Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po porodzie miałam dopiero jeden okres około dwóch tygodni temu. Nawet się nie spodziewałam ze go dostanę bo nic nie czułam. Okres trwał 4 dni (czyli tak jak przed ciaza) i zupełnie nic nie czułam i nic mnie nie bolało. Krwawienie średnie tak samo jak przed ciąża. Zdziwiłam się bo od kad pamietam miałam mega mocne skurcze i bóle podczas pierwszego dnia miesiączki a teraz nic. Mam nadzieje ze tak zostanie już.
Karmie piersią i poród poprzez cc. -
A ja juz kilka razy myslalam, ze okres sie zbliza, ale poki co nie nadszedl. Jakas nagroda za 8 tyg plamienia po porodzie! A jesli chodzi o brzuch to u mnie nie ma sladu po ciazy. Waga jak przed 54-55, brzuch jak stół, jedyne co mnie zdradza to lekko ciemniejsza prega pod pepkiem. Balam sie o skore na brzuchu, 2 ciaze jedna po drugiej, ale jakos sie udalo
Jutysia lubi tę wiadomość
-
Mi zostało, z ponad 20 kg, "tylko" 7. chociaż ja i tak bardziej operuje na cm. Zamówiłam już nowy biustonosz do biegania i jak przyjdzie to wracam do sportu ^^
i choć jak mówi Sarcia nikt nie wymaga od nas dobrego wyglądania, to jednak ja od siebie tego wymagam i jestem w tej dobrej sytuacji, że mogę ćwiczyć.
Wczoraj byliśmy na zaległym szczepieniu i Hania waży już 5950gi ma zdrowe bioderka na szczęście
Sylwia91, Reni@, Eryka lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj wazylam małą i mi wyszło 5900 wiec podobnie i wiek ten sam
a szynszyl powiedz mi jakie ubranka zakladacie rozmiarowo?
Mi z kg zostało 3 które uparcie nie chce zejść ale mam na sumieniu grzech w postaci słodyczy. Teraz ograniczylam i zobaczymy. Przed ciążą dużo ćwiczyłam i jeździłam na basen i sauny o czym teraz mogę pomarzyć. W wolnej chwili ogarniam dom bo mało tych chwil hahajak usypiam małą to robie przysiady z wózkiem
brzuch trochę widać ale to nie nadmiar skóry tylko te 3 kg rozłożone na brzuch i cycki
jest malutki i tak i myślę że niejedna by się nie powstydzila normalnie taki mieć a co dopiero po ciąży
-
kkkaaarrr wrote:(...)A jesli chodzi o brzuch to u mnie nie ma sladu po ciazy. Waga jak przed 54-55, brzuch jak stół, jedyne co mnie zdradza to lekko ciemniejsza prega pod pepkiem. Balam sie o skore na brzuchu, 2 ciaze jedna po drugiej, ale jakos sie udalo
Zdradź jak to zrobiłaśCzy po prostu "tak masz".
-
diewuszka86 wrote:Dziewczyny po cc. Jakie ćwiczenia na brzuch wykonujecie? W ogóle coś można? Mi waga ładnie spadła, ale flak pozostał, a u mnie naprawdę jest nad czym pracować, w końcu moja dzidzia miała 4,7 kg a ja sama jestem raczej z tych drobnych.
U mnie to samo. 21kg poszło w dół, ale brzuch wygląda średnio. Młody był duży i trochę mnie porozciągał. No i te rozstępy... ;-(
A w szpitalu mi powiedzieli, że brzuszki po pół roku -
diewuszka86 wrote:Zdradź jak to zrobiłaś
Czy po prostu "tak masz".
-
Sylwia nosimy teraz 62/68 te 62 są takie akurat, a 68 wiadomo trochę luźniejsze ale nie wyglądają źle
hihi nie dość, że wiek ten sam to mąż bardzo długo był za Basiąi stwierdziliśmy, że jak ją zobaczymy to wybierzemy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 11:57
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny musze sie czyms pochwalic , zrobilam krok do przodu i cos dla siebie i na 30.01 u owilam sie do dietetyka aby ulozyl mi jakas fajna pelnowartosciowa diete jednoczesnie dostarczajac noezbednego pozywienia synkowi bo go karmie czyli dieta dla Mamy karmiacej
ale jestem dumna z siebie, ktos moze sie smiac glupia baba do dietetyka idzie i siecieszy ale dla mnie gdzie po 1 ciazy wpadlam w mega kompleksy bo z rozmiaru 36/38 wskoczylam nagle w 42/44 to bylonaprawde sttazne (wiem niektorzy maja powazniejzze problemy niz rozmoar spodni) ale mimo to po 2 dzieci chce czuc sie atrakcyjnie i miescic sie w moje ulubione sukienki , isc na zakupy i szukac kpbiecych ciuchow a nie workow maskujacych niedoskonalosci.
To sobie pogadalam hahaAnoolka, szynszyl, Sylwia91, Pumpkin, Reni@, Kai lubią tę wiadomość
-
U mnie waga nizsza niz przed ciążą. Brzuch nawet ok , chociaż po dwóch ciążach nie wygląda już tak dobrze jak przed nimi
Jakoś nie mam ani oochoty ani siły na ćwiczenia. Kilka ostatnich dni miałam mały trening na sankach ze starszym synkiem wiec trochę się poruszałam
No i też została ta ciemniejsza linia jeszcze. Prawdę mówiąc chciałabym troszkę przytyć ale nie umiem
Co do okresu to czekam ale na razie sie nie pojawił. Nie karmię juz piersią więc moze nadejść w każdej chwili -
Ja też już wróciłam do wagi sprzed ciąży, ale to chyba za sprawą diety beznabiałowej. Nie jem nabiału (wg zaleceń pediatry) już 5 tygodni i jakiejś ogromnej poprawy nie widzę. Już miałam wrócić do nabiału, ale małej znów pojawiła się wysypka na buzi, nie mam pojęcia od czego
Do tego zauważyłam suchą, szorstką skórę na nóżkach. Smaruję olejem kokosowym, ale chyba nic nie daje
Polecacie jakieś smarowidło na suchą skórę maluchów?
-
nick nieaktualnyJa ogolem tez wrocilam do wagi sprzed ciazy tej teraz po synku, nawet waze 4 kg mniz zanim zaszłam w ciaze, a te kg to sa nadprogramowe ktore odpuscilam sobie po corce 4 lata temi karmilam ja mm jadlam co popadnie i sie upaslam stad teraz jak karmie dobrze sie odzywiam i fajna przemiane materii mam to chce z tego skorzystac
-
Jutysia wrote:Ja też już wróciłam do wagi sprzed ciąży, ale to chyba za sprawą diety beznabiałowej. Nie jem nabiału (wg zaleceń pediatry) już 5 tygodni i jakiejś ogromnej poprawy nie widzę. Już miałam wrócić do nabiału, ale małej znów pojawiła się wysypka na buzi, nie mam pojęcia od czego
Do tego zauważyłam suchą, szorstką skórę na nóżkach. Smaruję olejem kokosowym, ale chyba nic nie daje
Polecacie jakieś smarowidło na suchą skórę maluchów?
Jutysia, ja stosuję Emolium krem specjalny na suchą skórę. U nas taka sama sytuacja. Ja nabiału nie jem już 3 mce
Pediatra niestety podejrzewa u Małego AZS. Pod koniec miesiąca mamy wizytę u alergologa.