X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po porodzie miałam dopiero jeden okres około dwóch tygodni temu. Nawet się nie spodziewałam ze go dostanę bo nic nie czułam. Okres trwał 4 dni (czyli tak jak przed ciaza) i zupełnie nic nie czułam i nic mnie nie bolało. Krwawienie średnie tak samo jak przed ciąża. Zdziwiłam się bo od kad pamietam miałam mega mocne skurcze i bóle podczas pierwszego dnia miesiączki a teraz nic. Mam nadzieje ze tak zostanie już.
    Karmie piersią i poród poprzez cc.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi ja w ciąży przytyłam 24 kg. Zostało jeszcze 6. Narazie nie ćwiczę. Jak mam chwile wolnego wole poleżeć. Od czasu do czasu zrobię z 10 przysiadów z małym na rękach.

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz kilka razy myslalam, ze okres sie zbliza, ale poki co nie nadszedl. Jakas nagroda za 8 tyg plamienia po porodzie! A jesli chodzi o brzuch to u mnie nie ma sladu po ciazy. Waga jak przed 54-55, brzuch jak stół, jedyne co mnie zdradza to lekko ciemniejsza prega pod pepkiem. Balam sie o skore na brzuchu, 2 ciaze jedna po drugiej, ale jakos sie udalo :)

Jutysia lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostało, z ponad 20 kg, "tylko" 7. chociaż ja i tak bardziej operuje na cm. Zamówiłam już nowy biustonosz do biegania i jak przyjdzie to wracam do sportu ^^
    i choć jak mówi Sarcia nikt nie wymaga od nas dobrego wyglądania, to jednak ja od siebie tego wymagam i jestem w tej dobrej sytuacji, że mogę ćwiczyć.

Wczoraj byliśmy na zaległym szczepieniu i Hania waży już 5950g :) i ma zdrowe bioderka na szczęście :)

Sylwia91, Reni@, Eryka lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wazylam małą i mi wyszło 5900 wiec podobnie i wiek ten sam :) a szynszyl powiedz mi jakie ubranka zakladacie rozmiarowo?

Mi z kg zostało 3 które uparcie nie chce zejść ale mam na sumieniu grzech w postaci słodyczy. Teraz ograniczylam i zobaczymy. Przed ciążą dużo ćwiczyłam i jeździłam na basen i sauny o czym teraz mogę pomarzyć. W wolnej chwili ogarniam dom bo mało tych chwil haha :D jak usypiam małą to robie przysiady z wózkiem ;) brzuch trochę widać ale to nie nadmiar skóry tylko te 3 kg rozłożone na brzuch i cycki :P jest malutki i tak i myślę że niejedna by się nie powstydzila normalnie taki mieć a co dopiero po ciąży ;)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do okresu to u mnie nie bylo i mam nadzieje że nie prędko będzie :P

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    (...)A jesli chodzi o brzuch to u mnie nie ma sladu po ciazy. Waga jak przed 54-55, brzuch jak stół, jedyne co mnie zdradza to lekko ciemniejsza prega pod pepkiem. Balam sie o skore na brzuchu, 2 ciaze jedna po drugiej, ale jakos sie udalo :)

Zdradź jak to zrobiłaś :) Czy po prostu "tak masz".

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal okresu nie mam. Karmię tylko piersią. Oby ten stan trwał jak najdłużej. Wcale nie tęsknię za okresem.

l54t4dr.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Dziewczyny po cc. Jakie ćwiczenia na brzuch wykonujecie? W ogóle coś można? Mi waga ładnie spadła, ale flak pozostał, a u mnie naprawdę jest nad czym pracować, w końcu moja dzidzia miała 4,7 kg a ja sama jestem raczej z tych drobnych.

U mnie to samo. 21kg poszło w dół, ale brzuch wygląda średnio. Młody był duży i trochę mnie porozciągał. No i te rozstępy... ;-(
    A w szpitalu mi powiedzieli, że brzuszki po pół roku :-(

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka, nie pomogę niestety, bo nie mam okresu.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam okresu w wigilię. Ból był taki jak przed ciążą a krwawienie trwało 5trwało
    Ja mam wagę taką jak przed ciążą ale niestety na brzuchu została oponka i rozstępy.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Zdradź jak to zrobiłaś :) Czy po prostu "tak masz".
    Polozne i lekarz mowili, ze podobno mam bardzo mocne miesnie brzucha i ze ponoc one trzymaly i nie daly rozciagnac nadmiernie skory, no i same miesnie sie nie rozeszly bo byly mocne i stawialy opor. Cale zycie staralam sie dbac o brzuch, wiec moze to nagroda. No i w ciazy przybralam ok 9kg, chyba sie nie obrzeralam jakoś srasznie, to na pewno tez pomoglo. Za to teraz przy kp nam wilczy apetyt, moglabym cukier z cukuernicy wyjadac, waze sie nerwowo kilka razy w tygodniu i waga bez zmuan, widac ten cukier do produkcji mleka mi potrzebny

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nosimy teraz 62/68 te 62 są takie akurat, a 68 wiadomo trochę luźniejsze ale nie wyglądają źle :)
    hihi nie dość, że wiek ten sam to mąż bardzo długo był za Basią :) i stwierdziliśmy, że jak ją zobaczymy to wybierzemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 11:57

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny  musze sie czyms pochwalic , zrobilam krok do przodu i cos dla siebie i na 30.01 u owilam sie do dietetyka aby ulozyl mi jakas fajna pelnowartosciowa diete jednoczesnie dostarczajac noezbednego pozywienia synkowi bo go karmie czyli dieta dla Mamy karmiacej 

ale jestem dumna z siebie, ktos moze sie smiac glupia baba do dietetyka idzie i siecieszy ale dla mnie gdzie po 1 ciazy wpadlam w mega kompleksy bo z rozmiaru 36/38 wskoczylam nagle w 42/44 to bylonaprawde sttazne (wiem niektorzy maja powazniejzze problemy niz rozmoar spodni) ale mimo to po 2 dzieci chce czuc sie atrakcyjnie i miescic sie w moje ulubione sukienki , isc na zakupy i szukac kpbiecych ciuchow a nie workow maskujacych niedoskonalosci.

To sobie pogadalam haha :D

Anoolka, szynszyl, Sylwia91, Pumpkin, Reni@, Kai lubią tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, dobre podejscie! Powodzenia!! :)

sarcia123 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga nizsza niz przed ciążą. Brzuch nawet ok , chociaż po dwóch ciążach nie wygląda już tak dobrze jak przed nimi ;) Jakoś nie mam ani oochoty ani siły na ćwiczenia. Kilka ostatnich dni miałam mały trening na sankach ze starszym synkiem wiec trochę się poruszałam ;)
    No i też została ta ciemniejsza linia jeszcze. Prawdę mówiąc chciałabym troszkę przytyć ale nie umiem :(
    Co do okresu to czekam ale na razie sie nie pojawił. Nie karmię juz piersią więc moze nadejść w każdej chwili

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już wróciłam do wagi sprzed ciąży, ale to chyba za sprawą diety beznabiałowej. Nie jem nabiału (wg zaleceń pediatry) już 5 tygodni i jakiejś ogromnej poprawy nie widzę. Już miałam wrócić do nabiału, ale małej znów pojawiła się wysypka na buzi, nie mam pojęcia od czego :/ Do tego zauważyłam suchą, szorstką skórę na nóżkach. Smaruję olejem kokosowym, ale chyba nic nie daje :/ Polecacie jakieś smarowidło na suchą skórę maluchów?

ijpbdf9h93cgicla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolem tez wrocilam do wagi sprzed ciazy tej teraz po synku, nawet waze 4 kg mniz zanim zaszłam w ciaze, a te kg to sa nadprogramowe ktore odpuscilam sobie po corce 4 lata temi karmilam ja mm jadlam co popadnie i sie upaslam stad teraz jak karmie dobrze sie odzywiam i fajna przemiane materii mam to chce z tego skorzystac :)

Wysłany: 11 stycznia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    Ja też już wróciłam do wagi sprzed ciąży, ale to chyba za sprawą diety beznabiałowej. Nie jem nabiału (wg zaleceń pediatry) już 5 tygodni i jakiejś ogromnej poprawy nie widzę. Już miałam wrócić do nabiału, ale małej znów pojawiła się wysypka na buzi, nie mam pojęcia od czego :/ Do tego zauważyłam suchą, szorstką skórę na nóżkach. Smaruję olejem kokosowym, ale chyba nic nie daje :/ Polecacie jakieś smarowidło na suchą skórę maluchów?

Jutysia, ja stosuję Emolium krem specjalny na suchą skórę. U nas taka sama sytuacja. Ja nabiału nie jem już 3 mce :-(
    Pediatra niestety podejrzewa u Małego AZS. Pod koniec miesiąca mamy wizytę u alergologa.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis chyba wyladujena izbienprzyjec. Zwikam sie z bolu. Sciagnelam mame do Jaska na szczescie ja uwielbia wiec nawet nie kwilnie. Ratunku na pomoc:(:(

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
‹‹ 1130 1131 1132 1133 1134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ