Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaajjj dziewczyny! naczytałam się Waszych komentarzy i właśnie zamówiłam babyswimmera dla Baśki :D tak kocha się kąpać, że aż się nie mogę doczekać jak przyjdzie! A na basen się wybieramy jak ja dojdę trochę do formy haha :D No i może na wiosnę, jak zrobi się cieplej, nie widzi mi się wychodzenie po basenie na takie zimno z niemowlaczkiem. Co do bakterii to.. gdzie ich nie ma? to takie moje zdanie, uważam że nic jej nie będzie :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, a ile nalewacie wody do wanny przy tym Baby Swimerze? Ile mniej wiecej centymetrów musi być?
    My nalewamy ok. 1/3 wysokości wanny

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• kalika Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, ciemieniucha przy takiej grzywie to faktycznie wyzwanie. Powodzenia!

Mój Miki ma 3 rejony, gdzie włosy się wycierają-z tyłu i po bokach. Na czubku głowy niezmiennie sterczy palma ;p

Nam za basen póki co wystarczy wanna. W pierwszych miesiącach preferujemy nasza domowa florę bakteryjną ;) Do tego Miki ma atopowa skórę, więc chlor z pewnością jej nie sprzyjałby.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bilirubina 2,5 i lekarz nie dopuscił nas do szczepienia :/
    Mamy się zgłosić w 12 tygodniu czyli pod koniec stycznia.
    Z dobrych informacji to Kubuś zdrowy, waży już 6 kg :D i ma 64 cm. Dostaliśmy zalecenie podawania probiotyku jeśli będą bóle brzuszka.
    Ola włoski boskie, mała prześliczna :)

l54t4dr.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juzpo pierwszej kapieli z baby swimerem i bylo super. Hubert byl zadowolony i super plywal. Nawet nie wiedzialam ze niemowlak tak potrafi.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z was chustuje?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    walczymy z ciemienucha a to nie lada wyczyn :) przy takich włosach.
    Ola, a co stosujesz na ciemieniuchę? Moja też ma długie włoski i też walczymy, póki co bezskutecznie :/

ijpbdf9h93cgicla.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:

Ja dzisiaj zamówiłam, jutro ma byc.
    Kubus jest bardzo marudny po południami i wtedy trudno nam go uspic, zobaczymy czy sie sprawdzi.

Wiem że chyba Pumpkin i NiecierpliwaKarolina się chustuja.

Ola_Ola lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    Ola, a co stosujesz na ciemieniuchę? Moja też ma długie włoski i też walczymy, póki co bezskutecznie :/

Ja robiłam tak jak kkkaaarrr polecała, po kąpieli mocniej recznikeim wytrzec i wyczesać, nam pomogło. Mialam tez próbke ziajki na ciemieniuche do kąpieli i bardzo sobie chwale, po pierwszej kapieli wszystko sie uspokoiło.

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Ja raz zamotalam małego i w sumie fajnie, ale trochę się boję, czy dobrze to robię. Chyba muszę w końcu umówić się z doradczynia, żeby czuć się pewnie.

Ola_Ola lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie macie chusty?
    Ja to boję się tych wiązań...
    Kalika długo Ci zajmuje wiązanie?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie mam zupełnie czasu ani czytać ani pisać... niestety Zosia dalej maruda... jeden dzien ekstra po czym tydzień hardkoru... jesteśmy w ty drugim ciągu.

Chuste mam 4,2'i kółkowa. Zdecydowanie latwiej z kółkiem i tą polecam. Mniej materiału i wieksza swoboda ruchow. Nie zmienia to jednak faktu, ze Zosia chust nie lubi póki co. :)

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po wizycie u okulisty.. dobra wiadomość jest taka, że 'to coś' na powiece to nie gradówka, bo podobno ciężko się leczy. Zła wiadomość to, że jest to niejaki naczyniak. Nic się z tym nie robi tak długo jak nie przeszkadza w prawidlowym widzeniu. Prawdopodobnie będzie sobie rósł do 9-12msc, a potem prawdopodobnie zacznie maleć po 2 roku życia. Pozostaje trzymac kciuki, aby za duzy nie urosl i potem sam sie cofnął, bo jak nie to chirurg :( przy okazji okulista zbadał oczka i wszystko w porządku.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 miesiące :):)

8b35f474eb316befmed.jpg

Chwilka84, NiecierpliwaKarolina, Jutysia, Sylwusia100, Sylwia91, Evelle, aneta93, Reni@, szynszyl, Ola_85, Kasik2, Eryka, kalika, diewuszka86, nick nieaktualny, nick nieaktualny, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:

Chustujemy <3
    Polecam!
    My mamy chustę polskiej firmy Little Frog.
    4,6 m, splot skośnokrzyzowy.
    Wiązanie zajmuje 2 minutki :-)

Ola_Ola, Chwilka84, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chustujemy <3
    Polecam!
    My mamy chustę polskiej firmy Little Frog.
    4,6 m, splot skośnokrzyzowy.
    Wiązanie zajmuje 2 minutki :-)

Długo się tego uczyłaś?
    Rozumiem, że młody zadowolony i mamuśka też :)

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, do jakiej temperatury na dworze wychodzicie z maluszkami już 3 miesięcznym na dwór?

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam,
    u Nas z zasypianiem jest super - mały zasypia przy cycu, przy smoku, a nawet bez cyca i smoka bujany w wózku, albo w nosidełku, czasami noszony na rękach też zaśnie ale to już trudniejsze wyzwanie bo trochę trzeba ponosić..

My tez mamy ciemieniuchę, strasznie to wygląda, najpierw smarowałam tłustym kremem i moczyłam długo w wannie, później szorowałam gąbeczką ale tylko się pogorszyło.
    Mąż dziś był w aptece- nic nie mieli, ale babka poradziła smarowanie zwykłym masłem, mąż zachaczył o drugą aptekę i zakupił emolium do ciemieniuchy, właśnie posmarowałam i zaraz idziemy kąpać.

Ze spaniem już lepiej, ale i tak 2-3 razy w nocy wstajemy :)

Problem mamy z butelką. Mały w ogóle nie akceptuje butelek. Mamy już 5 butelek do kolekcji i żadnej nie chce. Mleko też wlewałam różne, nawet swoje odciągnięte, smoki o wolniejszym, szybszym przepływie. Kilka dni temu mąż znalazł butelkę mimijumi, koszt ok 100 zł i zamówiłam, skoro nic nie pomaga a ta butelka niby ma imitować pierś. Mały z niej tak samo nie chce, próbowałam mu podmieniać podczas karmienia, po ciemku i nic. Dziś w nocy udało nam się wdoić mu 80 ml przez sen właśnie tą butelką i to bebiko, nie mojego, ale rano znów nie chciał. Przez to jestem uwiązana na maxa w domu :<

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 16:55

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Hej dziewczyny, do jakiej temperatury na dworze wychodzicie z maluszkami już 3 miesięcznym na dwór?
    ja słyszałam że do -10 można

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, Amelka włoski boskie ma :-)
    Nie miałaś zgagi w ciąży? :-P ;-)

Olek ma z tyłu głowy okraglego wytartego placka. Jakby ktoś mu wyciął kółko.
    mialam taka zgage ze po scianach chodziłam :P

km5s8ribs34fnes6.png
‹‹ 1122 1123 1124 1125 1126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ