Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też pieluszka nie przeszkadza. Nie ważne co w niej jest
Na spacerach z reguły śpi a nawet jak nie to nie zdarzyło mi się żeby wracac do domu z powodu płaczu. Często wnosimy wózek i śpi sobie dalej , tylko kombinezon rozpinam
Eryka lubi tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Chwilka, tylko po głowie i twarzy. Najczęściej jak się rozbudza albo przez sen. Nie wiem o co chodzi
Ola, u nas gryzaczek też be. Tak hak butelka i smoczek. Mój syn jak tylko poczuje w buzi coś silikonowo-gumowego to pluje i krzywi się jakbym mu za przeproszeniem kupę dała.
U nas identycznie, od razu się wykrzywia jak próbuje smoczka czy gryzaka, nawet palca nie.chcę zassac. -
Chwilka, piekny chlopak, wcale nie wyglada jakby mial miec 'niedowage'
wazylas ostatnio? Borys we wtorek mial 5370g. I kto tu jeszcze mial zawodnika wagi piorkowej? Eryka, czy to nie twoja corcia?
-
my dzień przed wigilią mieliśmy 5300, ale Basia się urodziła 2700 więc wg mnie sporo przybrała, ale wszystko w normie
Cieszę się że ma trochę ciałka, bo jak była taka chudziutka to się bałam ją brać.
moja mała też ma bardzo mało włosków i bardzo delikatne, a z tyłu się wytarło kółko od leżenia i kręcenia główkąZazdrościmy Waszych czuprynek! Ale może i nam w końcu urośnie
kkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Chwilka jaki słodziak ^^
Karolina o tym samym pomyślałam, moja córeczka jakoś mało tych włosów ma
my ze szczepieniami mamy przesunięcie 10.01 zaszczepimy w końcu na HIB i pneumokoka, 17.01 miała być druga dawka, ale chyba będzie przesunięte, bo pielęgniarka mówiła coś o konieczności 4 tygodniowej przerwy.Chwilka84 lubi tę wiadomość
-
kkkaaarrr wrote:Chwilka, piekny chlopak, wcale nie wyglada jakby mial miec 'niedowage'
wazylas ostatnio? Borys we wtorek mial 5370g. I kto tu jeszcze mial zawodnika wagi piorkowej? Eryka, czy to nie twoja corcia?
Mamy 5 kgkkkaaarrr, NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Te Wasze dzieci mają strasznie bujne czuprynki! Mój ma ledwo meszek na głowie.
NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
My drugą dawkę 6w1 mamy pojutrze. Na początku lutego mamy drugą dawkę pneumo + rota.
Jutro się dowiem ile Olaf waży, ale już na pewno ok 7,5 kg a jak się urodził ważył 3,2 kg i miał 49 cmTeraz nosi pieluchy r. 4, a ubranka 68/74. No, duży chłopak
Ponawiam pytanie o meningokoki - kiedy szczepicie i czym, bo nie widziałam odpowiedzi. KALIKA, podpowiesz coś? Pewnie już ten temat był wałkowany, więc sorki, że do tego wracam, ale jakoś nie mogę znaleźć informacji na tylu stronach....Eryka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Chwilka, tylko po głowie i twarzy. Najczęściej jak się rozbudza albo przez sen. Nie wiem o co chodzi
Ola, u nas gryzaczek też be. Tak hak butelka i smoczek. Mój syn jak tylko poczuje w buzi coś silikonowo-gumowego to pluje i krzywi się jakbym mu za przeproszeniem kupę dała.
Karolina, mój Adaś identycznie - smoczki to zło, gryzaczki mogę sobie sama gryźć, butelka bleee. Żyrafkę Sophie nawet zaakceptował, ale do uspokajania ani usypiania się u nas nie sprawdza, tylko do zabawy.
Na szczęście z uspokajaniem nie mamy za dużo problemów, bo Adaś ma dalej bardzo stoicki charakter i denerwują go tylko 3 sprawy: mokra pieluszka, głód i zmęczenie. Wcześniej jeszcze brzuszek, ale z tego na szczęście wyrósł. Pieluszka i głód są załatwiane od ręki, ale ze zmęczeniem gorzejBo usypianie to u nas dalej gra w totolotka. Czasami zasypia sam w łóżeczku, czasami na bujanym fotelu, czasami przy piersi, a czasami nie pomaga nic póki nie padnie z wyczerpania
Ogólnie sypia dużo, ma sporo drzemek w ciągu dnia i coraz lepsze noce, ale wieczory często mamy wypełnione marudzeniem, płaczem i stawaniem na głowie, żeby jednak łaskawie zasnął. O tyle lepiej, że teraz rozpoczyna nocny sen o 22-23 zamiast o 1-2 w nocy.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015