Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też pieluszka nie przeszkadza. Nie ważne co w niej jest
Na spacerach z reguły śpi a nawet jak nie to nie zdarzyło mi się żeby wracac do domu z powodu płaczu. Często wnosimy wózek i śpi sobie dalej , tylko kombinezon rozpinam
Eryka lubi tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Chwilka, tylko po głowie i twarzy. Najczęściej jak się rozbudza albo przez sen. Nie wiem o co chodzi

Ola, u nas gryzaczek też be. Tak hak butelka i smoczek. Mój syn jak tylko poczuje w buzi coś silikonowo-gumowego to pluje i krzywi się jakbym mu za przeproszeniem kupę dała.
U nas identycznie, od razu się wykrzywia jak próbuje smoczka czy gryzaka, nawet palca nie.chcę zassac. -
Chwilka, piekny chlopak, wcale nie wyglada jakby mial miec 'niedowage'
wazylas ostatnio? Borys we wtorek mial 5370g. I kto tu jeszcze mial zawodnika wagi piorkowej? Eryka, czy to nie twoja corcia?
-
my dzień przed wigilią mieliśmy 5300, ale Basia się urodziła 2700 więc wg mnie sporo przybrała, ale wszystko w normie
Cieszę się że ma trochę ciałka, bo jak była taka chudziutka to się bałam ją brać.
moja mała też ma bardzo mało włosków i bardzo delikatne, a z tyłu się wytarło kółko od leżenia i kręcenia główką
Zazdrościmy Waszych czuprynek! Ale może i nam w końcu urośnie
kkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Chwilka jaki słodziak ^^
Karolina o tym samym pomyślałam, moja córeczka jakoś mało tych włosów ma
my ze szczepieniami mamy przesunięcie 10.01 zaszczepimy w końcu na HIB i pneumokoka, 17.01 miała być druga dawka, ale chyba będzie przesunięte, bo pielęgniarka mówiła coś o konieczności 4 tygodniowej przerwy.
Chwilka84 lubi tę wiadomość

-
kkkaaarrr wrote:Chwilka, piekny chlopak, wcale nie wyglada jakby mial miec 'niedowage'
wazylas ostatnio? Borys we wtorek mial 5370g. I kto tu jeszcze mial zawodnika wagi piorkowej? Eryka, czy to nie twoja corcia?
Mamy 5 kg
kkkaaarrr, NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nie masz czego żałować. Chętnie bym się zamieniła, bo już mi witki opadają - młody ciągle wygląda, jakby ducha zobaczyłNiecierpliwaKarolina wrote:Te Wasze dzieci mają strasznie bujne czuprynki! Mój ma ledwo meszek na głowie.
NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

06.2015 - nasz aniołek:*
-
My drugą dawkę 6w1 mamy pojutrze. Na początku lutego mamy drugą dawkę pneumo + rota.
Jutro się dowiem ile Olaf waży, ale już na pewno ok 7,5 kg a jak się urodził ważył 3,2 kg i miał 49 cm
Teraz nosi pieluchy r. 4, a ubranka 68/74. No, duży chłopak 
Ponawiam pytanie o meningokoki - kiedy szczepicie i czym, bo nie widziałam odpowiedzi. KALIKA, podpowiesz coś? Pewnie już ten temat był wałkowany, więc sorki, że do tego wracam, ale jakoś nie mogę znaleźć informacji na tylu stronach....
Eryka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Chwilka, tylko po głowie i twarzy. Najczęściej jak się rozbudza albo przez sen. Nie wiem o co chodzi

Ola, u nas gryzaczek też be. Tak hak butelka i smoczek. Mój syn jak tylko poczuje w buzi coś silikonowo-gumowego to pluje i krzywi się jakbym mu za przeproszeniem kupę dała.
Karolina, mój Adaś identycznie - smoczki to zło, gryzaczki mogę sobie sama gryźć, butelka bleee. Żyrafkę Sophie nawet zaakceptował, ale do uspokajania ani usypiania się u nas nie sprawdza, tylko do zabawy.
Na szczęście z uspokajaniem nie mamy za dużo problemów, bo Adaś ma dalej bardzo stoicki charakter i denerwują go tylko 3 sprawy: mokra pieluszka, głód i zmęczenie. Wcześniej jeszcze brzuszek, ale z tego na szczęście wyrósł. Pieluszka i głód są załatwiane od ręki, ale ze zmęczeniem gorzej
Bo usypianie to u nas dalej gra w totolotka. Czasami zasypia sam w łóżeczku, czasami na bujanym fotelu, czasami przy piersi, a czasami nie pomaga nic póki nie padnie z wyczerpania
Ogólnie sypia dużo, ma sporo drzemek w ciągu dnia i coraz lepsze noce, ale wieczory często mamy wypełnione marudzeniem, płaczem i stawaniem na głowie, żeby jednak łaskawie zasnął. O tyle lepiej, że teraz rozpoczyna nocny sen o 22-23 zamiast o 1-2 w nocy.

5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015