Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
aaajjj dziewczyny! naczytałam się Waszych komentarzy i właśnie zamówiłam babyswimmera dla Baśki
tak kocha się kąpać, że aż się nie mogę doczekać jak przyjdzie! A na basen się wybieramy jak ja dojdę trochę do formy haha
No i może na wiosnę, jak zrobi się cieplej, nie widzi mi się wychodzenie po basenie na takie zimno z niemowlaczkiem. Co do bakterii to.. gdzie ich nie ma? to takie moje zdanie, uważam że nic jej nie będzie
-
Ola, ciemieniucha przy takiej grzywie to faktycznie wyzwanie. Powodzenia!
Mój Miki ma 3 rejony, gdzie włosy się wycierają-z tyłu i po bokach. Na czubku głowy niezmiennie sterczy palma ;p
Nam za basen póki co wystarczy wanna. W pierwszych miesiącach preferujemy nasza domowa florę bakteryjnąDo tego Miki ma atopowa skórę, więc chlor z pewnością jej nie sprzyjałby.
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Bilirubina 2,5 i lekarz nie dopuscił nas do szczepienia
Mamy się zgłosić w 12 tygodniu czyli pod koniec stycznia.
Z dobrych informacji to Kubuś zdrowy, waży już 6 kgi ma 64 cm. Dostaliśmy zalecenie podawania probiotyku jeśli będą bóle brzuszka.
Ola włoski boskie, mała prześliczna -
Ola_Ola wrote:Dziewczyny, czy któraś z was chustuje?
Ja dzisiaj zamówiłam, jutro ma byc.
Kubus jest bardzo marudny po południami i wtedy trudno nam go uspic, zobaczymy czy sie sprawdzi.
Wiem że chyba Pumpkin i NiecierpliwaKarolina się chustuja.Ola_Ola lubi tę wiadomość
-
Jutysia wrote:Ola, a co stosujesz na ciemieniuchę? Moja też ma długie włoski i też walczymy, póki co bezskutecznie
Ja robiłam tak jak kkkaaarrr polecała, po kąpieli mocniej recznikeim wytrzec i wyczesać, nam pomogło. Mialam tez próbke ziajki na ciemieniuche do kąpieli i bardzo sobie chwale, po pierwszej kapieli wszystko sie uspokoiło.kkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
Ola_Ola wrote:Dziewczyny, czy któraś z was chustuje?
Ola_Ola lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
nick nieaktualnyHej. Nie mam zupełnie czasu ani czytać ani pisać... niestety Zosia dalej maruda... jeden dzien ekstra po czym tydzień hardkoru... jesteśmy w ty drugim ciągu.
Chuste mam 4,2'i kółkowa. Zdecydowanie latwiej z kółkiem i tą polecam. Mniej materiału i wieksza swoboda ruchow. Nie zmienia to jednak faktu, ze Zosia chust nie lubi póki co. -
A my po wizycie u okulisty.. dobra wiadomość jest taka, że 'to coś' na powiece to nie gradówka, bo podobno ciężko się leczy. Zła wiadomość to, że jest to niejaki naczyniak. Nic się z tym nie robi tak długo jak nie przeszkadza w prawidlowym widzeniu. Prawdopodobnie będzie sobie rósł do 9-12msc, a potem prawdopodobnie zacznie maleć po 2 roku życia. Pozostaje trzymac kciuki, aby za duzy nie urosl i potem sam sie cofnął, bo jak nie to chirurg
przy okazji okulista zbadał oczka i wszystko w porządku.
-
nick nieaktualny
-
Cześć Wam,
u Nas z zasypianiem jest super - mały zasypia przy cycu, przy smoku, a nawet bez cyca i smoka bujany w wózku, albo w nosidełku, czasami noszony na rękach też zaśnie ale to już trudniejsze wyzwanie bo trochę trzeba ponosić..
My tez mamy ciemieniuchę, strasznie to wygląda, najpierw smarowałam tłustym kremem i moczyłam długo w wannie, później szorowałam gąbeczką ale tylko się pogorszyło.
Mąż dziś był w aptece- nic nie mieli, ale babka poradziła smarowanie zwykłym masłem, mąż zachaczył o drugą aptekę i zakupił emolium do ciemieniuchy, właśnie posmarowałam i zaraz idziemy kąpać.
Ze spaniem już lepiej, ale i tak 2-3 razy w nocy wstajemy
Problem mamy z butelką. Mały w ogóle nie akceptuje butelek. Mamy już 5 butelek do kolekcji i żadnej nie chce. Mleko też wlewałam różne, nawet swoje odciągnięte, smoki o wolniejszym, szybszym przepływie. Kilka dni temu mąż znalazł butelkę mimijumi, koszt ok 100 zł i zamówiłam, skoro nic nie pomaga a ta butelka niby ma imitować pierś. Mały z niej tak samo nie chce, próbowałam mu podmieniać podczas karmienia, po ciemku i nic. Dziś w nocy udało nam się wdoić mu 80 ml przez sen właśnie tą butelką i to bebiko, nie mojego, ale rano znów nie chciał. Przez to jestem uwiązana na maxa w domu :<
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 16:55