Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jutysia wrote:Ola, a co stosujesz na ciemieniuchę? Moja też ma długie włoski i też walczymy, póki co bezskutecznie
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 19:00
Chwilka84, Ola_85, Reni@, Eryka, Kasik2, kalika, NiecierpliwaKarolina, Sylwusia100, Jola1985, diewuszka86, Ola_Ola, Sylwia91, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
A to moj maluch
Nie wiem czemu tak sie obracaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 18:35
Jutysia, Reni@, aneta93, Ola_85, Eryka, Kasik2, kalika, NiecierpliwaKarolina, Jola1985, diewuszka86, Ola_Ola, Sylwia91, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Ola_Ola wrote:Długo się tego uczyłaś?
Rozumiem, że młody zadowolony i mamuśka też
Baaardzomłody szczęśliwy, bo uwielbia zwiedzać, a ja mam ręce wolne, więc mogę trochę ogarnąć dom.
A co do nauki to jest naprawdę chwila. Myślę, że przy trzecim - czwartym wiązaniu nabiera się wprawy. Oczywiście są też takie bardziej skomplikowane, kiedy muszę się zastanowić o co w ogóle chodzi, ale póki co ich nie stosuje. Teraz wiążemy albo kieszonkę albo kangurka.Ola_Ola lubi tę wiadomość
-
Ola_Ola wrote:A jakie macie chusty?
Ja to boję się tych wiązań...
NiecierpliwaKarolina wrote:U nas to samo. Ani butelki ani smoczka.
Ja nawet do swojego lekarza muszę jechać z dzieckiem
Pytanie do mam, które mają dzieci bezsmoczkowe - w jaki sposób usypiacie maluchy, tak, aby nie usypiać cycem? U nas szumiś w ogóle się nie sprawdza, głaskanie po główce czy pleckach i owszem, ale musi być dodatkowo cyc. Ostatnio zaczęłam stosować żyrafkę sophie, aby mały miał coś do ciumkania co go uspokoi, ale chyba to nie jest najdoskonalsze rozwiązanie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 00:05
-
Ja mam emolium na ciemieniuche, fajne. Dziewuszko, nas dopuszczono przy bilirubinie 3. Chyba Wam już dzieci noce przesypiaja, bo cicho tu o tej porze.
Dziś chrzcimy Mikołaja!
adrenalina, diewuszka86, Chwilka84, kalika, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
Jola1985 wrote:
Pytanie do mam, które mają dzieci bezsmoczkowe - w jaki sposób usypiacie maluchy, tak, aby nie usypiać cycem? U nas szumiś w ogóle się nie sprawdza, głaskanie po główce czy pleckach i owszem, ale musi być dodatkowo cyc. Ostatnio zaczęłam stosować żyrafkę sophie, aby mały miał coś do ciumkania co go uspokoi, ale chyba to nie jest najdoskonalsze rozwiązanie...
To samo pytanie zadalam kilka dni temu, ja nie mam innego sposobu, żaden inny się nie sprawdza tak jak cycuszek.
I tez jestem Z Młodym cały czas, wszędzie razem, ale jeszcze 3miesiace i zaczniemy wprowadzać jedzonko, to może chociaż na chwilę uda mi się gdzieś iść samej.
-
nick nieaktualny
-
Ja niestety dalej usypiam Hanię na rękach. Przez jakiś czas ją przyuczałam do zasypiania w łóżeczku, poklepywałam i mówiłam ćśśśś. Na początku niby się sprawdzało, a potem zaczęły się protesty, długo to trwało i ostatecznie znów lulanie. Niestety i tak przy kazdym usypianiu jest płacz
A w nocy śpimy razem, bo przynajmniej nawet jak się budzi co 1-2 h to jestem w miarę wyspana, a jak wstawałam na karmienie to potem usypianie długo trwało. A poza tym lubię jak się tuli w nocy do cycusia