kg mniz zanim zaszłam w ciaze, a te kg to sa nadprogramowe ktore odpuscilam sobie po corce 4 lata temi karmilam ja mm jadlam co popadnie i sie upaslam stad teraz jak karmie dobrze sie odzywiam i fajna przemiane materii mam to chce z tego skorzystac :)

Wysłany: 11 stycznia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    Ja też już wróciłam do wagi sprzed ciąży, ale to chyba za sprawą diety beznabiałowej. Nie jem nabiału (wg zaleceń pediatry) już 5 tygodni i jakiejś ogromnej poprawy nie widzę. Już miałam wrócić do nabiału, ale małej znów pojawiła się wysypka na buzi, nie mam pojęcia od czego :/ Do tego zauważyłam suchą, szorstką skórę na nóżkach. Smaruję olejem kokosowym, ale chyba nic nie daje :/ Polecacie jakieś smarowidło na suchą skórę maluchów?

Jutysia, ja stosuję Emolium krem specjalny na suchą skórę. U nas taka sama sytuacja. Ja nabiału nie jem już 3 mce :-(
    Pediatra niestety podejrzewa u Małego AZS. Pod koniec miesiąca mamy wizytę u alergologa.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis chyba wyladujena izbienprzyjec. Zwikam sie z bolu. Sciagnelam mame do Jaska na szczescie ja uwielbia wiec nawet nie kwilnie. Ratunku na pomoc:(:(

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
‹‹ 1130 1131 1132 1133 1134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ